X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka wiedzialam :) Gratulacje! Piekne dwie kreseczki. I beta na pewno bedzie piekna!

kofeinka lubi tę wiadomość

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A ja się teraz stresuję wynikiem bety :/
    Są jakieś normy itd.?
    5 prawdopodobienstow ciazy
    25 ciaza na 100% moim zdaniem Ty bedziesz miala ponad 100 z takim sikancem :P nie masz sie czym martwic, ale zeby Ci nie zrobili tak jak mi mialam miec 15-16 wyniki byly o 20! myslalam ze na zawal zejde...

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ale masz zaswiadczenie? bez zaswiadczenia mu nie mow bo Cie nic nie chroni. I moze Cie wywalic z zaswiadczeniem niby tez ale masz juz pewne prawa jako ciezarna ale MUSISZ MNIEC KARTKE zeby Cie prawo chronilo, wtedy nie mozesz robic nadgodzin ani na noce chodzic i jeszcze robota musi byc taka zeby ciazy nie zagrazala.

Oczywiście mam zaświadczenie! Słyszałam tez ze nawet bez niego jestes chroniona jeżeli lekarz stwierdzi ze w dniu wręczenia zwolnienia kobieta była w ciąży (mogła o tym nawet nie wiedzieć)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama91 będzie dobrze :D

Ciri, mój też na początku chłodno podszedł (tzn może mi sie tak wydaje), ale myślę że się bał po wcześniejszej stracie...Ale wczoraj widziałam, jak sie oczy zaświeciły :D bo na prenatalnych byliśmy razem i oglądaliśmy na wielkim monitorze jak maluch fikał :D

Karlik, ja pamiętam jak w 6tc robiłam zakupy i upuściłam przy kasie słoik majonezu, aż mi się płakać zachciało że taka ciapa jestem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 10:52

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Oczywiście mam zaświadczenie! Słyszałam tez ze nawet bez niego jestes chroniona jeżeli lekarz stwierdzi ze w dniu wręczenia zwolnienia kobieta była w ciąży (mogła o tym nawet nie wiedzieć)
    Ja czytalam ze nie tylko w wyjatkowych wypadkacha ale jak masz zaswiadczenie to miej w dupie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    mama91 będzie dobrze :D

Ciri, mój też na początku chłodno podszedł (tzn może mi sie tak wydaje), ale myślę że się bał po wcześniejszej stracie...Ale wczoraj widziałam, jak sie oczy zaświeciły :D bo na prenatalnych byliśmy razem i oglądaliśmy na wielkim monitorze jak maluch fikał :D

Karlik, ja pamiętam jak w 6tc robiłam zakupy i upuściłam przy kasie słoik majonezu, aż mi się płakać zachciało że taka ciapa jestem :D
    Noo ja tez swojego na prenatalne pewnie wezme teraz nie chcialam bo tak naprawde malo widac ale jak bedzie wiekszy pewnie bedzie biegal ze mna na te wszystkie USG dumny tatus :P

• Iriss Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo ja tez swojego na prenatalne pewnie wezme teraz nie chcialam bo tak naprawde malo widac ale jak bedzie wiekszy pewnie bedzie biegal ze mna na te wszystkie USG dumny tatus :P
    Ja nie chciałam, aby mój był przy przezpochwowym usg haha, chociąż od 8tygodnia i tak mam przez brzuszek, ale jak trochę poczekał to jakie cudo mógł wczoraj podziwiać :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli o pracy i zaświadczeniach mowa, to proszę powiedzcie mi jeszcze jak to jest jeśli ja od 1 lipca 2015r jestem zarejestrowana w Urzędzie Pracy jako bezrobotna (bez prawa do zasiłku).
    Mam im to jakoś zgłaszać czy coś????

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tam nie rusza czy przez pochwe czy nie :P jemu to tez roznicy nie robi, choc on to ten z odkrywcow co chetnie by popatrzyl jak to sie robi :D
    A ja na pewno dzis bede miala przez pochwe bo mam tak na skierowaniu pewnie kolejne bedzie przez brzuch choc to pewnie zalezy od tego jaki sprzet maja.

• Iriss Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka, musisz podpytać. Chyba coś tam zgłosić trzeba i ewentualnie lekarz może Ci L4 wypisać - to dlatego, że normalnie ciąża nie jest dla nich problemem, aby skierować Cię do pracy, a przy L4 jesteś niezdolna aktualnie do wykonywania pracy.
    Ale ja nie jestem tego pewna, najlepiej jak zadzwonisz i się dowiesz, nie musisz sie przedstawiać przecież :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Jeśli o pracy i zaświadczeniach mowa, to proszę powiedzcie mi jeszcze jak to jest jeśli ja od 1 lipca 2015r jestem zarejestrowana w Urzędzie Pracy jako bezrobotna (bez prawa do zasiłku).
    Mam im to jakoś zgłaszać czy coś????
    Szczerze nie wiem, bo tak naprawde Cie nie obowiazuje macierzynski ani nic.. Ale chyba gdzies trzeba zebys miala ubezpieczenie (kazda ciezarna moze korzystac z lekarza na nfz bez ubezpiecznia) Ale szczerze nie wiem. Takie rzeczy lekarz powinien wiedziac, moj mi powiedzial co i jak jesli chodzi o becikowe i to ze nie mam karty ciazy jeszce zalozonej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh moj fasol sie jesc domaga i mi to informuje mdlosciami, a ja co? nie mam ochoty nic jesc, a powinna by wziac witaminy... bez sensu...

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka gratulacje! Widać, że w Twoim przypadku wszystkie objawy okazały się szczęśliwie ciążowymi :* Rośnijcie pięknie i zdrowo!

Niunqa, nawet nie wiem co powiedzieć :( Strasznie mi przykro...

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj i dzis, znow przez fb dowiedzialam sie o ciazach znajomych i to ich drugie ciaze, a pierwsze dzieci maja po ok. 1,5 roku :( Jak wytrwac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego ludzie informuja o takich rzeczach na FB? I jak oni to w ogole robia?wrzucaja posta?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    kofeinka, musisz podpytać. Chyba coś tam zgłosić trzeba i ewentualnie lekarz może Ci L4 wypisać - to dlatego, że normalnie ciąża nie jest dla nich problemem, aby skierować Cię do pracy, a przy L4 jesteś niezdolna aktualnie do wykonywania pracy.
    Ale ja nie jestem tego pewna, najlepiej jak zadzwonisz i się dowiesz, nie musisz sie przedstawiać przecież :D
    Ale l4 może być tylko 90 dni, potem cie wywalają. A jednak chodzi tez o zdrowotne. Jesli nie chcesz byc zarejestowana to maz może zgłosić do ubezpieczenia zdrowotnego.
    Po porodzie sie zglasza poród.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Wczoraj i dzis, znow przez fb dowiedzialam sie o ciazach znajomych i to ich drugie ciaze, a pierwsze dzieci maja po ok. 1,5 roku :( Jak wytrwac?

Sama się zastanawiam, bo już mi sił brakuje, a ciąża staje się powoli tematem tabu... Ostatnio zabił mnie tekst koleżanki z pracy, która ma już dwójkę dzieci i dowiedziawszy się o tym, że innej zmarło dziecko w 7 m-cu ciąży skwitowała: "Kto ma urodzić, ten urodzi. Tak to działa. Jeśli jest jej dane, to będzie miała dzieci".
    Powiedziała to z taką obojętnością, jakbym powiedziała, że ona spaliła zupę... Mega przykrość mnie ogarnęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 11:45

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka. Ja to kurde wiedziałam! :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozesz ale jak to? No ja wiem ze po to jestesmy tak dlugo plodne zeby rodzic dzieci jak nie teraz to pozniej ale juz od momentu testu kocha sie swoje dziecko wiec jak mozna cos takiego powiedziec?

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja az wierzyc sie nie chce, ze kobieta mogla cos takiego powiedziec...

A jak to robia - wrzucaja na fb zdjecia z brzuszkiem.

‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ