Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset nie wiem, czy lubicie sauny, termy, gorące kąpiele - facet musi teraz tego unikać jak ognia. Mój M uwielbia sauny i po takim seansie jak robiliśmy powtórkę badania nasienia była załamka, wszystkie parametry poleciały na łeb na szyję - oligoasthenoteratozoospermia była przez jakiś czas. Podobno podgrzewanie jąder to jest nowa metoda antykoncepcji dla mężczyzn.

reset lubi tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • reset Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna- mąż też ma 260, grejpfruty lubi, więc będę mu kupować. Problem jest taki, że on śniadań nie jada w domu, więc z owsianką będzie ciężko. Zacznę mu robić do pracy zamiast kanapek jakieś sałatki z ryżem pełnoziarnistym, musi też polubić drób.

Malwas - czyli jak rygorystycznie podchodzą to ta aglutynacja może być nieco lepsza? W ogóle to na wydruku jest napisane brak, a potem ktoś przekreślił i napisał 2a.

Powiem Wam, że tyle dobrego z tego, że M. zmieni nawyki i ogólnie zadba o siebie (i nawet jak to na morfologię plemników nie wpłynie, to wpłynie ogólnie na zdrowie, a zawsze jeszcze jest ivf) :)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Czrna- mąż też ma 260, grejpfruty lubi, więc będę mu kupować. Problem jest taki, że on śniadań nie jada w domu, więc z owsianką będzie ciężko. Zacznę mu robić do pracy zamiast kanapek jakieś sałatki z ryżem pełnoziarnistym, musi też polubić drób.

Malwas - czyli jak rygorystycznie podchodzą to ta aglutynacja może być nieco lepsza? W ogóle to na wydruku jest napisane brak, a potem ktoś przekreślił i napisał 2a.

Powiem Wam, że tyle dobrego z tego, że M. zmieni nawyki i ogólnie zadba o siebie (i nawet jak to na morfologię plemników nie wpłynie, to wpłynie ogólnie na zdrowie, a zawsze jeszcze jest ivf) :)
    Szczerze mówiąc nie wiem w jaki sposób rygorystycznie podchodzą, ale już w Macierzyństwie i Artvimedzie mieliśmy lepsze wyniki.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset moj m tez mial slabe plemniki i pare lat temu mial diagnoze oligoazenospermia czy jakos tak. Ale poprawily mu sie parametry. Tak na pewno bedzie u was :P a jak tam leczenie urea? robilas juz wymaz?
    Tylko moj ginek kazal mu brac pol tabletki clo.. az bylam w wielkim szoku... ale pomoglo mu!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, niżej wyniki mojego M.
    Poniżej kilka faktów o nim:
    wiek 36 lat, palący, zarażony ureaplasmą i mycoplasmą, leczenie antybiotykiem zakończone 14 dni przed badaniami, brak ruchu, zła dieta, pijący alkohol w ilości umiarkowanej (weekendowo raczej jakieś piwo itp.), jedno dziecko lat 11, czas abstynencji to było 75 godz. a nie jak w badaniu zapisano 2 dni.

Co robić poza wizytą u androloga i rzuceniem palenia?!?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc0dc3d3e04c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4368db5178de.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/983e89b985c6.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a8ce9e796fe.jpg
    Reset te wyniki wcale nie są złe! Na aglutynację mojemu Mężowi pomoglo picie ACC w dużych ilościach.
    Da się to ogarnąć! :)
    Ilosc jak i ruchliwość są na prawdę ok!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• reset Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak sobie teraz jeszcze myślę, chcąc się pocieszyć
    minimalna ilość nasienia to 39 mln w ejakulacie, a M. ma 119 mln w ejakulacie.
    4% z 39 mln to 1,56 mln,
    1% z 119 mln to 1,19 mln

w liczbach bezwzględnych nie jest źle ;)

Ale jemu to chyba nie od razu powiem, niech się bierze za siebie!

Karma88, lamka, Kargo31, KateHawke, Czrna 81, Anaaa90, Lena21, Koteczka82 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, tak sobie teraz jeszcze myślę, chcąc się pocieszyć
    minimalna ilość nasienia to 39 mln w ejakulacie, a M. ma 119 mln w ejakulacie.
    4% z 39 mln to 1,56 mln,
    1% z 119 mln to 1,19 mln

w liczbach bezwzględnych nie jest źle ;)

Ale jemu to chyba nie od razu powiem, niech się bierze za siebie!
    Liczebność jest całkiem spoko :) tylko niech palenie rzuci i będzie cacy

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas - w sumie mnie to pociesza, bo lepiej teraz mieć złe wyniki niż dostać dobre i nic ze sobą nie robić. Rzuci palenie, zmieni dietę - nie zaszkodzi, a pomoże. Czy masz dobrego androloga do polecenia?

Moli - pierwsza strona jak to odebrałam też mnie mocno ucieszyła i zaskoczyła, tylko potem ten 1%... a czy to acc to ma pić co dzień czy tylko przed <3

Yoselyn - wyniki wymazów dopiero we wtorek... Liczę, że bakterie pokonane, a jednocześnie łudzę się, że ich obecność mogła wpływać na morfologię. O tym Clo dla mężczyzn czytałam już gdzieś!

A jeszcze mam pytanie co to znaczy upłynnienie zupełne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 13:36

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Malwas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Malwas - w sumie mnie to pociesza, bo lepiej teraz mieć złe wyniki niż dostać dobre i nic ze sobą nie robić. Rzuci palenie, zmieni dietę - nie zaszkodzi, a pomoże. Czy masz dobrego androloga do polecenia?

Moli - pierwsza strona jak to odebrałam też mnie mocno ucieszyła i zaskoczyła, tylko potem ten 1%... a czy to acc to ma pić co dzień czy tylko przed <3

Yoselyn - wyniki wymazów dopiero we wtorek... Liczę, że bakterie pokonane, a jednocześnie łudzę się, że ich obecność mogła wpływać na morfologię. O tym Clo dla mężczyzn czytałam już gdzieś!
    dr n.med. Leszek Bergier z Macierzyństwa, wiele osób go polecało i również w środowisku medycznym

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    dr n.med. Leszek Bergier z Macierzyństwa, wiele osób go polecało i również w środowisku medycznym

Właśnie go widziałam i nawet do Macierzyństwa mamy blisko... w ogóle zastanawiam się, czy się tam nie przenieść z leczeniem.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Malwas Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Właśnie go widziałam i nawet do Macierzyństwa mamy blisko... w ogóle zastanawiam się, czy się tam nie przenieść z leczeniem.
    Ja mam ultrablisko bo jakieś 2km :), ale ostatecznie chodzimy do Artvimedu z polecenia

reset lubi tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset na cholesterol to przede wszystkim źródła tłuszczy tj. ryby morskie tłuste, migdały, orzechy włoskie, dobrej jakości oleje, omega-3, do tego antyoksydanty w naturalnej formie czyli dużo warzyw i owoce. ACC u nas będziemy brać 5-10dni przed owu do "po" owulacji.

reset, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Reset na cholesterol to przede wszystkim źródła tłuszczy tj. ryby morskie tłuste, migdały, orzechy włoskie, dobrej jakości oleje, omega-3, do tego antyoksydanty w naturalnej formie czyli dużo warzyw i owoce. ACC u nas będziemy brać 5-10dni przed owu do "po" owulacji.

Dzięki Lamuś:* Omega 3 bierze od 1,5 miesiąca w tabletkach, bo z rybami u niego kiepsko (zresztą ja też nie przepadam i jadam głównie pstrągi;/).
    Orzechy, migdały, oleje to lubi i jada, będzie to nawet łatwo przemycić. Jada za mało owoców i warzyw, a jak warzywa to woli gotowane np. brokuły, a nie surówkę :/
    W pracy wiecznie z kumplami zamawiali pizzę, więc pewnie to nie pomogło również. Tyle że koledzy informatycy są singlami przed 30 to niech robią co chcą, mój teraz będzie jadł zdrowo :)

No nic, plan naprawczy wdrażamy.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz spakowana i gotowa do drogi :P

reset, Izolda90, olik321, lamka, KateHawke, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset najważniejszy jest plan :) a tak jak dziewczyny pisza pozostałe parametry są ok i na szczęście morfologię da się naprawić. Głowa do góry, będzie dobrze!

reset lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn a przypomnij gdzie się dokladnie urlopujesz? Za niecałe 2 tygodnie rozpoczynasz szkolenia, super!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Yoselyn a przypomnij gdzie się dokladnie urlopujesz? Za niecałe 2 tygodnie rozpoczynasz szkolenia, super!

Portugalia :)

juz odliczam dni do szkolen!! :) wroce i zaraz zaczynam :)

Luna1993, KateHawke, Czrna 81, Anaaa90 lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci dobrze z tym urlopem :) Mój ostatni wyjazd jakikolwiek to nad polskie morze w czerwu. A no i 3 dni w Wiśle w sierpniu...
    Co prawda jestem na wychowawczym i teoretycznie głowa odpoczywa cały czas, ale przydalby mi się jakiś wyjazd. Póki co się nie zapowiada.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może była któraś z Was w Bieszczadach i może polecić jakiś kameralny pensjonat/miejscowkę? Raczej nie hotel Arłamów ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • amb83 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Amba nie załamuj się jeszcze! Niech Twój mąż się gruntownie przepada. Układ hormonalny,( testosteron ,tsh itd)posiewy z nasienia USG czy nie ma zylaków.
    Warto powtórzyć badanie nasienia.
    Wiem co czujesz bo sama to przeżywałam.
    Wiem jakie to trudne dla mężczyzny ale wierzę w to ,że da się coś z tym zrobic.
    Poczytaj sobie w internecie ilu osobom z totalna azoospermią u męża udało się zajść w ciążę .
    Zacznijcie od dobrego androloga i urologa.
    Nie traćcie wiary!
    Obniż swoją prolaktynę i cały czas działajcie !
    Androlog mojego męża za każdym razem powtarza ,że wystarczy jeden zdrowy plemnik.

czytałam w necia że nawet jak jest mało pływaków i słabe to kaskader jakiś się zawsze może trafić ale żeby totalnie z azoospermią i się udało? to o tym nie miałam pojęcia... szukam androloga i chyba zapiszę nas do kliniki INVICTA co myślicie? któraś z Was tam działa? i zapisuję M na usg jajek... nie będzie zbyt szczęśliwy ale cóż....

34 lata Hashimoto, TSH 5,54 - euthyrox 75, prolaktyna 1203! (norma do 493)
    25 miesięcy starań
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ