Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Maria87 wrote:Beti, a jak u Ciebie w ogóle? Który dc?
Ale juz od 9 dc zaczynam monitoringi,zeby nic nie przegapic
Nastawiam sie bojowo w tym miesiącu bo to juz raczej ostatnie clo przed hsgSalome, syllwia91, Tele...79, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:Sasanko - też miałam już różne przyjaciółki i jeśli to taka "z prawdziwego zdarzenia" to myślę, że warto z nią o tym pogadać szczerze. Być może okaże się że to nie przyjaciółka, a "koleżaneczka" jak ja to nazywam. Aż dziwne, że wiedziała jaką masz sytuację i nawet nie zapytała podczas rozmowy Być może jest egoistką i to ona musi byc w centrum uwagi zawsze?
Beti82 - zapytałam o jod tą moją p. prof. Mówi, że podczas staran małe dawkie są wskazane, a podczas już ciązy bankowo trzeba brać te 200-250 ug jodu. Mówi, że fakt - niewskazany jest jod w hashi, ale podczas ciązy liczy się dobro maluszka i jego zapotrzebowanie. A naszą chorobę można potem i tak ustabilizować od nowa -
nick nieaktualnyPoczekam do terminu owulacji, jeśli mi w ogóle ją wykryją teściory i powtórze betę. I jeśli nadal będzie to pójdę na kontrolę czy owulacja była, raczej nic mi lekarz teraz przy taaakim małym wyniku nic nie powie. Jak przy 300 jajowód wyglądał prawidłowo to tym bardziej teraz. Dobrze, że przynajmniej spada a nie rośnie. I teraz nie wiem czy pić zioła Klimuszki czy nie. Bo jest w głowie, czy to przez nie, ta beta nie zaczęła rosnąć.
Chyba zacznę je pić dopiero jak się całkiem oczyszczę.
Dzisiaj 7 dc
Po prostu jestem sfrustrowana, bo jak sam nick wskazuje nie należę do cierpliwych osób.
-
nick nieaktualny
-
Pauliśka wrote:Dziewczyny ja tylko tak na szybko,bo trochę zabiegany dzień mam, lekarz kazał nie czytać,pęcherzyk w macicy jest,dodam,że ten lekarz ma certyfikaty wszelkie więc jest naprawdę dobry w tym co robi. Mówi,że to nie jest zły przyrost,żebym zbadała za tydzień betę i ma być ponad 1000, jak będzie to ok. Do tego wszystko jak najlepiej wygląda,że pozamaciczna wyklucza,szyjka ładnie rozpulchniona, ciążowa , nie mam się czym martwić. Łykać duphaston,kwas foliowy,zrobić badania i za 2 tygodnie zakładamy kartę ciąży. Mówi,że w praktyce swojej widział już tyle złych przyrostów,że nie ufa liczbom,bo to tylko liczby. Liczy się to co widać. A plamienia nie ma,bólu nie ma, usg super, więc jest ok i tak mam myśleć. Zakaz czarnych myśli. Ale krew dziś i tak przed wizytą upuściłam,więc wynik odbiorę chyba. Jestem po prostu w szoku i nie wiem komu ufać!
Trzymam mocno kciuki za przyrost!
EDIT: ufaj mądrym ludziom i intuicjiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 15:13
Beti82 lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
nick nieaktualnySasanka55 wrote:Mnie odcielo, bol przeokropny jak najgorsza @. Blech, wynikow bety jeszcze brak. Niecierpliwa, zycze nam, by nasze bety szybko zlecialy i zawital normalny, przewidywalny cykl :*
Kochana połóż się i odpoczywaj, przyłóż coś ciepłego do brzucha . Współczuję Ci bardzo.Sasanka55 lubi tę wiadomość
-
Sasanka55 wrote:Mnie odcielo, bol przeokropny jak najgorsza @. Blech, wynikow bety jeszcze brak. Niecierpliwa, zycze nam, by nasze bety szybko zlecialy i zawital normalny, przewidywalny cykl :*
Oby szybko mineło, odpoczywaj...Sasanka55, szona lubią tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sasanka55 wrote:Mnie odcielo, bol przeokropny jak najgorsza @. Blech, wynikow bety jeszcze brak. Niecierpliwa, zycze nam, by nasze bety szybko zlecialy i zawital normalny, przewidywalny cykl :*
Sasanka55 lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ef, przy IMSI mają inną metodę wyboru plemników. Często jest używana przy fragmentacji dna, bo plemniki z podwyższoną fragmentacją jakoś inaczej się zachowują
Matka natura ma dziwne poczucie humoru, ale może będzie dla mnie łaskawa w marcu A jak nie to mam ją w nosie i będzie seksik na szkle
Jak teraz jesteś obstawiona lekami to musi się udać Mocno trzymam kciuki!!
Szona, jak ktoś mi zajdzie za skórę to się zgłoszę po poradę prawną
Sasanko, ta przyjaciółka chyba nie jest taką prawdziwa, z tego co przeczytałam. Możesz spróbować z nią pogadać jeszcze raz i powiedzieć co ci leży na sercu. Może zacznie Cię bardziej wspierać. A jeśli nie, to pamiętaj że masz NAS!!!
Iwona, dziwne podejście na tą twoja koleżanka. Takie niezdrowe wręcz. Dzieci to dzieci, muszą mieć trochę luzu i raczej nikt normalny nie oczekuje, że będą siedzieć grzecznie przy stole zamiast biegać, bawić i poznawać świat. Co do jedzenia to ja jestem i będę zwolennikiem metody BLW, czyli dziecko je wtedy kiedy ma ochotę, nic na siłę. A morsowanie małych dzieci.....nie wiem czy to ma jakieś logiczne wytłumaczenie
Pauliśka, super wieści!
Niecierpliwa, coś wolno spada ta beta Myślałam, że spadek wygląda mniej więcej tak jak przyrost, czyli min 100% w dół w 48h. Ja bym pogadała z lekarzem
szona, ef36, Sasanka55 lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Sasanko, to najtrudniejszy etap. Przytulam mocno, ciepły okład pomoże choć na ból fizyczny. Mam nadzieję, że każdy kolejny dzień przyniesie Ci tylko ulgę i siłę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 15:56
-
nick nieaktualny
-
Sasanko przytulam kochanie
-
nick nieaktualnyPauliska- super wiadomosc. Zostan przy tym lekarzu. Skoro on wierzy,Ty tez uwierz.
Maria- ja przed 1.ciaza mialam ciagle takie okresy. Tylko 1 dnia byl potok, 2 troszke ,3 w ogole czysto,a 4 jakies plamienia. I co, mam syna,a teraz jestem w drugiej ciazy.A jestem od Ciebie starsza. Po pprodzie,to w ogole zero bolu brzucha przed miesiaczka i tez skape okresy. To,ze masz skapy @,to nie jest wyznacznikiem jakie masz amh. Ja przed 1 ciaza mialam powyzej 2. Takze glowa do gory.
Sasanka- odpoczywaj. Niedlugo to sie skonczyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 16:09
Salome, szona lubią tę wiadomość
-
Monika moje dzieci też będą jeść wg BLW, uważam, że to super sposób na tzw. niejadki.
Dziewczyny, robiłam sobie badania wit. D, B12 i kwasu foliowego. Witaminy w normie, choć D jest na dolnym poziomie, a biorę 2-3tys. dziennie, więc jeszcze troszkę zwiększę dawkę.
Ale kwasu foliowego mam za dużo.... 28,60 przy normie 3,89-26,80. A przyjmuję 0,4, choć ostatnio koleżanka oddala mi jeden blister 0,8 i je zjadam. To mam zrezygnować z suplementacji? Czy to może chodzi o tę mutację i powinnam przyjmować inny rodzaj?MonikA_89! lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍