Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikA_89! wrote:Super, że do nas wróciłaś Cieszę się z poprawy wyników męża. Sam z siebie brał te wszystkie suple czy musiałaś nu wciskać? Ja mojemu codziennie wieczorem szykuje tabsy do pudełeczka na cały następny dzień. Wolę mieć na tym kontrolę
Haha! Oczywiscie, ze marudzil na poczatku!na przyklad mowil, ze bierze mace - widzialam, ze tbletek nie ubywa z pudeleczka, wiec je wszystkie wysypalam i policzylam i okazalo sie ze ich nie bral:p glupio mu sie zrobilo, jak maly chlopczyk sie zachowywal. A teraz, jak odebral wyniki to powiedzial, ze bedzie lykal az do momemntu jak bedzie bobo;) takze chyba to juz dotralo do niego:)moni05, MonikA_89!, Sasanka55, makowa, Iseko, Arashe lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
nick nieaktualnyaeiouy wrote:Haha! Oczywiscie, ze marudzil na poczatku!na przyklad mowil, ze bierze mace - widzialam, ze tbletek nie ubywa z pudeleczka, wiec je wszystkie wysypalam i policzylam i okazalo sie ze ich nie bral:p glupio mu sie zrobilo, jak maly chlopczyk sie zachowywal. A teraz, jak odebral wyniki to powiedzial, ze bedzie lykal az do momemntu jak bedzie bobo;) takze chyba to juz dotralo do niego:)
Cieszę się że suple pomogły:)
Oby jak najszybciej pojawiły sie efekty:)aeiouy, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
Pauliśka wrote:Dziewczyny ciężarne, wy też ciągle odczuwacie taką "wilgoć" na dole? Jakbym miała płodne dosłownie...
W pierwszej ciąży bez wkładki nie dało się . Teraz póki co jeszcze nie użyłam jej.Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, przepraszam, jakos nie mam sily sie rozpisywac, ale zasmucily mnie posty niektorych z Was, wiec chce, zebyscie pamietaly o pewnych madrych slowach:
"Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać" Walt Disney
*Aeiouy, ciesze sie, ze jestes i mega gratuluje wynikow eMkaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 17:02
syllwia91, aeiouy, szona, Malinowa91, agge, 5ylwian, Iseko lubią tę wiadomość
-
szona wrote:Ochmanka - zgadzam się. Tak wyglądają wszystkie moje wyjazdy z mężem - łażenie, smakowanie, poznawanie lokalsów. I taniej i ciekawiej. Dużo bardziej wolę takie podróże, niż wakacje all inclusive w 5*. (Choć oczywiście nie krytykuję żadnej formy wypoczynku, co kto lubi ) Ale nabrałam ochoty na kolejną wyprawę. Marzę o Azji i o USA
Och, obym najbliższe kilka lat musiała wybierać to all inclusive w 5*
Z Azji polecam Malezje, a przede wszystkim Borneo. Warto zobaczyć póki coś jeszcze z lasów deszczowych zostało. świetne jedzenie, niesamowici ludzie.
Stany są świetne. Parki Narodowe są niesamowite! Dolina Śmierci jak dla mnie jedno z najbardziej niesamowitych i najpiękniejszych miejsc w których byłam. W Nowym Jorku mogłabym mieszkać.
Ale się rozmarzyłam....
Słyszeliśmy dużo dobrego o Wietnamie, więc może tam to all in...szona, aeiouy, Ochmanka, Iseko lubią tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Mnie chyba dopadł jakiś PMS gigant, mimo że do @ został jeszcze tydzień. Normalnie bez kija lepiej nie podchodzić.... 😜 Tak jak od rana byłam pełna energii i nawet zrobiłam placuszki twarogowe na śniadanko, tak teraz najchętniej bym wskoczyła pod kołdrę i nie wychodziła przez tydzień. Jeszcze permanentny ból pleców mi dokucza....ehh starość.....
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Sasanka55 wrote:Dziewczyny, przepraszam, jakos nie mam sily sie rozpisywac, ale zasmucily mnie posty niektorych z Was, wiec chce, zebyscie pamietaly o pewnych madrych slowach:
"Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać" Walt Disney
*Aeiouy, ciesze sie, ze jestes i mega gratuluje wynikow eMkaSasanka55 lubi tę wiadomość
-
Sasanka, gorszy dzień dziś? Wysyłam Ci dużo energii! Zjedz coś dobrego, obejrzyj np. Przyjaciół na netflixie. Przytulam!
Sasanka55 lubi tę wiadomość
-
aeiouy wrote:Dziekuje, tez bardzo sie ciesze z tych wynikow.
Suple meza: 2x1 profertil (polecony przez androloga), 2x1 maca i sam sobie dokupil vitotal men (i chyba bierze 1x1). Do tego ograniczyl alkohol i kawe. Wczesniej pil dosc czesto jakies piwko, a to drinka. A teraz moze 1x na 2 tyg sie czegos napije (piwko, lamka wina) i kawe pije 1x w tygodniu. Do tego wraca z pracy i sciaga majty i chodzi w samych dresach po domu no i spi w samej pizamie no i zaczal wiecej sie ruszac (moze ze 2x na tydz cwiczy albo na rowerze jezdzi).
Aeiouy milo Cie znow tu widziec
Powiedz mi Kochana jakiej firmy macie mace?aeiouy lubi tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Sasanka, mi na plamienia lekarz kazała brać rutinoscorbin 3x2tab....
Ja po przebudzeniu miewam zasłabnięcia. Robi mi się czarno przed oczami i musze usiąść..1 x CP
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
ef36 wrote:Sasanka, mi na plamienia lekarz kazała brać rutinoscorbin 3x2tab....
Ja po przebudzeniu miewam zasłabnięcia. Robi mi się czarno przed oczami i musze usiąść..ef36 lubi tę wiadomość
-
Pauliśka wrote:W dwóch ciążach miałam straszne zasłabnięcia,nie tylko po przebudzeniu czy wstaniu ale i na spacerze,zakupach...było to strasznie męczące...musiałam nie raz wychodzić ze sklepu,a raz wleciałam w słoiki to panie chciały karetkę wołać ale ja mówię, spokojnie,to tylko ciąża... Całe szczęście,że się nie pokaleczyłam.
Niebezpieczny ten stan..
1 x CP
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
Pauliśka wrote:Dziewczyny ciężarne, wy też ciągle odczuwacie taką "wilgoć" na dole? Jakbym miała płodne dosłownie...
-
nick nieaktualny
-
syllwia91 wrote:Niby wiedziałam ale jednak... Zrobiłam test i jedna gruba brzydka krecha. Teraz żałuję mogłam mieć nadzieję cicha nadal do jutra...
Co u mnie, nudno, dlatego nie piszę o sobie Odżyłam w II trymestrze, czuję się bardzo dobrze, energia wróciła. Odliczam do kwietnia, bo raz, że liczę na rozkręcenie się wiosny, dwa święta, trzy połówkowe, cztery wyjazd w góryOchmanka, szona lubią tę wiadomość
-
Aeiouy milo, ze wrocilas i super, ze u meza lepiej. No te chlopy tak juz maja, ze potrzebuja wiecej czasu, ale jak juz sie zawezma to nie sa od nas gorsi.
Ja do tej pory bralam takie q10
https://www.aptekagemini.pl/ostrovit-ubichinon-q10-100-120-kaps.html
Ale bralam 200mg na dobe
Ale jak zauwazylam ze to dziala to dokupilam sobie taki:
https://www.aptekagemini.pl/doctor-life-co-q10-ubichinol-100mg-60kaps.html
I biore teraz jedna taka kapsulke i jedna taka.
My juz sporo z azji zjechalusmy. Zaczelismy od Tajlandii bo jest najlatwiejsza do samodzielnych podrozy, potem byla Kambodza, Wietnam, Malezja, Indonezja i Sinfapur. W sumie chyba z 6 razy bylam (maz jeszcze dwa razy w Korei ale sluzbowo) i ja uwielbiam azjatycki klimat, choc nie kazde z miejsc jakos milo wspominam. Ale na Borneo bym chciala. Gdybym teraz misla jećhac w podroz poslubna to zamiast na Bali to bym Borneo wybrala. Ale madry Polak po szkodzie.
Gdybym nie starala sie o potomstwo to bym mogla cala kse przepuscic na podroze. W sumue malo ciuchow kupuje, kosmetykow minimum by zachowac higiene za to zawsze lubilam jezdzic. I nawet teraz jak mi jest juz zle to odpalam skyscaner i patrze gdzie bym mogla poleciec
Mam nadzieje, ze bedziemy miec malucha ktoremu pokazemy jak swiat jest pieknyOchmanka, aeiouy, szona, moni05, nuśka91, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
syllwia91 wrote:Niby wiedziałam ale jednak... Zrobiłam test i jedna gruba brzydka krecha. Teraz żałuję mogłam mieć nadzieję cicha nadal do jutra...
Ale może faktycznie jest jeszcze szansa, skoro test nie był z porannego moczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 17:53