Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2019, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pelni popieram Moni i kolejny raz powtarzam, ze w styczniu konsultowalam moj przypadek z dwoma naprawde dobrymi ginami i byli zgodni w 1: przy becie okolo 20-30 NIC nie grozi nawet w CP. Kazali powtorzyc badanie po tygodniu, czy spadla i tyle. Zreszta o CP gadalam im ja, nie oni, wg nich to zwykla CB... mieli racje. Beta mimo ze troche przyrosla, pozniej sama spadla, zostawiajac jedynie niemile wspomnienie, ale tez nadzieje na kolejne, lepsze cykle :)

    5ylwian lubi tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 15 marca 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, przykro mi strasznie że musiałaś przejść przez coś takiego :( Ale myślę, że dziewczyny mają rację: daj sobie jeszcze te kilka dni, ja się nie znam, nigdy nie byłam w ciąży, ale wierzę, że już wystarczająco dużo przeszłaś i teraz musi być dobrze :*

    5ylwian lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1269 1185

    Wysłany: 15 marca 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    5ylwian, a Ty ufasz w pełni tej lekarce? Nie wiem czemu przy dwucyfrowej becie straszy Cię interwencją chirurgiczną... Po 2, w ciąży ból jajnika, z którego była owu jest normalny i uzasadniony, nie wiem czemu nie wpadla na to, tylko na cp, która jest mega rzadka...
    Przykro mi kochana, że musisz to przechodzić. Ale w sumie ten przyrost nie jest zły... Sama nie wiem co sądzić w tej sytuacji, ale wiem tylko tyle, że średnio mi się podejście tej lekarki podoba...
    Pierwszy raz w szpitalu ja spotkalam po 1 poronieniu. Byla mega fajna i troskliwa, przy poronieniu zatrzymanym tez mnie badala. Potem w necie znalazlam kontakt do niej i poszlam prywatnie juz po szpitalu na kontrole. Moja poprzednia,ktora prowadzila 1 ciaze olala mnie brzydko mowiac ale to juz kiedys opisywalam. Nie moge powiedziec,ze w pelni jej ufam. Jestem tak zestresowana teraz,ze czuje mrowki w glowie,cisnienie mam 145/95 i kreci mi sie w glowie. Mam wrazenie,ze w brzuchu mi sie przelewa i nerki kluja. Maz wrocil i mowi,ze jak chce to mozemy jechac na kontrole na IP. Nie wiem co robic.

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *03.11.- 10+5 FHR 175, CRL 3,82 cm
    *15.11.- 12+3 prenatalne, CRL 7cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Wlasnie oddzwonila. Mam przyjsc w poniedzialek do niej,chyba ze w weekend podjade na IP. Niepokoi ją pobolewanie jajnika. Mam nie brac dupka zeby w razie czego nie bylo poronienia zatrzymanego znowu. Mowi,ze nie idzie to w dobrym kierunku.chce mnie zbadac chociaz wie,ze raczej nic nie zobaczy. Z dwojga zlego zyczy mi biochema czy poronienia samoistnego. Opowiedziala o dalszych ewentualnosciach czyli lekach lub laparo i stanie jajowodow. Nie wiem czy czekac do wizyty czy w weekend jechac na IP.z doswiadczenia wiem,ze w weekend i tak nic nie zrobia bo ledwo co jakis lekarz jest

    Sylwian ja laparo miałam w sobote, ale to naprawdę nie jest ten etap . Masz strasznie fatalistycznego ginekologa. Ok beta nie szaleje ale powtarzam do znudzenia, to nie etap na takie wróżby

    Jeśli Cię to uspokoi to jedz na IP, ale nie sądzę że coś zobaczą.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 20:19

    Pauliśka, agge, Sasanka55, 5ylwian lubią tę wiadomość

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 15 marca 2019, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ta Twoja lekarka jest jakaś nienormalna...nie widziałam przypadku jeszcze, żeby przy takiej becie pękła pozamaciczna... W ogóle skąd ona wzięła ta diagnozę? Dosłownie z dupy za przeproszeniem. I bóle jajnika i macicy są normalne w ciąży... Jeśli Cię to uspokoi to oczywiście jedź na IP, ale podejrzewam, że przy takiej becie oni Cię odeślą do domu... Na USG i tak nic nie wypatrzą...

    Sasanka55, agge, Mila1996, MonikA_89!, ef36, Iseko lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 15 marca 2019, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, poczekaj jeszcze, co najmniej kilka dni. Chyba, że działoby się coś złego.
    Postaraj się choć troszeczkę uspokoić.
    Zgadzam się z Niecierpliwą, mocno fatalistyczna jest.

    Sasanka55, 5ylwian, ef36 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 15 marca 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle po co ona Ci mówi o jakiejś laparoskopii itp?? Ja mam wrażenie,że ona bardziej panikuje niż my,serio... Nie jestem lekarzem,ale dla mnie to taka naciągana panika... Dobrze,że nie wzięła sobie zapalenia wyrostka z dupy przy okazji,skoro prawa strona boli... :/
    Przepraszam kochana,ale denerwuje mnie podejście niektórych lekarzy,no serio...
    Moja siostrzenica też ostatnio była u takiej , powiedziała jej,że ma się nie cieszyć z ciąży bo wszystko może się stać i zaczęła jej wymieniać,że raczej nie donosi itp! Gdzie dziewczyna beta 1000, piękny pęcherzyk w macicy, no obraz idealny! A wyszła od niej z płaczem! Myślałam,że tam wejdę i zdzirę starą rozszarpię...

    Sasanka55, 5ylwian lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1269 1185

    Wysłany: 15 marca 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypije melise i mam nadzieje,ze sie uspokoje. Jutro pewnie podjade na IP zeby sprawdzili czy cos widac niepokojacego. Boje sie tego co mowila o zagrozeniu zycia przy cp i ze moge nie miec zadnych objawow a okaze sie nagle,ze man krew w brzuchu jak zbagateluzuje objawy. Macie racje jestem przez nia przestraszona

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *03.11.- 10+5 FHR 175, CRL 3,82 cm
    *15.11.- 12+3 prenatalne, CRL 7cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Wypije melise i mam nadzieje,ze sie uspokoje. Jutro pewnie podjade na IP zeby sprawdzili czy cos widac niepokojacego. Boje sie tego co mowila o zagrozeniu zycia przy cp i ze moge nie miec zadnych objawow a okaze sie nagle,ze man krew w brzuchu jak zbagateluzuje objawy. Macie racje jestem przez nia przestraszona

    Sylwian dodałam cie do znajomych, zaakceptuj, nie chcę tu spamować bo i nie ma sensu, ale postaram Ci się wszystko w miarę opisać co i jak, mam nadzieję, że Cię uspokoję. Dla mnie to jest naprawdę świeży temat bo jak widać na załączonym wyżej teście dalej się nie skończył.

    szona, agge, 5ylwian, moni05 lubią tę wiadomość

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 15 marca 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem po co Ci lekarze tak straszą bez sensu... Ja rozumiem gdyby było realne zagrożenie,ale w takiej sytuacji? No masakra :(

    5ylwian, agge, Sasanka55, ef36 lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 15 marca 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, przepraszam, że spytam - jeśli nie chcesz nie odpowiadaj - wcześniej miałaś już badane AMH? Miałaś jakieś podstawy do tego, żeby twierdzić, ze wynik będzie niski? Widzę, że staracie się stosunkowo niedługo. Zawsze myślałam, że AMH zrobię sobie dopiero w przypadku totalnej skrajnosci, a dziś dużo o tym myślę... Jak wygladaly Twoje cykle? Owulacja? Ehhh.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1269 1185

    Wysłany: 15 marca 2019, 21:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Sylwian dodałam cie do znajomych, zaakceptuj, nie chcę tu spamować bo i nie ma sensu, ale postaram Ci się wszystko w miarę opisać co i jak, mam nadzieję, że Cię uspokoję. Dla mnie to jest naprawdę świeży temat bo jak widać na załączonym wyżej teście dalej się nie skończył.
    Zaakceptowalam :)i dopiero teraz zauwazylam zaproszenie od Sasanki i Izape :) sorki dziewczyny ale nie zagladalam tam wczesniej hehe

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *03.11.- 10+5 FHR 175, CRL 3,82 cm
    *15.11.- 12+3 prenatalne, CRL 7cm
  • Mila1996 Autorytet
    Postów: 260 539

    Wysłany: 15 marca 2019, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Sprawdź gdzie masz łożysko. Ja pierwszy, niewyraźny ruch poczułam w skończonym 20 tygodniu. A wyraźnie czuję dopiero od jakichś dwóch tygodni. ;D Łożysko z przodu.

    Niestety nigdzie nie jest napisane gdzie znajduję się u mnie łożysko :) przy badaniu USG ginka powiedziała tylko że z łożyskiem wszystko ok

    QojMp2.png

    || - 21.12.2018

    29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 15 marca 2019, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co dziewczyny?

    Pisałam dziś z koleżanką. Napisałam do niej, bo dowiedziałam się, że jest w ciąży. 15 tydzień :) więc pogratulowałam.
    A ona mi pisze, czy nie jestem w ciąży, bo tak się jej śniło ostatnio :D

    Także biorę to za dobry znak (pół roku nie gadałyśmy, więc nie wiedziała, że się staramy, to tym bardziej musi być proroczy sen 😎).

    szona, Sasanka55, Niecierpliwa..., Mila1996, 5ylwian, moni05, MonikA_89!, Iseko, Salome, nuśka91, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, nie boj sie "zalania krwia", no co Ty, nie przy tak maciupciej ciazy :) Wczoraj wyslalam Ci zaproszenie w tej samej sprawie, co Niecierpliwa, ale mysle, ze w takim razie na pewno lepiej Ci wszysko wytlumaczy, niz ja :)

    Agge, proroczy sen! :) :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 21:36

    agge, 5ylwian lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 marca 2019, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian. Dokładnie jak dziewczyny piszą! Ja miałam krwotok przy becie ponad 300. Wiec niepotrzebnie Cię ona straszy. Może zrób w poniedziałek będę i skonsultuj to z jakimś innym lekarzem?

    5ylwian lubi tę wiadomość

  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1591 3045

    Wysłany: 15 marca 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor moje Drogie :*
    Gratuluje wszystkim II kresuni i pozytywnych bet!
    Sasankoooo przewspaniale wiesci! :*
    Z reszta lacze sie w kregu staraczek :*
    I mam pytanko... czy ktoras z naszych brzuchatek ma moze na odsprzedanie testy clearblue (1-2) patyczki?

    Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    29lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start ivf
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 15 marca 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian, ta Twoja lekarka to jakaś panikara jest. U mnie po pierwszym IVF lekarz nie był pewny czy pęcherzyk jest w macicy czy w jajowodzie, kazał sprawdzić betę i jak będzie powyżej 1000 to jechać do szpitala. Jeśli mniej, to poczekać i za kilka dni USG. Betę miałam 3000, więc zgłosiłam się na IP. Po 3 dniach w szpitalu znaleźli dopiero zarodek w macicy (z serduszkiem). Beta była już 4500. Tak więc dziwi mnie, że lekarka tak ciebie straszyła, skoro twoja beta nawet do 100 nie dobiła. Na tym etapie nie ma szans nic zobaczyć, więc trzeba czekać. Jeśli nie pojawią się żadne niepokojące objawy, to ja bym zrobiła betę za 2-3 dni plus jakieś USG. Jak teraz pojedziesz na IP to albo odeślą do domu, albo zatrzymają na obserwacji na kilka dni dopóki beta nie urośnie na tyle, żeby coś dojrzeć. Spróbuj się uspokoić. Bóle jajnika i macicy pojawiają się w ciąży bardzo często i nie muszą oznaczać nic złego. Ale obserwuj swój organizm

    5ylwian, Sasanka55, agge, Malinowa91, Tele...79, szona lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 15 marca 2019, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Pierwszy raz w szpitalu ja spotkalam po 1 poronieniu. Byla mega fajna i troskliwa, przy poronieniu zatrzymanym tez mnie badala. Potem w necie znalazlam kontakt do niej i poszlam prywatnie juz po szpitalu na kontrole. Moja poprzednia,ktora prowadzila 1 ciaze olala mnie brzydko mowiac ale to juz kiedys opisywalam. Nie moge powiedziec,ze w pelni jej ufam. Jestem tak zestresowana teraz,ze czuje mrowki w glowie,cisnienie mam 145/95 i kreci mi sie w glowie. Mam wrazenie,ze w brzuchu mi sie przelewa i nerki kluja. Maz wrocil i mowi,ze jak chce to mozemy jechac na kontrole na IP. Nie wiem co robic.

    W drugiej ciąży byłam w szpitalu w sali z dziewczyną z CP. Przyjechała do szpitala z krwawieniem, w piątek w nocy. Po kilku godzinach zabrali ją na sale operacyjną. Wróciła po pół godziny... zjadła kanapkę, więc laparo odwołana. W weekend miała krwawienie, ale mic poważnego się nie działo.
    Bete miała na poziomie 2,5 tyś..
    W poniedziałek w jajowodzie nie było już ciąży. Organizm zrobił robotę za lekarzy. Nic nie pękło, nic nie usuwali..
    Nie panikuj, lekarz powinna Cię uspokoić.a robi coś zupełnie przeciwnego.
    Zrób bete w poniedziałek. Ja stawiam na to, że będzie trzycyfrowa.

    5ylwian, agge, Tele...79, szona lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1269 1185

    Wysłany: 15 marca 2019, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syllwia,Monika wypilam melise i siedze z mezem. Jej pewnie chodzilo o te moje dzganie jajnika i to ja niepokoi.jak nic sie nie wydarzy w weekend to ide do niej w poniedzialek po pracy a na bete we wtorek dopiero moge. Dziekuje Wam wszystkim :*

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *03.11.- 10+5 FHR 175, CRL 3,82 cm
    *15.11.- 12+3 prenatalne, CRL 7cm
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ