Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1142 689

    Wysłany: 5 marca 2019, 13:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Hmm no ale zwykłego przy mutacji chyba się w ogóle nie powinno. Tylko metylowany
    Przy homo, bo wtedy w ogóle nie wchłania zwykłego, a przy hetero część wchłania :)

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 5 marca 2019, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Przy homo, bo wtedy w ogóle nie wchłania zwykłego, a przy hetero część wchłania :)
    Aa, chyba że tak

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6021 5830

    Wysłany: 5 marca 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Poczekaj do piątku to będzie prezent na weekend w postaciach dwóch kresek :D
    W piątek,to może byc troszkę za wcześnie, ale może skuszę sie w robotę :-)

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 5 marca 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Biorę zwykły kwas 5mg i metylowany z prenatal uno. Mam dwie mutacje mthfr hetero. Ginka kazała brać, aż 5 mg ze względu na to, że miałam ciążę jednojajową z możliwością, że to były zroślaki.

    Nie boisz się autyzmu przy nadmiarze kwasu foliowego ? Dla mnie te 5mg to kosmos...
    Mi ginekolog która robiła transfer też kazała brać to 5mg... dobrze, że mam w sobie wrodzony brak zaufania do lekrzy na zastepstwo. Najpierw robiłam badania, wyszedł nadmiar kwasu foliowego. Potem skonsultowalam to z moim lekarzem który był zdziwiony zaleceniami. Nie widział powodu..

    Może przy MTHFR wystarczy brać metylowany?

    agge, Beti82 lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 5 marca 2019, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, gratulacje!!

    Kaczorka lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 marca 2019, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olii ja lekarzem nie jestem i nie chciałabym tu radzić, żeby nie zaszkodzić. Ja mam hetero mutacje i biorę tylko metylowany. Ze stanu ponad normę i homocysteiny 13 spadło tak do połowy normy i homocysteina na 8. Pewnie gdybym zaszła to bym brała tych metyli 800 jednostek. Ale to ja.
    Tak czy inaczej przy tej dawce to dziwne by było gdybyś miała kwas w normie :P

    Ef a jak Ty się czujesz?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 14:06

    Beti82 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 5 marca 2019, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Przy homo, bo wtedy w ogóle nie wchłania zwykłego, a przy hetero część wchłania :)
    Ja mam hetero i mi nie wchłania .Wynik kwasu 36 z norma do 18 mi wyszedl

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1196 1127

    Wysłany: 5 marca 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli korzystacie z apek do wyznaczania owu to uzywacie 1 czy macie kilka?jestescie z ktorejs szczegolnie zadowolone? Ja mam 4 i tylko 1 (Fertility Friend) wyznaczyla owu. Wiem,ze jedna nie wyznacza a 2 pozostale na danych przeszlych bazuja no ale temp tez wpisuje a mimo to same owu nie wskazaly. Zastanawiam sie na ile pewne jest FF i czy faktycznie owu byla. Monitoringu nie robilam

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • monciara Koleżanka
    Postów: 41 36

    Wysłany: 5 marca 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też próbują wcisnąć 5mg ale biorę tyko metyle pomimo hetero

    PS gratulacje Kaczorka :)

    Kaczorka lubi tę wiadomość


  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7119 9943

    Wysłany: 5 marca 2019, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Biorę zwykły kwas 5mg i metylowany z prenatal uno. Mam dwie mutacje mthfr hetero. Ginka kazała brać, aż 5 mg ze względu na to, że miałam ciążę jednojajową z możliwością, że to były zroślaki.
    Dużo bierzesz tego kwasu, a jak masz mutację, to zwykły się nie wchłania i jego poziom rośnie. Ja bym brała tylko metyle na Twoim miejscu.

    U mnie jest hetero i też lecę tylko na metylach i to w małej dawce 400j

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 15:13

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 marca 2019, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian ja korzystam z Flo i Owuview, obie wyznaczają mi owulacje choć flo chyba szybciej (za t po wprowadzeniu @ potrafi ta datę potem przesunąć).
    Musisz się wybrać na monitoring wtedy będziesz wiedziała.
    Jak prowadziłam pierwszy wykres tu na OF to wariował strasznie i już od 8 dnia cyklu wyznaczał mi owulację. poradziła mi wtedy dziewczyna żebym zaokrąglała wynik do 0,05 i sa bardziej czytelne :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1556 2139

    Wysłany: 5 marca 2019, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyleczyli mi to clexane i warfaryną. Generalnie już jest ok,noga ładnie się zregenerowała i nic nie biorę. Genetycznych problemów z krzepnięciem nie mam , więc w kolejnej ciąży jest małe ryzyko,na pewno w połogu będę brała clexane. Warto zrobić sobie USG doppler jeśli coś noga dokucza.

    Kaczorka lubi tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1196 1127

    Wysłany: 5 marca 2019, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Sylwian ja korzystam z Flo i Owuview, obie wyznaczają mi owulacje choć flo chyba szybciej (za t po wprowadzeniu @ potrafi ta datę potem przesunąć).
    Musisz się wybrać na monitoring wtedy będziesz wiedziała.
    Jak prowadziłam pierwszy wykres tu na OF to wariował strasznie i już od 8 dnia cyklu wyznaczał mi owulację. poradziła mi wtedy dziewczyna żebym zaokrąglała wynik do 0,05 i sa bardziej czytelne :)
    Przy nastawieniu mojego meza od tego miesiaca monitoring to pieniadze wyrzucone w bloto. Wiec musze sie posilkowac apkami,temp,testami. Ale OK dzieki ;)tez mam te apki i one mi akurat nie wyznaczyly nic na podstawie tempki

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 5 marca 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian ja Ci życzę byś zaszła od razu w tym cyklu, ale nawet taki pojedynczy monitoring by potwierdził, ze masz owulację mimo płaskiego wykresu lub ją wykluczył i wiedziałabyś, ze musisz się stymulować i nie traciłabyś czasu. Tak czy inaczej nawet w takim miesiącu gdzie seksów nie ma wcale warto to zrobić by powiem wiedzieć co w trawie piszczy.

    5ylwian lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 5 marca 2019, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Dziewczyny jesli korzystacie z apek do wyznaczania owu to uzywacie 1 czy macie kilka?jestescie z ktorejs szczegolnie zadowolone? Ja mam 4 i tylko 1 (Fertility Friend) wyznaczyla owu. Wiem,ze jedna nie wyznacza a 2 pozostale na danych przeszlych bazuja no ale temp tez wpisuje a mimo to same owu nie wskazaly. Zastanawiam sie na ile pewne jest FF i czy faktycznie owu byla. Monitoringu nie robilam
    Mam Flo, Ovuview i FF. Wszystkie mi wyznaczają owulację na podstawie temperatury i przeważnie wszystkie na ten sam dzień.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7119 9943

    Wysłany: 5 marca 2019, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko Flo, ale średnio mi wyznacza owu. Bardziej ufam obserwacji śluzu i temperatury. No i sikam na owulaki :P

    Sasanka55, 5ylwian, szona lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 821 1103

    Wysłany: 5 marca 2019, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę testowała 11 marca 😉 może tym razem się uda, chociaż, nie chce sobie niczego wmawiac, by się nie rozczarować! Pozdrawiam 😉

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1196 1127

    Wysłany: 5 marca 2019, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Sylwian ja Ci życzę byś zaszła od razu w tym cyklu, ale nawet taki pojedynczy monitoring by potwierdził, ze masz owulację mimo płaskiego wykresu lub ją wykluczył i wiedziałabyś, ze musisz się stymulować i nie traciłabyś czasu. Tak czy inaczej nawet w takim miesiącu gdzie seksów nie ma wcale warto to zrobić by powiem wiedzieć co w trawie piszczy.
    No masz racje. Wiem wiem. To moj pierwszy mc z temperatura,zobacze co bedzie w nastepnym. Mam wykres 2 fazowy ale i tak gorzysty hehe

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1196 1127

    Wysłany: 5 marca 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Mam Flo, Ovuview i FF. Wszystkie mi wyznaczają owulację na podstawie temperatury i przeważnie wszystkie na ten sam dzień.
    No wlasnie ja wpisuje wszedzie te same dane a tylko FF wyznaczylo.moze za miesiac bedzie inaczej jak beda jakies dane historyczne

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR 5,17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 5 marca 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając z jakich Wy aplikacji korzystacie postanowiłam zaszaleć i zainstalowałam sobie wszystkie trzy- Flo, Ovuview i Fertility Friend. Na razie dane przepisałam tylko do FF i przesunął mi owulację o 4 dni do przodu w stosunku do tego co pokazywał ovufriend. Czyli wg niego jestem dopiero w 8dc, a nie w 12dc. Hmmm... No to teraz już nic nie wiem ;P Jak wrócę do domku, to będę się dalej bawiła- może jakąś średnią wyliczę ;P

    5ylwian lubi tę wiadomość

    uwo9skjob07enzxz.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego