Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 28 marca 2019, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina mam nadzieję, że zbiłaś taką gorączkę. Jest przerażająca. Ja nie miewam, rzadko powyżej 38, bo moja normalna temp jest niska, więc pamiętam, że przy 39,8 to ja już halucynacje miałam 😨

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2019, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga dziekuje napewno skorzystam i dzis pokupie skladniki bo nie mialam w domu , elifia dzieki okolo 3 dopiero zaczelo byc dobrze nie moglam pod koldra a jak tylko z pod niej wyszlam myslalan ze satrzese sie na milion kawalkow... mam nadzieje ze taka temperatura juz nie wroci ten termometr jest laserowy wiec moze miec minimalne przeklamanie ale przerazilam sie sama... :( ide sie jeszcze polozyc milego dnia kochane :*

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7735 10933

    Wysłany: 28 marca 2019, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyszła dzisiaj @. Jutro próbuje się na USG zapisać i jak nie będzie torbieli to od jutra zaczynam stymulację. Poproszę o kciuki, żeby wszystko poszło po mojej myśli :*

    Magduullina, Tele...79, buba123, Sasanka55, Niecierpliwa..., Malinowa91, Irvine90, ElfiaKsiężniczka, aeiouy, Szczesliwa_mamusia, szona, moni05, Ochmanka, Elfik, nuśka91, Nuch, Arashe, Ania_85_, MamaStasia :), Iseko, agge, eemmiilliiaa, Olga_89 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2019, 06:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Magduullina mam nadzieję, że zbiłaś taką gorączkę. Jest przerażająca. Ja nie miewam, rzadko powyżej 38, bo moja normalna temp jest niska, więc pamiętam, że przy 39,8 to ja już halucynacje miałam 😨
    Ja jestem ogolnie wysoko temp u mnie 36,7 do 37 jest normalnie a zawsze mi zimno i zmarzluch ze mnie. Mnie tylko wczoraj oczy piekly, glowa bolala , bylo goroca i drgawki dlatego sprawdzilam wogole temp :(

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7735 10933

    Wysłany: 28 marca 2019, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    A ja sie zle czuje juz wiem dlaczego temperature mam taka ze zarzylam az dwa prochy, goraco mi i mam dreszcze ale sama sie przestraszylam ze jeszcze widze i zyje heh https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f66e7a2416b.jpg
    Ciekawe co to zas w gardle kluchy :( mam nadzieje ze chlopcy beda ok... :( no to z cyklu dupa...... :(
    Jak się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję, ze już lepiej i że cykl nie będzie stracony. Pamiętaj, że przy niższej odporności zarodek ma większe szanse na implantację :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 06:52

    Magduullina lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2019, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina 😲😲😲 wezwij, prosze, lekarza albo idz do niego, jesli masz sile. Nie bede Cie straszyc, ale prosze, zrob to :* Ech, brzydka ta temperatura :( Duuuuuzo zdrowka :*

    MonikA, ja juz zaciskam o taaaaaaaak 🤛🤜 :*

    5ylwian, kciuki za bete, trzymaj sie cieplutko!

    Magduullina, MonikA_89!, 5ylwian lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2019, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina zbijaj ta goraczke prędko. Wlaz do wanny i stopniowo zmniejszaj temperaturę wody.
    To jest dobry sposob jesli leki nie pomagają.

    A u mnie dzis migijaca Buzka wczoraj jeszcze puste kółko takze mam nadzieję ze weekend jest moj :D

    Ide dzisiaj zrobić ostatnią mam nadzieję betę. 9by było zero :):)

    Sasanka55, ElfiaKsiężniczka, Magduullina, aeiouy, MonikA_89!, szona, nuśka91, Arashe, Ania_85_, Iseko, agge lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2019, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Magdullina zbijaj ta goraczke prędko. Wlaz do wanny i stopniowo zmniejszaj temperaturę wody.
    To jest dobry sposob jesli leki nie pomagają.

    A u mnie dzis migijaca Buzka wczoraj jeszcze puste kółko takze mam nadzieję ze weekend jest moj :D

    Ide dzisiaj zrobić ostatnią mam nadzieję betę. 9by było zero :):)

    Tak, owu w weekend to boska sprawa <3 Rzadzisz! Beta juz na pewno na zerze i dobrze sie na te zera napatrz, bo to juz Twoje ostatnie :* Mocne kciuki 🤛🤜

    Niecierpliwa..., Magduullina lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wporzadku kochane moje :* teraz bede mierzyc i brac ibuprom co 4-6 h ewentualnie pojade do lekarza ale juz jest ok po za tym ze czuje sie jakby walec mnie rozjechal

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2019, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Magdullina zbijaj ta goraczke prędko. Wlaz do wanny i stopniowo zmniejszaj temperaturę wody.
    To jest dobry sposob jesli leki nie pomagają.

    A u mnie dzis migijaca Buzka wczoraj jeszcze puste kółko takze mam nadzieję ze weekend jest moj :D

    Ide dzisiaj zrobić ostatnią mam nadzieję betę. 9by było zero :):)
    Dziekuje kochana :* wiem na szczescie zaczela sie w nocy zmniejsZac okolo 3 juz spadla do 38,5 po 4 ibupromach. Konska dawka ale pomoglo kapiel tez robilam ale nie dlugo bo dostalam drgawek a skora mnie tak bolala ze nie moglam sie dotknac . teraz juz jest wporzadku. Mam nadzieje ze sie to nie powtorzy

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1221 1872

    Wysłany: 28 marca 2019, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 😊
    U mnie z rana tez był spadek formy, pokłócił się z mama o to ze prawdopodobnie kot wrzucił moją pokrywkę od spieniacza do kosza na śmieci a dzisiaj był wywóz... całe szczęście od nas nie zdążyli odebrać worków i udało sie ją wygrzebac. Oczywiście łezka mi poleciała, tak samo jak prze czytałam o tym dziecku w cukierni....😭 jestem wchodzącym nieszczęściem.

    Ale w sumie tonie o tym chciałam napisać. Sciagnelam sobie aplikację fertility cele nr i chciałam zaznaczyć w lekach jakie dzisiaj wzięłam acc lub cos co zawiera acetylocysteine, bo chyba znowu zapalenie zatok mnie dopada. Weszłam na angielskojezyczna Wikipedię i znalazłam tam kilka ciekawych informacji.
    1. Jest to silny antyoksydanty, chroni przed stresem oksydacyjnym
    2. Pomaga kobietom przy pcos! Zaczęłam zgłębiać temat i znalazłam taki artykuł
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4306416/

    Słyszeliście kiedykolwiek o takich skutkach zażywania naszego pocztowego acc?

    Elfia acetyloholina jest genialna! Pomaga rozrzedzić śluz u kobiet i pomaga przy aglutynacji u mężczyzn. Poczytaj sobie o NAC i glutation (glutation jest efektem metabolizmu nac). Glutation robi dobrze wątrobie i działa dobrze na płodność :)

    Niecierpliwa..., ElfiaKsiężniczka, Agamk lubią tę wiadomość

    28lat 🍍 43cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage 1500xr

    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    2021 decyzja o IVF Invimed Warszawa ➡️ Czekam na wyniki badań genetycznych (BRCA 1 i BRCA 2, łamliwy chromosom X, kariotypy)
    W międzyczasie koksuję jajka 💪🏻
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2019, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Dziekuje kochana :* wiem na szczescie zaczela sie w nocy zmniejsZac okolo 3 juz spadla do 38,5 po 4 ibupromach. Konska dawka ale pomoglo kapiel tez robilam ale nie dlugo bo dostalam drgawek a skora mnie tak bolala ze nie moglam sie dotknac . teraz juz jest wporzadku. Mam nadzieje ze sie to nie powtorzy

    Dużo zdrówka w takim razie, mam nadzieję, że efekt walca szybko przejdzie.

    Ja znowu na ten cykl kupilam termometr z dwoma miejscami po przecinku ( wcześniej używałam klasycznego bezrtęciowego) i kurcze jakoś średnio mu ufam, mam wrażanie że trochę zakłamuje rzeczywistość, no ale zobaczymy pod koniec cyklu jak się te pomiary mają do faktycznego wykrycia fazowości cyklu :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 28 marca 2019, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_89- trzymam kciuki,zeby to byla juz ostatnia @ na najblizesze 9mcy :-)

    Szona- kto jak kto,ale wymigalas sie z marca,to juz w kwietniu musisz wysikac te 2 kreski.

    U mnie sluz plodny. Taki typowe- kurze białko,zawsze w dzien owulacji. Wczesniej tylko lepkie.
    Co do lekarzy- to maja niektorzy teksty. Pamietam jak kiedys bylam u jednej pani doktor, gdzies tak na 3 lata przed zajsciem w 1 ciaze. Mowie do niej- pani doktor,a moze ja mam pcos? A ona- po czym pani to stwierdzila? - mowie,nie stwierdzilam,ale mam takie i takie objawy. A ona- ja tam na oko nie widze. A ja- na oko- to chyba tylko chlop.w szpitalu umiera. Oburzona byla- ale mnie wkurzyla ;-)

    Magduullina, MonikA_89!, Niecierpliwa..., agge lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 28 marca 2019, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika i Niecierpliwa kciuki!!! ✊✊✊
    😘

    Magduullina z taką temp to nie ewentualnie tylko wio do lekarza, bo jest różnica między przeziębieniem a grypą - to drugie jest cholernie groźne...

    Sasanka55, MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 28 marca 2019, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa z microlife są dobre termometry owualcyjne u mnie już 2,5 roku się sprawdza :)

    Magdulina o kurka ale Cie zmiotlo! Idź koniecznie dzisiaj do lekarza, bo to nie są żarty.

    Monika 89 kciuki za to, żeby tym razem się wszystko pięknie udało i żebyś wysikala II!!!!

    Sylwia, co do U. To on ogólnie zawsze nas irytowal, (zwłaszcza mojego męża, więc od teraz z nim nie wchodzę do gabinetu bo wiem że by się wściekł ) ale jakoś jego się trzymamy narazie, nie wiem jak długo jeszcze, mam nadzieję że zaraz się uda. Zastanawiałam się co w razie ciąży, ale chyba bym została u niego, bo nic lepszego w okolicy nie ma, a on zna nasza historie itd. I jakoś tak mimo wszystko mu ufam, bo zawsze odbiera ode mnie telefony, nigdy mnie nie olał, zawsze poprowadził, a miałam takie sytuacje że nie wiedziałam co robić, to uspokoił. To jest dobry lekarz, i ja to wiem, ale tak jak napisałaś - za dużo ma na głowie. No chyba że się wsciekne przy kolejnej wizycie to nie wiem co dalej, ale nie chciałabym go zmieniać.

    Kiedy masz laparo??

    Ja już rano zaliczyłam seksy, czekam na skok temperatury :) trzymajcie kciuki by się udało!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 08:08

    Magduullina, MonikA_89!, nuśka91, Arashe, aeiouy, agge, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • szona Autorytet
    Postów: 5911 14116

    Wysłany: 28 marca 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Monika_89- trzymam kciuki,zeby to byla juz ostatnia @ na najblizesze 9mcy :-)

    Szona- kto jak kto,ale wymigalas sie z marca,to juz w kwietniu musisz wysikac te 2 kreski.

    U mnie sluz plodny. Taki typowe- kurze białko,zawsze w dzien owulacji. Wczesniej tylko lepkie.
    Co do lekarzy- to maja niektorzy teksty. Pamietam jak kiedys bylam u jednej pani doktor, gdzies tak na 3 lata przed zajsciem w 1 ciaze. Mowie do niej- pani doktor,a moze ja mam pcos? A ona- po czym pani to stwierdzila? - mowie,nie stwierdzilam,ale mam takie i takie objawy. A ona- ja tam na oko nie widze. A ja- na oko- to chyba tylko chlop.w szpitalu umiera. Oburzona byla- ale mnie wkurzyla ;-)

    Niestety u mnie póki co bez owulacji. Patrząc na wykres i dotychczasowe cykle wyglada to tak, jakby owulacja podjęła próbę w 12-13 dniu (bo zawsze przed mi spada temperatura) - ale się nie udało :( Miałam skierowanie na usg w luxmedzie, przypomniałam sobie o nim. Umówiłam się na 2.04. i chociaż zobaczę co tam się dzieje. Kur*a smutno mi. Już tym seksem nawet co 2 dni rzygam. Chyba też potrzebuję jakiejś przerwy w tych psychicznych staraniach.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 28 marca 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Magduullina 😲😲😲 wezwij, prosze, lekarza albo idz do niego, jesli masz sile. Nie bede Cie straszyc, ale prosze, zrob to :* Ech, brzydka ta temperatura :( Duuuuuzo zdrowka :*

    MonikA, ja juz zaciskam o taaaaaaaak 🤛🤜 :*

    5ylwian, kciuki za bete, trzymaj sie cieplutko!
    Za Twoja tez Sasanko :* ja pojde kolo 11 zeby minelo troche wiecej czasu od ostatniego pobrania.u mnie nadal plamienie brazowe,moze sie rozkreci po nocy

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 28 marca 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Niestety u mnie póki co bez owulacji. Patrząc na wykres i dotychczasowe cykle wyglada to tak, jakby owulacja podjęła próbę w 12-13 dniu (bo zawsze przed mi spada temperatura) - ale się nie udało :( Miałam skierowanie na usg w luxmedzie, przypomniałam sobie o nim. Umówiłam się na 2.04. i chociaż zobaczę co tam się dzieje. Kur*a smutno mi. Już tym seksem nawet co 2 dni rzygam. Chyba też potrzebuję jakiejś przerwy w tych psychicznych staraniach.
    To moze przestan mierzyc,testwowax,sprawdzac. Daj sobie 1-2 mc na luz. Po prostu sie kochajcie. Albo 1 mc wykorzystajcie sie codziennie. Ja jak planowalam,to tez nic z tego nie wyszło. A w tym szczesliwym cyklu stwierdzilam,ze idziemy na zywiol.

    Sasanka55, Magduullina lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 28 marca 2019, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam materiał i mam zamiar uszyc mojemu dziekcu poduszki- chmurki. Ochraniacz do jego nowego łóżeczka. Puki co,spi z nami. Ale w wakacje chcemy mu kupic jego bardziej "dorosłe " lozeczko. Z barierka, ale bez szczebelek. Bo on musi miec przestrzeń. A na tym wiekszym w razie czego, któreś z nas sie z nim położy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 08:27

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • szona Autorytet
    Postów: 5911 14116

    Wysłany: 28 marca 2019, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    To moze przestan mierzyc,testwowax,sprawdzac. Daj sobie 1-2 mc na luz. Po prostu sie kochajcie. Albo 1 mc wykorzystajcie sie codziennie. Ja jak planowalam,to tez nic z tego nie wyszło. A w tym szczesliwym cyklu stwierdzilam,ze idziemy na zywiol.

    Też poszliśmy na żywioł w tamtym miesiącu. A przy mojej pracy i nienormalnym wręcz zmęczeniu - bez sprawdzania nie będzie wiekszych szans na dziecko, bo i nie będzie seksu ;) poczucie, że zbliża się owulacja nas mobilizuje. No nic, ponarzekałam, pogoda okropna, humor okropny, zdarzają się i takie dni... Powodzenia dziewczyny dziś na wszystkich wizytach i ze wszystkimi wynikami!

    Edit: Muszę się wziąć w garść, bo jęczę okrutnie. Dobrze, że po weekendzie usg i dowiem się konkretów.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 08:44

    Magduullina lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego