Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Rety, niektorzy maja tyle jadu i goryczy w sobie, ze az ciezko uwierzyc :( Puenta trafiona! Moja przyjaciolka uaktywni sie, jak dowie sie o poronieniu, wtedy bedzie wszystko po staremu, pieknie i radosnie. Prawdziwy happy end. Jeszcze uslysze, jak przy drugim epizodzie, zebym juz sie nie starala, bo musze byc chora. Fuck!

Niecierpliwa, trzymaaam mocno kciuki za wyniki :* Od razu napisz, jak je otrzymasz
    Taaaaaaaaaaa, żebyś sie nie starała, bo ona musi być pierwsza...

agge, Sasanka55, szona lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona no coś w tym jest, że przyjaciół się poznaje po tym czy się cieszą twoim szczęściem. Ja też miałam kilka przyjaciółek, które ciągle że mną chciały rywalizować zamiast wspierać tak jak ja je wspierałam. Już nie mam z nimi kontaktu.

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki :*

Ja mam dziś przeprowadzkę do nowego biura i już mam dość tego zamieszania, chce do domu ;)

Sasanka55 lubi tę wiadomość

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska powodzenia z lekarzem, na pewno wyjdziesz z dobrymi wieściami :)

💉Szczepienia limfocytami

06.2022 - start IVF
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    6tc💔
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Sasanko, mam cos dla Ciebie! Jest nawet wers o żabce :)

http://13oddechowpozniej.blogspot.com/2013/02/jesli-bocian-nie-przyleci-czyli-skad.html?m=1

P.S. Strasznie mnie to wzrusza!

Nikodemko, co zrobiłaś... Poryczałam się w pracy 😭😭😭 Dobrze, że ludzi nie było. Bardzo mnie to wzruszyło...

Nikodemka lubi tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Ja póki co czekam u lekarza, najlepszy specjalista w mieście, zobaczę co on powie. Szukam konsultacji wszędzie.
    Oo teraz doczytalam do Twojego posta :) kciukasy i koniecznie napisz!

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Wlasnie to robie bo inaczej to bym tak jej pojechala zeby w zyciu juz by sie nie odezwala. Ogole to dobrze mi sie z nia gada ale na temat dzieci jak wejdziemy to zawsze sie wkurzam
    Poczekaj, będzie miała swoje twojej przypomnisz ;)

W ogóle dziewczyny nie przejmujcie się takimi zolzami bo ja wierzę że karma wraca i jeszcze im się czkawką ta zazdrość odbije :* a karma to szmata i nie wiesz kiedy uderzy😁

szona, Iwona28, Sasanka55, Irvine90, aeiouy lubią tę wiadomość

💉Szczepienia limfocytami

06.2022 - start IVF
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    6tc💔
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, ta Twoja "przyjaciółka" to jakaś straszna zazdrośnica musi być :( serio, chcesz nadal ją "trzymać" ? :)

To jak tak piszecie o tych przyjaciółkach to wychodzi na to, że moje są spoko. Mam tak jak niecierpliwa - widzimy się raz na jakiś czas, bo 2 moje przyjaciółki są z mojego miasteczka no ale po studiach każda pojechała w różne strony Polski i widzę się z nimi raz na 3 miechy. A 3 pozostałe inne moje przyjaciółki poznałam z kolei na studiach w Poznaniu i one tam zostały wiec też sie widzimy raz na jakiś czas, ale mamy grupę na FB.

W ogóle piszecie o tych wyścigach i "która pierwsza urodzi" itd. A moja przyjaciółka zrobiła dokładnie odwrotnie :P Była zima i się zaręczyła, a ja miałam termin wesela na jesień. Wszystko było już dopięte. I ni stąd ni zowąd ona na gwałt zaczęła organizować swój ślub, pomimo tego że ze swoim facetem była o wiele krócej niż ja ze swoim i myślałam że na spokojnie, dopiero na kolejny rok będzie wesele. Tak się spięła, że wyszło, że jej wesele tez będzie dokładnie na tą samą jesień co moje (pół roku zajęły jej przygotowania xD). Powiedziała po czasie, że ksiądz im nawet zaproponował jakiś termin typowo przed moim, ale nie chciała mi tego robić i wzięła termin późniejszy o jakieś 2 miechy (koniec października) nie patrząc na pogodę ;)

EDIT: byłam w ogóle świadkiem na jej weselu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:16

Sasanka55, aeiouy lubią tę wiadomość

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Nikodemko, co zrobiłaś... Poryczałam się w pracy 😭😭😭 Dobrze, że ludzi nie było. Bardzo mnie to wzruszyło...
    Ja dopiero teraz mialam czas zajrzec i tez sie poplakalam 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:40

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach z tymi "przyjaciółkami" tak jest... Ja nie mam już żadnej. Jedynie koleżanki, ale przyjaźnie to na pewno nie są. I też uważam, że przyjaciół wcale nie poznaje się w biedzie, tylko w szczęściu... Jeżeli ktoś potrafi cieszyć się z Twojego szczęścia to będzie Cię też wspierał w niedoli. Nigdy odwrotnie.

Ale na szczęście jesteście Wy ❤️❤️❤️

Agge popieram nie sikanie, bardzo ładnie 😊

Pauliśka trzymam kciuki!

Iseko, agge, Sasanka55 lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, 5ylwian, Maria trzymam kciuki z całej siły! Jeśli ktoś dziś czeka jeszcze na jakiś wynik, a przegapiłam, to przepraszam! Życzę tylko dobrych wieści!

5ylwian, Salome, Sasanka55 lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska i 5ylwian - napiszcie jak najszybciej co i jak jak już będziecie coś wiedzieć ;) też czekam jak na szpilkach :(

5ylwian lubi tę wiadomość

cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔‍♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5

Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, 5ylwian kciuki sciskam !

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Sasanko, ta Twoja "przyjaciółka" to jakaś straszna zazdrośnica musi być :( serio, chcesz nadal ją "trzymać" ? :)

To jak tak piszecie o tych przyjaciółkach to wychodzi na to, że moje są spoko. Mam tak jak niecierpliwa - widzimy się raz na jakiś czas, bo 2 moje przyjaciółki są z mojego miasteczka no ale po studiach każda pojechała w różne strony Polski i widzę się z nimi raz na 3 miechy. A 3 pozostałe inne moje przyjaciółki poznałam z kolei na studiach w Poznaniu i one tam zostały wiec też sie widzimy raz na jakiś czas, ale mamy grupę na FB.

W ogóle piszecie o tych wyścigach i "która pierwsza urodzi" itd. A moja przyjaciółka zrobiła dokładnie odwrotnie :P Była zima i się zaręczyła, a ja miałam termin wesela na jesień. Wszystko było już dopięte. I ni stąd ni zowąd ona na gwałt zaczęła organizować swój ślub, pomimo tego że ze swoim facetem była o wiele krócej niż ja ze swoim i myślałam że na spokojnie, dopiero na kolejny rok będzie wesele. Tak się spięła, że wyszło, że jej wesele tez będzie dokładnie na tą samą jesień co moje (pół roku zajęły jej przygotowania xD). Powiedziała po czasie, że ksiądz im nawet zaproponował jakiś termin typowo przed moim, ale nie chciała mi tego robić i wzięła termin późniejszy o jakieś 2 miechy (koniec października) nie patrząc na pogodę ;)

EDIT: byłam w ogóle świadkiem na jej weselu :D

Skąd ja to znam z akcją wesele ( to akurat obecna żona przyjaciela mojego męża), my ze sobą byliśmy 7 lat oni rok :) no i on się jej oświadczył, mój emek jakieś pół roku później przed wprowadzą do naszego mieszkanka:) i ogólnie od razu wzięliśmy się za przygotowania wesela. No i jakieś pół roku od moich zaręczyn gadam z tą dziewczyną i ona mówi, że krótko są jeszcze im się nie spieszy i w ogóle , a ja głupia i nieświadoma zazdrości powiedziałam że mamy już termin.
    2 dni później poinformowali nas o swoim terminie :D padłam :)

• Arashe Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam taką przyjaciółkę, wyjechałysmy razem na studia i mieszkałysmy rok razem w pokoju. po czym już po miesiącu nie znosiłyśmy się :D Była taka, że zawsze musiała być w centrum uwagi, i była zazdrosna nawet o mojego ówczesnego chłopaka, z którym z powodu odległości widziałam się max 2 razy w miesiacu na weekend...
    Za to teraz mam dwie i doceniam bardzo. Widziamy się rzadko mimo mieszkania w tym samym miescie, ale wiadomo jak to z czasem bywa. Jedna z nich do dziś samotna, zawsze trafia na oszołomów (ja też na takich trafiałam, poki męza nie poznałam), a mimo to z mojego szczescia zawsze się cieszy i nie jest zazdrosna. Ja kibicuje jej z całego serca, nawet jak u mnie było gorzej, a jej znajomośc z pewnym chlopakiem dobrze rokowała to się cieszyłam...
    Kiedyś stwierdziła, ze uwielbia to, że nawet jak z różnych powodów pare msc się nie odzywa, to jak to zrobi, jest zawsze radość i chęć spotkania :)
    Ta pierwsza obrażała się jak jednego dnia po powrocie ze studiów nie zapytałam co u niej w pizzerii, bo tam wtedy pracowała

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kciuki to ja poprosze jutro ;) dzisiaj nic nie badam,no moze oprocz cierpliwosci męża :p

szona, Magduullina, MonikA_89!, Iseko, nuśka91 lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 32,89, co za bezsens

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tylko tak na szybko,bo trochę zabiegany dzień mam, lekarz kazał nie czytać,pęcherzyk w macicy jest,dodam,że ten lekarz ma certyfikaty wszelkie więc jest naprawdę dobry w tym co robi. Mówi,że to nie jest zły przyrost,żebym zbadała za tydzień betę i ma być ponad 1000, jak będzie to ok. Do tego wszystko jak najlepiej wygląda,że pozamaciczna wyklucza,szyjka ładnie rozpulchniona, ciążowa , nie mam się czym martwić. Łykać duphaston,kwas foliowy,zrobić badania i za 2 tygodnie zakładamy kartę ciąży. Mówi,że w praktyce swojej widział już tyle złych przyrostów,że nie ufa liczbom,bo to tylko liczby. Liczy się to co widać. A plamienia nie ma,bólu nie ma, usg super, więc jest ok i tak mam myśleć. Zakaz czarnych myśli. Ale krew dziś i tak przed wizytą upuściłam,więc wynik odbiorę chyba. Jestem po prostu w szoku i nie wiem komu ufać!

agge, Magduullina, Sasanka55, moni05, szona, 5ylwian, Olga_89, Ania_85_, aeiouy, Niecierpliwa..., ef36, Tele...79, DzulkaJ, MonikA_89!, Iseko, Szczesliwa_mamusia, buba123, Mila1996, nuśka91, Madziandzia, moyeu lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • agge Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Dziewczyny ja tylko tak na szybko,bo trochę zabiegany dzień mam, lekarz kazał nie czytać,pęcherzyk w macicy jest,dodam,że ten lekarz ma certyfikaty wszelkie więc jest naprawdę dobry w tym co robi. Mówi,że to nie jest zły przyrost,żebym zbadała za tydzień betę i ma być ponad 1000, jak będzie to ok. Do tego wszystko jak najlepiej wygląda,że pozamaciczna wyklucza,szyjka ładnie rozpulchniona, ciążowa , nie mam się czym martwić. Łykać duphaston,kwas foliowy,zrobić badania i za 2 tygodnie zakładamy kartę ciąży. Mówi,że w praktyce swojej widział już tyle złych przyrostów,że nie ufa liczbom,bo to tylko liczby. Liczy się to co widać. A plamienia nie ma,bólu nie ma, usg super, więc jest ok i tak mam myśleć. Zakaz czarnych myśli. Ale krew dziś i tak przed wizytą upuściłam,więc wynik odbiorę chyba. Jestem po prostu w szoku i nie wiem komu ufać!
    No i super! Ja popieram tego lekarza i jemu bym zaufała. :)

Magduullina, 5ylwian lubią tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Beta 32,89, co za bezsens
    No nie :/ :/ ile to jeszcze będzie spadać...

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Pauliska zaufaj temu leksrzowi bedzie dobrze wszystko sama widzisz cp wykluczyl a to tylko liczby jest pecherzyk za tydzien beta bedzie ponad 1000 i zobaczysz malego czlowieczka na usg ! Caluhe mocno i wszystko jest w wporzadku!!!! :*

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ