X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
Odpowiedz

Marzec- miesiąc dwóch kreseczek

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 7569 16768

    Wysłany: 6 marca 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, migreny mam od zawsze, dostałam je w prezencie od Mamy. Tyle, że u mnie to trwa kilka dni i jest trochę przerwy. Znam ten okropny ból, światłowstręt, mdłości i tak ogromnie Ci współczuję :(

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 6 marca 2019, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, Arashe dziękuję za kciuki :*
    Trzymałam mocno kciuki, ale mi nie wyszło, a już było lepiej z tą migreną... Dziadostwo :( szkoda, że nie może Ci przejsc w ciąży, jak mi.

    Arashe lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 6 marca 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka przepraszam niechcący polubiłam.
    Sasanka trzymam mocno kciuki :*
    Moni, buba już nie mogę się doczekać waszych zdjęć <3
    Niecierpliwa za Ciebie też kciuki żeby było dobrze:*

    buba123, moni05, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • juudi Autorytet
    Postów: 285 431

    Wysłany: 6 marca 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Niecierpliwa, ja baaardzo mocno zaciskam za Ciebie kciuki :* Bedzie dobrze, Kochana. Widzialas, ze nawet probowalam odessac z Ciebie te bete ;)

    Magduullina, ja tez Was wszystkie uwielbiam :* <3 Nie wiem, co bym wczoraj zrobila bez tego watku, chyba bym oszalala :) Zycze duzo zdrowia, szczescia w zyciu i niech juz nic sie nie wali! Pamietaj, ze gdy jest zle, za chwile bedzie dobrze :* Przypominam takze o bocianach (nawet tych ze sraczka) i o tym, ze marzec bedzie owocny dla KAZDEJ z nas :*

    Ja wstalam, polecialam do kibelka i znowu sporo bordo, na pewno nie plamien. To tez nie zabarwiony sluz, a po prostu brunatna krew. Dalej nie boli. Zaraz sie ubieram i jade do Diagnostyki.

    Trzymam kciuki za Was wszystkie :* Oby dzisiejsza sroda byla radosna na tym watku

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e3f09d2c0a3.jpg

    Dzisiejszy to pierwszy z prawej
    Nie umiem ocenic, czy kreska jest ciemniejsza, na pewno znacznie to nie, o ile w ogole. Po tej krwi z dzisiaj mniej wierze. Dlaczego leci? Przeciez mialam piekny progesteron? Moj gin uwaza, ze czesto prog spada, kiedy z ciaza dzieje sie cos nie tak i to efekt ronienia, a nie powod (choc wiadomo, nie zawsze). W kazdym razie wezme od niego wszelkie recepty, a jak nie, to poprosze o nie znajomego weterynarza. Jeju, czy u mnie nic nigdy nie moze byc normalnie :)

    Sasanka55 ile dni po owulacji robiony test ?

    ma6nky9zewfu5ea1.png
    atdchdge5fgohmhe.png
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1335 983

    Wysłany: 6 marca 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, chwilkę mnie nie było, a tu takie rzeczy.

    Sasanka, Niecierpliwa moooocno trzymam kciuki!

    Moni i buba, dziwię się tak późnych wizyt, ja każda wizyta ciążowa umówiona już na godzinę 8, żeby za długo nie czekać :P czekam na piękne fotki dzidzi :)

    buba123, Sasanka55, moni05 lubią tę wiadomość

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

    07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

    🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

    3jgx43r8z5x07y20.png
  • Salome Autorytet
    Postów: 2749 3968

    Wysłany: 6 marca 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Sasanka - trzymam kciuki! Będzie dobrze! :)

    A ja dziś chyba (nie robiłam testów) dwa dni po owulacji. Męczę się z bólem zębów i niestety musiałam wziąć ketonal forte. Na ulotce przeczytałam, że ma wpływ na płodność, ale to chodzi o długotrwałe stosowanie, prawda?

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    biopsja endometrium ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina ok
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 (metypred 4mg + neoparin) :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 (encorton 5mg + intralipid + atosiban + neoparin) :(

    IUI nr 1 (+fertile chip) - 02.2022 (encorton 7,5mg + accofil + neoparin) :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11635

    Wysłany: 6 marca 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Niecierpliwa, Sasanka - trzymam kciuki! Będzie dobrze! :)

    A ja dziś chyba (nie robiłam testów) dwa dni po owulacji. Męczę się z bólem zębów i niestety musiałam wziąć ketonal forte. Na ulotce przeczytałam, że ma wpływ na płodność, ale to chodzi o długotrwałe stosowanie, prawda?
    Wydaje mi się że jednorazowo po owulacji Ci nie zaszkodzi. Czytałam bardziej że mogą właśnie mieć wpływ chyba na owulacje i to przed nią lepiej nie brać, ale nie wiem czy moja pamięć mnie nie myli :D

    Salome lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Salome Autorytet
    Postów: 2749 3968

    Wysłany: 6 marca 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach z tymi ograniczeniami to jest jakaś masakra. Jak by się człowiek chciał do tego wszystkiego dostosować, to naprawdę byłoby ciężko przeżyć ;)

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    biopsja endometrium ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina ok
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 (metypred 4mg + neoparin) :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 (encorton 5mg + intralipid + atosiban + neoparin) :(

    IUI nr 1 (+fertile chip) - 02.2022 (encorton 7,5mg + accofil + neoparin) :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 6 marca 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7c6420dd032.jpg
    Dziewczyny mały edit, postanowiłam nasikać na ten sam test co wczoraj i dosłownie po minucie taki wynik...

    Salome, APrzybylska, Magduullina, buba123, MonikA_89!, agge, Sasanka55, Ania_85_, nuśka91, 5ylwian, Szczesliwa_mamusia, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • Salome Autorytet
    Postów: 2749 3968

    Wysłany: 6 marca 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka i to w 9dpo? Wow, szybciutko!

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    biopsja endometrium ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina ok
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 (metypred 4mg + neoparin) :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 (encorton 5mg + intralipid + atosiban + neoparin) :(

    IUI nr 1 (+fertile chip) - 02.2022 (encorton 7,5mg + accofil + neoparin) :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 6 marca 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 dpo! Wiem wiem,nie powinnam testować tak szybko i sama siebie za to nie lubię,ale moja niecierpliwość jest straszna... Po minucie żaden test nie pokazał mi takiej kreski! Znowu robię sobie nadzieję...

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 marca 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochane moje jak ja wam kibicuje niecierpliwa, sasanka kochane tyle emocji musi wkoncu po tej burzy zagoscic slonko !!! ... Trzymam kciuki.
    Za dziewczyny wizytujace i te czekajace na test rowniez :) trudno wszystkie was tu ogarnac heh bo ja czytam nadrabiam i wszystko zapominam co ktorej mialam napisac heh pamiec sie mi lansuje.. Heh ja sie rowniez nie moge doczekac testu obym nie zqpomniala go zrobic ... Tak mi czas ucieka tylr sie dzieje ... Jeszcze te wiatry i zmiany cisnienia dzialaja na mnie jak niewiem laze jak mucha ... Plusy sa takie ze nikne w oczach , spodnie z tylka zlatuja wiec sie nie obraze jak bym tak zaciazyla heh z winy mojego staruszka moze wkoncu cos narobil :) 30mu sluzy powiem wam dziabal mnie jak bociek zabcie :D a ja jak w amoku tylko pokumkiwalam :) haha

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • Salome Autorytet
    Postów: 2749 3968

    Wysłany: 6 marca 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    8 dpo! Wiem wiem,nie powinnam testować tak szybko i sama siebie za to nie lubię,ale moja niecierpliwość jest straszna... Po minucie żaden test nie pokazał mi takiej kreski! Znowu robię sobie nadzieję...

    No jak w 8dpo, to już w ogóle! Idziesz na betę, czy będziesz powtarzać test jutro?

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    biopsja endometrium ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina ok
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 (metypred 4mg + neoparin) :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 (encorton 5mg + intralipid + atosiban + neoparin) :(

    IUI nr 1 (+fertile chip) - 02.2022 (encorton 7,5mg + accofil + neoparin) :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 marca 2019, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7c6420dd032.jpg
    Dziewczyny mały edit, postanowiłam nasikać na ten sam test co wczoraj i dosłownie po minucie taki wynik...
    Noooo jest! Kochana mocno trzymam kciuki !

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 6 marca 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luteiny i duphastonu, to ja nie miałam żadnych skutków ubocznych. Jedyne co to po transferze wyskoczył mi trądzik różowaty, ale przyczyna mogła być inna, niekoniecznie po luteinie. Tym bardziej, że oprócz luteiny robiłam też zastrzyki z prolutexu

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 6 marca 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, gratulacje! Leć na betę :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 marca 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej ale sie denerwuje wynikami Sasanki...
    Pauliska wooow jaka kreska w tym dniu. Lec na bete.
    A ja mam dziwnie, podejrzewam ze juz po owu bo szyjka powoli sie zamyka ale za to 3 dzien pozytywny owulak. Nie ma to jak wkrecanie ciazy 1dpo 😜

    MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość

  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 6 marca 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz sasnka niedlugo pozna wyniki 12:30 nadchodzi ....kciuki nadal zaciśnięte

    Iwona28, Magduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 marca 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    buba123 wrote:
    No juz sasnka niedlugo pozna wyniki 12:30 nadchodzi ....kciuki nadal zaciśnięte
    Denerwuje sie jakby to byly moje wyniki

    buba123, Sasanka55, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość

  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 6 marca 2019, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona28 wrote:
    Denerwuje sie jakby to byly moje wyniki
    Nie tylko Ty ... Jejku aby wszystko było dobrze hop hop Sasanko przybądź z dobrymi wieściami

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 12:29

    Iwona28, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ