X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia też jestem że śląska:)

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Też tak macie, ze pisząc z kom olewacie interpunkcję? Czasami czytać sama siebie nie mogę :P. Jakiś taki brzydki odruch :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenusia wrote:
    Pięknie napisane. Ja mam takie odczucie że chyba moja wpadka w wieku 18 z jednej strony zburzyla całe życie myślałam że sobie nie poradzę że szkoły nie skończę... Ale z drugiej strony wzięłam się za siebie skończyłam liceum zaocznie poszłam do pracy w wieku 23 wzięliśmy ślub, w wieku 24 pojawiła się córcia rok później druga córcia. I dajemy radę. Mąż pracuje na kopalni ja pracuje i teraz zamarzylo nam się 4 dzidziusia... Bardzo kochamy dzieci. Więc tak myślę ale to moje zdanie trzeba dorosnąć do wszystkiego może nie miałam czasu się wyszalec ale nie żałuję. My wolimy z dziećmi pojechać np na weekend w góry czy nad morze (przynajmniej mamy co robić haha) jak tak podczytuje was ile się starcie o pierwsze maleństwo jest mi naprawdę smutno na serduchu że ja już mam te szczęście a co niektóre tyle czasu walczą o to.

Nenusia, rzadko tak naprawdę jest dobry czas na dziecko. Często się wydaje, że to jeszcze nie teraz, a potem się patrzy wstecz i człowiek myśli, że może wtedy jednak było lepiej... Ale doskonale Cię rozumiem, że z dziećmi inaczej się postrzega świat - ja to jestem na tyle nienormalna, że wiedząc, że nie mamy w tym roku szans na podwójne wakacje i że będzie tylko podróż poślubna, przez chwilę rozważałam, czy nie jechać w nią z córką M. Ale on mi tupnął nogą i powiedział, że my jako para też się liczymy i tym razem to ma być czas dla nas, a z nią pojedziemy gdzieś za rok. I w sumie miał rację, ale ja i tak czasem się łapałam na tym, jak to ona by się cieszyła z basenu, nieograniczonych lodów na all inclusive itp. :P

nowa na dzielni wrote:
    Ps. Też tak macie, ze pisząc z kom olewacie interpunkcję? Czasami czytać sama siebie nie mogę :P. Jakiś taki brzydki odruch :)

Ja staram się nie olewać, ale to dlatego, że ja w ogóle mam skrzywienie jak chodzi o poprawność językową. Przy czym zdarzają mi się zdania mało składne, bo pisząc z telefonu nie nadążam w relacji palce - moje myśli, a dodatkowo, nie widząc wszystkiego na ekranie, potrafię kończyć zdanie w innej formie niż zaczynałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 11:34

nowa na dzielni, Anna Stesia lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pierwsze dziecko postawiło do pionu rodzina mówiła że moje towarzystwo mnie na dno sciagnie. Poznałam fajnego faceta z którym już 11 lat jestem a teraz już prawie 7 po slubie. To on mnie ze tak powiem wyciągnął z wszystkiego bo grzeczna dziewczynka to nie byłam. Pojawił się syn i powiedziałam sobie ze wszystkim pokaże że dam radę ze pokaże że potrafię

Czrna 81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Hehe też piszę z telefonu i co chwilę poprawiam co pisze bo błędy są że masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lubię poprawne posługiwanie się językiem. Wziąść, włanczać, dwutysięczny osiemnasty - nóż mi się w kieszeni otwiera, masakra.

Reset - tak jak mówisz, chyba nigdy nie ma idealnego momentu na dziecko. Ja mam niestety silny instynkt macierzyński gdzieś od 19 r.ż. - nie wiem, czy to wynika z mojej psychiki czy fizjologii, ale tak jest i nie jest to nic fajnego. Dlatego ogłaszam wszem i wobec - zanim skończę 27 lat, będę w ciąży!

Jeżowa, reset, Bunia86, Anna Stesia, JustynaG, MaryAnn lubią tę wiadomość

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogląda któraś netflixowy serial Dark? Właśnie się czaję na niego.[/QUOTE]

Ja oglądałam i uważam, że jest FANTASTYCZNY!!! Polecam w 100%, wszystko tam jest mega dograne, dobry scenariusz, dialogi i świetna muzyka i Ci aktorzy, którzy perfekcyjnie mi pasują do całej fabuły. Jak masz czas to zdecydowanie oglądaj, tylko uważaj bo ja leciałąm odrazu po kilka;p

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój instynkt macierzyński się trochę "zużył" na dzieciach brata :D kocham całą trójkę i nie wyobrażam sobie bez nich życia, ale jak sobie przypomnę czasem te godziny spędzone z nimi, kiedy brat z żoną coś musieli załatwić... nooo szał. Dotarło do mnie wielokrotnie, że dzieci to przeogromny obowiązek - znaczy wiedziałam o tym wcześniej, ale jednak jak tak się posmakuje bezpośrednio to bardziej przemawia ;)

ale to nic nie zmienia, bo wiadomo, że chcę być mamą <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczyny, czas się ogarnąć, podnieść cyc do góry i iść przed siebie. Oagrnęłam się po ostatnich smutach i jest ok. nie będę się łamać! odpisuję jeszcze Flower: tak, mój mąż robił wymazy jak miałam bakterie i u niego wychodziło, że jest czysty, więc od niego się nie zarażam, prędzej poprostu odrazu po wyleczeniu się przypałętała się angina i antybiotyk na 2 tyg i to mnie tam wyjałowiło, a wiadomo jak nie ma dobrych bakterii, to w ich miejsce rozwijają się złe bo ich nie trzymają dobre w ryzach, więc to pewnie dlatego. A pozatym gronkowiec podobno lubi wracać, ale tak sobie myślę, że przynajmniej dpbrze, że klebsiella nie wróciła, a wszędzie cyztałam jak to ją cieżko też wyplenić, więc jakiś sukces miałam i mam nadzieję, że nie wróci juz:) To tyle z doszukiwania się pozytywów, a poza tym może to właśnie nie jest mój czas i muszę cierpliwie czekać:)

Flowwer lubi tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Dziewczyny ogląda któraś netflixowy serial Dark? Właśnie się czaję na niego.

Ja oglądałam i uważam, że jest FANTASTYCZNY!!! Polecam w 100%, wszystko tam jest mega dograne, dobry scenariusz, dialogi i świetna muzyka i Ci aktorzy, którzy perfekcyjnie mi pasują do całej fabuły. Jak masz czas to zdecydowanie oglądaj, tylko uważaj bo ja leciałąm odrazu po kilka;p[/QUOTE]

Namówiłaś mnie :)

Ptysia lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa wogóle, to wczoraj poszłam do swojego lekarza i wydębiłam skierowanie do poradni immunologicznej, bo stwierdziłam, że skoro czekam na hsg, to nie bezczynie i porobię inne badania, a niestety są takie drogie, że spróbuje dostać skierowanie od immunologa. Jak myślicie, da mi na te wszystkie typu antykoagulant itp? Czy któraś odwiedziła immunologa na nfz? i czy możecie jakiegoś polecić z okolic Krakowa lub Katowic? w sensie poradnię immunologiczną nie prywatnie?

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    aaaa wogóle, to wczoraj poszłam do swojego lekarza i wydębiłam skierowanie do poradni immunologicznej, bo stwierdziłam, że skoro czekam na hsg, to nie bezczynie i porobię inne badania, a niestety są takie drogie, że spróbuje dostać skierowanie od immunologa. Jak myślicie, da mi na te wszystkie typu antykoagulant itp? Czy któraś odwiedziła immunologa na nfz? i czy możecie jakiegoś polecić z okolic Krakowa lub Katowic? w sensie poradnię immunologiczną nie prywatnie?

W bedzinie dr Papuga na NFZ. Przychodnia Pro femina ona da tobie skierowanie na badania ale nie wiem czy na wszystkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 11:49

Ptysia lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Też lubię poprawne posługiwanie się językiem. Wziąść, włanczać, dwutysięczny osiemnasty - nóż mi się w kieszeni otwiera, masakra.

Reset - tak jak mówisz, chyba nigdy nie ma idealnego momentu na dziecko. Ja mam niestety silny instynkt macierzyński gdzieś od 19 r.ż. - nie wiem, czy to wynika z mojej psychiki czy fizjologii, ale tak jest i nie jest to nic fajnego. Dlatego ogłaszam wszem i wobec - zanim skończę 27 lat, będę w ciąży!

Z tym instynktem to zabawna rzecz, bo mnie to dziecko marzy się od zawsze. Po dwudziestce najpierw zajmowałam się ochotniczo dziećmi kuzyna, potem przyjaciółki, a w międzyczasie poznałam M.i jego córkę, która wtedy niską trzy lata. A że kocham jak własne, to miałam cierpliwość czekać do ślubu z własnym maluchem. A teraz chce i koniec!:)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resecik no i dobrze napisalam że się nadajesz na starszą siostrę:D

reset lubi tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nadzieja gratuluję!!

A tak z innej strony dziewczyny co wy macie za koleżanki hehe :) współczuję ale z drugiej strony przynajmniej z taką to nie można mówić o nudzie

Hehe chyba się nie dziwisz że zmieniła status z przyjaciółka na znajoma :P a tak swoja droga to ja myślę tak na serio ze to jest jakies zaburzenia do leczenia

Bajkaaa lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Resecik no i dobrze napisalam że się nadajesz na starszą siostrę:D

Dobra jestem w wymadrzaniu się, nie? :P

Frelcia, Karma88 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dobra jestem w wymadrzaniu się, nie? :P
    E tam wymadrzaniu..Masz do tego prawo :P A ja się nie obrażam.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinaa2015 wrote:
    Cześć dziewczyny w Nowym Roku :) odnośnie powyższej dyskusji, mam podobne doświadczenia z rozmów z bliskimi. W listopadzie 2016 miałam zabieg usunięcia ciąży, po kilku miesiącach kiedy mogłam już o tym w miarę rozmawiać, usłyszałam "bo za bardzo chcialaś tego dziecka", "no to trudno". Wiecie co to było jak strzał w papę. I to od najbliższej rodziny. Bardzo to boli, takie niezrozumienie i brak współczucia.

Tinaa, dobrze Cię widzieć <3
    HSG nadal aktualne?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    E tam wymadrzaniu..Masz do tego prawo :P A ja się nie obrażam.

A z tym blogiem to nie żartowałam!:) Jakbym miała czas, sama bym pisała, choć ja to niekoniecznie kulinarny :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:

W KRK wszyscy polecaja poradnie na skawinskiej, ale z tego co wiem mega długie terminy. Jak ja dzwoniłam to w lipcu 2017 to termin był na koniec 2018 :/ poszłam więc prywatnie. W ogóle w luxmed do imminolpgs się czeka ponad pół roku też:/

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ