X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, tak bardzo mi przykro :-( Dobrze, że znajdujesz w sobie siły i dążysz do dalszej diagnostyki.

Nika, nie wiem, co powiedzieć. Twoje cierpienie jest całkowicie zrozumiałe, ze swej strony mogę Cię jedynie zapewnić o najserdeczniejszych myślach, jakimi Was otaczam. Życzę Ci dużo sił, wierzę, że jeszcze kiedyś i dla Ciebie zaświeci słońce, choć oczywiście pamięć o stracie będzie zawsze z Tobą.

Kate, nieustannie trzymam kciuki!

KateHawke lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Ty zawsze masz taka temperaturę po owulacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurwa no... Lamka tak mi przykro, tule z całych sil

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia - za pierwszym razem byłam po prostu smutna i zrozpaczona. Myślałam, że to tylko zły przypadek. Teraz jestem dodatkowo w***wiona i ta złość każe mi działać, szukać rozwiązań, planować i podchodzić do wszystkiego zadaniowo. Ale i tak jestem smutna i zrozpaczona.

Anna Stesia, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Około 60 % poronień spowodowanych jest nieprawidłowym materiałem genetycznym płodu. W/g danych światowych- pary , u poronionego płodu których. stwierdzono nieprawidłowości genetyczne, mają zdecydowanie większą szansę na powodzenie w następnych ciążach, niż pary, których płody nieprawidłowości genetycznych nie posiadały. W związku z tym, informacja o kariotypie poronionego płodu jest istotna z punktu widzenia prognostycznego i pozwala dokładniej ustalić kierunek dalszej diagnostyki . CO TO JEST TO TEN TEST DNA ? MOJA GINEKOLOG ROBI TAKIE BADANIE W SWOIM GABINECIE A JAK WAS CZYTAM TO MYŚLĘ CZY TO TO?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    Około 60 % poronień spowodowanych jest nieprawidłowym materiałem genetycznym płodu. W/g danych światowych- pary , u poronionego płodu których. stwierdzono nieprawidłowości genetyczne, mają zdecydowanie większą szansę na powodzenie w następnych ciążach, niż pary, których płody nieprawidłowości genetycznych nie posiadały. W związku z tym, informacja o kariotypie poronionego płodu jest istotna z punktu widzenia prognostycznego i pozwala dokładniej ustalić kierunek dalszej diagnostyki . CO TO JEST TO TEN TEST DNA ? MOJA GINEKOLOG ROBI TAKIE BADANIE W SWOIM GABINECIE A JAK WAS CZYTAM TO MYŚLĘ CZY TO TO?
    Ja się na ten temat nie wypowiem :-(

• Lucia88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Podpisuje się pod tym obiema rekoma.

Dobrze, ze zbadacie DNA, ja tego nie zrobilam i troche żałuję.

Ja właśnie zbadałam po wypadku i stąd wiem, że to były 2 dziewczynki, całkiem zdrowe dziewczynki.

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Anna Stesia - za pierwszym razem byłam po prostu smutna i zrozpaczona. Myślałam, że to tylko zły przypadek. Teraz jestem dodatkowo w***wiona i ta złość każe mi działać, szukać rozwiązań, planować i podchodzić do wszystkiego zadaniowo. Ale i tak jestem smutna i zrozpaczona.

Najgorsze, że człowiek się cieszy, a za chwilę tak dostaje po zadku. Wierze, że Twoja złość przyniesie owoce w postaci trafionej diagnozy, odpowiedniego leczenia i na końcu - dziecko. Tylko pewnie trochę to potrwa. Jesteś niesamowicie silną kobietą! <3

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka Tak mi przykro. Tulę Cię mocno.
    Dobrze, że chcesz walczyć. Już 2 razy zaszłaś w ciążę. Nie jesteś felerna. Nie myśl tak o sobie. Posłuchaj innych dziewczyn, dobrze mówią.

Nika dobrze, że się odezwałaś bo martwiłyśmy się. Wierzę, że niedługo będziecie gotowi i zostaniecie rodzicami.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka kochana, tak mi przykro. No szlag! Faktycznie musisz zrobić trochę badań... Przytulam kochana ♡

Nika <3 <3 <3
    Jesteś dobrym człowiekiem i należy Ci się szczęście, mam nadzieję że do Ciebie przyjdzie ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 23:26

Czarna81
    22 cs.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    Z całą pewnością nie chodzi o to samo badanie. Jedno to badanie wyskrobin. To robi odpowiednie laboratorium i sprawdza jakiej płci był zarodek i czy miał wady genetyczne.
    Drugie badanie, to na które namawiamy między innymi Lamcie, to badanie DNA kobiety pod kątem mutacji.
    Oba badania robi np test dna.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha bo myślałam że to badAnie się jakoś nazywa bo nie pisze tego tam... tyle tu się idzie dowiedzieć a dalej mam wrażenie że jestem niedoinformowana i pół glupia

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    Aha bo myślałam że to badAnie się jakoś nazywa bo nie pisze tego tam... tyle tu się idzie dowiedzieć a dalej mam wrażenie że jestem niedoinformowana i pół glupia
    Jedno to badanie w kierunku trombofilii a drugie badanie materiału poporonnego. Oba robią laby genetyczne ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pożegnałam gości i doczytalam.

Lamka...tak bardzo mi przykro :-( warto zrobić badania te o których dziewczyny wspominały

Nika dobrze ze się odezwalas. Dużo siły Kochana!

Kate Hawke suuuuper :-D

Summer podobno tort wyszedł pyszny :-P

Dobrej nocy! :-)

KateHawke lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:

https://www.testdna.pl/

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka wiele z nas to przeszło, ale każdy musi na to znaleźć swój sposób. Cokolwiek teraz zrobicie tutaj zawsze będziemy Cię wspierać, dziewcxyny mają ogromna wiedzę co właśnie pokazały. Wierzę, że jest w nas mega siła. Jesteśmy tu dla siebie nawzajem!

Nika oczywiście łezki mi poleciały, często myśle o Tobie. Cokolwiek postanowisz, życzę Ci żebyś byka naprawdę szczęśliwa, bo jesteś fantastyczną, pełną ciepła i świetnego humoru kobietą, jeśli w jakikolwiek sposób możemy być pomocno to tutaj jesteśmy <3

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrrrr, Lamka, no kurde :(( co za masakra, przykro mi bardzo

Nika, kochana, słaba jestem w pocieszaniu bo nie wiem co ktoś chciałby w takiej sytuacji usłyszeć, a co nie :( to wszystko takie niesprawiedliwe, wszystkie te straty, masakra

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ładna fotka, ładna Ty ;-)

A tak wogóle to chciałam wszystkim podziękować za życzenia dla młodego, jesteście kochane! ♡
    Kinder party się udało, na szczęście dom dalej stoi hehe! Dzisiaj był ciąg dalszy bo zjechała się rodzina. Jak ja się cieszę że jutro jest niedziela!! :-D Śpię i odpoczywam. O, chyba już się zaczęła, lecę spać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 00:09

nowa na dzielni, Karolina90, Jedna_z_Wielu, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • amb83 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny.... już miałam się skarżyć że po tych dupawych badaniach oraz dzisiejszej kurewsko bolesnej @ łapię dołki a wy tu z takimi bombami....
    Lamka tak strasznie mi przykro! jestem tu od paru dni raptem a już czuję jakbym miała grupę przyjaciółek a jak mi na kimś zależy to chcę dla niego jak najlepiej.... ech aż się poryczałam.... chciałabym móc was utulić!

34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
    25 miesięcy starań
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam wyniki na zespół antyfosfilipidowy. Wychodzi na to, że wszystko niby w normie (oprócz HP to wiem :-)). Czy normy dla staraczek są jakieś inne?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7b6ef7e6919.png ?

Bocianiątko lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ