X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Alicja az wierzyc sie nie chce, ze kobieta mogla cos takiego powiedziec...

A jak to robia - wrzucaja na fb zdjecia z brzuszkiem.

Wierzyć się nie chce, że powiedziała to kobieta...ale i matka! no masakra!

To ja widziałam lepsze, np testy pozytywne na FB albo zdjęcia z USG.

ciri22 lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Alicja az wierzyc sie nie chce, ze kobieta mogla cos takiego powiedziec...

A jak to robia - wrzucaja na fb zdjecia z brzuszkiem.

Wzięłam to na kark tego, że mieszka na wsi (absolutnie nie szufladkuję - sama mam dużą cześć rodziny mieszkającej właśnie na wsi) i z tego co opowiadała, to w jej rodzinie i okolicy już od dawna panuje przekonanie, że jak się poroni to w sumie mała strata, bo urodzi się następne, albo właśnie już za dużo dzieci, więc nie ma co płakać...
    Sama jak była w drugiej ciąży miała od początku problemy z łożyskiem itp. i mówi, że nie przejmowała się tym zbytnio, a synek okazał się silny, więc się urodził.

Aż mnie ścisnęło w gardle... A tego co przeżywa kobieta rodząca martwe dziecko nie jestem w stanie i chyba nawet nie chcę sobie wyobrażać. Dramat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 12:03

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Wierzyć się nie chce, że powiedziała to kobieta...ale i matka! no masakra!

To ja widziałam lepsze, np testy pozytywne na FB albo zdjęcia z USG.

Ja to samo.
    Ale widziałam też piękną sesję zdjęciową z brzuchem. Aż się popłakałam, bo zdjęcia były przepiękne!

ciri22 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zajmowałam się/rozmawiałam/miałam do czynienia z pacjentem z czynna gruzlica. Czyli taka zarażającą :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ty nie możesz do tego tak podchodzić. ciesz się teraz chwilą póki nie masz dzieci. rób na co masz ochotę, ciąża przyjdzie z zaskoczenia. Bierszesz jakieś wpomagacze? na jakim poziomie jest po owulacji twój progesteron? prolkatyna? robiłaś wrogość śluzu lub hsc,hsg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Ja to samo.
    Ale widziałam też piękną sesję zdjęciową z brzuchem. Aż się popłakałam, bo zdjęcia były przepiękne!
    Moja siostra mi takie zrobi :P Ale na fb nie wiem czy wrzuce... moze po porodzie... Moja siostra fotograf to kilka sesji zdejeciowych mam juz wrzuconych na strone :P

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri no to pewnie! kurczę jakby któraś z moich mogła mi takie sesje robić to bym ją wykorzystała na maxa :-D

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Ja to samo.

Zdjecia z USG tez widzialam, ale testow jeszcze chyba nie :)

A sesje ciazowe to juz plaga w moim regionie i wsrod znajomych. Ja samo o tym nie mysle nawet, bo najpierw to trzeba w ciaze zajsc :(

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem taka podekscytowana wami wszystkimi, sama sobą, ja pierdziut! :)
    Właśnie zajmowałam się/rozmawiałam/miałam do czynienia z pacjentem z czynna gruzlica. Czyli taka zarażającą :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:
    Alicja ty nie możesz do tego tak podchodzić. ciesz się teraz chwilą póki nie masz dzieci. rób na co masz ochotę, ciąża przyjdzie z zaskoczenia. Bierzesz jakieś wpomagacze? na jakim poziomie jest po owulacji twój progesteron? prolkatyna? robiłaś wrogość śluzu lub hsc,hsg?

Wiem, że to może wydawać się śmieszne, bo są tutaj dziewczyny, które starają się już kilka lat, ja dopiero dobijam do roku świadomych starań, no ale...

Robiłam badania hormonów. Zostało mi jeszcze FSH, LH i estradiol. Reszta w normie, progesteron wysoki (17,61), prolaktyna ok, tsh lekko podwyższone, ale ft3 i ft4 wskazują na to, że tarczyca daje sobie radę. W badaniu USG wszystko pięknie i czyściutko. Idealny domek dla małej fasoli.

Niestety badania nasienia nie są rewelacyjne. Po 3 m-cach suplementacji mało plemników. W dodatku nie została zrobiona morfologia, więc nie wiadomo ile jest prawidłowych. Teraz na to wszystko S. dostał ostrego zapalenia jelit, które prawdopodobnie rozwijało się już od kilku miesięcy i jest na ścisłej diecie, nie przyjmuje żadnych witamin i suplementów.
    Powinniśmy powtórzyć badanie we wrześniu, ale przeraża mnie to, co może tam wyjść.

W przyszłym tygodniu mam wizytę u nowego gina. Mam nadzieję, że się mną zajmie. Chciałabym popytać o HSG, bo jeśli okazałoby się, że musimy podejść do inseminacji, to jest to konieczne badanie.

Na prawdę staram się cieszyć tym co mam, skupić na pracy, którą kocham, rzeczach, które sprawiają mi przyjemność, ale i tak w którymś momencie w myślach pojawia się ciąża. Nie umiem wyprzeć tego z głowy. Wszędzie widzę mamy z dziećmi, kobiety w ciąży, co chwilę dowiaduje się o kolejnych wpadkach...
    Siłą rzeczy zastanawiam się, czy kiedykolwiek doświadczę bólu porodowego, tego szczęścia, kiedy maluch pojawi się już na świecie; chwili, kiedy będę mogła go dotknąć, powąchać, pocałować; kiedy będę mogła patrzeć jak śpi, budzić się w nocy i karmić, potem martwić się, czy biegając wszędzie nie zrobi sobie krzywdy, czy kiedykolwiek usłyszę z tych małych usteczek: "Kocham cię mamo".

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Dziewczyny, jestem taka podekscytowana wami wszystkimi, sama sobą, ja pierdziut! :)

Ale jeśli byłaś szczepiona i masz przeciwciała, to chyba nic Ci nie grozi

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie z mama gadałam, byłam szczepiona :) ale sama świadomośc, że nosze groszka, a tu takie niebezpieczne zarazki...bleeh. Okropność.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pewna że doczekasz tego, walcz z całych sił- nie może się nie udać. medycyna idzie do przodu, inseminacje invitro itp wynalazki.

Zawsze możecie po paru latach jeśli się wyczerpie WSZYSTKO ale dosłownie WSZYSTKIE możliwości -skorzystać z adopcji.

My pięcioro chcemy mieć, ale piąte z adopcji.

Te dzieci są tak wdzięczne, tak kochane że jestem pewna ,decyzji nie zmienie. Moja sis adoptowała roczne dziecko, co prawda czekała na nie około 3 lat,w między czasie urodziła.

Nasienie to chyba najmniejszy problem, skoro masz ovulacje,pękają pecherzyki na monitoringu wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszlam, jade... Denerwuje sie... Aaaaaaa

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    kofeinka, gratulacje!!!
    Wchodzę (podczytuję na bieżąco) bo wiem, że w środę miałas testować :D
    No to czekam niecierpliwie na wyniki :D

P.S ja się pochwalę, wczoraj mieliśmy prenatalne :D, maluch ma 60,6mm, wszystko idealnie, a dr powiedział że na 95% chłopak :D, ale tu sie nie rozpędzamy, poczekamy jeszcze na potwierdzenie info za miesiąc:D.

Ciri, durne sny to norma, ja już ze swoich mogłabym napisać serie kryminałów haha i nie tylko :D.

Łojeju szybko się pokusił:) Moja Córa do 17tc była chłopakiem, więc hmmm.... lepiej poczekać do połówkowego:)

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Wyszlam, jade... Denerwuje sie... Aaaaaaa

Ciri bedzie pieknie :)

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten upal zabija... Wspolczuje rodzacym teraz i za 2 miesiace. Katorga!

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ciri, dostałam wczoraj zdjęcia 2d i 4d w ramach prenatalnych :D.
    Do lekarza chodzę prywatnie i zawszę dostaje wydruki :)na każdej wizycie :)

No właśnie patrzę na Twoje nowe zdjęcie, kosmos, mój dzieć pewnie też już tak wygląda:) Ja prenatalne mam dopiero w przyszły piątek, szybko Ci zrobili. Mi mówili,że najlepiej od 12t0d do 13t0d. Wtedy najlepiej wszystko rozwinięte i najlepiej widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri trzymam kciuki!!!!

• Iriss Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    No właśnie patrzę na Twoje nowe zdjęcie, kosmos, mój dzieć pewnie też już tak wygląda:) Ja prenatalne mam dopiero w przyszły piątek, szybko Ci zrobili. Mi mówili,że najlepiej od 12t0d do 13t0d. Wtedy najlepiej wszystko rozwinięte i najlepiej widać.
    Moja ciąża tak na prawdę wyprzedza suwaczek, ale już go niezmieniałam. Od samego początku mam termin na 29-30.01.2016, a wg OM 06.02.2016, ale ja mam świadomość, że szybko miałam owulację bo w 11dc (taki wyjątkowy cykl:))
    Dlatego też lekarz wyznaczył mi ta datę, a maluch miał już 60,6mm więc akurat na prenatalne :D no i jak wyżej pisałam, to tak na prawdę 12t4d, ale nie kombinuję z suwakiem ;)

Co do płci, to też czekam na potwierdzenie, ale ja od początku mam przeczucie na chłopaka, zobaczymy :).

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ