Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
No i super, że znalazł się lekarz, który wierzy w tę ciążę! Oby wszystko się pięknie dalej rozwijało
Sasanka55, szona, 5ylwian, Magduullina lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnySasanka55 wrote:Troche spamu... jest mi tak cholernie przykro, bo najblizsza przyjaciolka nawet nie zapytala wczoraj, jak wizyta u lekarza i co z Dzidziulkiem... Wizyty nie bylo, ale ostatni raz gadalysmy w weekend, wiedziala, ze jest kiepsko, ze cholernie sie boje i sroda bedzie sadnym dniem. Od tej pory milczy. Slabe to, moja trzecia ciaza, trzecia strata, a odnosze wrazenie, ze jej to na reke Wszyscy mi mowia, ze to niemozliwe i tlumacza ja, ze ona tez pragnie dziecka, a nawet nie zaczela jeszcze staran ze wzgledu na pewne leczenie, przez ktore musi wstrzymac sie z bobo jeszcze ze 3 miesiace. Czuje sie jak w pieprzonym wyscigu, ktora z nas pierwsza wygra... Dla mnie to zadne usprawiedliwienie, ze ona tez by chciala... Czy ja mam byc smutna, bo ktorejs z Was sie udalo, a mi nie? Wrecz przeciwnie, szaleje z radosci, kiedy chociaz u Was jest dobrze, a tu wlasna przyjaciolka robi mi takie swinstwa.... Po wiadomosci o pierwszej ciazy, powiedziala mi "domyslalam sie", zadnego "fajnie, gratuluje", a po jej stracie uslyszalam "no bywa". Chyba pieprze taka przyjazn.
O boże! Pieprzyc ja! Ja już skończyłam kilka znajomości za takie coś...Sasanka55 lubi tę wiadomość
-
Nuśka, 5ylwian - sorki, ze przyczynilam sie do Waszych lez! Sama tez sie zryczalam jak glupia
Sasanka55, 5ylwian, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa, to juz koncowka, wolno spada, ale spada i spadnie, to najwazniejsze :*
Pauliska, super Bardzo sie ciesze, choc zupelnie nie rozumiem, co Ci chodzi po glowie z ta CP, skoro 2 lekarzy widzi pecherzyk w macicy. To jakies zarty? Kciuki i to baaaardzo mocne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:12
5ylwian lubi tę wiadomość
-
Sasanka, ja niestety uważam, że to nie jest przyjaciółka wiadomo, że np ja czasami miałam tak, że jak dowiadywałam się o ciążach wokół, w rodzinie, wśród znajomych, to wyłam wieczorami staremu w rękaw, ale za dnia naprawdę szczerze się cieszylam ich szczęściem. Ona powinna Ciebie wspierać, niezależnie od sytuacji, tak jak Ty ją... "Zrobienie dziecka" to nie konkurs ani na ilość, ani na jakość, może ona tak to odbiera. Zastanow się nad tym, bo jak obie będziecie w ciąży to jej wyścig pójdzie dalej... Które szybciej zaczęło chodzić, mówić, które lepiej śpi w nocy... Nie będzie innych tematow, jest taka opcja. Ja zrobiłam czystki po pierwszej ciąży w młodym wieku, gdzie moja paczka studencka mnie wyparła, bo jak to się nie napijesz, jak nie pójdziesz, jak nie usuniesz?! Jakie pampersy, kolki?! Fuj! 😉
No... Z biegiem lat? Zajebiście się stało. Teraz nie mam przyjaciół prawie wcale. Mogę tak nazwać jedną dziewczynę, jeszcze od liceum, wciąż przy mnie, ale mało co fizycznie, niestety🙁 , mojego narzeczonego i moje siostry. No i mamę. To moi przyjaciele
Agge, też popieram. Najładniejsza możliwa kreska wyjdzie rano, więc już poczekam
Iwona, no właśnie... Przeczytałam Twoją historię już jak odpowiedziałam Sasance... Nie, jej podejście nie jest normalne i nie, nie rozumiem go. 😊 Powiem Ci coś jednak, co może Cię zaciekawi. Moja córka też miała niedobory żelaza. I teraz. Wg pediatry to zupełnie normalne przy rozszerzaniu diety, a nawet później taki dwu, trzylatek, kiedy jeszcze nie ma jasno określone co lubi, a czego nie lubi jeść, często nie zjada większości obiadów razem z dorosłymi, ma fazy np. kilkutygodniowe na naleśniki, ziemniaki, etc. I to normalne. Szczerze? Moja 7 latka dopiero teraz dziabnie sobie coś, co wczesniej było nie do pomyślenia. W sensie jakichś zapiekanek, makaronów z sosami innymi niż pomidorowy. Z racji tego, że je obiady w przedszkolu to nie dubluję jej, ale pyta: "a co tam jesz?" i skubie. Dopiero na etapie regularnego jedzenia "prawie jak dorosły" produktów bogatych w żelazo, wynik jest ok - bez suplementacji
Niecierpliwa, kurde... Ale jak szybko beta powinna rosnąć to wiemy... A jak szybko spadać? Miala mieć już dzisiaj 0?
Pauliśka - cudownie! I błagam Cię, zostan przy tym lekarzu, już z nikim nic nie konsultuj! 😘
Sasanka55, agge, szona, nuśka91 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
O losie, wybaczcie tasiemiec powyżej, ale tak to jest jak się śpi 1,5 h... 😂Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie moja beta o wartosci 20 z poprzedniej CB spadala z tydzien, wiec wcale nie tak szybko. Mam wrazenie, ze przy tych nizszych wartosciach beta jakos wolniej spada.
Kurcze, ja juz chyba tez nie mam przyjaciolki, a po prostu kolezanke... jedna z wielu. -
nick nieaktualnyPytanie teraz czy w takim razie to teraz krwawienie to była miesiączka czy dalej kolejne trzecie ! krwawienie pooperacyjne.
I jaki to ma wpływ na cykl.
Bo ok wszystko fajnie owulaki wyjdą itd itp a przyjdzie do testowania a tam pozytyw człowiek się ucieszy a to dalej będzie echo.... -
nick nieaktualnyNiecierpliwa... wrote:Pytanie teraz czy w takim razie to teraz krwawienie to była miesiączka czy dalej kolejne trzecie ! krwawienie pooperacyjne.
Bo ok wszystko fajnie owulaki wyjdą itd itp a przyjdzie do testowania a tam pozytyw człowiek się ucieszy a to dalej będzie echo....
Kotek, mam ten sam dylemat... Kiedy idziesz do lekarza? Moze on jakos jest w stanie odroznic takie krwawienie od okresu... W lutym, jak bylam po mojej CB, to gin mowil, ze jest pewien, ze to @ a nie krew z poronienia i ze obraz USG jednoznacznie na to wskazuje... Sama nie wiem, czy mowil sensownie, czy nie, ale jesli tak, to chyba jedyny sposob, by okreslic etap Twojego cyklu :* -
nick nieaktualnySasanka55 wrote:Kotek, mam ten sam dylemat... Kiedy idziesz do lekarza? Moze on jakos jest w stanie odroznic takie krwawienie od okresu... W lutym, jak bylam po mojej CB, to gin mowil, ze jest pewien, ze to @ a nie krew z poronienia i ze obraz USG jednoznacznie na to wskazuje... Sama nie wiem, czy mowil sensownie, czy nie, ale jesli tak, to chyba jedyny sposob, by okreslic etap Twojego cyklu :*
Mi moj gin mówił ostatnio ze do dwóch tygodni dostanę @ więc się wszystko niby zgadza.
Do lekarza już mi się nie chce isc, mam dość tych pobrań i badan zastanawiam się czy mając nawet odrobinę hormonu ciazowego to czy mozna w ogole zajść w ciążę.
Czy ten cykl jest spisany na straty -
Niecierpliwa... wrote:Pytanie teraz czy w takim razie to teraz krwawienie to była miesiączka czy dalej kolejne trzecie ! krwawienie pooperacyjne.
Bo ok wszystko fajnie owulaki wyjdą itd itp a przyjdzie do testowania a tam pozytyw człowiek się ucieszy a to dalej będzie echo....
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny
-
Martwię się o swój organizm... Moja miesiączka obecna to poprzedzający ją dzień plamień i dwa dni krwawienia. Dziś 3dc, a u mnie podpaska ledwo co zabrudzona... Co jest..? Boję się tego AMH...2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Niecierpliwa... wrote:W piątek dostalam @. W poniedzialek zrobilam było 49 . myslalam ze z końcem miesiączki już nic będzie a tu nadal
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Maria87 wrote:Martwię się o swój organizm... Moja miesiączka obecna to poprzedzający ją dzień plamień i dwa dni krwawienia. Dziś 3dc, a u mnie podpaska ledwo co zabrudzona... Co jest..? Boję się tego AMH...
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian wrote:A moze endo malo przyroslo? Ja tak mialam w lutym. Mialam tylko 2 dni samego plamienia w tym terminie.poszlam do lekarza i mi powiedziala,ze endo mam tylko 6mm wiec okresu mam sie z takiej grubosci nie spodziewac.ale pilam wino i uroslo i jestem w ciazy z tego cyklu. Uroslo do 16mm
Oj wina to ja piłam bardzo dużo w poprzednim cyklu hehe Gdybym nie mierzyła temperatury, to bym pomyślała, że to ciąża, bo i bólu typowo @ nie miałam.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Maria87 wrote:Martwię się o swój organizm... Moja miesiączka obecna to poprzedzający ją dzień plamień i dwa dni krwawienia. Dziś 3dc, a u mnie podpaska ledwo co zabrudzona... Co jest..? Boję się tego AMH...
Ja co miesiąc mam dzień przed plamienie, jeden dzień mocne krwawienie, następny dzień takie normalne krwawienie, a później ze 2-3 dni plamień. Takich nie za dużych. Więc podobnie do Ciebie. Będzie dobrze!Salome lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa, strasznie powoli spada, ale niby tak może być... A po poronieniu powinno się mieć sprawdzanie bety na nfz...
Ja akurat po poronieniu nie sprawdzałam, bo miałam pół roku zakaz, więc uznałam, że bez sensu u mnieMalinowa91 lubi tę wiadomość