X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Alicja? Jak tam?

A no trzeci dzień małpiszona, więc już się kończy powoli. Nie wiem, czy zamawiać testy owu :P Zostało mi 5. Aktualnie, od dnia okresu mam wylane na ciążę, jakaś obojętność mnie ogarnęła w tym temacie :P

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja sie chyba pozegnam bo nie moge tego czytac :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Hah :D

Homocysteina odpowiada u mnie za niszczenie naczyń krwionośnych i doprowadza do udarów . MTHFR to gen, który może powodować poronienia nawykowe.

Uwielbiam ogórki małosolne!!!! Ukisiłam swoje ostatnio :)
    O zesz, to faktycznie. Typowy niemiecki humor ma Twoj organizm.

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    A no trzeci dzień małpiszona, więc już się kończy powoli. Nie wiem, czy zamawiać testy owu :P Zostało mi 5. Aktualnie, od dnia okresu mam wylane na ciążę, jakaś obojętność mnie ogarnęła w tym temacie :P

To jestes cyklem trzy dni młodsza ode mnie;)
    Ja tez mam wylane.

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mialaam w tym cyklu az w dniu owu kupilam testy.

Laski jak myslicie czy gruczoly mlekowe jakos juz mogly sie zmienic bo w mych cyckach wykrylam dwie wielkie kule a u mnie to zawsze miekko w srodku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amidala, opiekują się mną neurolodzy z Instytutu na Sobieskiego w Warszawie i hematolodzy z Instytutu Hematologii. Dostaję Acencumarol, bo dla mnie Acard jest za słaby i kwas foliowy 15 mg, bo ten zwykły też zaniemógł :P. Łykam też z Solgara "Modulatory Homocysteiny".

Ciri, może dam ci moją książkę do poczytania? Dużo prostszy język :P

Gruczoły mlekowe teraz więcej pracują ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 21:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie wiem...usg cyckow robilas w ohole?

• kofeinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogórek małosolny... mniam... :)
    apetytu mi narobiłyście... a ogórki u mnie dopiero do słoika włożyłam dziś :/
    a0cf84949fb8770cd2baad5f1062db70.png

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 dni będą dobre!!! :P

kofeinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa, no u tych na Gandhi tez swoje odsiedzialam ;)
    masakra, jak nie onkologia po zasniadzie, to hematologia z zakrzepami. a czlowiek taki szczesliwy byl, zanim zaczal sie badac.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pewnie juz pracuja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze mnie sie wydawalo ze pozniej zaczyna sie cos z nimi dziac... ale moze... bo najpierw sie wystraszylam a potem sobie uswiadomilam ze jestem w ciazy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG Ciri :D hehheh.

Niektórym kobietom nawet "siara" leci stosunkowo szybko. To sprawa indywidualna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Kurde, nie wiem...usg cyckow robilas w ohole?
    Na mnie za wczesnie nie zlecaja tak mlodym ale robie samokontrole i zawsze czysto i ladnie. Choc moja mama ma problemy ale to po porodzie a konkretnie po odstawianiu od piersi jej sie zaczelo, nie wiem czy to dziedziczne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    OMG Ciri :D hehheh.

Niektórym kobietom nawet "siara" leci stosunkowo szybko. To sprawa indywidualna.
    To wiem ale stawialam min na 2 tymester.

a wiecie ze jak facet odpowiedno czesto i dlugo ssie sutki to po kilku miesiacach moze pojawic sie mleko? :P

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Za 2 dni będą dobre!!! :P

:) będą dobre i w mgnieniu oka się rozejdą, bo u mnie wszyscy domownicy uwielbiają ;)
    a0cf84949fb8770cd2baad5f1062db70.png

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Na mnie za wczesnie nie zlecaja tak mlodym ale robie samokontrole i zawsze czysto i ladnie. Choc moja mama ma problemy ale to po porodzie a konkretnie po odstawianiu od piersi jej sie zaczelo, nie wiem czy to dziedziczne..
    Poczułam sie staro bo miałam juz kilka razy;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri jest to możliwe, kilka moich koleżanek miało siarę bardzo wcześnie. Jedna w ogóle po tym poznała,że jest w ciąży:)

Ja z kolei w poprzedniej ciąży nic- ani kropelki. Po cc też nic, dopiero po dwóch dniach napłynęło i tak karmiłam bez żadnych problemów przez 13 miesięcy. I jak odstawiłam tak też szybko przestało leciec, nie musiałam nic na to brać, tak po prostu.

Więc jak dla mnie ten okres karmienia był bajką.

Ojjjj bardzo bym chciała,żeby i teraz tak było:) Póki co nic się nie dzieje, nawet piersi niewiele urosły;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ciągle zaglądam do słoika czy to JUŻ :D
    Dziś byłam grzeczna - zielony ogórek + pomidor + pasztet Dziadunia :P i świeża bułeczka.
    Ostatnio mnie wzięło też na serki wiejskie z truskawkami Piątnica.
    Jutro sobota i mam nadzieję, że namówię męża na zrobienie tarty z owocami. Bo obiad wyjątkowo robię Ja.

kofeinka lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie karmiłam wcale:/ ale to byl stres i Glowa. Może przy drugim bedzie lepiej

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ