NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Ptysia wrote:Bocianiatako a przypominasz mi czemu Ty odrazu masz heparynę od owulacji? Jakieś inne badania wyszły Ci złe oprócz tych mutacji?
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Oj dziewczyny, nie nadążam z czytaniem, tyle się dzieje...gratuluję! Gratuluję!
Bea, Karolina, współczuję...
A ja też mam zagwostkę prawniczą...
Czy mając podpisaną umowę o pracę w trybie home office z brytyjską firmą, która odprowadza podatki w Anglii ma się jakieś prawa do płatnego urlopu macierzyńskiego? I pytanie gdzie? W Polsce czy w Anglii?
Czy ktoś coś wie na ten temat? Czy może warto samodzielnie opłacać składki na ubezpieczenie zdrowotne w Polsce?
Ja teraz w swojej sytuacji niestety jestem w stanie pracować wyłącznie w trybie zdalnym, więc zmiana pracy nie wchodzi w grę.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
reset wrote:Karola, Iza, Hope- hmm, a ponoć biologia rozwiązała to tak, że w okresie owulacji mamy być piękne i bardzo zachęcające dla mężczyzn. Tymczasem wzdeta z gazami ani trochę taka się nie czuję...
Z drugiej strony jeśli to oznacza, że mam cykl owulacyjny, to jakoś to zniosę gorzej jeśli mam te "atrakcje" bez owulacji...
Iza, bardzo ciekawa jestem, czy Tobie to endometrium urosło... Ja też to wszystko stosuję, ale u mnie chyba trzeba będzie włączyć hormony, bo nigdy endometrium większego niż 6.5 mm nie miałam:( -
Rucola wrote:Do konca stycznia jest na zwolnieniu, od pierwszego lutego chciala wrocic
To dobrze. Musi teraz złożyć wniosek ZANIM wręczą jej wypowiedzenie, może go nawet wysłać pocztą (polecony priorytet za zwrotnym potwierdzeniem odbioru).Rucola lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
_Hope_ wrote:Tia właśnie dlatego nigdy nie wpadłam sexy zaczynałam grubo po wzdeciach i dopiero mierzenie temp mi pokazało ze byłam już po ovu
U mnie w tym cyklu temperatury też na razie skaczą, testy mi nie wychodzą. Zobaczymy jutro po wizycie co lekarz powie, ale i tak będę teraz co dwa dni działać (u mnie 18 dc, ale owulację z reguły miewam później).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:U mnie w tym cyklu temperatury też na razie skaczą, testy mi nie wychodzą. Zobaczymy jutro po wizycie co lekarz powie, ale i tak będę teraz co dwa dni działać (u mnie 18 dc, ale owulację z reguły miewam później).
kiedy robisz wymaz?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
reset wrote:U mnie w tym cyklu temperatury też na razie skaczą, testy mi nie wychodzą. Zobaczymy jutro po wizycie co lekarz powie, ale i tak będę teraz co dwa dni działać (u mnie 18 dc, ale owulację z reguły miewam później).
-
Yoselyn82 wrote:kiedy robisz wymaz?
Jakoś w przyszłym tygodniu, bo chce pojechać razem z M. żeby go dopilnować przy jego badaniach;) a w tym tygodniu on nie da rady. Ponieważ u mnie cykle długie to wyniki zdążę odebrać przed @.
Achia przykro mi
Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
Lucia88 wrote:Oj dziewczyny, nie nadążam z czytaniem, tyle się dzieje...gratuluję! Gratuluję!
Bea, Karolina, współczuję...
A ja też mam zagwostkę prawniczą...
Czy mając podpisaną umowę o pracę w trybie home office z brytyjską firmą, która odprowadza podatki w Anglii ma się jakieś prawa do płatnego urlopu macierzyńskiego? I pytanie gdzie? W Polsce czy w Anglii?
Czy ktoś coś wie na ten temat? Czy może warto samodzielnie opłacać składki na ubezpieczenie zdrowotne w Polsce?
Ja teraz w swojej sytuacji niestety jestem w stanie pracować wyłącznie w trybie zdalnym, więc zmiana pracy nie wchodzi w grę. -
Cheresta wrote:Jak masz możliwość to poproś kogoś z rodziny żeby zapytał w Polsce w ZUSie jak będzie wyglądało świadczenie w ewentualnej ciąży
Chyba zapomniałam dodać, że mieszkam w Polsce i stąd pracuję zdalnie dla brytyjskiego pracodawcy. W umowie o pracę jest zapis, że obowiązuje prawo zarówno RP, jak i UK, stąd moje pytanie.
I jeszcze jedno istotne...do końca okresu próbnego zostało mi 30 dni. Dzisiaj dostałam wiadomość, że potem podpiszą ze mną umowę na czas nieokreślony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 20:00
PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Cheresta wrote:Jak masz możliwość to poproś kogoś z rodziny żeby zapytał w Polsce w ZUSie jak będzie wyglądało świadczenie w ewentualnej ciąży
Lucia88 - gdzieś musiałam pominąć Twój post, zobaczyłam go u Cheresty, stąd pod nią się podepnę. Zaznaczam, że to co napiszę jest aktualne na dziś, zanim UK wyjdzie z UE.
Pracodawca z kraju UE, zatrudniający pracownika w celu wykonywania przez niego pracy na terytorium Polski, powinien zarejestrować się jako płatnik polskiego ubezpieczenia w ZUS i płacić składki na ubezpieczenie społeczne pracownika. Jako płatnik dokonuje zgłoszenia do wyspecjalizowanego I Oddziału ZUS w Warszawie. Zgłoszenie powinno być poprzedzone uzyskaniem numeru NIP przez pracodawcę. Zgłoszenia w ZUS należy dokonać w ciągu 7 dni od dnia zatrudnienia pracownika, mającego wykonywać pracę na terytorium Polski. Po dokonaniu rejestracji płatnika pracodawca zagraniczny musi dokonać zgłoszenia imiennego swojego pracownika (formularz ZUS ZUA).
Pracodawca zagraniczny działa jak pracodawca polski i do 15 dnia każdego miesiąca musi przesyłać do ZUS deklaracje rozliczeniowe za miesiąc poprzedni.
Ponieważ wymienione obowiązki są dla wielu firm poważną przeszkodą, by to ominąć wprowadzono możliwość przerzucenia tych obowiązkó na pracownika zatrudnionego przez przedsiębiorcę zagranicznego. Pracodawca może zawrzeć z pracownikiem mającym wykonywać pracę na terytorium Polski umowę, na podstawie której obowiązki płatnika zostaną przerzucone na tego pracownika. Umowa może przewidywać dodatkowe wynagrodzenie dla pracownika z tytułu wykonywania wymienionych obowiązków. Dla bezpieczeństwa obydwu stron umowa taka powinna również zawierać postanowienia dotyczące zasad jej wypowiadania i rozwiązywania. W razie rozwiązania takiej umowy pracownik musi poinformować o tym ZUS. Nie ma przeszkód, aby postanowienia obejmujące wykonywanie przez pracownika obowiązków płatnika znalazły się w samej umowie o pracę. I teraz najważniejsze: W razie zawarcia takiej umowy zgłoszenia płatnika dokonuje pracownik w oddziale ZUS, właściwym ze względu na jego miejsce zamieszkania (a nie w I Oddziale ZUS w Warszawie). Na pracowniku ciążą wówczas również obowiązki składania deklaracji miesięcznych oraz comiesięcznej zapłaty składek na ubezpieczenie.
Dlatego radzę ustalić Ci z pracodawcą czy dokonał zgłoszenia, a jeśli nie, wówczas spróbuj z nim podpisać umowę jw.
Bocianiątko wrote:Mam lekką nadkrzepliwość - obniżone aptt i podwyższone d-dimery. W połączeniu z PAI-1 w homozygocie może to skutecznie blokować zagniezdzenie - tak powiedział mi hematolog. A gin w końcu dała mi heoaryna na cały cykl, mam odstawiać tylko na czas @.
Wogole teraz się przespałam popołudniu i wyobraź sobie, ze mi się snilas.. nie wiem jak to możliwe bo Cię nie znam, ale widziałam dziewczynę z czarnymi długimi włosami i we śnie mówiłam sobie ooo to jest Bocianiatko z forum:pBocianiątko, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Lucia88 wrote:Chyba zapomniałam dodać, że mieszkam w Polsce i stąd pracuję zdalnie dla brytyjskiego pracodawcy. W umowie o pracę jest zapis, że obowiązuje prawo zarówno RP, jak i UK, stąd moje pytanie.
I jeszcze jedno istotne...do końca okresu próbnego zostało mi 30 dni. Dzisiaj dostałam wiadomość, że potem podpiszą ze mną umowę na czas nieokreślony. -
nick nieaktualny
-
Achia wrote:A mam pytanie kiedy najlepiej w sumie robić betę?bo ja dziś mam 10/11dpo,@ma przyjść w piątek...co prawda ja już nie z tych co sobie wkręcają ciążę ale tak pytam na przyszłość
Achia, beta pojawia się chyba 48 godzin po zagnieżdżeniu. Czyli jak doszło do niego późno, to teoretycznie 10 dpo może jej jeszcze nie być (widziałam wykresy, gdzie spadek implantacyjny był np. 10 - 11 dnia dopiero). Nie chcę Ci wkręcać ciąży, ale na przyszłość może rób betę ciut później?
Ptysia wrote:A właśnie powiedz mi jeszcze co to znaczy to hererozygota, homozygota? Bo ja mam wszędzie w tych mutacjach ze hetero, to lepiej?
Wogole teraz się przespałam popołudniu i wyobraź sobie, ze mi się snilas.. nie wiem jak to możliwe bo Cię nie znam, ale widziałam dziewczynę z czarnymi długimi włosami i we śnie mówiłam sobie ooo to jest Bocianiatko z forum:pPtysia lubi tę wiadomość
-
Oj dziewczynki a mnie rozłożyło... Od 2dni mam powiększony migdał i węzeł chlonny po lewej stronie szyji. Póki co nadal okresowo się nie czuję, a @ brak.
-
_Hope_ wrote:Hetero to znacznie lepiej bo uszkodzona jest połowa genu. W homo cały gen jest zły. I np przy pai dowody na związek z poronieniami jest tylko w homo. W hetero w badaniach kobiety nie ronily częściej niż zdrowe.