NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Bociiek bierz sie do roboty! Ale Ty masz szybkie owulki! Zawsze tak miałaś??Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Bocianiątko wrote:KateHawke! Super wiadomości!
Ja zostawiłam dziś 300zl w aptece, tylko na rzeczy na receptę... Dobrze że neoparin był na refundacje bo zapłaciłabym ponad 500! A teraz jeszcze endo wypisała metformax też ta R, ale receptę zostawiłam na później
A teraz obiecany turbopozytywny ovulaczek Vitam i porównanie z niebieskim allegrowym... Dzisiejszy na dole ofkors
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43a66000af06.jpg
Chyba jednak dzisiaj bez bzykanka się nie obejdzie!
Bzykaj ile wlezie .. tylko zeby mocno nie trzepalo bo do zaplodnienia jeszcze nie dojdzie hahahah ..
:*
Edit: trzepanie to tak apropo pytania z motorowkaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 19:03
Bocianiątko, Karma88, blue00, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Goniąc marzenia wrote:Bo analizuje w głowie,co mogło być przyczyną,że jednak nie doszło do zapłodnienia,mimo iż w sumie wszystko było postawione na tacy?przepraszam Was za głupie pytania,ale już nie wiem czego się chycić..
prwada taka że część jajeczek jest pusta, niedojrzała....
nawet po zapłodnieniu ok 50% odpada w 3 dobie .. kolejne w 5 przed zagnieżdzeniem. Natura odrzuca wadliwe zarodki.
Ale jest część dobrych w którym chcemy wspomóc, jedni w to wierzą niektórzy nie.
Ja wierzę w to że przy odpowiednim rozdaniu genetycznym chcemy stworzyć najlepsze warunki bo kochamy od pierwszej komórki.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Frelcia wrote:Do mnie się odezwala dawna wielka miłość. Ech wspomnienia...
Ja z moimi wielkimi miłościami mam stały kontakt i z jednej strony to super, bo jednak sporo życia spędziłam z nimi (jeden to miłość od IV klasy podstawówki do początku liceum i potem część studiów!, a drugi całe 3 lata liceum), sporo rzeczy doświadczyłam , a z drugiej strony czasem te wspomnienia, które chcąc nie chcąc wracają, wcale nie są takie wskazane, bo za bardzo się pewne rzeczy idealizuje.
Aczkolwiek moja próżność jest nieźle połechtana jak mi np. obecnie mówią, że wyglądam lepiej niż x lat temu albo coś w tym stylu
Co lepsze - ja mam z nimi na tyle dobre układy, że ich matki były w kościele na moim ślubie, a oni obaj byli na moim weselu takżeLunaris, golonat, Sarna84 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Izape_91 wrote:Bociiek bierz sie do roboty! Ale Ty masz szybkie owulki! Zawsze tak miałaś??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 19:19
Izape_91, MOJE lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Flowwer wrote:prwada taka że część jajeczek jest pusta, niedojrzała....
nawet po zapłodnieniu ok 50% odpada w 3 dobie .. kolejne w 5 przed zagnieżdzeniem. Natura odrzuca wadliwe zarodki.
Ale jest część dobrych w którym chcemy wspomóc, jedni w to wierzą niektórzy nie.
Ja wierzę w to że przy odpowiednim rozdaniu genetycznym chcemy stworzyć najlepsze warunki bo kochamy od pierwszej komórki.
pewnie sukcesem jest trafić na dobrego lekarza który Cie pokieruje. Gdybym na takiego trafiła może nie szukałabym tu pomocy,moja lekarka (mimo,że prywatnie) ma tyle klientek,że myślę,że traktuje je masowo-nie skupi się na danej jednostce. Mam wrażenie,jakbym co wizytę przyszła do niej pierwszy raz,nawet nie pamięta co było nie tak..
A propo w Krakowie może jest ktoś do kogo się warto dostać? i kto pomoże naprawdę? -
Goniąc marzenia wrote:
A propo w Krakowie może jest ktoś do kogo się warto dostać? i kto pomoże naprawdę?
Klinika Macierzyństwo np.? Ewentualnie np. pro creative.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ufff.. dzięki dziewczyny,ze nie było 20 stron cześć domu wstępnie ogarnięta, teraz można odpocząć z miską pełną ananasa
Frelcia - cenne rady!! U Ciebie na pewno będzie lepiej!
Kate - trzymam kciuki za Ciebie!Bocianiątko, KateHawke lubią tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualnyreset wrote:Ja z moimi wielkimi miłościami mam stały kontakt i z jednej strony to super, bo jednak sporo życia spędziłam z nimi (jeden to miłość od IV klasy podstawówki do początku liceum i potem część studiów!, a drugi całe 3 lata liceum), sporo rzeczy doświadczyłam , a z drugiej strony czasem te wspomnienia, które chcąc nie chcąc wracają, wcale nie są takie wskazane, bo za bardzo się pewne rzeczy idealizuje.
Aczkolwiek moja próżność jest nieźle połechtana jak mi np. obecnie mówią, że wyglądam lepiej niż x lat temu albo coś w tym stylu
Co lepsze - ja mam z nimi na tyle dobre układy, że ich matki były w kościele na moim ślubie, a oni obaj byli na moim weselu także
No zazdroszczę. My mamy za sobą burzliwy związek a każde spotkanie każda kłótnia po rozstaniu kończyła się tak samo..I ciągle mimo lat są jeszcze jakieś emocje. Jakby je podsycic to nie wiadomo czym by się skończyło. A szkoda. Bo to był przede wszystkim najlepszy przyjaciel. -
Frelcia wrote:No zazdroszczę. My mamy za sobą burzliwy związek a każde spotkanie każda kłótnia po rozstaniu kończyła się tak samo..I ciągle mimo lat są jeszcze jakieś emocje. Jakby je podsycic to nie wiadomo czym by się skończyło. A szkoda. Bo to był przede wszystkim najlepszy przyjaciel.
Frelciu, właśnie tu jest problem, że ja mam dobre relacje, ale dlatego trzeba uważać ze wspomnieniami, bo jakby jeszcze emocje podsycić to człowiek by chciał wrócić do tego, co było. A jednak z jakiegoś powodu są byłymi
Na szczęście jeden z nich zbrzydł i zmisiał i mnie już w ogóle nie pociąga, więc o tyle łatwiej... z drugim mamy tą samą paczkę znajomych od liceum, ale w jednym pomieszczeniu sam na sam nie zostajemy
KateKum lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyreset wrote:Frelciu, właśnie tu jest problem, że ja mam dobre relacje, ale dlatego trzeba uważać ze wspomnieniami, bo jakby jeszcze emocje podsycić to człowiek by chciał wrócić do tego, co było. A jednak z jakiegoś powodu są byłymi
Na szczęście jeden z nich zbrzydł i zmisiał i mnie już w ogóle nie pociąga, więc o tyle łatwiej... z drugim mamy tą samą paczkę znajomych od liceum, ale w jednym pomieszczeniu sam na sam nie zostajemy
Jakie to wszystko skomplikowane. Mówi się że jak się kogoś kocha to tylko On On On i nikt więcej. Porzekadla sobie a życie sobie. I za każdym razem na każdym kroku trzeba jakaś decyzje podjąć no i uważać. Jeden gest albo słowo za dużo i można coś obudzić. -
Dziewczyny, umówiłam się na kontrolny wymaz za tydzień w środę. Przy okazji na badania idzie też mój M. Trochę się boję, ale przede wszystkim cieszę, że robimy kolejną rzecz w kierunku osięgnięcia celu.
Flowwer, Karma88, lamka lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Goniąc marzenia wrote:pewnie sukcesem jest trafić na dobrego lekarza który Cie pokieruje. Gdybym na takiego trafiła może nie szukałabym tu pomocy,moja lekarka (mimo,że prywatnie) ma tyle klientek,że myślę,że traktuje je masowo-nie skupi się na danej jednostce. Mam wrażenie,jakbym co wizytę przyszła do niej pierwszy raz,nawet nie pamięta co było nie tak..
A propo w Krakowie może jest ktoś do kogo się warto dostać? i kto pomoże naprawdę? -
Anaaa90 wrote:Centrum mama. Profesor Huras tylko wizyty drogie
Wszyscy na słowo klinika mają jakieś wielkie obawy co jest bezpodstawne. Jak ktoś chce założyć aparat ortododontyczny idzie do dentysty ?!! nie, bo od tego jest ortodonta niby jeden i drugi zajmuje się zębami ale to sobna dziłka !
Tak samo jak ginekolog- położnik i ginekolog od niepłodnośći.
Ja chodząc do mojej gin MP płaciłam za pierwszą wizytę 200 zł a później każda kolejna 90 zł.
Frelcia ile teraz płacisz za wizyty ?
Jak chodziłam do ginekologa-endokrynologa ( świetny-2008r) płaciłam za pierwszą 300 a każdą kolejna 200 zł to są stawki ....
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Bociek mam nadzieje że już "pracujesz" fasolkę trzeba zmajstrować
Frelcia kciuki za pomyślne wyniki !!!Bocianiątko lubi tę wiadomość
Provita-Paliga