Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySpoko;) bedzie w odpowiednia.Ale lipiec idzie i tak na straty bo malzo jedzie w delegacje.
Jutro panienski...jesli nie odezwe sie do poniedzialku, poprosze o odspiewanie anielskiego orszaku za ma dusze:D
Ja po prostu wiem, ze w koncu bede kolorowa jak indyjski festiwal i inny napierdzielony bąk. A co. Nalezy mi sie.ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Nie doluj sie tylko poleż A Facelle najlepszy tescior Kiedy masz ten termin @?
Jakieś 5-6 dni jeszcze.
Morella...kurf...nawet nie wiesz jak mnie boli. Zesrać się można. I jeszcze ta praca Może mnie nie wypierdzielą...co???
MEGAAAAAA DÓŁŁŁŁŁŁŁŁŁ MAAAAAAAAAAAAAM!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 20:21
-
nick nieaktualnyMorella wrote:Spoko;) bedzie w odpowiednia.Ale lipiec idzie i tak na straty bo malzo jedzie w delegacje.
Jutro panienski...jesli nie odezwe sie do poniedzialku, poprosze o odspiewanie anielskiego orszaku za ma dusze:D
Ja po prostu wiem, ze w koncu bede kolorowa jak indyjski festiwal i inny napierdzielony bąk. A co. Nalezy mi sie. -
nick nieaktualnyNiunqa wrote:Jakieś 5-6 dni jeszcze.
Morella...kurf...nawet nie wiesz jak mnie boli. Zesrać się można. I jeszcze ta praca Może mnie nie wypierdzielą...co???
MEGAAAAAA DÓŁŁŁŁŁŁŁŁŁ MAAAAAAAAAAAAAM!!!!
A Ciebie ni wywala czlowiek tak? nie robot
A ja tule -
nick nieaktualnyNiunqa wrote:Jakieś 5-6 dni jeszcze.
MEGAAAAAA DÓŁŁŁŁŁŁŁŁŁ MAAAAAAAAAAAAAM!!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBabcia mnie wysmarowała maścią p.bólową. Szczerze to nawet ciężko mi się położyć
Wiem, że człowiek jest nieomylny ale ja pracuję z dużymi inwestycjami i może być reklamacja. Informacja była dobra, tylko źle mi się województwo wklikało A kij z tym, jest poprawione. Może nikt nic nie powie.
Ciri, coś ci nie poszla
Na poprawę humoru odpalę sobie 2 sezon True Detective i zjem kanapkę z pasztetem i pomidorem. Kupiłam gorące bułeczki w sklepie Może mnie wena najdzie i w końcu zacznę coś pisać i się czymś zajmę.
Moja szefowa ostatnio powiedziała, że jak będę czytała pocztę w wknd i pracowała w wknd to mi zablokują dostęp i nie wiem jak mam jej teraz powiedzieć, że oczywiście nie byłabym sobą , gdybym nie przeczytała noo
-
nick nieaktualnyNiunqa wrote:U mnie jest taka dziwna sytuacja...
Ja mam progesteron w porządku, endo też mam cacy i sztuczny progesteron mi nic nie da jeśli zarodek przestaje się rozwijać. W pierwszej ciąży lekarz mi powiedział, że jak beta spada to nic nie da się zrobić. W dodatku ja nie przyswajam kwasu foliowego - może to jest przyczyną? Lekarze sami nie wiedzą..
Niunqa, nie przyswajasz kwasu foliowego?
a mialas robione badania na mutacje mthfr?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHah
Homocysteina odpowiada u mnie za niszczenie naczyń krwionośnych i doprowadza do udarów . MTHFR to gen, który może powodować poronienia nawykowe.
Uwielbiam ogórki małosolne!!!! Ukisiłam swoje ostatnioWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 20:56
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiunqa wrote:Amidala, TAK i mam to niestety - MTHFR heterozygota.Do tego hiperhomocysteinemię.
a masz dobrego lekarza do tego?
ja tez mam heterozygote.
mthfr sie generalnie wiaze z wysokim poziomem homocysteiny. jest taki suplement diety Prewenit Intensiv - wit B6, b12 i 800 (chyba) kwasu foliowego. bardzo ladnie zbija poziom homocysteiny.
zaleca sie kupic tez nie zwykly kwas foliowy, tylko w postaci metafoliny. ja akurat jem ten Solgara, bo tylko ten znalazlam w Polsce - duzo lepiej sie przyswaja.
i sie nie martw, MTHFR ma duza czesc spoleczenstwa i nie ma wplywu na zajscie w ciaze. moze miec natomiast na jej utrzymanie - ja dostawalam w ciazy acard (i przed ciaza tez mam brac teraz znowu w trakcie staran), bo rozrzedza krew i robilam sobie zastrzyki Clexane codziennie w brzucho (tez przeciwzakrzepowe), ale moj nowy pan doktor mowi, ze Acard powinien wystarczyc.
pytam o tego lekarza, bo jak poszlam do pewnej placowki z ktorej mam abonament w pracy tylko po to zeby dostac karte ciazy na darmowe badania, to jak powiedzialam "mthfr" to baba (z dr nauk przed nazwiskiem;)), nie miala pojecia o co chodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 20:58