Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 27 marca 2019, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska- wez Ty sie trzymaj tego swojego od certyfikatow. A tamtemu,to bym niezla opinie wystawila. Ja prd. co to za lekarz.

    5ylwian- kurcze, mam nadzieje, ze szybko to się zakonczy i nie będzie potrzeby ingerencji szpitala.

    5ylwian lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 27 marca 2019, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio miałam już wizję krwotoku,operacji i nie wiem czego jeszcze!! Ten mój nawet mi zdjęcie prawej strony wydrukował,że tam wszystko jest pięknie, jajowód niewidoczny,a pęcherzyk w macicy prawidłowy... No wszystko wygląda dobrze,tylko ciąża młodsza o prawie 2 tygodnie. Więc albo słabo się rozwija i może być po prostu poronienie,albo się rozkręci. W poniedziałek mam zrobić betę i do niego znowu USG, jak będzie pęcherzyk żółtkowy tzn,że będzie dobrze i pozamaciczna wykluczona na 100%. Byle do poniedziałku.
    5ylwian ale po czym u Ciebie tą pozamaciczną podejrzewa? Może ciąża jest młodsza po prostu albo źle się rozwija...

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, cb w 6tc to chyba rzadkosc, bo toretycznie w 6tc widać malucha i bije mu już serce..
    Miejmy nadzieje że to jednak nie cp, ale przy takich slabych przyrostach i braku pecherzyka w macicy, Twoje przeczucia mogą się niestety potwiedzi. Oby wszystkio skończyło się jak najlepiej dla Ciebie. &&&_

    Pauliśka, podnosisz ciśnienie...

    5ylwian lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, tak, jak pisze Pauliska, moze to zwykla ciaza ze zlym przyrostem. W lipcu przed samym zabiegiem moja beta mocno zwolnila- przyrastala, ale odrobine, a ciaza byla tam, gdzie byc powinna. Moze tak jest i u Ciebie, ale na wczesniejszym etapie. Slabe przyrosty nie rownaja sie CP. Mocno trzymam kciuki :*

    Ja przeszlam dzis wojne stulecia z mezem. Za kare wylalam mu resztki tego swojego drinka na krocze ... Na szczescie juz zgoda i nawet wino dostalam, by miec co pic 😬

    5ylwian, Magduullina lubią tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka ale czekaj. Byłaś u dobrego lekarza, powiedział, że to wczesna ciąża, miałaś iść do niego za tydzień... Po kiego grzyba do jasnej anielki poszłaś do jakiegoś innego? W dodatku konowala... Toć czy ja mam Cię błagać żebyś trzymała się jednego lekarza?

    PS bóle i skurcze nawet MOCNIEJSZE niż na @ to normalka w ciąży. A co będzie jak za pare tyg kichniesz soczyście? To uczucie jakby Ci macicę rozrywało 😋 nie panikuj już, plis. Emocje nam tu fundujesz niezłe, a jak nam to jak Ty musisz sie denerwowac... Chcesz zrobic sobie krzywde?!

    syllwia91, Sasanka55, Tele...79, Magduullina lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie ciąża może zatrzymać się na takim etapie, gdzie USG nie da rady wychwycić pęcherzyka,bo jest po prostu za mały... I słabe przyrosty nie zawsze są ciążą pozamaciczną , a wręcz w większości przypadków beta w pozamacicznej przyrasta prawidłowo. Lekarz mi dziś mówił,że ostatnio zdiagnozował pozamaciczną u kobiety w jajowodzie gdzie dzidziuś miał już 3 cm!! Jakiś kosmos!

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiedzcie mi jak to możliwe,żeby lekarz stwierdził pozamaciczną,której nie ma?? I on był taki pewny swojej diagnozy,że ja z płaczem pojechałam do swojego! Pokazałam mu wyniki, przebadał mnie dokładnie, sprawdzał dopplerem tą prawą stronę i mówi,że tu jest wszystko super, nie ma do czego się przyczepić! Więc jak to możliwe,że tamten lekarz nie zauważył,że to naczynie?? Też widziałam,że włączał Dopplera! A pęcherzyka nawet nie zmierzył,bo stwierdził,że to nieprawidłowy pseudo!

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Serio miałam już wizję krwotoku,operacji i nie wiem czego jeszcze!! Ten mój nawet mi zdjęcie prawej strony wydrukował,że tam wszystko jest pięknie, jajowód niewidoczny,a pęcherzyk w macicy prawidłowy... No wszystko wygląda dobrze,tylko ciąża młodsza o prawie 2 tygodnie. Więc albo słabo się rozwija i może być po prostu poronienie,albo się rozkręci. W poniedziałek mam zrobić betę i do niego znowu USG, jak będzie pęcherzyk żółtkowy tzn,że będzie dobrze i pozamaciczna wykluczona na 100%. Byle do poniedziałku.
    5ylwian ale po czym u Ciebie tą pozamaciczną podejrzewa? Może ciąża jest młodsza po prostu albo źle się rozwija...
    Wiesz co no nie moze byc az tak mloda.to juz 7 tydzien. Owu mialam 26.02. Poza tym boli mnie ta prawa strona,ciagnie do pachwiny i na nerke. Jedyna nadzieja,ze jest ulokowana w rzeskach jajowodu i sie poroni sama. Niby to rzadkie ale skoro cp jest rzadka a mi sie trafila, podwojna owulacja jest wybrykiem a tez mi sie trafila w sierpniu z podwojnym zaplodnieniem to moze i rzadka ciaza w bance jajowodu mi sie trafila. Zastanawiam sie tylko nad beta jutro. Skoro robilam o 17 to czy rano to nie jest za wczesnie. Czy czekac znowu do popoludnia?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    W takim razie chyba zacznę zjadać te migdały i reszte:P
    Ja jak w październiku zazeralam sie orzechami to tez miałam [email protected]

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    5ylwian, cb w 6tc to chyba rzadkosc, bo toretycznie w 6tc widać malucha i bije mu już serce..
    Miejmy nadzieje że to jednak nie cp, ale przy takich slabych przyrostach i braku pecherzyka w macicy, Twoje przeczucia mogą się niestety potwiedzi. Oby wszystkio skończyło się jak najlepiej dla Ciebie. &&&_

    Pauliśka, podnosisz ciśnienie...
    Wiem Ef,dlatego nie ma opcji zeby to byl biochem. I nawet nie robie sobie na to nadziei.modle sie tylko,ze gdybym trafila do szpitala to bede mogla wybrac czy chce lek czy laparo.

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Generalnie ciąża może zatrzymać się na takim etapie, gdzie USG nie da rady wychwycić pęcherzyka,bo jest po prostu za mały... I słabe przyrosty nie zawsze są ciążą pozamaciczną , a wręcz w większości przypadków beta w pozamacicznej przyrasta prawidłowo. Lekarz mi dziś mówił,że ostatnio zdiagnozował pozamaciczną u kobiety w jajowodzie gdzie dzidziuś miał już 3 cm!! Jakiś kosmos!
    Tez tak moze byc. Ale mnie niepokoja te bole jajnika. To nie jest normalne.naprawde mam wrazenie,ze mam tylko prawa czesc brzucha i boku tak daje o sobie znac

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie po kiego ty poszłaś dzisiaj do jakiegoś obcego? :O

    moni05 lubi tę wiadomość

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian, mnie ciągle ta prawa strona boli...chciałam zasięgnąć konsultacji...to jest lekarz z mojego miejscowego szpitala... No i mam za swoje :/ ale teraz serio się boję,że tam faktycznie coś jest,że mój coś przeoczył... No ale chyba gdyby miał wątpliwości, to by powiedział,żebym jednak się położyła... A on był pewien,że w jajowodzie nic nie ma... I jeśli coś jest nie tak,to tylko źle rozwijająca się ciąża po prostu. Kurczę no... Chyba zaufam temu swojemu, ma certyfikaty, lepszy sprzęt.... wierzę,że gdyby coś mi groziło to by zareagował.

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 27 marca 2019, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Wiesz co no nie moze byc az tak mloda.to juz 7 tydzien. Owu mialam 26.02. Poza tym boli mnie ta prawa strona,ciagnie do pachwiny i na nerke. Jedyna nadzieja,ze jest ulokowana w rzeskach jajowodu i sie poroni sama. Niby to rzadkie ale skoro cp jest rzadka a mi sie trafila, podwojna owulacja jest wybrykiem a tez mi sie trafila w sierpniu z podwojnym zaplodnieniem to moze i rzadka ciaza w bance jajowodu mi sie trafila. Zastanawiam sie tylko nad beta jutro. Skoro robilam o 17 to czy rano to nie jest za wczesnie. Czy czekac znowu do popoludnia?
    Moja owu była pomiędzy 26 a 28 lutego... A z ostatniej miesiączki wynika 6 t 4 dzień, gdzie USG pokazuje początek tak 5 tydzień. Z 1,5 tyg obsówy wychodzi i lekarz mówi,że może tak być hmm... Może powinnaś zasięgnąć też konsultacji,zrobić u kogoś innego USG? Widzisz jak to jest na moim przypadku... :/

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 27 marca 2019, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, pod koniec 6 tygodnia może już się pojawi serduszko i wtedy będziesz mieć pewność czy zarodek rozwija się w macicy. Poczekaj jeszcze te kilka dni i umów się na kolejne USG

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 27 marca 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Moja owu była pomiędzy 26 a 28 lutego... A z ostatniej miesiączki wynika 6 t 4 dzień, gdzie USG pokazuje początek tak 5 tydzień. Z 1,5 tyg obsówy wychodzi i lekarz mówi,że może tak być hmm... Może powinnaś zasięgnąć też konsultacji,zrobić u kogoś innego USG? Widzisz jak to jest na moim przypadku... :/

    musiasz brać pod uwage kilka dodatkowych czynnikow: owulacjmplantacja następuje zazwyczaj pomiędzy 6 a 12 dniem rozwoju zarodka.Jeśli u Twój leniuszek zagnieździł się 11-12go dnia, to chyba wszystko jest w normie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 21:20

    Iseko lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 27 marca 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że cały dzień nie wchodziłam to tylko przez chwilę miałam taki mikrozawał Pauliśka ;p Trzymaj się swojego lekarza i tak jak mówi poczekaj do przyszłego tygodnia. Ja trzymam mocno kciuki za Twojego Kropka żeby Cię niedługo kopał po żebrach :*

    5ylwian, mam nadzieję na szczęście w nieszczęściu :*

    Agge suwaczek <3

    Do reszty się nie odniosę, bo zdążyłyście chyba wyczerpać tematy :)

    Kochane a ja proszę jutro o kciuki bo mam przegląd kurnika :) Nie mam pojęcia co z owulacją, bo ostatnie kilka miesięcy miałam 18-19dc, ale ostatnio @ dostałam z 5 dni wczesniej, czyli owu też była szybciej... Teraz robię codziennie owulaki i wychodzą cały czas identycznie blade. Ale od wczoraj mam śluz wodnisty i kłucie w okolicy jajników... Nie wiem już co myśleć :/ Skoku tempki nie było ale jak jutro będzie skok to może już być za późno a nie chce za szybko żołnierzyków wytracić :( poza tym trochę się ostatnio poprztykałam z M. i nie wiem czy się będę umiała dzisiaj przełamać :(
    I chyba jest jakieś wiosenne przesilenie bo mam ostatnio jakiś ciężki czas psychicznie i z tego co widzę to dużo osób tak ma..

    5ylwian, syllwia91, MonikA_89!, Salome lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 27 marca 2019, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Moja owu była pomiędzy 26 a 28 lutego... A z ostatniej miesiączki wynika 6 t 4 dzień, gdzie USG pokazuje początek tak 5 tydzień. Z 1,5 tyg obsówy wychodzi i lekarz mówi,że może tak być hmm... Może powinnaś zasięgnąć też konsultacji,zrobić u kogoś innego USG? Widzisz jak to jest na moim przypadku... :/
    Ja na Twoim miejscu nigdzie bym juz nie chodzila. A ja pojde jutro na IP jesli beta nie zacznie spadac. Chociaz na razie to bardziej plamienie niz krwawienie,wiec nie wiem czy cos tu spadnie

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 27 marca 2019, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posmęciłam trochę, ale to ostatni raz - obiecuję :)

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗PAI hetero
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌
  • szona Autorytet
    Postów: 6388 15131

    Wysłany: 27 marca 2019, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Posmęciłam trochę, ale to ostatni raz - obiecuję :)

    Każdy czasem musi posmęcić ;) U mnie też po całym miesiącu suszy dziś pojawił się śluz - i co? I kosa z mężem 👌

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 21:41

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego