X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka GRATULACJE!!! Strasznie się cieszę i trzymam kciuki za piękną betę :) Rośnijcie zdrowo! :)

kofeinka lubi tę wiadomość

• Domcia23 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kofeinka :-) wiedzialam ze Wam sie udalo :-) ❤❤❤

Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie wiem czy to objaw ciąży, ale zrobiłam się ostatnio taką niezdarą, że to poemat - mąż się śmieje, że jak tak dalej pójdzie, to nie dotrwam do porodu :] Całe ciało mam w siniakach i zadrapaniach, bo ciągle albo na coś wpadnę, albo uderzę się o ścianę, wejdę na otwartą zmywarkę itd. Wyobraźcie sobie, że mam nawet siniaka na wzgórku łonowym, bo gdzieś się uderzyłam - może ten wypadek na rowerze :) Wszystko leci mi z rąk, a będąc u rodziny trzy razy wylałam jakieś napoje. Nigdy w życiu nie byłam taką pierdołą :)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Przepraszam, że dopiero odpisuję. Byłam w pon u gina ws mojego niziutkiego progesteronu 10 ng/ml. Dr bardzo opanowany stwierdził, że jeżeli nie ma plamień to nie ma wskazań do suplementacji progesteronu. Ale wie, że kobiety panikują i na pewno nie zaszkodzi, więc dał mi duphaston 2x1 tabletkę. Na usg w macicy miałam pęcherzyk :) Za tydz mam przyjść powinien być zarodek :) Uspokoiłam się, to chyba najważniejsze! :)

kofeinka, ciri22 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, kochana jesteś! Czytam że się niepokoiłaś :) Nie pisałam, bo wczoraj byłam całe 12 godz w pracy, a jak pzyszłam to prosto do łóżka poszłam. Mam wrednego szefa, jutro ide mu powiedzieć o ciąży. Nie będę się narażać :) Tymczasem zmykam!

Całuski!

Kofeinka, wspaniała wiadomość! :)

kofeinka, ciri22 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlik, Domcia dziękuję Wam serdecznie :)

Nawet nie macie pojęcia jak się cieszę ;)

Wstałam o 5:30, poszłam do łazienki, zrobiłam testy... patrzę wynik pozytywny... i po cichaczu na spokojnie wróciłam do pokoju, testy odłożyłam na komodę i położyłam się koło męża jak gdyby nigdy nic ;) A on sobie smacznie spał.
    O 6:45 zadzwonił mu budzik, otworzył jedno oko i powiedział dzień dobry i usłyszałam tylko "panuję nad sytuacją", więc spokojnie nadal sobie leżę... ale po kilku minutach wstałam, wzięłam w ręce testy i schowałam za siebie mówiąc do mojego M. "z której ręki????" na co on wybiera prawą... daje mu test bez słowa, patrzy jeszcze zaspany i rzuca się na mnie całując i tuląc z ogromnym uśmiechem i łzami szczęścia w oczach.
    Dziewczyny nigdy w życiu nie widziałam u niego takiej radości :) :) :) :)
    I dopiero wtedy dotarło do mnie, że serio jestem w ciąży ;) he he
    Dopiero wtedy... <3
    A mąż pyta po chwili "chcesz jechać dziś na betę??" - jak by zgadł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 10:23

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ciri, kochana jesteś! Czytam że się niepokoiłaś :) Nie pisałam, bo wczoraj byłam całe 12 godz w pracy, a jak pzyszłam to prosto do łóżka poszłam. Mam wrednego szefa, jutro ide mu powiedzieć o ciąży. Nie będę się narażać :) Tymczasem zmykam!

Całuski!

Kofeinka, wspaniała wiadomość! :)
    Ale masz zaswiadczenie? bez zaswiadczenia mu nie mow bo Cie nic nie chroni. I moze Cie wywalic z zaswiadczeniem niby tez ale masz juz pewne prawa jako ciezarna ale MUSISZ MNIEC KARTKE zeby Cie prawo chronilo, wtedy nie mozesz robic nadgodzin ani na noce chodzic i jeszcze robota musi byc taka zeby ciazy nie zagrazala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Karlik, Domcia dziękuję Wam serdecznie :)

Nawet nie macie pojęcia jak się cieszę ;)

Wstałam o 5:30, poszłam do łazienki, zrobiłam testy... patrzę wynik pozytywny... i po cichaczu na spokojnie wróciłam do pokoju, testy odłożyłam na komodę i położyłam się koło męża jak gdyby nigdy nic ;) A on sobie smacznie spał.
    O 6:45 zadzwonił mu budzik, otworzył jedno oko i powiedział dzień dobry i usłyszałam tylko "panuję nad sytuacją", więc spokojnie nadal sobie leżę... ale po kilku minutach wstałam, wzięłam w ręce testy i schowałam za siebie mówiąc do mojego M. "z której ręki????" na co on wybiera prawą... daje mu test bez słowa, patrzy jeszcze zaspany i rzuca się na mnie całując i tuląc z ogromnym uśmiechem i łzami szczęścia w oczach.
    Dziewczyny nigdy w życiu nie widziałam u niego takiej radości :) :) :) :)
    I dopiero wtedy dotarło do mnie, że serio jestem w ciąży ;) he he
    Dopiero wtedy... <3
    A mąż pyta po chwili "chcesz jechać dziś na betę??" - jak by zgadł ;)
    Noo moj niestety olal pozytyw :( ale to dlatego ze juz raz mialam cien a za dwa dni okres... zaczal sie cieszyc dopiero po becie... a tak naprawde dopiero po wizycie w szpitalu zaczal pokazywac emocje...

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo moj niestety olal pozytyw :( ale to dlatego ze juz raz mialam cien a za dwa dni okres... zaczal sie cieszyc dopiero po becie... a tak naprawde dopiero po wizycie w szpitalu zaczal pokazywac emocje...

Kurcze :/ ale mam nadzieję, że już okazuje swą radość??

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to zupelnie inny czlowiek ale tez rozumie ze jeszcze wszystko moze sie stac a wczesniej bylo tak jest ciaza bedzie dziecko a ciaza to nie choroba wiec Cie nie ogranicza (w sumie mialam takie samo podejsci az do akcji z rowerem :P)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Teraz to zupelnie inny czlowiek ale tez rozumie ze jeszcze wszystko moze sie stac a wczesniej bylo tak jest ciaza bedzie dziecko a ciaza to nie choroba wiec Cie nie ogranicza (w sumie mialam takie samo podejsci az do akcji z rowerem :P)

Oj nie dziwię się...
    Ja się zastanawiam jak mój teraz będzie się zachowywał... bo ograniczenia dawał mi już wcześniej ze względu na SM, a teraz dołączyć do tego ciąże ;)

wac4wpq.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dziś jeszcze jeden test ciążowy, sama nie wiem czemu... :(

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo!!! Współczuje :P Bedziesz musiala sie wymykac z domu na hamburgera i frytki i cole :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Kupiłam dziś jeszcze jeden test ciążowy, sama nie wiem czemu... :(
    Spoko mnie tez korcilo i po tygodniu zrobilam kolejny :D jak mialam watpliwosci czy jestem w ciazy bo brak objawow :P

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Spoko mnie tez korcilo i po tygodniu zrobilam kolejny :D jak mialam watpliwosci czy jestem w ciazy bo brak objawow :P

Znaczy, że takie świrowanie to normalka??? łoo matko ;)

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak... Inne dziewczyny robia testy przez kolejny tydzien codziennie :P Ja w sumie zrobilam dwa jeden 23 czerwca rano a drugi 9 dni pozniej i wiecej nie Ale szczerze do tej pory mnie czasem nachodzi mysl ze moze ta ciaze sobie tylko wymyslilam :P

• mama91 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo co ja czytam Kofeinka gratulacje!!
    Jutro mam USG genetyczne, juz się boje ;)

2fd53eed.gif
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martwic sie mamuski zabraniam!

trzeba isc 1,5 h popracxowac i jechac wydac 1000 na rachunki :(:(

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama91 Ty masz za darmo czy musisz placic? tak pytam bo podobno od 35 roku zycia jest za darmo

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Tak... Inne dziewczyny robia testy przez kolejny tydzien codziennie :P Ja w sumie zrobilam dwa jeden 23 czerwca rano a drugi 9 dni pozniej i wiecej nie Ale szczerze do tej pory mnie czasem nachodzi mysl ze moze ta ciaze sobie tylko wymyslilam :P

A ja się teraz stresuję wynikiem bety :/
    Są jakieś normy itd.?

wac4wpq.png

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ