NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
pakatasia96 wrote:Dziękuje za podpowiedz .. jestem tu nowa i średnio orientuje się we wszystkim.
Trzymam za wszystkie kciuki ✊ -
A jaka witaminę d polecacie ? Znalazłam 5000 swanson ? Co z tymi dla dzieci?Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:A jaka witaminę d polecacie ? Znalazłam 5000 swanson ? Co z tymi dla dzieci?
Pakatasia dałam Ci Twojego pierwszego kciuka w gore teraz mnie musisz zapamiętaćpakatasia96 lubi tę wiadomość
-
Frelcia wrote:Któraś z Was ma tutaj wadę serca? w sensie niedomykalność zastawki? to dość "popularna wada"... zastanawiam się, bo robię regularnie usg serca i zawsze mnie boli pierś przy mostku jak mi jeździ sprzętem. Tak samo mam z Mężem jak źle dotknie to boli. Lekarz mówi że taka uroda ale jestem ciekawa
Niedomykalnosc zastawki mitralnej + trójdzielnej, podczas ukg kłuje i piecze, okropnosc, co pół roku musze biegac na kontrole:(Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Frelcia wrote:tak ?! biedna tulę mój kardiolog (ordynator Polsko Amerykańskiej Kliniki) powiedział że bez problemu ciąża i poród. Gdyby mi wada przeszkadzała to można nieinwazyjnie operować.
A uzasadnił to jakoś Twój gin?
W sumie nie uzasadnił, ale powiedział, że on chciałby żebym poszła na konsultację przed porodem, bo czasami jest tak, że w ciąży „ujawniają” się dodatkowe wady. Nie wiem co miał dokładnie na myśli, ale teraz staram się mierzyć częściej ciśnienie bo mam okropnie niskie i dziś np. pojawiła mi się informacja o arytmii na wyswietlaczu ciśnieniomierza, a wcześniej miałam Holter, ekg, echo, próbę wysiłkową itd ale nigdy nie „złapali” arytmii. Także muszę się zapisać i to sprawdzić -
nick nieaktualnymadwitka wrote:Niedomykalnosc zastawki mitralnej + trójdzielnej, podczas ukg kłuje i piecze, okropnosc, co pół roku musze biegac na kontrole:(
a jak się za mocno dotknie albo pociągnie pierś lewą to też? ranyyyy myślałam, że jestem jakimś odmieńcem -
nick nieaktualnyLena21 wrote:W sumie nie uzasadnił, ale powiedział, że on chciałby żebym poszła na konsultację przed porodem, bo czasami jest tak, że w ciąży „ujawniają” się dodatkowe wady. Nie wiem co miał dokładnie na myśli, ale teraz staram się mierzyć częściej ciśnienie bo mam okropnie niskie i dziś np. pojawiła mi się informacja o arytmii na wyswietlaczu ciśnieniomierza, a wcześniej miałam Holter, ekg, echo, próbę wysiłkową itd ale nigdy nie „złapali” arytmii. Także muszę się zapisać i to sprawdzić
Jasne, rozumiem sprawdzony zawsze ubezpieczony -
nick nieaktualnypanan12 wrote:Od kiedy biała kreska na teście oznacza ciążę? Po co dawać komuś złudne nadzieje
Jesteś jakaś nienormalna? to forum ma dawać wsparcie i nadzieję ! a nie czarne przepowiednie nawiedzonej banan! Luna ma jeszcze czas na pozytywny test z mocną kreską!Luna1993, KateHawke, Amy333, Meśka, Jeżowa, justyna14, Morusek, innamorata88 lubią tę wiadomość
-
panan12 wrote:Od kiedy biała kreska na teście oznacza ciążę? Po co dawać komuś złudne nadzieje
Tak, kiedyś ją starałam się być wyrozumiała ale w końcu mi przeszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 19:01
Yoselyn82, Agniechaaaa, Luna1993, Bunia86, KateHawke, Amy333, Meśka, Jeżowa, justyna14, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Sarna84, Bajkaaa, innamorata88, Karma88 lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualnypanan12 wrote:Od kiedy biała kreska na teście oznacza ciążę? Po co dawać komuś złudne nadzieje
W ciąży podobno wzrok się psuję, więc Tobie wybaczam.
A ja zaraz robię
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/132f29357b37.jpgLuna1993, Frelcia, KateHawke, Jedna_z_Wielu, Czrna 81, Lunaris, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Jezu napisalam takiego ładnego posta i polecial. Teraz w skrócie.
Witamine d jak bierzesz sama to uzupelnisz niedobory, ale ona sama w sobie potrzebuje mk i wapna a wapno magnesz. I jak tego nie dajesz to organizm wyciaga to sobie z kosci, a to moze doprowadzić do osteoporozy. Nie potrafię tego ładnie wytłumaczyć. Nie da się wszystkiego suplementowac, ale jakies proporcje trzeba zachowac. Tak jak cynk który jest ważny w zaplodbiebiu potrzebuje miedź.kiedys to wszystko bylo łatwiejsze, ale teraz ziemia jest tak wyjalowiona, że trudbo uzyskać to z pożywieniem. Poprostu zwracam uwagę na to, żeby nie zażywać czegoś co pomaga w zaplodnieniu, a zapominać o innych pierwiastkach witaminach makro i mikro elementach.Bunia86 lubi tę wiadomość
Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
-Monika- nie tob mi smaka mniaaaaaam pisz mi tu adres zaraz... juz leeeecem
Pannam normalnie brak mi slow... ty sie chyba nie nauczysz taktu, empatii..w ogole brak tobie wszystkiego! ale znajac zycie ty masz to wszysko wyjebane co kto pisze. Masz wszystkich i wszystko w dupie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 19:08
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Usunęło mi w połowie wiadomosc..
Hope, odwiedziłam się i na pewno zapamiętam !
Tak w ogóle nie mogę się doczekać testowania, jestem 10dpo, 4 dni przed @.
I nie czuje się jakoś inaczej niż zwykle oprócz tego, że się przeziębiłam.
Tak naprawdę to pierwszy cykl gdy staramy się jakoś mocniej, dlatego tez nie zdziwi mnie negatyw.
W przyszłym tygodniu mam wizytę w klinice, ginekolog miesiąc temu stwierdził PCOS ale wiem
że kobiety z większymi problemami zachodziły dlatego nie przejmuje się mocno póki nie będę mieć pewności.
Luna1993, lamka, ANkaG, pawojoszka lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️27
💆🏼♂️29
🐈 ♥️
starania od 2018
🕊🕊🕊🕊🕊
1 cs po przerwie 🍀
12:08 - 10dpo ⏸
beta 12.08 - 13,4 mlU/ml prog - 24,50 ng/ml
beta 16.08 - 178 mlU/ml prog - 29,10 ng/ml
beta 18.08 - 453 mlU/ml prog - 32,67 ng/ml
beta 20.08 - 942 mlU/ml
beta 24.08 - 4960 mlU/ml
14.09 - 18 mm szczęścia 💙
13.10 - 💪🏽🏋🏽💙
18.11 - 247g chłopaka
27.01 - 1400g chłopaka
20.04.2023 💙 czekamy -
nick nieaktualny
-
Kingulla, Bunia86, bazylkove, Amy333, Bocianiątko, Meśka, MamaFabianka, Jedna_z_Wielu, Emiilka, Aneczka12, Bajkaaa, nenusia, Lunaris, innamorata88 lubią tę wiadomość
-
pakatasia96 witaj... trzymam kciuki za dwie kreseczki!
pakatasia96 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyA aż właśnie weszłam na mój różowy wykresik iiiiii o to dzis 100 dzien ciazy mamy studniówkę!
KateHawke, -Monika-, Motylek85, bazylkove, Amy333, Bocianiątko, ANkaG, MamaFabianka, justyna14, Jeżowa, Morusek, Czrna 81, Emiilka, Flowwer, Kargo31, Aneczka12, Bajkaaa, nenusia, Koteczka82, Lunaris, innamorata88, Karma88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Yoselyn82 wrote:-Monika- nie tob mi smaka mniaaaaaam pisz mi tu adres zaraz... juz leeeecem
Pannam normalnie brak mi slow... ty sie chyba nie nauczysz taktu, empatii..w ogole brak tobie wszystkiego! ale znajac zycie ty masz to wszysko wyjebane co kto pisze. Masz wszystkich i wszystko w dupie...
Pyta się czy widać kreskę. Nie ma jej. Kłamstwo to gorszy grzech