Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPauliska- wez Ty sie trzymaj tego swojego od certyfikatow. A tamtemu,to bym niezla opinie wystawila. Ja prd. co to za lekarz.
5ylwian- kurcze, mam nadzieje, ze szybko to się zakonczy i nie będzie potrzeby ingerencji szpitala.5ylwian lubi tę wiadomość
-
Serio miałam już wizję krwotoku,operacji i nie wiem czego jeszcze!! Ten mój nawet mi zdjęcie prawej strony wydrukował,że tam wszystko jest pięknie, jajowód niewidoczny,a pęcherzyk w macicy prawidłowy... No wszystko wygląda dobrze,tylko ciąża młodsza o prawie 2 tygodnie. Więc albo słabo się rozwija i może być po prostu poronienie,albo się rozkręci. W poniedziałek mam zrobić betę i do niego znowu USG, jak będzie pęcherzyk żółtkowy tzn,że będzie dobrze i pozamaciczna wykluczona na 100%. Byle do poniedziałku.
5ylwian ale po czym u Ciebie tą pozamaciczną podejrzewa? Może ciąża jest młodsza po prostu albo źle się rozwija... -
5ylwian, cb w 6tc to chyba rzadkosc, bo toretycznie w 6tc widać malucha i bije mu już serce..
Miejmy nadzieje że to jednak nie cp, ale przy takich slabych przyrostach i braku pecherzyka w macicy, Twoje przeczucia mogą się niestety potwiedzi. Oby wszystkio skończyło się jak najlepiej dla Ciebie. &&&_
Pauliśka, podnosisz ciśnienie...
5ylwian lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
nick nieaktualny5ylwian, tak, jak pisze Pauliska, moze to zwykla ciaza ze zlym przyrostem. W lipcu przed samym zabiegiem moja beta mocno zwolnila- przyrastala, ale odrobine, a ciaza byla tam, gdzie byc powinna. Moze tak jest i u Ciebie, ale na wczesniejszym etapie. Slabe przyrosty nie rownaja sie CP. Mocno trzymam kciuki :*
Ja przeszlam dzis wojne stulecia z mezem. Za kare wylalam mu resztki tego swojego drinka na krocze ... Na szczescie juz zgoda i nawet wino dostalam, by miec co pic 😬5ylwian, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Pauliśka ale czekaj. Byłaś u dobrego lekarza, powiedział, że to wczesna ciąża, miałaś iść do niego za tydzień... Po kiego grzyba do jasnej anielki poszłaś do jakiegoś innego? W dodatku konowala... Toć czy ja mam Cię błagać żebyś trzymała się jednego lekarza?
PS bóle i skurcze nawet MOCNIEJSZE niż na @ to normalka w ciąży. A co będzie jak za pare tyg kichniesz soczyście? To uczucie jakby Ci macicę rozrywało 😋 nie panikuj już, plis. Emocje nam tu fundujesz niezłe, a jak nam to jak Ty musisz sie denerwowac... Chcesz zrobic sobie krzywde?!syllwia91, Sasanka55, Tele...79, Magduullina lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Generalnie ciąża może zatrzymać się na takim etapie, gdzie USG nie da rady wychwycić pęcherzyka,bo jest po prostu za mały... I słabe przyrosty nie zawsze są ciążą pozamaciczną , a wręcz w większości przypadków beta w pozamacicznej przyrasta prawidłowo. Lekarz mi dziś mówił,że ostatnio zdiagnozował pozamaciczną u kobiety w jajowodzie gdzie dzidziuś miał już 3 cm!! Jakiś kosmos!
-
Ale powiedzcie mi jak to możliwe,żeby lekarz stwierdził pozamaciczną,której nie ma?? I on był taki pewny swojej diagnozy,że ja z płaczem pojechałam do swojego! Pokazałam mu wyniki, przebadał mnie dokładnie, sprawdzał dopplerem tą prawą stronę i mówi,że tu jest wszystko super, nie ma do czego się przyczepić! Więc jak to możliwe,że tamten lekarz nie zauważył,że to naczynie?? Też widziałam,że włączał Dopplera! A pęcherzyka nawet nie zmierzył,bo stwierdził,że to nieprawidłowy pseudo!
-
Pauliśka wrote:Serio miałam już wizję krwotoku,operacji i nie wiem czego jeszcze!! Ten mój nawet mi zdjęcie prawej strony wydrukował,że tam wszystko jest pięknie, jajowód niewidoczny,a pęcherzyk w macicy prawidłowy... No wszystko wygląda dobrze,tylko ciąża młodsza o prawie 2 tygodnie. Więc albo słabo się rozwija i może być po prostu poronienie,albo się rozkręci. W poniedziałek mam zrobić betę i do niego znowu USG, jak będzie pęcherzyk żółtkowy tzn,że będzie dobrze i pozamaciczna wykluczona na 100%. Byle do poniedziałku.
5ylwian ale po czym u Ciebie tą pozamaciczną podejrzewa? Może ciąża jest młodsza po prostu albo źle się rozwija...
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
syllwia91 wrote:W takim razie chyba zacznę zjadać te migdały i reszte:P
-
ef36 wrote:5ylwian, cb w 6tc to chyba rzadkosc, bo toretycznie w 6tc widać malucha i bije mu już serce..
Miejmy nadzieje że to jednak nie cp, ale przy takich slabych przyrostach i braku pecherzyka w macicy, Twoje przeczucia mogą się niestety potwiedzi. Oby wszystkio skończyło się jak najlepiej dla Ciebie. &&&_
Pauliśka, podnosisz ciśnienie...
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Pauliśka wrote:Generalnie ciąża może zatrzymać się na takim etapie, gdzie USG nie da rady wychwycić pęcherzyka,bo jest po prostu za mały... I słabe przyrosty nie zawsze są ciążą pozamaciczną , a wręcz w większości przypadków beta w pozamacicznej przyrasta prawidłowo. Lekarz mi dziś mówił,że ostatnio zdiagnozował pozamaciczną u kobiety w jajowodzie gdzie dzidziuś miał już 3 cm!! Jakiś kosmos!
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualny
-
5ylwian, mnie ciągle ta prawa strona boli...chciałam zasięgnąć konsultacji...to jest lekarz z mojego miejscowego szpitala... No i mam za swoje ale teraz serio się boję,że tam faktycznie coś jest,że mój coś przeoczył... No ale chyba gdyby miał wątpliwości, to by powiedział,żebym jednak się położyła... A on był pewien,że w jajowodzie nic nie ma... I jeśli coś jest nie tak,to tylko źle rozwijająca się ciąża po prostu. Kurczę no... Chyba zaufam temu swojemu, ma certyfikaty, lepszy sprzęt.... wierzę,że gdyby coś mi groziło to by zareagował.
-
5ylwian wrote:Wiesz co no nie moze byc az tak mloda.to juz 7 tydzien. Owu mialam 26.02. Poza tym boli mnie ta prawa strona,ciagnie do pachwiny i na nerke. Jedyna nadzieja,ze jest ulokowana w rzeskach jajowodu i sie poroni sama. Niby to rzadkie ale skoro cp jest rzadka a mi sie trafila, podwojna owulacja jest wybrykiem a tez mi sie trafila w sierpniu z podwojnym zaplodnieniem to moze i rzadka ciaza w bance jajowodu mi sie trafila. Zastanawiam sie tylko nad beta jutro. Skoro robilam o 17 to czy rano to nie jest za wczesnie. Czy czekac znowu do popoludnia?
-
Pauliśka, pod koniec 6 tygodnia może już się pojawi serduszko i wtedy będziesz mieć pewność czy zarodek rozwija się w macicy. Poczekaj jeszcze te kilka dni i umów się na kolejne USG
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Pauliśka wrote:Moja owu była pomiędzy 26 a 28 lutego... A z ostatniej miesiączki wynika 6 t 4 dzień, gdzie USG pokazuje początek tak 5 tydzień. Z 1,5 tyg obsówy wychodzi i lekarz mówi,że może tak być hmm... Może powinnaś zasięgnąć też konsultacji,zrobić u kogoś innego USG? Widzisz jak to jest na moim przypadku...
musiasz brać pod uwage kilka dodatkowych czynnikow: owulacjmplantacja następuje zazwyczaj pomiędzy 6 a 12 dniem rozwoju zarodka.Jeśli u Twój leniuszek zagnieździł się 11-12go dnia, to chyba wszystko jest w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 21:20
Iseko lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Dobrze że cały dzień nie wchodziłam to tylko przez chwilę miałam taki mikrozawał Pauliśka ;p Trzymaj się swojego lekarza i tak jak mówi poczekaj do przyszłego tygodnia. Ja trzymam mocno kciuki za Twojego Kropka żeby Cię niedługo kopał po żebrach :*
5ylwian, mam nadzieję na szczęście w nieszczęściu :*
Agge suwaczek
Do reszty się nie odniosę, bo zdążyłyście chyba wyczerpać tematy
Kochane a ja proszę jutro o kciuki bo mam przegląd kurnika Nie mam pojęcia co z owulacją, bo ostatnie kilka miesięcy miałam 18-19dc, ale ostatnio @ dostałam z 5 dni wczesniej, czyli owu też była szybciej... Teraz robię codziennie owulaki i wychodzą cały czas identycznie blade. Ale od wczoraj mam śluz wodnisty i kłucie w okolicy jajników... Nie wiem już co myśleć Skoku tempki nie było ale jak jutro będzie skok to może już być za późno a nie chce za szybko żołnierzyków wytracić poza tym trochę się ostatnio poprztykałam z M. i nie wiem czy się będę umiała dzisiaj przełamać
I chyba jest jakieś wiosenne przesilenie bo mam ostatnio jakiś ciężki czas psychicznie i z tego co widzę to dużo osób tak ma..5ylwian, syllwia91, MonikA_89!, Salome lubią tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Pauliśka wrote:Moja owu była pomiędzy 26 a 28 lutego... A z ostatniej miesiączki wynika 6 t 4 dzień, gdzie USG pokazuje początek tak 5 tydzień. Z 1,5 tyg obsówy wychodzi i lekarz mówi,że może tak być hmm... Może powinnaś zasięgnąć też konsultacji,zrobić u kogoś innego USG? Widzisz jak to jest na moim przypadku...
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Posmęciłam trochę, ale to ostatni raz - obiecuję32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Iseko wrote:Posmęciłam trochę, ale to ostatni raz - obiecuję
Każdy czasem musi posmęcić U mnie też po całym miesiącu suszy dziś pojawił się śluz - i co? I kosa z mężem 👌Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 21:41