NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
Nika tule Cię z całego serca i rozumiem Twój stan.
Wiem, ze mi nie uwierzysz, ale tak jak ja i inne dziewczyny po kilku stratach, kiedyś znajdziesz w sobie siłę żeby znowu spróbować.
-
Lamka, naprawdę mi przykro ale dziewczyny tutaj zaraz Cię pokierują na odpowiednie badania.
Nika, jak ja roniłam, to w szpitalu przyszła do mnie położna społeczna która ze mną omawiała postępowanie, tylko że ja miałam już płeć znaną, więc miałam wybór czy chce sama pochować, czy ma się odbyć pochówek w grobie zbiorowym w wyznaczonej parafii. Ja się zdecydowałam na własny pochówek. Jakby co to masz prawo do zasiłku pogrzebowego. Trzymam kciuki za Ciebie, żebyś w końcu, kiedys, się pogodziła z tą sytuacją. -
nick nieaktualnyNika cały czas myślałam o Tobie i będę wysyłać dobre życzenia żebyś to wszystko sobie poukładała, żeby z czasem przestalo boleć, żebyś miała siły do życia i żebyś ten sposób na życie znalazła :*
Trzymaj się mocno kochana-i nie puszczaj! I przytulaj duuuużo męża-cieplo i bliskość tych naszych mężczyzn potrafi dużo zdziałać.
-
reset wrote:Rucola - a estradiol w 7 dpo o czym ma świadczyć? Bo ja myslałam, że jego bada się tylko do owulacji, by potwierdzał dojrzewanie pęcherzyków. I skoro one pękają to na mój rozum estradiol powinien spadać...
Estradiol faktycznie bada sie w okresia okoloowulayjnym, zeby ocenic czy pecherzyk dojrzewa, przyjmuje sie ze na jeden pecherzyk wartosc estradiolu powinna wynosić okolo 200-250. Ale estradiol tak jak progesteton jedt rowniez wydzielany przez ciało żółte i 7 dpo jego waryosc powinna wynosic okolo polowy wartosci z okolicy owu, czyli na jeden pecherzyk 100-150.
U mnie te wartosvi byly mocno zaburzone, bo zawsze mialam 1 pecherzyk, progesteton w cyklach niestymolowanych okolo 12 ng a w stymulowanych powyzej 15 ng a estradiol zawsze powyzej normy, powyzej 250. W cyklu w ktorym zaszlam, estradiol 7dpo wynosil wyjatkowo tylko 160. Czytalam artykul, ktory mowi jasno, ze nadmiar estradiolu po owu utrudnia zagniezdzenie, takze problemem moze byc niedomoga lutealna spowodowana niedoborem progestetonu, ale i również nadpodaz estradiolu. Od dawna mowilam to mojemu ginowi a on twierdzil, ze im wiecej tym lepiej. Pozniej poszukam tego artykulu to podeślęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 20:37
KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola - bardzo dziękuję! U mnie estradiol w ogóle jest za niski, stąd od następnego cyklu mam estrofem, ale warto takie rzeczy wiedzieć. Pytanie w takim razie, czy u mnie 7 dpo na cyklu stymulowanym estrofemem warto to badać?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Rucola - bardzo dziękuję! U mnie estradiol w ogóle jest za niski, stąd od następnego cyklu mam estrofem, ale warto takie rzeczy wiedzieć. Pytanie w takim razie, czy u mnie 7 dpo na cyklu stymulowanym estrofemem warto to badać?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lamka ja na początku, po drugiej stracie, zbadalam to co napisala Summer. I u mnie wyszlo kilka rzeczy. Okazalo sie, ze mam problem z nadkrzepliwoscia, choć podstawowe badania typu PT, APPT, d-dimer byly ok. Zbadaj tez poziom zelaza, ale z ferrytyna i TIBC tak, jak ktoras z dziewczyn doradzala. U mnie ferrytyna poniżej normy, wiec rezerwy zelaza slabiutenkie, mimo, ze samo zelazo w normie.
Skoro Twoja mama duzo razy ronila zaczelabym wlasnie isc w kierunku mutacji i krzepliwosci.Flowwer, Rucola lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
_Hope_ wrote:Nika tule Cię z całego serca i rozumiem Twój stan.
Wiem, ze mi nie uwierzysz, ale tak jak ja i inne dziewczyny po kilku stratach, kiedyś znajdziesz w sobie siłę żeby znowu spróbować.
Podpisuje się pod tym obiema rekoma.
Dobrze, ze zbadacie DNA, ja tego nie zrobilam i troche żałuję.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
reset wrote:Rucola - bardzo dziękuję! U mnie estradiol w ogóle jest za niski, stąd od następnego cyklu mam estrofem, ale warto takie rzeczy wiedzieć. Pytanie w takim razie, czy u mnie 7 dpo na cyklu stymulowanym estrofemem warto to badać?
Estrogenu lepiej nie badać na cyklu sztucznym.
Nika wierzę że czas leczy rany i znajdziesz siłę do podjęcia walki.Rucola lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Estrogenu lepiej nie badać na cyklu sztucznym.
Dziękuję! Ustawicznie bawi mnie adnotacja "autorytet" pod moim nickiem w sytuacji, gdy jestem kompletnie zielona...
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lamka, Nikuś trxymajcie się Kochane! Jesteśmy z Wami zawsze. I myslami i sercem i wspieramy w każdej decyzji.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Nika właśnie dzisiaj myślałam o Tobie. Strasznie mi przykro, wiem, że żadne słowa nie będą Cię teraz w stanie pocieszyć. Mam nadzieję, że szybko odnajdziesz w sobie siłę i równowagę po tym, co się stało.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Lamka bardzo mi przykro tule Cie mocno:*
Nika bedzie Cie tu bardzo brakowalo bo jestes niesamowita osoba i mocno wierzymy ze kiedys znajdziesz sily by znow uwierzyc i walczyć dalej. Trzymaj sie Kochana :*19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Nika rozumiem co przechodzisz wlasnie i jakie kieruja tobie mysli i emocje!. Trzymaj sie kochana... tule mocno...!!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ehh Nikuś trzymaj się mocno. Wierzę że jeszcze bedziesz szczęśliwa. Teraz ciężko sobie to wyobrazić w takiej sytuacji, ale będziesz :* jesteś wspaniała osoba, która wprowadzila tutaj tyle uśmiechu i radości, zawsze służyła dobra rada... Nie ma sprawiedliwości...
Ostatnio była u mnie dziewczyna która jedno dziecko ma z jednym chłopakiem który ja zostawił z dzieckiem i pojechał w sina dal a teraz przyszła z brzuchem z kolejnym... Brak mi słów na takie coś... A kobiety które mają poukładane w głowie i gotowe na dziecko muszą o nie walczyć. Nigdy tego nie zrozumiem...
W dodatku na kursie poznałam dziewczynę z mojego bloku, która ma 5 miesięczna córkę i ciągle mi o niej mówiła i ogólnie o macierzyństwie... Dziewczyna fajna i miła, ale ja chce pogadać tam o szyciuuuuuuu!!!!!!!Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Nika dobrze, ze dalas znaj zycia. Ciezki czas macie z M. Mam nadzieje, ze znajdziecie sile do zycia dalej jakos. Ciezko jest i bedzie. Kochana mam nadzieje, ze kiedys wyjdzie u Was slonce.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia