NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Bocianiątko wrote:Izape nosek do góry! Masz trzy piękne pęcherzyki! ciesz się i bierz eMka w obroty! Justyna dobrze mówi! Wino, orzechy, morele codziennie! To naprawdę pomaga a niestety clo tak wpływa na endo... I ja też się z nim pożegnałam... Miałam po nim słabe endo, tragiczny śluz i jeszcze giga torbiele...
Justyna, współczuję choroby małej... A te mdłości to po żelazie... może spróbuj zmienić formę preparatu? To podobno czasem pomaga... -
Izape_91 wrote:No dobra dzisiaj nabede wino, ma być wytrwawne czerwone ? Bo mam kadarki dwie czerwone półsłodkie do grzancow. Moreli nakupie. Czytałam jeszcze o słoneczniku i burakach.
Ale domomentu zagniezDzEnia mogę cały czas poprawiać Endo czy po owulacji już koniec?Bocianiątko, Izape_91, reset lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Pij pij puki mozesz bo przybttojaczkach to predko czasu na winko z chlopem miec nie bedziesz
Ogólnie fajnie że pęcherzyki ładne ale to Endo mnie dobiło nie wiem czy mi się uda tak szybko to podrasować...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Malwas wrote:Oo witaj . To idziemy prawie łeb w łeb, a jaka masz dawkę? Ja ze względu na duże Pcos 112iu przez 6 dni brałam, dzisiaj już miałam zmniejszona. Na początku silne bóle brzucha w trakcie okresu i ból głowy, ale teraz właściwie wszystko w porządku, oprócz tego, że sikac się chce ciągle .
-
FraniowaMamula wrote:U mnie beta 18... spadla. Co ja mam teraz robic? Lekarz? Czekać na okres? Dziewczyny pomóżcie...
Franiowa mamo. Bardzo mi przykro:( Chyba najlepiej będzie jak skontaktujesz się z lekarzem.
Tulę :*
-
FraniowaMamula wrote:U mnie beta 18... spadla. Co ja mam teraz robic? Lekarz? Czekać na okres? Dziewczyny pomóżcie...Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Izape_91 wrote:Jestem w dole...
Byłam na monitoringu, lekarz pobrał cytologię i ogólnie rzecz biorąc zanegował wszystko co dotąd ze mną robili lekarze więc pewnie będzie kazał rzucić CLO.
Mam beznadziejnie cienkie Endo a dziś 10 dc normalnie miałam Endo ok 7 mm a tutaj 4,18. Lekarz na Endo nawet nie popatrzył.
Dziewczyny czy ja mam szanse na cokolwiek w tym cyklu z takim Endo? Do kiedy mam czas żeby je podrasować i czym?
Powiedział że owulacja będzie dziś jutro albo pojutrze w i w piątek mam przyjść na monitoring.
Nastraszyl mnie że mam szanse na trojaczki...
Na prawym jajniku dwa pęcherzyki po ok 20 mm a na lewym jeden 23 mm . Kazał powtórzyć badania nasienia.
Jestem w dole. Czuje że mi nikt nigdy nie pomoże tak jak trzeba..Flowwer lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
Izape nie ma co rozpaczać tylko tak jak dziewczyny mówią wino i morele!
Bociek cieszę się, że masz plan na nowy cykl i ze trafiasz na tak dobrych lekarzy.
Franiowa mama przykro mi.. tak jak dziewczyny piszą prawodopodobnie to biochem.
A mi dziś przyszły kolejne zmartwienia...
Zrobiłam wyniki po 3-4 tyg od zwiększenia dawki Eutyroksu z 150 na 175 ( TSH było 4,27), a wyniki z dziś:
TSH 4,36 przy normie dla I trymestru do 2,32
FT4 1,51ng/dl przy normie 0,93-1,7
FT3 2,46 pg/ml przy normie 2-4,4
anty TPO 44IU/ml przy normie 0-34
anty TG 14,8 IU/ml przy normie 0-115
Martwię się, że mimo zwiększonej dawki TSH nie spada.. -
Franiowa przykro mi przy takiej becie za kilka dni pewnie będzie @ ja bym odstawilam leki i czekała
-
Franiowamama, przykro mi
Olik, najważniejsze że fT4 w górnej części normy ale oczywiście skonsultuj to z lekarzem... Największym specem od tarczycy jest AnnaStesia, napewno coś Ci podpowie edit: widziałam że napisała na ex-testerkachWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 17:18
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Bocianiątko wrote:Franiowamama, przykro mi
Olik, najważniejsze że fT4 w górnej części normy ale oczywiście skonsultuj to z lekarzem... Największym specem od tarczycy jest AnnaStesia, napewno coś Ci podpowie
Zastanawiam się czy nie mam nietolerancji laktozy.
BO jak brałam lektroks to działał na mnie zbyt agresywnie i bardzo szybko spadało TSH. Więc lekarz uznał ze lepiej Eutyroks.
Od soboty mam fazę na nabiał i jem w dużych ilościach, zastanawiam się czy mogło mieć to wpływ na wyniki. -
FraniowaMamula wrote:Nie biore zadnych lekow... pozostaje czekac na okres? Czy to ciaza biochemiczna? Lekarz kazal jeszcze powtórZyć bete w poniedzialek...Mikołaj 25.04.2011
-
olik321 wrote:Izape nie ma co rozpaczać tylko tak jak dziewczyny mówią wino i morele!
Bociek cieszę się, że masz plan na nowy cykl i ze trafiasz na tak dobrych lekarzy.
Franiowa mama przykro mi.. tak jak dziewczyny piszą prawodopodobnie to biochem.
A mi dziś przyszły kolejne zmartwienia...
Zrobiłam wyniki po 3-4 tyg od zwiększenia dawki Eutyroksu z 150 na 175 ( TSH było 4,27), a wyniki z dziś:
TSH 4,36 przy normie dla I trymestru do 2,32
FT4 1,51ng/dl przy normie 0,93-1,7
FT3 2,46 pg/ml przy normie 2-4,4
anty TPO 44IU/ml przy normie 0-34
anty TG 14,8 IU/ml przy normie 0-115
Martwię się, że mimo zwiększonej dawki TSH nie spada..
Ja bym Ci doradzała pilna konsultacje z leka,$7rzem. Czy przed ciaza mialas zdiagnozowane hashimoto.?Ja w ciąży miałam TSH niecałe 3 i mój lekarz juz panikował. Nie chcę Cię straszyć w ale podobnoy TSH powyżej 2,5 jest dość niebezpieczna.
W ciązy to normalne że TSh szaleje
Dlatego mój lekarz kazał mi powtarzac to badanie co 2 tyg.
Nie martw się jak szybko zareagujesz wszystko będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 17:32
-
Nazarlam się orzechów laskowych zaraz skoczę po wino i morele.
Franiowamamula przykro mi
Śniło mi się dzisiaj moja koleżanka która niebawem rodzi i napisałam do niej. Okazało się że od 7 tygodni jest w szpitalu bo ma za mało wód płodowych i dziecko jest bardzo malutkie waży 35 tydzień ok. 1,7 kg. Za dwa tygodnie ma mieć cesarke. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze.
Mojego dola chyba nic nie naprawi,nawet to że to Endo da się podreperować to już wiem że nic z tego nie będzie.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyMoli - wiem, że nie chciałaś, ale Twoja wypowiedź ma taki wydźwięk, że ja bym się wystraszyła jednak na miejscu Olik
Olik - idź do lekarza, ale tak jak dziewczyny napisały, TSH lubi skakać. Nabiał mógł mieć wpływ na wchłanianie leku. Spróbuj trochę przystopować z jogurtem.
Izape będzie dobrze, nie możesz się załamywać.
Bociek świetny planWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 17:46
olik321, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Bociusiu, ale cudowne wieści po tej wizycie. Jest plan, więc dzidziolek jest tylko kwestią czasu! Gdy przylecą boćki będziesz już dawno cieszyć się z dwóch kreseczek!
Malwas, trzymam kciuki!
Jedna z Wielu, czytałam wczoraj, kiedy pisałaś o tych 3 latach bezowocnych starań. Kochana, nie trać optymizmu, popatrz na mnie, gdybym się po takim czasie poddała, nie byłabym już w 21 tc. Trzy lata to dla staraczki cała wieczność, wiem. Ale mam przekonanie, że u Ciebie w końcu się uda! Zwłaszcza gdy pomogą Ci specjaliści od niepłodności.
Siwulec, gratulacje!!! Czekamy na śliczną betę!
KateKum – sądzę, że umiarkowany wysiłek fizyczny tylko pomaga w zapłodnieniu. Ja w sierpniu przeszłam chyba całe Gorce, a na początku września poczęliśmy syna. W zdrowym ciele zdrowy fasol!
FraniowaMama - bardzo mi przykro
moli - to, że lekarz panikuje przy lekko przekroczonym wskaźniku TSH jest dla mnie skrajnym nieporozumieniem. TSH nawet nie jest hormonem tarczycy, tylko hormonem tyreotropowym wydzielanym przez przysadkę mózgową (o samej tarczycy więcej mówi ft4, a to u Olik jest w normie). Owszem, TSH sygnalizuje, że coś się w traczycy dzieje nie tak i że trzeba zacząć przyjmować syntetyczną tyroksynę, ale prawdziwe problemy zaczynają się przy wartościach >10, a nie przy lekko przekroczonych normach. Fajnie, jak się uda zbić TSH do tzw. zalecanych norm (przy czym różne towarzystwa endokrynologiczne inaczej je rozumieją i te rozbieżności widziane z naszego pdowórka są szokujące), ale trzeba mieć świadomość, że w I trymestrze jest to po prostu bardzo trudne ze względu na zapotrzebowanie dziecka. Chodziłam przez moment to lekarza, który traktował mój problem z tarczycą jako koniec świata i po 2 wizytach się wypisałam, bo uważam, że lekarz jest od rzetelnej informacji, a nie od straszenia. W ciaży prowadzi mnie świetny endo, który wie, że stres na ciężarną działa znacznie gorzej niż lekko podwyższone TSH. Na moje przekroczone normy zwiększał mi dawkę i tyle, bez zbędnego filozofowania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 18:09
olik321, Bocianiątko, Bajkaaa, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bociuś cudne wiesci!
Izape jakoś ten gin chyba niespecjalnie się Tobą zajął
Olik grunt ze masz ładne ft4 dziec ma z czego brać a tsh się w końcu ustabilizuje. Zaczekaj co Ci endo odpisze!olik321, Bocianiątko lubią tę wiadomość