Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1229 1170

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    5ylwian czekam na Twój wynik z niecierpliwością! I mocno mocno trzymam kciuki!!
    Dzieki :) Odswiezam non stop wyniki. Ale jak juz nawet maz mowi mi,zebym lepiej miala spakowana torbe do szpitala jak mowie,ze ciagle mnie jajnik prawy dzga to czekam jak na skazanie

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159 1,26 cm
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dzieki :) Odswiezam non stop wyniki. Ale jak juz nawet maz mowi mi,zebym lepiej miala spakowana torbe do szpitala jak mowie,ze ciagle mnie jajnik prawy dzga to czekam jak na skazanie
    A o której miały być wyniki?

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj ale po co ten szpital??

    Sasanka55, szona lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie doczekalam. Progesteron 10.9 ng
    Szalu nie ma, dramatu tez. Mam nadzieje ze tym razem to owulacja a nie torbiel :/

    agge lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1229 1170

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A o której miały być wyniki?
    W poniedz mialam 15.55,w srode 16.20,wiec to tak pewnie zaleznie jak zlecenia realizuja. Pauliśka szpital jesli to cp tak jak podejrzewa lekarka,na wypadek ostrego bolu czy krwotoku

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159 1,26 cm
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    W poniedz mialam 15.55,w srode 16.20,wiec to tak pewnie zaleznie jak zlecenia realizuja. Pauliśka szpital jesli to cp tak jak podejrzewa lekarka,na wypadek ostrego bolu czy krwotoku
    Kochana ale przecież cp przy takiej becie jeszcze nie pęka ani nic się nie dzieje, spokojnie! Poza tym jaka cp, to będzie piękna,zdrowa ciąża! Tego się trzymamy!

    5ylwian, Magduullina, agge, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam ze z doskoku, prawdopodobnie mam POF, moje AMH jest nieistniejace- 0,036. Jedyne co to fsh spadło do 5,55 a miałam je ponad 80, lh tez spadło z 42 do 5,22. Stosunek jest wręcz idealny. Estradiol tez ładny 47,10. Zapisuje sie do kliniki. Mam nadzieję, ze juz nikt nigdy mi nie powie, ze krotko się staramy i zeby wyluzować. Cuda się zdarzają, ale trzeba im czasem pomóc.

    nuśka91 lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfi kurcze.. no trzymam kciuki mocno za Ciebie. Nie wiem wiecej co powiedziec.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Salome Autorytet
    Postów: 2634 3931

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, ja niestety się na tym nie znam, ale dziewczyny przejmowaly się dużo dużo wyższym AMH, więc ten Twój to poważna sprawa... Da się tę wartość podwyższyć?

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina za wysoka (10)
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny, przepraszam ze z doskoku, prawdopodobnie mam POF, moje AMH jest nieistniejace- 0,036. Jedyne co to fsh spadło do 5,55 a miałam je ponad 80, lh tez spadło z 42 do 5,22. Stosunek jest wręcz idealny. Estradiol tez ładny 47,10. Zapisuje sie do kliniki. Mam nadzieję, ze juz nikt nigdy mi nie powie, ze krotko się staramy i zeby wyluzować. Cuda się zdarzają, ale trzeba im czasem pomóc.
    O kurczę, faktycznie niskie. Ale dobrze, że nie tracisz nadziei i chcesz iść do kliniki. trzymam kciuki <3

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny, przepraszam ze z doskoku, prawdopodobnie mam POF, moje AMH jest nieistniejace- 0,036. Jedyne co to fsh spadło do 5,55 a miałam je ponad 80, lh tez spadło z 42 do 5,22. Stosunek jest wręcz idealny. Estradiol tez ładny 47,10. Zapisuje sie do kliniki. Mam nadzieję, ze juz nikt nigdy mi nie powie, ze krotko się staramy i zeby wyluzować. Cuda się zdarzają, ale trzeba im czasem pomóc.
    Kurde,aż dziwne,że fsh o lh takie ładne , kiedy amh zanika dosłownie... :/ Koniecznie zapiszcie się do kliniki,trzymam kciuki,żeby szybko wam pomogli!

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1229 1170

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny, przepraszam ze z doskoku, prawdopodobnie mam POF, moje AMH jest nieistniejace- 0,036. Jedyne co to fsh spadło do 5,55 a miałam je ponad 80, lh tez spadło z 42 do 5,22. Stosunek jest wręcz idealny. Estradiol tez ładny 47,10. Zapisuje sie do kliniki. Mam nadzieję, ze juz nikt nigdy mi nie powie, ze krotko się staramy i zeby wyluzować. Cuda się zdarzają, ale trzeba im czasem pomóc.
    O kurcze przykro mi :( masz teraz plan na jakiegos lekarza?jakies dzialania?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159 1,26 cm
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uderzam do kliniki, chce do krakowa, do artvimedu. może jeden protokół, ale to zobaczymy. Potem pomysle nad KD. W międzyczasie peobowac naturalnie, bo cuda się zdarzają

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 16:51

    agge, syllwia91, Madziandzia, Ochmanka lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, owu byla, innej opcji nie ma. Wynik dwucyfrowy jest, wiec piekna glowka do gory :*

    Elfia, kurcze, przykro mi z powodu kiepskiego AMH, ale pamietaj- nie kazdy przypadek da sie zamknac w laboratoryjne normy. Jeszcze raz przytocze przyklad morfologii mojego M. - 0.9% (naczytalam sie, ze przy teratozoospermii bedziemy musieli starac sie 20 razy dluzej niz zdrowa para, a patrz, 3 ciaze w 8mscy, w tym 3miesieczna przerwa po poronieniu). Glowa do gory, w klinice widzieli na pewno miliard gorszych przypadkow i pomogli takim parom :*

    5ylwian, SzczesliwaMamusia, wyniki musza byc dobre i beda!

    Pauliska, wow, normalnie Cie nie poznaje :) Super odmiana i ten optymizm :*

    5ylwian, pakuj gatki, ale na porodowke za kilka miesiecy, a nie teraz na wypadek wypadku! Bedzie dobrze. W styczniu mialam wynik bety 17, nastepny 21, kolejny z 8 i zero. CB i tyle. U Ciebie nawet zdrowa ciaza moze byc, przeciez ustalilysmy to :*

    Magduullina, uwazaj na siebie :* Przykro mi z powodu autka

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 16:55

    5ylwian, Magduullina lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 15 marca 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Stasia, dziękujemy za wiruski :* Faktycznie szybko zleciało, jedzenie trochę i będziesz na porodówkę jechać 😝 A jak samopoczucie?

    Olga, 4 śnieżynki to super! Będziesz transferować pojedynczo czy parami? Niby przy 2 są większe szanse, że będzie ciąża.

    Elfia, mam nadzieję, że w klinice Wam pomogą. AMH można podbijać wysokimi dawkami DHEA. Ja przy 0.99 biorę od początku marca 2x1 tab. Miałam brać 3x ale mnie mdliło po tej popołudniowej. Aaa i kup sobie Koenzym q10

    Sylwian, kciuki cały czas trzymam!

    5ylwian lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 15 marca 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfi- oczywiscie,ze cuda sie zdarzaja. Moja kolezanka miala amh 0.3 i tez lekarz powiedzial,zeby od razu poszla na in vitro. Juz siw zapisywali,ale cos tam im wypadlo i przesuneli wizyte,a w miedzy czasie zaszła w ciaze naturalnie. A teraz jej corexzja skonczy 2 mce :-) takze trzymam kciuki

    Sasanka55, moni05, 5ylwian, agge, Iseko lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 15 marca 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana bym na zawał zeszła tyle na wyniki czekać! Ciągle odświeżam!

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1229 1170

    Wysłany: 15 marca 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Matko kochana bym na zawał zeszła tyle na wyniki czekać! Ciągle odświeżam!
    No jestem bliska. Rece mi sie trzesa jak staremu pijakowi

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159 1,26 cm
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 marca 2019, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gdzie te wyniki... serca nie mają :P

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 15 marca 2019, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam z kliniki. Okazało się, że jeden pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel :( Mam brać luteinę, ale jak nie pęknie do @, to dostanę antykoncepcję na 1 cykl zanik podejdę do IVF :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 17:46

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego