X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    5ylwian, trzymaj sie, Malenka :* Poczekaj na odpowiedz lekarki Caly czas nie puszczam kciukow

Dziekuje, Moni 😘😘😘 Juz humor lepszy :) Polozylam sie z nowa ksiazka i drinem. Jestem prawdziwy Inspektor Gadzet- wodka byla, a popity brak, bo u nas kroluje glownie mineralna niegazowana. Nie poddalam sie- znalazlam puszke ananasow, zlalam sok do szklanki, troche rozcienczylam, do tego gorzala, cytryna i mniami :) A Ty, Moni, jak sie dzis czujesz?

Sasanka Cieszę się humor się poprawił. I Cieszę się, że udało Ci się zmajstrować drina a to dlatego przede wszystkim, że nalałam sobie wina na endometrium i pomysłałam, że jakby ktos tozobaczył, to uznał mnie za rasowego alkoholika :D
    także piję razem z Tobą :)

Sasanka55 lubi tę wiadomość

• Olga_89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka nie mam pytań do tej Twojej Przyjaciółki.. Nie znam jej, ale już jej nie lubię! Jak można nie wspierać tak pozytywną i dobrą babkę jaką jesteś Ty. Nie wiem.. Ludzie dla mnie są mega dziwni naprawdę...

Sasanka55, MonikA_89! lubią tę wiadomość

8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Brałam luteinę 2x1 przez 10dni. Wczoraj rano ją skończyłam
    To po @ nie powinno być śladu po torbieli
    &&&& aby wszystko udało się zgrać w czasie.

Sasanka55 lubi tę wiadomość

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa :D 🥂nie miejmy nawet wyrzutow sumienia :) Damy pija od 10:00, a juz jest prawie 17:00, no i sroda, wiec taki mini mini weekend :) Poza tym, powiedz, ile nam jeszcze tego picia pozostalo? Nieeeeewiele :) :* Zdrowko!

Olga, zaczerwienilam sie, dziekuje 😊 :* Nawet nie musi mnie wspierac, ale niech nie przeszkadza. Juz mi przy przedostatniej CB nagadala, ze musze byc chora i zebym przestala dzieci robic. Rozumiem myslenie "szkoda, ze mi tez sie nie udalo", ale brzydze sie "szkoda, ze jej sie udalo", a niestety moja kolezanka nie potrafi cieszyc sie szczescia innych, nawet najblizszych. A jak u Ciebie, Kochana?

Magduullina lubi tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża pozamaciczna prawdopodobnie... jajowód rozdęty... kurwa :( jutro beta a w piątek pewnie szpital...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Ciąża pozamaciczna prawdopodobnie... jajowód rozdęty... kurwa :( jutro beta a w piątek pewnie szpital...
    To skąd kochana ten pęcherzyk w macicy? Bo o ile dobrze pamiętam, to Ty go miałaś. Kurcze słabo bardzo, przykro ogromnie

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za wsparcie :* wychodze z alabu. Lekarka kazala zbadac dzisiaj bete (jako,ze poprzedni mialam przedwczoraj) i jutro. Jutro tez mam zbadac.jesli spadnie to ok i dopiero wizyta u niej 1.04.a jak wzrosnie mam pojechac na IP zeby mnie zbadali. Wynik bedzie jeszcze dzisiaj ale licze sie z tym,ze moze byc wyzszy niz w poniedzialek

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    To po @ nie powinno być śladu po torbieli
    &&&& aby wszystko udało się zgrać w czasie.
    Mam nadzieję, że w trakcie @ zniknie i nie stracę cyklu 😁😁 Dziękuję za kciuki :*

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    No co Ty Pauliska? :( to ten lekarz z certyfikatami widzial pseudopecherzyk? Trzymaj sie kochana :* i dawaj znac na biezaco!

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:

Pauliśka przykro mi,

Jeśli jajowód jest rozdęty to bym pojechała na IP i powiedziala ze masz podejrzenie pozamacicznej i niech Cię połozą i tam nad Tobą czuwają.

Arashe, agge, szona lubią tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    To skąd kochana ten pęcherzyk w macicy? Bo o ile dobrze pamiętam, to Ty go miałaś. Kurcze słabo bardzo, przykro ogromnie
    Pseudopęcherzyk,bo jest nieprawidłowy i endometrium nie jest ciążowe :( masakra :( mam nadzieję,że uda się to metotreksatem załatwić :(

8p3os65gp79cy9ly.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Ojej....byłaś teraz na USG?? Kurczę....że też zawsze musi być pod górkę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 17:09

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska dziwna sprawa z tym pecherzykiem w macicy a jednocześnie cp. Pęcherzyk znikł?

Sylwian oby się samo oczyścilo i beta malala..

Monika trzymam nieustannie kciuki, aby nie trzeba było odkładać na kolejny cykl!

Moni wyobraź sobie, że nie mam :D a macice to czuje tuż za miesniami brzucha, z tym że jelita mi upycha do góry :P więc przybyło mi w talii, jak w 1 ciąży.
    Podejrzewam, że mogę 175 cm też robi swoje i mam sporo miejsca ;)

Olga jak tam sytuacja? Pytałam parę stron dalej, ale widocznie nie widziałaś :)

5ylwian, MonikA_89! lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Pseudopęcherzyk,bo jest nieprawidłowy i endometrium nie jest ciążowe :( masakra :( mam nadzieję,że uda się to metotreksatem załatwić :(
    Ale to jak badal tamten?

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, ostatnio sama piłam sok z ananasa z puszki 😂 ja dzisiaj nijak, mdłości mi wracaja, nie wiem, czy nie z nerwów. Poza tym ok.

Arashe haha, no to może faktycznie wzrost. Ja mam mocne przodozgięcie i mam brzuch jak w 6 miesiacu pierwszej ciąży. 😋

Pauliśka, 5ylwian, ściskam kciuki i myślę o Was!

5ylwian, Sasanka55, Arashe lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, juz we wszystko zwatpilam... :/ Tak mi przykro :( Nie mysl na razie nawet o metotreksacie. Moze beta przyhamuje sama albo nagle zacznie spadac... Lekarze na IP, jesli ta okaze sie konieczna, na pewno beda wiedzieli, jak sie Toba zajac :* Moze tak, jak pisze Niecierpliwa, nie czekaj, tylko jedz do szpitala

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Sasanka, ostatnio sama piłam sok z ananasa z puszki 😂 ja dzisiaj nijak, mdłości mi wracaja, nie wiem, czy nie z nerwów. Poza tym ok.

Arashe haha, no to może faktycznie wzrost. Ja mam mocne przodozgięcie i mam brzuch jak w 6 miesiacu pierwszej ciąży. 😋

Pauliśka, 5ylwian, ściskam kciuki i myślę o Was!

Ale widzisz, Kotek, Ty pilas bez dodatkow :) Mdlosci niedobre, ale po tym, jak kiedys wyczytalam, ze dobrze wroza i sa oznaka silnej ciazy, to ja sie ciesze, jak o nich piszecie ;) :*

moni05 lubi tę wiadomość

• agge Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, przykro mi... :(

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny,pojechałam do mojego lekarza od certyfikatów,on żadnej pozamacicznej nie widzi,oba jajowody są niewidoczne,jajniki ok, Doppler też ok. Pęcherzyk urósł o 1mm w 2 dni. Pokazałam mu USG od tamtego, okazało się,że tamten kretyn zmierzył mi naczynie... :/ kazał w poniedziałek rano zrobić bete i wpaść na USG,ale jego zdaniem to bardzo wczesna ciąża maciczna,która rośnie! No szok...

Niecierpliwa..., Sasanka55, MonikA_89!, agge, Szczesliwa_mamusia, eemmiilliiaa, moni05, Iseko, Magduullina, Ochmanka, nuśka91, Ania_85_, moyeu lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian - trzymam mocno kciuki, zeby wszystko sie samo pieknie oczyscilo i zebys w kolejnym cyklu zaszla w zdrowa, ksiazkowa ciaze. Tak bedzie!

Pauliśka - ja tez bym jechala na IP. To chyba nietypowa sytuacja, ze w macicy jest pecherzyk, a ciaza jest pozamaciczna... Tam bys byla przez caly czas pod opieka. Tule!

U mnie wszystko odwrocilo sie do gory nogami. Zakladalam, ze jestem jakies 9-10 dpo, zbadalam progesteron i okazalo sie, ze owulacji jeszcze nie bylo. Jestem w 24dc, zapowiada sie dlugi cykl, znowu cos sie poprzestawialo... Dzisiejszy owulak jest mega mega bordowy, az przebija po drugiej stronie, wiec dzialamy mimo wszystko.
    Przylaczam sie do dziewczyn z drinkami w dloni, chociaz ja dzis stawiam na wino ;) Musze zapic zlosc!

5ylwian lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ