X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1057 469

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    W KRK wszyscy polecaja poradnie na skawinskiej, ale z tego co wiem mega długie terminy. Jak ja dzwoniłam to w lipcu 2017 to termin był na koniec 2018 :/ poszłam więc prywatnie. W ogóle w luxmed do imminolpgs się czeka ponad pół roku też:/
    Wiem, właśnie widzę na necie, że przewidywany termin jest bardzo odległy, ale jest jeszcze jakaś na Batorego i tam jest krócej, a mi w sumie chodzi o skirowanie na badania i jak bym miała wyniki, to juz bym poszła prywatnie w swojej klinice bo tam porzyjmuje dr Sydor a jest podobno dobry.

  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    W KRK wszyscy polecaja poradnie na skawinskiej, ale z tego co wiem mega długie terminy. Jak ja dzwoniłam to w lipcu 2017 to termin był na koniec 2018 :/ poszłam więc prywatnie. W ogóle w luxmed do imminolpgs się czeka ponad pół roku też:/

    W scanmedzie przyjmuje dobry immunolog dr Borowy. Chyba przyjmuje też na NFZ, ale to trzeba wygooglac. Terminy w scanmedzie są mniej więcej 2-3 tygodnie.
    W ogóle to ja się cieszę, że z prywatnym pakietem medycznym z pracy przeszliśmy z Luxmedu do PZU, które ma kilkanaście placówek w pakiecie (scanmed, enel med, Imed itp.), bo w Luxmedzie terminy czasami były idiotyczne (w Krakowie np. endokrynolog też pół roku, wybrany dermatolog, który mnie prowadził trzy miesiące czekania,a w zaleceniach było pokazać się na kontroli za dwa tygodnie...).

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1101 671

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ja tak miałam przez dwa cykle od września do listopada, że owulacja wg USG i progesteronu 7dpo była, a testy nic nie pokazywały. Za to w grudniu, gdy owulacji nie było (choć lh i fsh rosło, tylko estradiol stanął na początku cyklu, a na USG wyszły dane drobne pęcherzyki) to testy były pozytywne, więc ja tym testom mało wierzę (miałam z allegro i facelle).
    Serio... Ja właśnie robiłam jakiś z allegro. Robilam jeden w dniu w którym całe moje ciało mówiło że jest owulacja i ledwo malutki bladzioch. Później był malutki skoczek temperatury i w miarę się trzyma. Dziewczyny przez ten test nie robiłam proga 7dpo, bo myślałam że to pewne że owu nie było, ale tak sobie myślę. Czy któraś z was miała tak mały skok temperatury a mimo to potwierdzona owulację?

    7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

    🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Też lubię poprawne posługiwanie się językiem. Wziąść, włanczać, dwutysięczny osiemnasty - nóż mi się w kieszeni otwiera, masakra.

    Reset - tak jak mówisz, chyba nigdy nie ma idealnego momentu na dziecko. Ja mam niestety silny instynkt macierzyński gdzieś od 19 r.ż. - nie wiem, czy to wynika z mojej psychiki czy fizjologii, ale tak jest i nie jest to nic fajnego. Dlatego ogłaszam wszem i wobec - zanim skończę 27 lat, będę w ciąży!
    Mi się otwiera nóż jak ktoś idzie na kontrol albo ubiera sukienkę ;)

    lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Serio... Ja właśnie robiłam jakiś z allegro. Robilam jeden w dniu w którym całe moje ciało mówiło że jest owulacja i ledwo malutki bladzioch. Później był malutki skoczek temperatury i w miarę się trzyma. Dziewczyny przez ten test nie robiłam proga 7dpo, bo myślałam że to pewne że owu nie było, ale tak sobie myślę. Czy któraś z was miała tak mały skok temperatury a mimo to potwierdzona owulację?

    Wejdź sobie na mój cykl rozpoczęty 22.10- owulację miałam potwierdzoną,a skok był o 0,1 stopnia, potem temperatury w drugiej fazie wyższe tylko o max 0.3 stopnia. Ciąży z tego nie było, ale owulacja wg USG i progesteronu tak.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Mi się otwiera nóż jak ktoś idzie na kontrol albo ubiera sukienkę ;)

    Jeszcze ten perfum, ten swetr i jeść torta.
    A, i celownik liczby mnogiej pisany przez ą na końcu... Np. powiedz bracią, żeby przyszli na obiad. Nowy pracownik u nas tak pisze i zęby bolą.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 12:13

    lamka, Anna Stesia, Bunia86, Lena21, Czrna 81, MaryAnn lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4990

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Jeszcze ten perfum, ten swetr i jeść torta.
    O tak!
    Ale interpunkcje z tel olewam. Ja zawsze z tel nadaje i nie mam siły na nic więcej poza poprawianiem slownikowych baboli.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8570 7936

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do błędów, tych wymienionych przez Was raczej nie popełniam, ale o ubieraniu sukienki nie miałam pojęcia :D tzn. rzadko tak mówię, ale nie wiedziałam że to błąd :P ale już się douczyłam ;)

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    A z tym blogiem to nie żartowałam!:) Jakbym miała czas, sama bym pisała, choć ja to niekoniecznie kulinarny :)

    Myślałam o tym :) zobaczę jak odpale Żłobek jak będzie z czasem :) bo zaczynać coś a potem rzucić to bezsensu.

  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Myślałam o tym :) zobaczę jak odpale Żłobek jak będzie z czasem :) bo zaczynać coś a potem rzucić to bezsensu.

    Zawsze możesz znaleźć drugą osobę, która np. poprowadzi drugi dział. Ty np. kulinarny, a Iza Pe o urządzaniu wnętrz (chyba nie pomyliłam zainteresowań?). Wtedy zawsze coś się na blogu dzieje, bo ktoś tam zawsze coś skrobnie:)

    A z doświadczenia- jak żłobek ruszy czasu będziesz mieć bardzo mało, ja przy restauracji (choć wiadomo, że ona jest czynna dłużej niż żłobek, no i weekendy i święta) pracowałam po ok. 100 godzin tygodniowo. Nigdy wcześniej i nigdy później nie byłam tak zmęczona jak przez te siedem lat.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 12:25

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2528 1814

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!!

    Bardzo dziękuję: Bunia, Lamka, Agulineczka, Kingulla , że o mnie pamiętacie <3

    Test z rossmana paskowy z jedną (obrzydliwą) kreską, więc oficjalnie mogę się pożegnać z marzeniem.

    Dziękuję każdej z osobna za wsparcie i piękne słowa

    Chyba mogę zacząć przestawiać myślenie, że już mi się nie uda.

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna,( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sukienki też nie miałam bladego pojęcia:))

    Ooo Izape zna się na aranzacji wnętrz?:D

    Izape_91, Diamond92 lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Co do sukienki też nie miałam bladego pojęcia:))

    Ooo Izape zna się na aranzacji wnętrz?:D

    Tak coś kojarzę, bo ja też to uwielbiam i zwracam uwagę na takie osoby:) chyba się nawet z Iza zgłaszalysmy na zakupy ikeowe do Twojego żłobka na grudniowym wątku :D

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Ja jestem Anastazja :-D
    Ja tez:-)

    pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dzień dobry!!!!

    Chyba mogę zacząć przestawiać myślenie, że już mi się nie uda.

    Co najwyżej przestaw się na myślenie, że w TYM cyklu Ci się nie udało, za to, że uda Ci się w następnym razem ze mną i kilkoma innymi dziewczynami :*

    Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka bedzie Anastazja :)

    Anaaa90, Anna Stesia, Flowwer lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna musisz zmienic nick na "druga" :p bo ta kreska to pid nick wyskakuje :p

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14990 18897

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna mi sie to imie troche podobac :)

    Ale chyba nikt nie przebije imie Zuzia :P

    Anna Stesia lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14990 18897

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Dzień dobry!!!!

    Bardzo dziękuję: Bunia, Lamka, Agulineczka, Kingulla , że o mnie pamiętacie <3

    Test z rossmana paskowy z jedną (obrzydliwą) kreską, więc oficjalnie mogę się pożegnać z marzeniem.

    Dziękuję każdej z osobna za wsparcie i piękne słowa

    Chyba mogę zacząć przestawiać myślenie, że już mi się nie uda.

    kochana moze nie wszystko stracone jeszcze? bedziesz szla jednak na bete?

    Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1101 671

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Wejdź sobie na mój cykl rozpoczęty 22.10- owulację miałam potwierdzoną,a skok był o 0,1 stopnia, potem temperatury w drugiej fazie wyższe tylko o max 0.3 stopnia. Ciąży z tego nie było, ale owulacja wg USG i progesteronu tak.
    A w jaki sposób mogę wejść na twój cykl wcześniejszy? Wysłałam zaproszenie. Może wtedy będzie taka opcja

    7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

    🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ