Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Tele...79 Ekspertka
    Postów: 205 429

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Internet to złoto. Obstawiam pozostawienie resztek w jajowodzie a to co znalazlam to:

    Konsekwencją pozostawienia resztek trofoblastu w jajowodzie jest tworzenie się krwiaka i formowanie zrostów. Zapobiegawczo wskazane jest oznaczenie stężenia HCG w 2-3. dniu po operacji. Jeżeli poziom hormonu ma wartość wyższą o 30% od stężenia wyjściowego, leczenie należy uznać za nieudane i rozważyć zastosowanie leczenia farmakologicznego metotreksatem lub powtórne wykonanie laparoskopii czy usunięcie jajowodu.
    Przykro mi że dalej się to za Tobą ciągnie. No kochana bierz wyniki i idz do gina. Sama w domu nic nie wymyślisz a tylko się będziesz dołować czytając internet.

    31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
  • szona Autorytet
    Postów: 5911 14116

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Internet to złoto. Obstawiam pozostawienie resztek w jajowodzie a to co znalazlam to:

    Konsekwencją pozostawienia resztek trofoblastu w jajowodzie jest tworzenie się krwiaka i formowanie zrostów. Zapobiegawczo wskazane jest oznaczenie stężenia HCG w 2-3. dniu po operacji. Jeżeli poziom hormonu ma wartość wyższą o 30% od stężenia wyjściowego, leczenie należy uznać za nieudane i rozważyć zastosowanie leczenia farmakologicznego metotreksatem lub powtórne wykonanie laparoskopii czy usunięcie jajowodu.

    Internet to ZŁO a nie złoto. Ruszaj do lekarza, w necie można wyczytać największe herezje.

    Sasanka55, MonikA_89!, Malinaa90, nuśka91 lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa kontaktuj się z lekarzem

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytaj, bejbe, internetow. Na podstawie mojego wyniku histopatologicznego i artykulow, wyszlo mi, ze mam macice do usuniecia. Sprobuj umowic sie do lekarza, na pewno Cie uspokoi :* Wierze, ze to nic groznego

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7735 10933

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, dziwny ten wzrost bety :/ Też jestem zdania, żeby skonsultować się z ginem. Niech zrobi USG i zobaczy czy jakiś resztek nie ma. Rozumiem, że ewentualną ciążę wykluczasz? W sumie w pierwszym cyklu po zabiegu może być dobra jakościowo owulacja....

    Co do wkręcania sobie objawów, to u mnie 6dc, a od 2 dni mnie mdli... Po Clo nigdy mnie nie mdliło, więc nie wiem od czego to... Dzisiaj idę na podgląd. Zobaczymy jak tam moje jajka :P

    moni05 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:34

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest szalony :P

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b59f237a394.jpg

    szona, buba123, Sasanka55, Kaczorka, MonikA_89!, Malinaa90, nuśka91, moni05, 5ylwian, ef36, Magduullina lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Niecierpliwa, dziwny ten wzrost bety :/ Też jestem zdania, żeby skonsultować się z ginem. Niech zrobi USG i zobaczy czy jakiś resztek nie ma. Rozumiem, że ewentualną ciążę wykluczasz? W sumie w pierwszym cyklu po zabiegu może być dobra jakościowo owulacja....

    Co do wkręcania sobie objawów, to u mnie 6dc, a od 2 dni mnie mdli... Po Clo nigdy mnie nie mdliło, więc nie wiem od czego to... Dzisiaj idę na podgląd. Zobaczymy jak tam moje jajka :P

    Dzwoniłam do gina, w środę powtórka bety, wieczorem w środe wizyta.
    Podejrzewa, że coś tam zostało i się rozłosło. Jeśli tak to czeka mnie druga laparoskopia i usuniecie jajowodu.

    Mam dość

  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dzwoniłam do gina, w środę powtórka bety, wieczorem w środe wizyta.
    Podejrzewa, że coś tam zostało i się rozłosło. Jeśli tak to czeka mnie druga laparoskopia i usuniecie jajowodu.

    Mam dość
    Ojoj :( przytulam

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Niecierpliwa, jedyne, co przychodzi mi do glowy, to jakas resztka w organizmie...

    Moze cycloprogynova by ja przepedzila... U mnie przynajmniej tak bylo przy zostawionym kawaleczku jaja plodowego po lyzeczkowaniu
    Sasanka przepraszam, że pytam, ale na co ten lek jest dokładnie ?

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dzwoniłam do gina, w środę powtórka bety, wieczorem w środe wizyta.
    Podejrzewa, że coś tam zostało i się rozłosło. Jeśli tak to czeka mnie druga laparoskopia i usuniecie jajowodu.

    Mam dość
    :( :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo nie lubie, gdy cos idzie u Was nie tak! Niecierpliwa, cycloprogynova jest na wiele dolegliwosci
    ale jedna z nich jest wywolanie @ U mnie pomogla uniknac kolejnego lyzeczkowania, bo wszystko sie samo oczyscilo. Przynajmniej 1 z lekarzy tak twierdzil

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9252db13ed0.jpg

    szona, Agamk, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7735 10933

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dzwoniłam do gina, w środę powtórka bety, wieczorem w środe wizyta.
    Podejrzewa, że coś tam zostało i się rozłosło. Jeśli tak to czeka mnie druga laparoskopia i usuniecie jajowodu.

    Mam dość
    :( Tulę mocno i trzymam kciuki, żeby beta spadła w środę

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a kiedy było to poprzednie badanie? jesteś pewna na 100%, że to nie kolejne ciąża?
    Mam nadzieje, ze uda się to farmakologicznie rozwiązać, choć nie wiem czy tabletkami zejdzie ciąża z jajowodu. A może uda się go oczyścić bez usuwania. Lekarz musi Ci tą gorą sytuację przedstawić, ale przecież to ludzie - jeśli dadzą radę to Ci go na pewno uratują.

    Co do starań to ja już mam mocno psychę zrytą i też zastanawiam się jak mój maż może planować narty kiedy ja mogę w każdej chwili być w ciąży.. ale kiedy zaczynam się nad tym zastanawiać to już nie mam takich myśli jak jeszcze rok temu, że w ciągu roku to na pewno będę w ciąży. Dziś już nie jest to dla mnie takie oczywiste.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Paula_Paulina Znajoma
    Postów: 29 43

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od dwoch cykli zaczelam mierzyc temperature, w pierwszym byl ewidentnie wyplaszczony wiec podejrzewam, ze owulacji nie bylo. W kolejnym cyklu mialam monitoring, p.ginekolog stwierdzila ze owylacji nie bylo... z pomiarow temperatury widac ewidentn6 skok temperatur, tzn. W pierszej fazie utrzymuwala sie na poziomie 36.2 do 36.4 pozniej w 15 dc skoczyla do 36.8, dzis mam 32 dc temperatura od 15 dnia utrzymuje sie na poziomie 37 stopni. Czy to mozliwe ze owulacja jednak byla? I sa jakies szanse? Czy to moze byc spowodowane jakimis zaburzeniami hormonalnymi i pcos?

    29 lat
    17.11.2019 Mikołajek ❤️ - 7 CS (wg lekarki cykl bezowulacyjny :D)

    Starania o drugiego maluszka
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 marca 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Niecierpliwa a kiedy było to poprzednie badanie? jesteś pewna na 100%, że to nie kolejne ciąża?
    Mam nadzieje, ze uda się to farmakologicznie rozwiązać, choć nie wiem czy tabletkami zejdzie ciąża z jajowodu. A może uda się go oczyścić bez usuwania. Lekarz musi Ci tą gorą sytuację przedstawić, ale przecież to ludzie - jeśli dadzą radę to Ci go na pewno uratują.

    Co do starań to ja już mam mocno psychę zrytą i też zastanawiam się jak mój maż może planować narty kiedy ja mogę w każdej chwili być w ciąży.. ale kiedy zaczynam się nad tym zastanawiać to już nie mam takich myśli jak jeszcze rok temu, że w ciągu roku to na pewno będę w ciąży. Dziś już nie jest to dla mnie takie oczywiste.

    stosunek był raz po zabiegu (nie licząc tego weekendu) 24 lutego. Nie ma co dziewczyny się ludzic. Tym bardziej, ze myślałam że 26 dostalam @i było 6 dniowe krwawienie.

    9 lutego w dniu badania beta wynosi 2750, 18 lutego beta byla juz 238. Dzisiaj powtórka po 2 tygodniach no i 423

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 13:03

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 marca 2019, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    stosunek był raz po zabiegu (nie licząc tego weekendu) 24 lutego. Nie ma co dziewczyny się ludzic. Tym bardziej, ze myślałam że 26 dostalam @i było 6 dniowe krwawienie.

    Kotek, a ja wciaz wierze, ze cos da sie zrobic w sposob nieinwazyjny. Moze jednak metotreksat bylby lepszy niz usuniecie jajowodu... Jestem zielona w tych tematach, ale z grudnia pamietam jeszcze jedna dziewczyne, ktora byla leczona po CP wlasnie farmakologicznie i z powodzeniem

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 13:02

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 marca 2019, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_Paulina wrote:
    Hej dziewczyny, od dwoch cykli zaczelam mierzyc temperature, w pierwszym byl ewidentnie wyplaszczony wiec podejrzewam, ze owulacji nie bylo. W kolejnym cyklu mialam monitoring, p.ginekolog stwierdzila ze owylacji nie bylo... z pomiarow temperatury widac ewidentn6 skok temperatur, tzn. W pierszej fazie utrzymuwala sie na poziomie 36.2 do 36.4 pozniej w 15 dc skoczyla do 36.8, dzis mam 32 dc temperatura od 15 dnia utrzymuje sie na poziomie 37 stopni. Czy to mozliwe ze owulacja jednak byla? I sa jakies szanse? Czy to moze byc spowodowane jakimis zaburzeniami hormonalnymi i pcos?
    A usg ostatnie którego dnia miałaś?

    Przy LUF progesteron też jest podobno wydzielany, dlatego temp rośnie.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 4 marca 2019, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Dzwoniłam do gina, w środę powtórka bety, wieczorem w środe wizyta.
    Podejrzewa, że coś tam zostało i się rozłosło. Jeśli tak to czeka mnie druga laparoskopia i usuniecie jajowodu.

    Mam dość

    Niecierpliwa :( tulę i bardzo mocno trzymam za Ciebie i za Twoje środowe badania kciuki. Tyle się biedna wycierpiałaś, że teraz musi być już tylko lepiej ;*

    uwo9skjob07enzxz.png
  • Paula_Paulina Znajoma
    Postów: 29 43

    Wysłany: 4 marca 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    A usg ostatnie którego dnia miałaś?

    Przy LUF progesteron też jest podobno wydzielany, dlatego temp rośnie.

    16 dc mialam ostatnie usg. 21 dnia cyklu robilam progesteron i wynosi okolo 17

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 13:22

    29 lat
    17.11.2019 Mikołajek ❤️ - 7 CS (wg lekarki cykl bezowulacyjny :D)

    Starania o drugiego maluszka
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego