X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis caly dzień przesłałam! CAŁY! A jutro mam kontrol. Wiec musze to nadrobić. Zawsze jak mam cos zrobić to najchętniej bym tylko spała.

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ale mi narobiłaś smaka... Ja zawsze na nartach na Słowacji zajadam vyprazany syr omomomom <3

Iza, pamiętaj o tym, że przed nałożeniem kary jest kilka obowiązków i niech szef je wypełni - może się dwa razy zastanowi z kim zadziera!

a) Obowiązek wysłuchania pracownika - pracodawca po przedstawieniu pracownikowi zarzutów naruszenia obowiązków pracowniczych związanych z porządkiem pracy musi wysłuchać pracownika i zapoznać się z jego argumentami.
    b) upływ czasu - nie można ukarać pracownika po upływie dwóch tygodni od powzięcia wiadomości o naruszeniu obowiązku pracowniczego, jednak nie później niż po upływie 3 miesięcy od dopuszczenia się naruszenia.
    c) zawiadomienie pracownika - pracodawca ma obowiązek zawiadomić pisemnie pracownika o ukaraniu go karą porządkową.

A póki co, Izuś, miłego winkowania i oglądania!:)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dorazdzie mi mam podchodzic do crio teraz ktore by sie odbylo pod koniec stycznia czy lepiej poczekac jak wroce z urlopu?

Crio mialabym ok tygodnia przed wylotem

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel podejdź teraz a wakacje wskazane jak ma wyjść to będzie fadolka :D
    Pamiętaj szczęście chodzić parami i łap !!

Yoselyn82, Bocianiątko lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny dorazdzie mi mam podchodzic do crio teraz ktore by sie odbylo pod koniec stycznia czy lepiej poczekac jak wroce z urlopu?

Crio mialabym ok tygodnia przed wylotem

Tez myśle ze szczęście trzeba chwytać garściami :)
    Ja po raz setny oglądam zmierzch - resetuje się przed kolejnym ciężkim tygodniem w pracy ;)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Yosel podejdź teraz a wakacje wskazane jak ma wyjść to będzie fadolka :D
    Pamiętaj szczęście chodzić parami i łap !!

wiesz myslalam nad tym bo wiesz leki, zastrzyki itp :D a jednak troche bedziemy chodzic jak to my :)

zeby sie nie przemeczac :P

a w ogole mozna zastrzyki przewozic samolotem? nie beda sie czepiac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 21:12

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikałam już na te allegrowe więc jutro inny obsikam pytanie czy coś tam ujrze!?Rodzi też przez cc moja znajoma więc dobrze że mam plany i nie będę siedzieć myśleć i chodzić do testu co pójdę do Wc za wszystkie jutrzejsze siki trzymam kciuki niech mają moc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 21:12

Siwulec lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    wiesz myslalam nad tym bo wiesz leki, zastrzyki itp :D a jednak troche bedziemy chodzic jak to my :)

zeby sie nie przemeczac :P

a w ogole mozna zastrzyki przewozic samolotem? nie beda sie czepiac?

Na IVF był ten temat poruszany i musisz zapytać przewożnika czasem chcą zaświadczenie. Ale osoby przewlekle chore też muszą zabierać leki na pokład czy wakacje.
    Czyli beta na wakacjach?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak jak obiecalam (kilak dni temu;)) załączam zdjecie owulaka- sama jestem w szoku- kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej i to sporo;-)

https://zapodaj.net/469c026e970f7.jpg.html

KateHawke, Yoselyn82, ANkaG, lamka, Lunaris, Rucola, Bocianiątko, Czrna 81, Koteczka82, Karma88, Izolda90 lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Na IVF był ten temat poruszany i musisz zapytać przewożnika czasem chcą zaświadczenie. Ale osoby przewlekle chore też muszą zabierać leki na pokład czy wakacje.
    Czyli beta na wakacjach?

i tu jest kolejny problem, nie zrobie bety w Portugalii.. no bo gdzie. wiec musialabym wziac test. Jesli byloby ok tygodnia wczesiej to zdaze tutaj zrobic a jak by bylo crio ciut pozniej to juz zostaje test

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny tak jak obiecalam (kilak dni temu;)) załączam zdjecie owulaka- sama jestem w szoku- kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej i to sporo;-)

kochana napisz mi jeszcze cos na temat szkolen w OA :)

❤️❤️❤️
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:

Wooow o.O ale krechaa
    Ale ja się cieszę nie masz pojęcia! <3

Amy333 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Bez planu... Jutro ostatni dzień dupka i zobaczymy jak tam temp jutro i we wtorek... Siknę we wtorek żeby wiedzieć czy brać luteinę czy czekamy na @... Przejrzałam 100 stron wykresów ciazowych i rzeczywiście zdarzają się negatywy 12dpo... Ale ogromna większość sika dopiero 14-15dpo ;)

A jak Ty się czujesz? Jak tam M? :)

To w takim razie oby tempka jutro pieknie trzymala poziom:)
    A ja czuje sie calkiem dobrze, troche mnie mdli i równocześnie ssie na jedzenie- taki mix;-) No i piersi bola, ale tak po bokach tylko.
    A M zwariowal, albo wybiera imiona, albo szuka na Allegro nowego samochodu ;-))

A tak przy okazji Dziewczyny powiedzcie mi, czy bete trzeba robic na czczo? Musze jutro zrobic cukie i insuline ale po posiłku, no i chetnie bym jeszcze bete zrobila..

3i49hdgeac44oma5.png
  • Flowwer Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel a na ile dni lecisz ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy któraś z Was zaobserwowała jaki ma śluz lub jego brak ok 10dpo? Przed okresem mamy sucho a w ciąży jak to jest tak wcześnie?

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 bety nie trzeba robic na czczo :)

Amy333 lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy na bete nie trzeba być na czczo

Amy333 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    i tu jest kolejny problem, nie zrobie bety w Portugalii.. no bo gdzie. wiec musialabym wziac test. Jesli byloby ok tygodnia wczesiej to zdaze tutaj zrobic a jak by bylo crio ciut pozniej to juz zostaje test
    A nie myślałaś żeby jednak jechać na wakacje i trochę odciążyć głowę z problemów i trosk a potem po powrocie z czystą głowa i spokojem podchodzić? Ja bym pewnie nie umiała czekać ale to jest właśnie mój problem- chciałabym wszystko jak najszybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 21:32

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Yosel a na ile dni lecisz ?

na 10 dni

❤️❤️❤️
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    Mam pytanie czy któraś z Was zaobserwowała jaki ma śluz lub jego brak ok 10dpo? Przed okresem mamy sucho a w ciąży jak to jest tak wcześnie?
    ja mam caly czas sucho, sluz lepki i malo- mowie wszystko jak na spowiedzi;-)

Bocianiątko lubi tę wiadomość

3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ