Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobione :)
    Ja jeszcze nie wiem kiedy będę testowac. Pewnie gdzieś pod koniec stycznia :)

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Aneczka12 Ekspertka
    Postów: 162 78

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do labolatorium, okazało się, że SHBG wysłali gdzieś indziej i wynik będzie dopiero za około tydzień. Testosteron wolny i 17OHP dopiero po nowym roku.
    LH 6.69 (1.9.-12.5)
    FSH 5.16 (2.5-10.2)
    TSH 1.93 (0.35-4.94)
    prolaktyna 14.9 (2.6-29.2)
    DHEA-S - 713,13 przy normie 25.9-460,2 !!! Któraś z Was miała z tym problem? :(

    rok od odstawienia anty. durne PCOS.
    Glucophage XR 1000 mg + Ovarin + wit. D
    44c874a369cc7eb63c9f645f899d8bce.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia18_11 wrote:
    Aneczka12
    Dużo badań, zleconych jeszcze w czerwcu, żeby zdiagnozować przyczynę braku owulacji. LH, FSH, TSH, estradiol, prolaktyna, DHEA-S, SHBG, testosteron wolny i 17OHP. Jestem zła, bo miały być dziś wyniki, a nie ma...
    Mam nadzieję, że będzie co testować

    Trzeba byc dobrej myśli ,mój brak owulacji był przez podwyższoną prolaktynę,wówczas przez nią tarczyca tez szalała ,odkąd biorę leki na prolaktynę tsh sie uspokoiło i jest w normie ,owulacja powróciła po 2miesiacach zażywania leków , choć teraz występują w różnych dniach cyklu najczęściej na początku ale jest i to mnie bardzo cieszy ,mam nadzieje ze twoje wyniki będą w normie trzymam mocno kciuki daj znać jak je juz odbierzesz .



    Mój lekarz też mi zlecił te badania ale właśnie tsh miałam w normie. Też nie mam prawdopodobnie owulacji własnej, chociaż mój lekarz uważa że mogę mieć ale np. kilka razy w roku tylko. Badania hormonalne robiłam dwukrotnie i wszystko w normie. Ehhh :-) zastanawiam się czy prolaktyny nie powtórzyć... są jeszcze jakieś inne przyczyny marnej owulacji?

  • Aneczka12 Ekspertka
    Postów: 162 78

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Mój lekarz też mi zlecił te badania ale właśnie tsh miałam w normie. Też nie mam prawdopodobnie owulacji własnej, chociaż mój lekarz uważa że mogę mieć ale np. kilka razy w roku tylko. Badania hormonalne robiłam dwukrotnie i wszystko w normie. Ehhh :-) zastanawiam się czy prolaktyny nie powtórzyć... są jeszcze jakieś inne przyczyny marnej owulacji?


    Najprawdopodobniej PCO. Nie wiem, jestem załamana. Aż boję się reszty wyników.

    rok od odstawienia anty. durne PCOS.
    Glucophage XR 1000 mg + Ovarin + wit. D
    44c874a369cc7eb63c9f645f899d8bce.png
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z owulacja. Jeszcze dwa cykle temu wszystko było jak w zegark owu 14 dnia cyklu a @ 28. Ale w poprzednim owu (sądząc po objawach) w 21 a @ w 35. Dzisiaj mam 12 dzień i nic pewnie znowu się wydłuży. Masakra jakas.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 11:23

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka12 wrote:
    Najprawdopodobniej PCO. Nie wiem, jestem załamana. Aż boję się reszty wyników.
    Na szczęście PCOS nie mam

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa90 wrote:
    Ja też mam problem z owulacja. Jeszcze dwa cykle temu wszystko było jak w zegark owu 14 dnia cyklu a @ 28. Ale w poprzednim owu (sądząc po objawach) w 21 a @ w 35. Dzisiaj mam 12 dzień i nic pewnie znowu się wydłuży. Masakra jakas.

    Tzn. ja jestem stymulowana i chodzę na monitoring, więc teraz jest owulacja ale nienaturalna.

  • agusia18_11 Koleżanka
    Postów: 53 13

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka12 a robiłaś prolaktynę po obciążeniu???? Bo mi wlasnie wtedy wyszedł podwyższony wynik ...

    agusia18_11
  • Aneczka12 Ekspertka
    Postów: 162 78

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia18_11 wrote:
    Aneczka12 a robiłaś prolaktynę po obciążeniu???? Bo mi wlasnie wtedy wyszedł podwyższony wynik ...

    Nie robiłam, wybiorę się może jakoś w przerwie przed Nowym Rokiem. Jeszcze chyba do tego pakietu warto by dorzucić krzywą insulinową.

    rok od odstawienia anty. durne PCOS.
    Glucophage XR 1000 mg + Ovarin + wit. D
    44c874a369cc7eb63c9f645f899d8bce.png
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Tzn. ja jestem stymulowana i chodzę na monitoring, więc teraz jest owulacja ale nienaturalna.
    Ja na razie lecę na swoich obserwacjach. Na monitoring jeszcze się nie zapisałam bo do gina którego chodzę mam aż 100 km. Sądzę jednak że będę musiała to robić bo coś jest nie tak.

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa90 wrote:
    Ja na razie lecę na swoich obserwacjach. Na monitoring jeszcze się nie zapisałam bo do gina którego chodzę mam aż 100 km. Sądzę jednak że będę musiała to robić bo coś jest nie tak.

    Wiesz co.. ja też miałam i temp. jak na owulacje i śluz owulacyjny a okazało się że owulacji nie ma. Nie wierzę we własne obserwacje i testy owulacyjne. Tylko monitoring daje pewnosc :)

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5281 6746

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka12 wrote:
    Nie robiłam, wybiorę się może jakoś w przerwie przed Nowym Rokiem. Jeszcze chyba do tego pakietu warto by dorzucić krzywą insulinową.
    Bardzo warto :) bo pcos i IO lubią chodzić w parze... tylko koniecznie krzywa cukrowa i insulina trzypunktowa :) ale musisz rozdzielić te badania, tzn krzywe i prolaktyne po obciazeniu... czyli będziesz siedziała 2x po 2 godziny w labie na czczo niestety... :(
    No i w niektórych labach chcą skierowania, nawet jak robisz odpłatnie... także dowiedz się wcześniej :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 12:50

    laUgp2.png
    listopad 2020 zmiana kliniki, druga procedura?
    CRIO 2 blastek -29.10.2080 :( :(
    po 45 cs - 8 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • Aneczka12 Ekspertka
    Postów: 162 78

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Bardzo warto :) bo pcos i IO lubią chodzić w parze... tylko koniecznie krzywa cukrowa i insulina trzypunktowa :) ale musisz rozdzielić te badania, tzn krzywe i prolaktyne po obciazeniu... czyli będziesz siedziała 2x po 2 godziny w labie na czczo niestety... :(
    No i w niektórych labach chcą skierowania, nawet jak robisz odpłatnie... także dowiedz się wcześniej :)

    Chyba właśnie będę musiała tak zrobić. Metforminę i tak biorę, z tym jest problem, bo powinnam nie brać dwa dni przed badaniem, a ciężko z moją pracą zaplanować, kiedy będę miała rano wolne... tak minęło pół roku :D

    rok od odstawienia anty. durne PCOS.
    Glucophage XR 1000 mg + Ovarin + wit. D
    44c874a369cc7eb63c9f645f899d8bce.png
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1449 1082

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Wiesz co.. ja też miałam i temp. jak na owulacje i śluz owulacyjny a okazało się że owulacji nie ma. Nie wierzę we własne obserwacje i testy owulacyjne. Tylko monitoring daje pewnosc :)
    Od nowego roku zaczynamy starania tak na 100%. Porobie jeszcze kilka badań

    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    obniżone APTT, allo mlr - 0%, allo mlr po 3 szczepieniach - 32 %
    podwyższone komórki nk, insulinoodporność, laparoskopia - oba jajowody drożne
    Stymulacja lametta - 4 cykl
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaaa90 wrote:
    Od nowego roku zaczynamy starania tak na 100%. Porobie jeszcze kilka badań
    Trzymam kciuki! Nie ma co zaczynać starań od tony badań.

    Anaaa90 lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • moli5 Autorytet
    Postów: 476 461

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Chętnie do Was dołączę.Od stycznia ponawiamy starania o drugie szczęście.
    W październiku straciliśmy jedno malenstwo.
    Testować powinnam w okolicach 17.01.

    Oby kolejny rok okazał się szczęśliwszy:)

    _Hope_ lubi tę wiadomość


    mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(




  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka podrzuciła na wątku. Jak ktoś lubi taką lekturę :)
    http://www.ptmrie.org.pl/pliki/akty-prawne-i-rekomendacje/rekomentacje/algorytmy-w-nieplodnosci-2011-06-06.pdf


    Wiedziałyście że przy regularnych cyklach nie zaleca się badania prolaktyny?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 13:39

  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Dziś już różowe plamienie, wiec @ za rogiem. Czyli nie zdążę juz zatestowac 27 grudnia tak jak planowałam.
    Hope poproszę o dopisanie na 25.01...

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie na 2.01 :) chyba wytrzymam, ewentualnie dopisze sie jeszcze do grudniowych :p chociaz moze zrobie wstepny test 31.12 bo by sie jakas lampke wina wypilo na sylwka za ten nowy rok :)

    _Hope_ lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    A mnie na 2.01 :) chyba wytrzymam, ewentualnie dopisze sie jeszcze do grudniowych :p chociaz moze zrobie wstepny test 31.12 bo by sie jakas lampke wina wypilo na sylwka za ten nowy rok :)
    <3

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego