Marzec- miesiąc dwóch kreseczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamila kreska jest ciemniejsza bo pierwsza jest testowa a druga kontrolna. zawsze kreska kontrolna jst dalej od miejsca które się zanurza, bo taki jest cel, sprawdzić czy pasek dobrze nasiąkł.
Iwona a co do pozytywów to powinno się kończyć po pierwszym pozytywnym, bo różnie taki pik może trwać. Chyba, ze masz zdiagnozowane policystyczne jajniki wtedy już w ogóle nie ma sensu tego robić.
Elfia sama nie wiem czego Ci życzyć, nerwicy nie leczy się tak łatwo. -
Możecie mi wytłumaczyć, czemu mam śluz płodny na dłuuugo przed owulacją, a potem się robi niepłodny?
Miałam od 9-12 dc rozciągliwy, potem już nie widziałam ani razu takiego. Od 3 dni już mam jakby niepłodny, kolor biały, nie jest gęsty ale lepki bardziej. Nic już nie ogarniam. Mam tak w zasadzie co cykl ostatnio. Myślałam, że ten wiesiołek pomoże, ale efektów nie widzę -
Malgonia wrote:Kamila kreska jest ciemniejsza bo pierwsza jest testowa a druga kontrolna. zawsze kreska kontrolna jst dalej od miejsca które się zanurza, bo taki jest cel, sprawdzić czy pasek dobrze nasiąkł.
Iwona a co do pozytywów to powinno się kończyć po pierwszym pozytywnym, bo różnie taki pik może trwać. Chyba, ze masz zdiagnozowane policystyczne jajniki wtedy już w ogóle nie ma sensu tego robić.
Elfia sama nie wiem czego Ci życzyć, nerwicy nie leczy się tak łatwo. -
Elfia niestety chodziłam na terapię wiec trwało to długo. pomagała mi trochę nospa i wypychanie brzucha. Po dziś dzień mam bardzo wystający brzuszek bo mam opory przed wciąganiem
agge u mnie też się śluz psuje na owulacje. tak mniej więcej liczę że trzy dni mija od szczytu śluzu do owulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 13:52
-
Malgonia wrote:Elfia niestety chodziłam na terapię wiec trwało to długo. pomagała mi trochę nospa i wypychanie brzucha. Po dziś dzień mam bardzo wystający brzuszek bo mam opory przed wciąganiem
agge u mnie też się śluz psuje na owulacje. tak mniej więcej liczę że trzy dni mija od szczytu śluzu do owulacji. -
Ja myślę, ze one już wtedy nie muszą długo żyć wiec ten śluz nie jest już aż taki super.
jak zaszłam w ciążę też tak było. spanikowałam, ze śluz się skończył i na pewno już po owulacji (to był mój pierwszy miesiąc mierzenia temperatury), a tu nagle spadek tempki, pozytyw na owulaku i ciąża.. tak więc jestem spokojna, choć mamy zel conceptive tak dla poprawy komfortu.agge lubi tę wiadomość
-
W materii „nowych objawów w każdym cyklu” TAK MNIE BOLĄ CYCKI, że o Panie. Tym razem na dole. A dół brzucha wczoraj wieczorem i dziś pół dnia jak w dniu rozkręcającej się @. Nie będzie mi nigdy dany cykl bez wkręcania, o nieee...
moni05, Ochmanka, Irvine90, Sasanka55, Pynia lubią tę wiadomość
-
Jestem po transferze, piękny 5 dniowy zarodeczek jest już we mnie, za tydzień kontrola
agge, MamaStasia :), Irvine90, APrzybylska, Malinaa90, kamila2804, MonikA_89!, eemmiilliiaa, Niecierpliwa..., Malgonia, szona, Ochmanka, moyeu, Nuch, ef36, Tele...79, Sasanka55, Kingulla, moni05, Magduullina, Weronikaaa, 5ylwian, cukrzyk1991, buba123, OO83, Ania_85_, Pynia lubią tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
Olga_89 wrote:Jestem po transferze, piękny 5 dniowy zarodeczek jest już we mnie, za tydzień kontrola
Magduullina lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
nick nieaktualnyszona wrote:W materii „nowych objawów w każdym cyklu” TAK MNIE BOLĄ CYCKI, że o Panie. Tym razem na dole. A dół brzucha wczoraj wieczorem i dziś pół dnia jak w dniu rozkręcającej się @. Nie będzie mi nigdy dany cykl bez wkręcania, o nieee...
A który dzień cyklu? Wydaje mi się, że miesiąc bez objawów, miesiącem straconym Chyba nasza psychika robi często nas w konia.
Ale oby tym razem te objawy zwiastowały u Ciebie kropka!
U mnie dopiero 5 dpo, więc jeszcze zero objawów. :p
-
szona wrote:W materii „nowych objawów w każdym cyklu” TAK MNIE BOLĄ CYCKI, że o Panie. Tym razem na dole. A dół brzucha wczoraj wieczorem i dziś pół dnia jak w dniu rozkręcającej się @. Nie będzie mi nigdy dany cykl bez wkręcania, o nieee...❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
nick nieaktualny
-
Olga_89 wrote:Jestem po transferze, piękny 5 dniowy zarodeczek jest już we mnie, za tydzień kontrola
Olga_89 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Super! Niech zdrowo rośnie
-
Olga niech się Maluch dobrze zadomowi w brzuszku bo bedzie tam mieszkał przez kilka miesięcy:)
Magduullina lubi tę wiadomość
-
kamila2804 wrote:A który dzień cyklu? Wydaje mi się, że miesiąc bez objawów, miesiącem straconym Chyba nasza psychika robi często nas w konia.
Ale oby tym razem te objawy zwiastowały u Ciebie kropka!
U mnie dopiero 5 dpo, więc jeszcze zero objawów. :p
20 dc Nie wiem kiedy była owu, ale 7-9 dpo. Wczoraj przecież ryczałam, że już nic nie boli, a dziś jak zaczęło to pizdziec. Niemniej cykle z bolesnym biustem już były grane, choć dość dawno - w ostatnich 3 cycki wygladaly jak smutne, miękkie worki dlatego ta zmiana, standardowo, dodaje nadziei.
-
Olga kciuki za Maluszka!✊✊✊
A ja zaczęłam plamić... 24dc, prawdopodobnie 12/13 dpo. Zdecydowanie za późno na implantację ale wiadomo, nadzieja umiera ostatnia... planowo @ powinna być najwcześniej w sobotę, a mam wrażenie że to będzie dzisiaj bo czuję że boli ciut mocniej niż godzinę temu. Ech... no nic, dobrze że mam dzisiaj fryzjera to będę mieć lepszy humor 😉. Ze trzy dni wcześniej czułam takie jakby kłucie/ jakby mnie ktoś szczypał w środku, wcześniejsze @ zapowiadało takie jakby drapanie, no inny ból był teraz niż zazwyczaj, no ale jak wiadomo, organizm lubi robić nas w konia 😝. Nastepny cykl też nie będę mierzyć temperatury, dobrze mi to na głowę robi! Martwi mnie tylko to, że ten cykl taki krótki 😩30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualny