Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 marca 2019, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    5ylwian, trzymaj sie, Malenka :* Poczekaj na odpowiedz lekarki Caly czas nie puszczam kciukow


    Dziekuje, Moni 😘😘😘 Juz humor lepszy :) Polozylam sie z nowa ksiazka i drinem. Jestem prawdziwy Inspektor Gadzet- wodka byla, a popity brak, bo u nas kroluje glownie mineralna niegazowana. Nie poddalam sie- znalazlam puszke ananasow, zlalam sok do szklanki, troche rozcienczylam, do tego gorzala, cytryna i mniami :) A Ty, Moni, jak sie dzis czujesz?

    Sasanka Cieszę się humor się poprawił. I Cieszę się, że udało Ci się zmajstrować drina a to dlatego przede wszystkim, że nalałam sobie wina na endometrium i pomysłałam, że jakby ktos tozobaczył, to uznał mnie za rasowego alkoholika :D
    także piję razem z Tobą :)

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1151 2429

    Wysłany: 27 marca 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka nie mam pytań do tej Twojej Przyjaciółki.. Nie znam jej, ale już jej nie lubię! Jak można nie wspierać tak pozytywną i dobrą babkę jaką jesteś Ty. Nie wiem.. Ludzie dla mnie są mega dziwni naprawdę...

    Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 27 marca 2019, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Brałam luteinę 2x1 przez 10dni. Wczoraj rano ją skończyłam
    To po @ nie powinno być śladu po torbieli
    &&&& aby wszystko udało się zgrać w czasie.

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 marca 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa :D 🥂nie miejmy nawet wyrzutow sumienia :) Damy pija od 10:00, a juz jest prawie 17:00, no i sroda, wiec taki mini mini weekend :) Poza tym, powiedz, ile nam jeszcze tego picia pozostalo? Nieeeeewiele :) :* Zdrowko!

    Olga, zaczerwienilam sie, dziekuje 😊 :* Nawet nie musi mnie wspierac, ale niech nie przeszkadza. Juz mi przy przedostatniej CB nagadala, ze musze byc chora i zebym przestala dzieci robic. Rozumiem myslenie "szkoda, ze mi tez sie nie udalo", ale brzydze sie "szkoda, ze jej sie udalo", a niestety moja kolezanka nie potrafi cieszyc sie szczescia innych, nawet najblizszych. A jak u Ciebie, Kochana?

    Magduullina lubi tę wiadomość

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 27 marca 2019, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża pozamaciczna prawdopodobnie... jajowód rozdęty... kurwa :( jutro beta a w piątek pewnie szpital...

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 27 marca 2019, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Ciąża pozamaciczna prawdopodobnie... jajowód rozdęty... kurwa :( jutro beta a w piątek pewnie szpital...
    To skąd kochana ten pęcherzyk w macicy? Bo o ile dobrze pamiętam, to Ty go miałaś. Kurcze słabo bardzo, przykro ogromnie

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za wsparcie :* wychodze z alabu. Lekarka kazala zbadac dzisiaj bete (jako,ze poprzedni mialam przedwczoraj) i jutro. Jutro tez mam zbadac.jesli spadnie to ok i dopiero wizyta u niej 1.04.a jak wzrosnie mam pojechac na IP zeby mnie zbadali. Wynik bedzie jeszcze dzisiaj ale licze sie z tym,ze moze byc wyzszy niz w poniedzialek

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7731 10931

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    To po @ nie powinno być śladu po torbieli
    &&&& aby wszystko udało się zgrać w czasie.
    Mam nadzieję, że w trakcie @ zniknie i nie stracę cyklu 😁😁 Dziękuję za kciuki :*

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Ciąża pozamaciczna prawdopodobnie... jajowód rozdęty... kurwa :( jutro beta a w piątek pewnie szpital...
    No co Ty Pauliska? :( to ten lekarz z certyfikatami widzial pseudopecherzyk? Trzymaj sie kochana :* i dawaj znac na biezaco!

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Ciąża pozamaciczna prawdopodobnie... jajowód rozdęty... kurwa :( jutro beta a w piątek pewnie szpital...

    Pauliśka przykro mi,

    Jeśli jajowód jest rozdęty to bym pojechała na IP i powiedziala ze masz podejrzenie pozamacicznej i niech Cię połozą i tam nad Tobą czuwają.

    Arashe, agge, szona lubią tę wiadomość

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    To skąd kochana ten pęcherzyk w macicy? Bo o ile dobrze pamiętam, to Ty go miałaś. Kurcze słabo bardzo, przykro ogromnie
    Pseudopęcherzyk,bo jest nieprawidłowy i endometrium nie jest ciążowe :( masakra :( mam nadzieję,że uda się to metotreksatem załatwić :(

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7731 10931

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Ciąża pozamaciczna prawdopodobnie... jajowód rozdęty... kurwa :( jutro beta a w piątek pewnie szpital...
    Ojej....byłaś teraz na USG?? Kurczę....że też zawsze musi być pod górkę :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 17:09

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1908 2523

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska dziwna sprawa z tym pecherzykiem w macicy a jednocześnie cp. Pęcherzyk znikł?

    Sylwian oby się samo oczyścilo i beta malala..

    Monika trzymam nieustannie kciuki, aby nie trzeba było odkładać na kolejny cykl!

    Moni wyobraź sobie, że nie mam :D a macice to czuje tuż za miesniami brzucha, z tym że jelita mi upycha do góry :P więc przybyło mi w talii, jak w 1 ciąży.
    Podejrzewam, że mogę 175 cm też robi swoje i mam sporo miejsca ;)

    Olga jak tam sytuacja? Pytałam parę stron dalej, ale widocznie nie widziałaś :)


    5ylwian, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Pseudopęcherzyk,bo jest nieprawidłowy i endometrium nie jest ciążowe :( masakra :( mam nadzieję,że uda się to metotreksatem załatwić :(
    Ale to jak badal tamten?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, ostatnio sama piłam sok z ananasa z puszki 😂 ja dzisiaj nijak, mdłości mi wracaja, nie wiem, czy nie z nerwów. Poza tym ok.

    Arashe haha, no to może faktycznie wzrost. Ja mam mocne przodozgięcie i mam brzuch jak w 6 miesiacu pierwszej ciąży. 😋

    Pauliśka, 5ylwian, ściskam kciuki i myślę o Was!

    5ylwian, Sasanka55, Arashe lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, juz we wszystko zwatpilam... :/ Tak mi przykro :( Nie mysl na razie nawet o metotreksacie. Moze beta przyhamuje sama albo nagle zacznie spadac... Lekarze na IP, jesli ta okaze sie konieczna, na pewno beda wiedzieli, jak sie Toba zajac :* Moze tak, jak pisze Niecierpliwa, nie czekaj, tylko jedz do szpitala

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Sasanka, ostatnio sama piłam sok z ananasa z puszki 😂 ja dzisiaj nijak, mdłości mi wracaja, nie wiem, czy nie z nerwów. Poza tym ok.

    Arashe haha, no to może faktycznie wzrost. Ja mam mocne przodozgięcie i mam brzuch jak w 6 miesiacu pierwszej ciąży. 😋

    Pauliśka, 5ylwian, ściskam kciuki i myślę o Was!

    Ale widzisz, Kotek, Ty pilas bez dodatkow :) Mdlosci niedobre, ale po tym, jak kiedys wyczytalam, ze dobrze wroza i sa oznaka silnej ciazy, to ja sie ciesze, jak o nich piszecie ;) :*

    moni05 lubi tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, przykro mi... :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny,pojechałam do mojego lekarza od certyfikatów,on żadnej pozamacicznej nie widzi,oba jajowody są niewidoczne,jajniki ok, Doppler też ok. Pęcherzyk urósł o 1mm w 2 dni. Pokazałam mu USG od tamtego, okazało się,że tamten kretyn zmierzył mi naczynie... :/ kazał w poniedziałek rano zrobić bete i wpaść na USG,ale jego zdaniem to bardzo wczesna ciąża maciczna,która rośnie! No szok...

    Niecierpliwa..., Sasanka55, MonikA_89!, agge, Szczesliwa_mamusia, eemmiilliiaa, moni05, Iseko, Magduullina, Ochmanka, nuśka91, Ania_85_, moyeu lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5458 8382

    Wysłany: 27 marca 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian - trzymam mocno kciuki, zeby wszystko sie samo pieknie oczyscilo i zebys w kolejnym cyklu zaszla w zdrowa, ksiazkowa ciaze. Tak bedzie!

    Pauliśka - ja tez bym jechala na IP. To chyba nietypowa sytuacja, ze w macicy jest pecherzyk, a ciaza jest pozamaciczna... Tam bys byla przez caly czas pod opieka. Tule!

    U mnie wszystko odwrocilo sie do gory nogami. Zakladalam, ze jestem jakies 9-10 dpo, zbadalam progesteron i okazalo sie, ze owulacji jeszcze nie bylo. Jestem w 24dc, zapowiada sie dlugi cykl, znowu cos sie poprzestawialo... Dzisiejszy owulak jest mega mega bordowy, az przebija po drugiej stronie, wiec dzialamy mimo wszystko.
    Przylaczam sie do dziewczyn z drinkami w dloni, chociaz ja dzis stawiam na wino ;) Musze zapic zlosc!

    5ylwian lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego