Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Kochana jestes :* czekam co jutro powie lekarka.na razie nie nastawiam sie w zadna strobe chociaz analizuje rozne opcje
    Kochana a jak się czujesz? Masz jakieś bóle,plamienia? Mnie ta prawa strona ćmi ciągle,ale liczę na to,że to po prostu ciałko żółte tak intensywnie pracuje...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • agge Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina, może jednak :) czekamy jutro na pozytywny test.

Magduullina lubi tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia szyjki macicy w poszczególnych fazach cyklu :) ja do tej pory nie miałam pojęcia, jak to tam wygląda :D
    https://www.womenshealth.pl/zdrowie/7-zdjec-szyjki-macicy-ktore-powinnas-zobaczyc,9895,3

Salome, moni05, 5ylwian, Tele...79, Ania_85_ lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, dziekuje :* Prosze te slowa zastosowac takze u siebie :) Wzielam i apap i nospe, bo bolalo juz bardzo- na tyle, ze panikowalam, ale teraz jest w miare ok. Twoje mdlosci moga byc dobrym objawem :) czytalam, ze nawet w 5tc moga sie pojawic, jak beta nagle rosnie :)

Ef, dziekuje za pomysl z rutinoskorbinem :* Tez o nim myslalam. Mam cere naczynkowa i nie wiem, czy to ma wplyw, ale moze i naczynka w mojej pochwie, czy macicy takze sa bardziej ukrwione :D Przykro mi z powodu Twoich zaslabniec :/ Uwazaj, Kochana, na siebie

Malgonia, zazdroszcze tylu pieknych podrozy. U mnie konczy sie zawsze na europejskich wyspach ze wzgledu na zoladek, a i tam potrafie miec porzadne rewolucje :) Czlowiek Biegunka to i na wycieczce do Ciechocinka sie -za przeproszeniem- posra ;) Mam nadzieje, ze Wietnam wypali, ale z pieknym brzusiem :) :*

Syllwia91, trzymam kciuki, by jednak ta druga mocna krecha sie pojawila :)

Makowa, dobrze, ze u Ciebie nudno :* II trymestr musi byc piekny <3

Madziandzia, ja, jak taka papuga, tylko po Was jedzenie papuguje :) Zaraz zagonie emka do smazenia nalesniorow :)

MonikA, okrutnie to brzmi, ale lubie Wasze pmsy :) Po moim gigancie w tym cyklu ciesze sie za kazdym razem, gdy jestescie wkurzone :*

Irvine, uroczy Twoj eMek :D Zapytalam wlasnie swojego, czy wie, co to wiesiolek, powiedzial, ze zna jesiolka (??), ale wiesiolka nie. Co za chlopy :) Kochanie, ja widzialam, ze Ty dzis troche bylas nastawiona na nie. Nie mysl, ze umknelo to mojej uwadze, nununu :* Glowa do gory! Zycie w koncu musi zaczac byc sprawiedliwe!

Magduullina, kciuki za jutrzejszy test :) Nie ma @ i nie bedzie! Zreszta po moich 2 przygodach, to @ nie jest dla mnie wyznacznikiem braku ciazy ;)

Szona, Agge, a jak tam u Was? :*

5ylwian, mocne kciuki za jutrzejsza wizyte :) Bedzie dobrze! Ja jednak jutro sie wybiore do gina, ale innego, bo moj tylko w srody przyjmuje. Bede miala czarno na bialym, ze Zuzia lub Stas siedzi sobie grzecznie w macicy i nigdzie sie nie wybiera

Magduullina, MonikA_89!, syllwia91, 5ylwian, ef36, Irvine90, Mila1996 lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Magduullina, może jednak :) czekamy jutro na pozytywny test.

Twój też :)

agge, Sasanka55 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • agge Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, dzięki że pytasz 😚
    Ja jestem dopiero 9dpo, więc jeszcze kupa czasu do okresu i wierzę, że nie przyjdzie. :)
    We wtorek zrobię następny test.

Sasanka55, Malgonia lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• agge Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Twój też :)
    Ja we wtorek :*

Magduullina, szona lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    B complex? Czy konkretne B?
    Myślę, że profilaktycznie B complex będzie ok. Mniej łykania :) Ja akurat biorę każdą osobno, bo B12 mam zaleconą metylowaną, tak samo kwas foliowy. B6 i B7 już są zwykłe :) Mężowi daję teraz modulator homocysteiny, a wcześniej brał najzwyklejsze B complex.

szona lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Pauliska, dziekuje :* Prosze te slowa zastosowac takze u siebie :) Wzielam i apap i nospe, bo bolalo juz bardzo- na tyle, ze panikowalam, ale teraz jest w miare ok. Twoje mdlosci moga byc dobrym objawem :) czytalam, ze nawet w 5tc moga sie pojawic, jak beta nagle rosnie :)

Ef, dziekuje za pomysl z rutinoskorbinem :* Tez o nim myslalam. Mam cere naczynkowa i nie wiem, czy to ma wplyw, ale moze i naczynka w mojej pochwie, czy macicy takze sa bardziej ukrwione :D Przykro mi z powodu Twoich zaslabniec :/ Uwazaj, Kochana, na siebie

Malgonia, zazdroszcze tylu pieknych podrozy. U mnie konczy sie zawsze na europejskich wyspach ze wzgledu na zoladek, a i tam potrafie miec porzadne rewolucje :) Czlowiek Biegunka to i na wycieczce do Ciechocinka sie -za przeproszeniem- posra ;) Mam nadzieje, ze Wietnam wypali, ale z pieknym brzusiem :) :*

Madziandzia, ja, jak taka papuga, tylko po Was jedzenie papuguje :) Zaraz zagonie emka do smazenia nalesniorow :)

MonikA, okrutnie to brzmi, ale lubie Wasze pmsy :) Po moim gigancie w tym cyklu ciesze sie za kazdym razem, gdy jestescie wkurzone :*

Irvine, uroczy Twoj eMek :D Zapytalam wlasnie swojego, czy wie, co to wiesiolek, powiedzial, ze zna jesiolka (??), ale wiesiolka nie. Co za chlopy :) Kochanie, ja widzialam, ze Ty dzis troche bylas nastawiona na nie. Nie mysl, ze umknelo to mojej uwadze, nununu :* Glowa do gory! Zycie w koncu musi zaczac byc sprawiedliwe!

Magduullina, kciuki za jutrzejszy test :) Nie ma @ i nie bedzie! Zreszta po moich 2 przygodach, to @ nie jest dla mnie wyznacznikiem braku ciazy ;)

5ylwian, mocne kciuki za jutrzejsza wizyte :) Bedzie dobrze! Ja jednak jutro sie wybiore do gina, ale innego, bo moj tylko w srody przyjmuje. Bede miala czarno na bialym, ze Zuzia lub Stas siedzi sobie grzecznie w macicy i nigdzie sie nie wybiera

U mnie koniec @ i początek działania. Zawsze od razu po skończeniu krwawienia jest atak - coby dobrze zacząć kolejny cykl ;) Owulacja wg flo wychodzi jakoś późno (16 dc), wiec od jutra będę mierzyć temperaturę. No i o. Otworzyłam wino, zaczęłam już pracować, bo poniedziałek za pasem. Za jakieś 2 dni zacznę przygodę z clearblue dual. Chcemy trzymać armię do owulacji. Will see.

MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, w poprzednim cyklu też chodziłam wkurzona od owulacji do @, ale dzieci z tego nie było :P Ja chyba tak reaguje na wysoki progesteron. Ostatnio te 4 ciałka żółte trochę go naprodukowały, a w tym cyklu biorę luteinę na torbiel więc też poziom mam wyższy niż normalnie i organizm szaleje :P Zjadłam czekoladę, humor wrócił 😋😋😋
    Tylko męża mi szkoda, bo jak chodzę taką zła jak osa to mu się dostaje :P

A Twój kropuś ma się na pewno dobrze, tylko mocniej się wgryza stąd bóle brzuszka. Ale jeśli wizyta u gina Cię uspokoi to pójdź :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 20:20

Sasanka55 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    U mnie koniec @ i początek działania. Zawsze od razu po skończeniu krwawienia jest atak - coby dobrze zacząć kolejny cykl ;) Owulacja wg flo wychodzi jakoś późno (16 dc), wiec od jutra będę mierzyć temperaturę. No i o. Otworzyłam wino, zaczęłam już pracować, bo poniedziałek za pasem. Za jakieś 2 dni zacznę przygodę z clearblue dual. Chcemy trzymać armię do owulacji. Will see.

Też te clearblue mam na ten cykl:) co prawda już ta buźka sie do mnie oszukanczo uśmiechała ale wybacze jej to jak w tym cyklu usmiechnie sie naprawdę :)

syllwia91 lubi tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj PMS level master, aż cud, że wszyscy żyją :) oczywiście ten pms to musi być ciążowy ;)

MonikA_89!, Sasanka55, Szczesliwa_mamusia, Arashe lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, baaaardzo mocno trzymam kciuki za Twoj test :* Juz go w myslach czaruje :)

Szona, dzialaj ladnie :) Nie wiem, czy u mnie to zbieg okolicznosci, ale wszystkie moje 3 szczesliwe cykle byly z przyjemnego seksu, czyli takiego, ze po prostu mialam ochote rzucic sie na M. bez powodu, ot tak, z milosci, nie w ramach staran :)

MonikA, co bylo, a nie jest, nie pisze sie w rejestr ;) PMS z poprzedniego cyklu pomijamt zatem :) Na mnie progesteron akurat dziala bardzo kojaco :) Jestem grzeczna i spokojna z chwilowymi odchylkami.

Niecierpliwa, kciuki za jutro :* a buzka niech sie usmiecha do Ciebie szeroko i prawdziwie :)

U mnie jeszcze wiecej czegos bordowego polecialo, az przerzucilam sie na podpaske na wszelki wypadek. Bolu nie ma, skrzepow tez nie, wiec to mnie uspokaja i daje jakies resztki poczucia bezpieczenstwa.

agge, szona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Agge, baaaardzo mocno trzymam kciuki za Twoj test :* Juz go w myslach czaruje :)

Szona, dzialaj ladnie :) Nie wiem, czy u mnie to zbieg okolicznosci, ale wszystkie moje 3 szczesliwe cykle byly z przyjemnego seksu, czyli takiego, ze po prostu mialam ochote rzucic sie na M. bez powodu, ot tak, z milosci, nie w ramach staran :)

MonikA, co bylo, a nie jest, nie pisze sie w rejestr ;) PMS z poprzedniego cyklu pomijamt zatem :) Na mnie progesteron akurat dziala bardzo kojaco :) Jestem grzeczna i spokojna z chwilowymi odchylkami.

Niecierpliwa, kciuki za jutro :* a buzka niech sie usmiecha do Ciebie szeroko i prawdziwie :)

U mnie jeszcze wiecej czegos bordowego polecialo, az przerzucilam sie na podpaske na wszelki wypadek. Bolu nie ma, skrzepow tez nie, wiec to mnie uspokaja i daje jakies resztki poczucia bezpieczenstwa.

Sasanka trzymam kciuki żeby gin miał same dobre wieści. A badania jakies robisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Sasanka trzymam kciuki żeby gin miał same dobre wieści. A badania jakies robisz?

Dziekuje :* Rano bym chciala proga i bete. Chyba ze cos jeszcze powinnam?

I dziekuje za kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 20:48

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Kochana a jak się czujesz? Masz jakieś bóle,plamienia? Mnie ta prawa strona ćmi ciągle,ale liczę na to,że to po prostu ciałko żółte tak intensywnie pracuje...
    Plamienia nie. Cycki mnie bardziej bola dzisiaj i spiaca jestem. A jajnik daje znac co jakis czas. Zaklul mnie nawet jak kichnelam co niestety mnie zmartwilo bardziej.powtarzasz jutro bete?

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:

Sasanko moja wizyta albo 16.40 albo dopiero 22.10 w zaleznosci czy lekarka dostanie wyniki histop jednej pacjentki,jak nie to wcisnie mnie wczesniej.jak bedzie ją miala to dopiero 22.10. Mam kolo poludnia pisac do niej. A Ty na ktora idziesz?
    Ja jutro od 8 w pracy bede ale ciagle bede Was sledzic,zeby wiedziec co sie dzieje. Milego wieczoru :*

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Plamienia nie. Cycki mnie bardziej bola dzisiaj i spiaca jestem. A jajnik daje znac co jakis czas. Zaklul mnie nawet jak kichnelam co niestety mnie zmartwilo bardziej.powtarzasz jutro bete?
    Tak, jutro zbadam betę i proga, będę miała jasność sytuacji. I zadzwonię do lekarza, zapytam kiedy wpaść na USG. Jutro u nas dość sądny dzień jakby nie patrzeć... Oby wszystko było super u każdej! Trzymam kciuki kochane!

5ylwian, Sasanka55, syllwia91, buba123 lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Też te clearblue mam na ten cykl:) co prawda już ta buźka sie do mnie oszukanczo uśmiechała ale wybacze jej to jak w tym cyklu usmiechnie sie naprawdę :)

Już się oszukańczo uśmiechała? W sensie używałaś już? Coś mi styki w głowie słabo chodzą :P

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaciskam kciuki od rana za wszystkie bety, wizyty, progesterony, brak bólu i zero plamień! - i mam nadzieję, że gdy będę Was nadrabiać (bo przez pracę będę z doskoku) każda kolejna strona przyniesie tylko dobre info!

5ylwian, Sasanka55, Pauliśka lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ