X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka GRATULACJE!!! Strasznie się cieszę i trzymam kciuki za piękną betę :) Rośnijcie zdrowo! :)

kofeinka lubi tę wiadomość

• Domcia23 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kofeinka :-) wiedzialam ze Wam sie udalo :-) ❤❤❤

Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie wiem czy to objaw ciąży, ale zrobiłam się ostatnio taką niezdarą, że to poemat - mąż się śmieje, że jak tak dalej pójdzie, to nie dotrwam do porodu :] Całe ciało mam w siniakach i zadrapaniach, bo ciągle albo na coś wpadnę, albo uderzę się o ścianę, wejdę na otwartą zmywarkę itd. Wyobraźcie sobie, że mam nawet siniaka na wzgórku łonowym, bo gdzieś się uderzyłam - może ten wypadek na rowerze :) Wszystko leci mi z rąk, a będąc u rodziny trzy razy wylałam jakieś napoje. Nigdy w życiu nie byłam taką pierdołą :)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Przepraszam, że dopiero odpisuję. Byłam w pon u gina ws mojego niziutkiego progesteronu 10 ng/ml. Dr bardzo opanowany stwierdził, że jeżeli nie ma plamień to nie ma wskazań do suplementacji progesteronu. Ale wie, że kobiety panikują i na pewno nie zaszkodzi, więc dał mi duphaston 2x1 tabletkę. Na usg w macicy miałam pęcherzyk :) Za tydz mam przyjść powinien być zarodek :) Uspokoiłam się, to chyba najważniejsze! :)

kofeinka, ciri22 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, kochana jesteś! Czytam że się niepokoiłaś :) Nie pisałam, bo wczoraj byłam całe 12 godz w pracy, a jak pzyszłam to prosto do łóżka poszłam. Mam wrednego szefa, jutro ide mu powiedzieć o ciąży. Nie będę się narażać :) Tymczasem zmykam!

Całuski!

Kofeinka, wspaniała wiadomość! :)

kofeinka, ciri22 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlik, Domcia dziękuję Wam serdecznie :)

Nawet nie macie pojęcia jak się cieszę ;)

Wstałam o 5:30, poszłam do łazienki, zrobiłam testy... patrzę wynik pozytywny... i po cichaczu na spokojnie wróciłam do pokoju, testy odłożyłam na komodę i położyłam się koło męża jak gdyby nigdy nic ;) A on sobie smacznie spał.
    O 6:45 zadzwonił mu budzik, otworzył jedno oko i powiedział dzień dobry i usłyszałam tylko "panuję nad sytuacją", więc spokojnie nadal sobie leżę... ale po kilku minutach wstałam, wzięłam w ręce testy i schowałam za siebie mówiąc do mojego M. "z której ręki????" na co on wybiera prawą... daje mu test bez słowa, patrzy jeszcze zaspany i rzuca się na mnie całując i tuląc z ogromnym uśmiechem i łzami szczęścia w oczach.
    Dziewczyny nigdy w życiu nie widziałam u niego takiej radości :) :) :) :)
    I dopiero wtedy dotarło do mnie, że serio jestem w ciąży ;) he he
    Dopiero wtedy... <3
    A mąż pyta po chwili "chcesz jechać dziś na betę??" - jak by zgadł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 10:23

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ciri, kochana jesteś! Czytam że się niepokoiłaś :) Nie pisałam, bo wczoraj byłam całe 12 godz w pracy, a jak pzyszłam to prosto do łóżka poszłam. Mam wrednego szefa, jutro ide mu powiedzieć o ciąży. Nie będę się narażać :) Tymczasem zmykam!

Całuski!

Kofeinka, wspaniała wiadomość! :)
    Ale masz zaswiadczenie? bez zaswiadczenia mu nie mow bo Cie nic nie chroni. I moze Cie wywalic z zaswiadczeniem niby tez ale masz juz pewne prawa jako ciezarna ale MUSISZ MNIEC KARTKE zeby Cie prawo chronilo, wtedy nie mozesz robic nadgodzin ani na noce chodzic i jeszcze robota musi byc taka zeby ciazy nie zagrazala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Karlik, Domcia dziękuję Wam serdecznie :)

Nawet nie macie pojęcia jak się cieszę ;)

Wstałam o 5:30, poszłam do łazienki, zrobiłam testy... patrzę wynik pozytywny... i po cichaczu na spokojnie wróciłam do pokoju, testy odłożyłam na komodę i położyłam się koło męża jak gdyby nigdy nic ;) A on sobie smacznie spał.
    O 6:45 zadzwonił mu budzik, otworzył jedno oko i powiedział dzień dobry i usłyszałam tylko "panuję nad sytuacją", więc spokojnie nadal sobie leżę... ale po kilku minutach wstałam, wzięłam w ręce testy i schowałam za siebie mówiąc do mojego M. "z której ręki????" na co on wybiera prawą... daje mu test bez słowa, patrzy jeszcze zaspany i rzuca się na mnie całując i tuląc z ogromnym uśmiechem i łzami szczęścia w oczach.
    Dziewczyny nigdy w życiu nie widziałam u niego takiej radości :) :) :) :)
    I dopiero wtedy dotarło do mnie, że serio jestem w ciąży ;) he he
    Dopiero wtedy... <3
    A mąż pyta po chwili "chcesz jechać dziś na betę??" - jak by zgadł ;)
    Noo moj niestety olal pozytyw :( ale to dlatego ze juz raz mialam cien a za dwa dni okres... zaczal sie cieszyc dopiero po becie... a tak naprawde dopiero po wizycie w szpitalu zaczal pokazywac emocje...

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo moj niestety olal pozytyw :( ale to dlatego ze juz raz mialam cien a za dwa dni okres... zaczal sie cieszyc dopiero po becie... a tak naprawde dopiero po wizycie w szpitalu zaczal pokazywac emocje...

Kurcze :/ ale mam nadzieję, że już okazuje swą radość??

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to zupelnie inny czlowiek ale tez rozumie ze jeszcze wszystko moze sie stac a wczesniej bylo tak jest ciaza bedzie dziecko a ciaza to nie choroba wiec Cie nie ogranicza (w sumie mialam takie samo podejsci az do akcji z rowerem :P)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Teraz to zupelnie inny czlowiek ale tez rozumie ze jeszcze wszystko moze sie stac a wczesniej bylo tak jest ciaza bedzie dziecko a ciaza to nie choroba wiec Cie nie ogranicza (w sumie mialam takie samo podejsci az do akcji z rowerem :P)

Oj nie dziwię się...
    Ja się zastanawiam jak mój teraz będzie się zachowywał... bo ograniczenia dawał mi już wcześniej ze względu na SM, a teraz dołączyć do tego ciąże ;)

wac4wpq.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dziś jeszcze jeden test ciążowy, sama nie wiem czemu... :(

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo!!! Współczuje :P Bedziesz musiala sie wymykac z domu na hamburgera i frytki i cole :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Kupiłam dziś jeszcze jeden test ciążowy, sama nie wiem czemu... :(
    Spoko mnie tez korcilo i po tygodniu zrobilam kolejny :D jak mialam watpliwosci czy jestem w ciazy bo brak objawow :P

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Spoko mnie tez korcilo i po tygodniu zrobilam kolejny :D jak mialam watpliwosci czy jestem w ciazy bo brak objawow :P

Znaczy, że takie świrowanie to normalka??? łoo matko ;)

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak... Inne dziewczyny robia testy przez kolejny tydzien codziennie :P Ja w sumie zrobilam dwa jeden 23 czerwca rano a drugi 9 dni pozniej i wiecej nie Ale szczerze do tej pory mnie czasem nachodzi mysl ze moze ta ciaze sobie tylko wymyslilam :P

• mama91 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo co ja czytam Kofeinka gratulacje!!
    Jutro mam USG genetyczne, juz się boje ;)

2fd53eed.gif
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martwic sie mamuski zabraniam!

trzeba isc 1,5 h popracxowac i jechac wydac 1000 na rachunki :(:(

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama91 Ty masz za darmo czy musisz placic? tak pytam bo podobno od 35 roku zycia jest za darmo

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Tak... Inne dziewczyny robia testy przez kolejny tydzien codziennie :P Ja w sumie zrobilam dwa jeden 23 czerwca rano a drugi 9 dni pozniej i wiecej nie Ale szczerze do tej pory mnie czasem nachodzi mysl ze moze ta ciaze sobie tylko wymyslilam :P

A ja się teraz stresuję wynikiem bety :/
    Są jakieś normy itd.?

wac4wpq.png

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ