Forum W oczekiwaniu na testowanie NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

NOWY ROK - STYCZNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już większość wyników:

    TSH 1,02.
    Kwas foliowy - 17,08 (4,6-18,7)
    B12 - 322,9 (197-771)
    Witamina D - 42,9 (Poziom wystarczający 30-100 ng/ml)
    Homocysteina - 7,3

    Jeszcze czekam na przeciwciała przeciwplemnikowe.

    Flowwer lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kolejny raz Dziekuje za tak cudowne życzenia <3 jesteście wspaniałe <3

  • justyna14 Autorytet
    Postów: 10321 6171

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czekamy czekamy ....jeszcze 58 min

    relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Mam już większość wyników:

    TSH 1,02.
    Kwas foliowy - 17,08 (4,6-18,7)
    B12 - 322,9 (197-771)
    Witamina D - 42,9 (Poziom wystarczający 30-100 ng/ml)
    Homocysteina - 7,3

    Jeszcze czekam na przeciwciała przeciwplemnikowe.
    Pięknie :)

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę wszystkiego najlepszego Agniechaaa ! :) Spełniania kolejnych marzeń i radości z życia :)

    Luna czekam na pozytywny wynik bety ;D

    problemik przykro mi. Przez chwilę zaczęłam wierzyć, że ten ktoś u góry słyszy naszde wołanie.

    u mnie dalej lekko kapie :P coś tam mocniej poleciało jak trzeba było się sprężyć, ale tak to chodzę z wkładką. Temperatura nisko i testy białe więc to nie plamienie implantacyjne, ale macie może pomysł od czego to mogłoby być?Zawsze miałam skąpe miesiączki (ale nie aż tak) dopiero od kilku miesięcy po zaprzestaniu antykonepcji (przymusowej) miesiączki były obfite i ze skrzepami. To pierwsza taka skąpa i dodatkowo po 26 dniach a zawsze dostawałam po 33-40. Zbadałam dziś prolaktynę, lh, fsh, tsh, estradiol ale wyniki jutro. Może być tak od bromergonu? Albo glucophagu ? Z tym, że to nie pierwszy miesiąc z tymi lekami. Hmm...

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no czekamy czekamy ....jeszcze 58 min
    Już milion razy odswiezalam stronę:p

    Kingulla kurcze nie mam pojecia od czego to plamienie, a gin co na to?

    justyna14 lubi tę wiadomość

  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnią @ taką lipna ale to dlatego że moje endo miało 4mm. Może tu jest problem?

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze nie wiem, nigdy z tym nie miałam problemu. Zawsze było ładne. W tym miesiącu nie byłam na usg więc nawey nie wiem ile ma. Lekarz dopiero we wtorek przyjmuje, pójdę i będę go nękać :P

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • pakatasia96 Ekspertka
    Postów: 143 100

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 18:00 coraz bliżej, nie mogę się doczekać waszych wyników :)
    jestem tu nowa a czytając wasze posty, opis problemów - tak mocno się wczułam ..

    paluchy mocno zaciśnięte!

    U mnie @ jakoś się dziwnie zachowuje. Najpierw dostałam bólu,
    trochę wodnistego krwawienia i jak nigdy koniec jakichkolwiek objawów.
    Trochę za wczesnie przyszła bo o jakieś 4 dni, ale oznaczając w kalendarzu
    na dzisiejszy dzień @ moja owulacja zmieniła datę przed którą przytulałismy się raz.
    No nic .. poczekam jeszcze trochę, pewnie się rozkręci - wiadomo jak kobieca psychika
    potrafi płatać figle.
    Cieszę się, że w przyszłym tygodniu mam wizytę w klinice i wszystkie podejrzenia
    ginekologa się wyjaśnią.


  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pakatasia96 wrote:
    Do 18:00 coraz bliżej, nie mogę się doczekać waszych wyników :)
    jestem tu nowa a czytając wasze posty, opis problemów - tak mocno się wczułam ..

    paluchy mocno zaciśnięte!

    U mnie @ jakoś się dziwnie zachowuje. Najpierw dostałam bólu,
    trochę wodnistego krwawienia i jak nigdy koniec jakichkolwiek objawów.
    Trochę za wczesnie przyszła bo o jakieś 4 dni, ale oznaczając w kalendarzu
    na dzisiejszy dzień @ moja owulacja zmieniła datę przed którą przytulałismy się raz.
    No nic .. poczekam jeszcze trochę, pewnie się rozkręci - wiadomo jak kobieca psychika
    potrafi płatać figle.
    Cieszę się, że w przyszłym tygodniu mam wizytę w klinice i wszystkie podejrzenia
    ginekologa się wyjaśnią.
    Wcale nie patrz na wyliczenia kalendarzykowe. Tylko objawy, temp, testy, usg czy co tam planujesz wyczyniac ;) ja zwykle ovu mam 111dc a tym razem w 14 dc. Po poronieniu nawet w 16 dc.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5273 7169

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Kargo dawaj znac jak tam jajca:)
    A ja na smierc z wrazenia zapomnialam,ze od kilku dni mam do odbioru wyniki,ktore robilam jeszcze przed testowaniem!:)

    Powiecie co sadzicie?
    Homocysteina 7 przy normie do 12
    Kwas foliowy 18,9 przy normie 17,5
    Homocysteina jest w porządku. Kwas foliowy właściwie też :)

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Hope za link do testów ♥️
    Już zamówione !

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy w 5 DC jest sens badać LH i FSH??

    Ciekawe czy mi da jutro CLO .... Chce już jutro po pracccyyy!!!

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • pakatasia96 Ekspertka
    Postów: 143 100

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Wcale nie patrz na wyliczenia kalendarzykowe. Tylko objawy, temp, testy, usg czy co tam planujesz wyczyniac ;) ja zwykle ovu mam 111dc a tym razem w 14 dc. Po poronieniu nawet w 16 dc.

    I tu jest ten problem, nigdy wcześniej nie mierzyłam temperatury, nie chodziłam na usg,
    nie robiłam pod tym względem żadnych badań. Jestem zielona w tym temacie i tyle co
    przeszukuje forum w odnalezieniu odpowiedzi na miliony pytań. Czasem to się zastanawiam
    skąd wy czerpiecie taką wiedzę :D


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakatasia też mierze temp dopiero od 3 miesięcy ale to bardzo pomaga w Poznaniu swojego cyklu :)

  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla mi po takim zestawie tab cykle skróciły się z 2-3 dni. Kiedyś 30-31, teraz 27-28. Plamien brak. SaMo krwawienie tez raczej krótsze.

    Relacja z kurnika. Wreszcie ruszył prawy jajnik. 10dc, pęcherzyk 14mm, endo około 6mm. W piątek decyzja co dalej,jak zobaczymy czy rośnie tak jak powinien.

    Lunaris, Amy333, KateHawke, Czrna 81, Flowwer, Motylek85, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki wy tam tem magnez bierzecie? Magne b6? Właśnie składam zamówienie.

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo niech rośnie <3 trzymam kciuki

  • pakatasia96 Ekspertka
    Postów: 143 100

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje mierzenie zaczęłam ze 2 tygodnie temu, oczywiście nieregularnie i
    w dodatku chwile później złapało mnie przeziębienie.. biednemu to zawsze wiatr w twarz


  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... może to głupie... ale czy jest lametta, bo jak zaczęłam szukać to znalazłam tylko,ze na raka piersi i koniecznie po menopauzie...

    Edit: to po prostu na stymulację wzrostu pęcherzyków?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 17:46

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego