X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa, zrob sobie cieply oklad, powinno pomoc:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ale teraz nawet jak bedziesz strzelac w owulacje Ci TO nie pomoze :P Bo sie przejmiesz a tak w pysk sobie dajesz i co? i bzyku bzyku tylko pamietaj ze w dobra dziurke trzeba :P

kofeinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko;) bedzie w odpowiednia.Ale lipiec idzie i tak na straty bo malzo jedzie w delegacje.
    Jutro panienski...jesli nie odezwe sie do poniedzialku, poprosze o odspiewanie anielskiego orszaku za ma dusze:D
    Ja po prostu wiem, ze w koncu bede kolorowa jak indyjski festiwal i inny napierdzielony bąk. A co. Nalezy mi sie.

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nie doluj sie tylko poleż :) A Facelle najlepszy tescior :) Kiedy masz ten termin @?

Jakieś 5-6 dni jeszcze.

Morella...kurf...nawet nie wiesz jak mnie boli. Zesrać się można. I jeszcze ta praca :/ Może mnie nie wypierdzielą...co???

MEGAAAAAA DÓŁŁŁŁŁŁŁŁŁ MAAAAAAAAAAAAAM!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 20:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Spoko;) bedzie w odpowiednia.Ale lipiec idzie i tak na straty bo malzo jedzie w delegacje.
    Jutro panienski...jesli nie odezwe sie do poniedzialku, poprosze o odspiewanie anielskiego orszaku za ma dusze:D
    Ja po prostu wiem, ze w koncu bede kolorowa jak indyjski festiwal i inny napierdzielony bąk. A co. Nalezy mi sie.
    Hihihi troszke ci zazdroszcze :) Ale tylko troszke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Jakieś 5-6 dni jeszcze.

Morella...kurf...nawet nie wiesz jak mnie boli. Zesrać się można. I jeszcze ta praca :/ Może mnie nie wypierdzielą...co???

Testuj z Kofeinka w srode :P

A Ciebie ni wywala czlowiek tak? nie robot

A ja tule :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Jakieś 5-6 dni jeszcze.

Nie wywala Cie:) przeciez kazdy popelnia błędy na poczatku pracy. Ja pomimo kilku lat w zawodzie, popelniam bledy bom zakrecona. Wiesz ile czekolad wyslalam klientom w ramach przeprosin? Ile razy slinilam sie i uzywalam usmiechu a'la Colgate by troche zlagodzic gniew klienta? Pierdyliard. Takze spokojnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzis przytrulam... i to tak zdrowo... glupia nektarynka..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia mnie wysmarowała maścią p.bólową. Szczerze to nawet ciężko mi się położyć :(
    Wiem, że człowiek jest nieomylny ale ja pracuję z dużymi inwestycjami i może być reklamacja. Informacja była dobra, tylko źle mi się województwo wklikało :( A kij z tym, jest poprawione. Może nikt nic nie powie.

Ciri, coś ci nie poszla ;)
    Na poprawę humoru odpalę sobie 2 sezon True Detective i zjem kanapkę z pasztetem i pomidorem. Kupiłam gorące bułeczki w sklepie :D Może mnie wena najdzie i w końcu zacznę coś pisać i się czymś zajmę.

Moja szefowa ostatnio powiedziała, że jak będę czytała pocztę w wknd i pracowała w wknd to mi zablokują dostęp i nie wiem jak mam jej teraz powiedzieć, że oczywiście nie byłabym sobą , gdybym nie przeczytała noo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    U mnie jest taka dziwna sytuacja...
    Ja mam progesteron w porządku, endo też mam cacy i sztuczny progesteron mi nic nie da jeśli zarodek przestaje się rozwijać. W pierwszej ciąży lekarz mi powiedział, że jak beta spada to nic nie da się zrobić. W dodatku ja nie przyswajam kwasu foliowego - może to jest przyczyną? :/ Lekarze sami nie wiedzą..

Niunqa, nie przyswajasz kwasu foliowego?
    a mialas robione badania na mutacje mthfr?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blahhah to ja rady nie mam :P
    jej zjadlabym pasztet ale na zapach mi sie cos cofa... naprawde jako takich mdlosci juz nie mam (biore wit dla ciezarnych i one pomagaja) ale te zapachy i smaki to czasem mnie w konia robia jak mam na cos bardzo ochote..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amidala, TAK i mam to niestety - MTHFR heterozygota.Do tego hiperhomocysteinemię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko...gdzie Ty tyle niemcow zlapalas? Chyba bede kopiować wyraz bo nie spamietam kombinacji literek.

ciri22 lubi tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki,
    widzę, że jakiś kabaret przegapiłam, a śmiech by mi się przydał, wiec chyba nadrobię ;)
    Niunqa, mamy podobne smaki - też wsuwam bułkę z pasztetem i ogórkiem małosolnym. Pycha!

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogorek malosolnyyyyyy...marzenie. Chyba zakisze ogora:D

Bez skojarzen swintuchy jedne:D

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja? Jak tam?

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Ogorek malosolnyyyyyy...marzenie. Chyba zakisze ogora:D

Bez skojarzen swintuchy jedne:D

Mam słoik od mojej rodzicielki i nie mogę się najeść :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah :D

Homocysteina odpowiada u mnie za niszczenie naczyń krwionośnych i doprowadza do udarów . MTHFR to gen, który może powodować poronienia nawykowe.

Uwielbiam ogórki małosolne!!!! Ukisiłam swoje ostatnio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 20:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dala mi dzis pomidory z wlasnej hodowli, swieze ogorki z ogrodka i ogory kiszone na niedzielne wskrzeszanie trupa:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Amidala, TAK i mam to niestety - MTHFR heterozygota.Do tego hiperhomocysteinemię.

a masz dobrego lekarza do tego?
    ja tez mam heterozygote.
    mthfr sie generalnie wiaze z wysokim poziomem homocysteiny. jest taki suplement diety Prewenit Intensiv - wit B6, b12 i 800 (chyba) kwasu foliowego. bardzo ladnie zbija poziom homocysteiny.
    zaleca sie kupic tez nie zwykly kwas foliowy, tylko w postaci metafoliny. ja akurat jem ten Solgara, bo tylko ten znalazlam w Polsce - duzo lepiej sie przyswaja.
    i sie nie martw, MTHFR ma duza czesc spoleczenstwa i nie ma wplywu na zajscie w ciaze. moze miec natomiast na jej utrzymanie - ja dostawalam w ciazy acard (i przed ciaza tez mam brac teraz znowu w trakcie staran), bo rozrzedza krew i robilam sobie zastrzyki Clexane codziennie w brzucho (tez przeciwzakrzepowe), ale moj nowy pan doktor mowi, ze Acard powinien wystarczyc.

pytam o tego lekarza, bo jak poszlam do pewnej placowki z ktorej mam abonament w pracy tylko po to zeby dostac karte ciazy na darmowe badania, to jak powiedzialam "mthfr" to baba (z dr nauk przed nazwiskiem;)), nie miala pojecia o co chodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 20:58

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ