Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
Niunqa wrote:Hej wam
Rozmawiałam z moją księgową. Zapytała mnie czy umowę ramową masz na czas nieokreślony a co mc podpisujesz tylko rachunki, czy co mc podpisujesz umowę...bo to istotne. Nie bardzo wiedziałam, co odpowiedzieć. Ale powiedziała tak: Że jeśli masz płacony pełen zus i odprowadzane są składki chorobowe to masz prawo iść na L4 choćby zaraz i nic nie mogą ci zrobić. Macierzyński przysługuje ci, jeśli umowa ramowa jest zawarta na czas nieokreślony. Od początku płaci ci zus.
Nie znam się na tym kompletnie, więc tylko powtarzam.
Wczoraj, ja i małż odbyliśmy szczerą rozmowę i mogę powiedzieć, że mam dobre wieści
Kofeinka, jeszcze raz gratulacje
Dawaj:Dkofeinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiunqa wrote:Hej wam
Rozmawiałam z moją księgową. Zapytała mnie czy umowę ramową masz na czas nieokreślony a co mc podpisujesz tylko rachunki, czy co mc podpisujesz umowę...bo to istotne. Nie bardzo wiedziałam, co odpowiedzieć. Ale powiedziała tak: Że jeśli masz płacony pełen zus i odprowadzane są składki chorobowe to masz prawo iść na L4 choćby zaraz i nic nie mogą ci zrobić. Macierzyński przysługuje ci, jeśli umowa ramowa jest zawarta na czas nieokreślony. Od początku płaci ci zus.
Nie znam się na tym kompletnie, więc tylko powtarzam.
Wczoraj, ja i małż odbyliśmy szczerą rozmowę i mogę powiedzieć, że mam dobre wieści
Dobra dawaj info -
nick nieaktualnybiedronkaa wrote:a co do tego co napisała Ciri to prawda, mamusie będą dostawać tysiąc złoty od stycznia 2015 na maluszka przez rok, wszystkie te którym macierzyński nie przysługuje, to bardzo fajna opcja
to zaczna rodzic na potęgę bo będzie zależeć im na kasie . Nie podoba mi sie to w ogóle. Moja sasiadka taka zulica to produkcje chyba dzieci zalozy. -
nick nieaktualnyZuz_anna wrote:Ech jestem załamana... znowu będę mieć masakrę z nerami jak w poprzedniej ciąży:( Tylko wtedy miałam od 26 tc, a tu już teraz klocki. Mam mocz odczyn mocno zasadowy i bardzo liczne fosforany, fak:(
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamka9319 wrote:Dla mnie te umowy są chore. To jest wyzyskiwanie i tyle. Co taka umowa Ci zapewni? Ani kredytu nie mozna wziąć,ani kurde mieszkania wynająć bo nie pewne.
-
nick nieaktualny
-
No mi szczerze mówiąc też nie podoba się ta ustawa w takiej formie, w jakiej jest. Właśnie dlatego,że patolodży będzie robić dzieci, potem porzucać, albo tak jak było z tym Szymonem z Będzina,że nikt się nie przyznawał do zwłok bo rodzice zasiłek pobierali. No niestety...
No i to trochę krzywdzące,że matki na dg odprowadzają co miesiąc koło 500 zł składek i dostaną macierzyńśkiego 17 zł, a bezrobotni co nic nie włożyli do zusu dostaną 1000 zł.
Oczywiście co innego jest u Ciri- ona normalnie pracowała, a ma taką sytuację nie na swoje życzenie. To samo z innymi kobietami, które zostają z ręką w nocniku w trakcie ciąży- wtedy jak najbardziej taka pomoc jest super.Baronowa_83 lubi tę wiadomość
-
ciri22 wrote:Ty tez masz kamice prawda? Ciekawe jak u mnie bedzie. Pierwsze badanie moczu mam 6 sierpnia.
Nie mam ciągle problemów, mam nawracające. Szczerze mówiąc od tamtej ciąży wszystko było ok, ale właśnie w ciąży lubi to powracać i dawać w d... Ból jest okropny... -
nick nieaktualnyZuz_anna wrote:Nie mam ciągle problemów, mam nawracające. Szczerze mówiąc od tamtej ciąży wszystko było ok, ale właśnie w ciąży lubi to powracać i dawać w d... Ból jest okropny...
-
nick nieaktualnyJa jestem absolutnie przeciwko tej ustawie tak jak jest to opisane na obecna chwile. Nie nie i jeszcze raz nie!
mało to takich co na śmietnik wyrzucają!!!
powinni uznac takie umowy jaka ma Ciri i normalnie macierzyńskie n tej podstawie. A tak żeby dawac kase za rodzenie dziecka absolutnie!!! -
nick nieaktualnyZuz_anna wrote:No mi szczerze mówiąc też nie podoba się ta ustawa w takiej formie, w jakiej jest. Właśnie dlatego,że patolodży będzie robić dzieci, potem porzucać, albo tak jak było z tym Szymonem z Będzina,że nikt się nie przyznawał do zwłok bo rodzice zasiłek pobierali. No niestety...
No i to trochę krzywdzące,że matki na dg odprowadzają co miesiąc koło 500 zł składek i dostaną macierzyńśkiego 17 zł, a bezrobotni co nic nie włożyli do zusu dostaną 1000 zł.
Oczywiście co innego jest u Ciri- ona normalnie pracowała, a ma taką sytuację nie na swoje życzenie. To samo z innymi kobietami, które zostają z ręką w nocniku w trakcie ciąży- wtedy jak najbardziej taka pomoc jest super. -
nick nieaktualnyNajnowsze ustalenia są takie, że:
- Podchodzę do HSG - jak się uda to teraz w tym mcu, jak mi nie podpasuje godzina to w następnym
- Po HSG damy sobie czas na odpoczynek i odłożenie trochę grosza. Jeśli zostanę w tej pracy ( a wiele wskazuje na to że TAK), to będziemy rozmawiać z panem doktorem na temat odpuszczenia inseminacji i podejścia do komercyjnego in vitro.
Mój mąż nie chce odpuścić. Mówi, że jeszcze można powalczyć. Przeanalizowaliśmy koszty i doszliśmy do wniosku, że z moją pensją i rentą damy radę wziąć ewentualnie kredyt i podejść do zabiegu, bo 3 inseminacje ( każda po 800 zł + leki) to niemal połowa kwoty in vitro. Z tym,że musimy pogadać z drem jak można się zabezpieczyć przed ewentualną stratą. Na pewno da mi wtedy leki, żeby organizm nie odrzucał zarodka.
Ciri, jakiego rodzaju pracy szukasz?ciri22, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Noo ja odkad w miare diety trzymam nie jem szczawianow i duzo pije to jakis wiemszych problemow nie mam ale zdaje sobie sprawe z tego ze w ciazy to moze wrocic. Ale na razie duzo pije i mniej mi dokucza nerka niz przed ciaza...
No właśnie ja uwielbiam jajka, nabiał i to mnie gubi:( Ja mam dobrą dietę tak ogólnie, ale własnie ten nabiał nie jest dobry przy tego typu problemach. Więc czeka mnie teraz wyrzeczenie w postaci ograniczenia nabiału, no i cytrusy, żurawina... a jak nie pomoże to antybiotyki pewnie. -
nick nieaktualnyNiunqa wrote:Najnowsze ustalenia są takie, że:
- Podchodzę do HSG - jak się uda to teraz w tym mcu, jak mi nie podpasuje godzina to w następnym
- Po HSG damy sobie czas na odpoczynek i odłożenie trochę grosza. Jeśli zostanę w tej pracy ( a wiele wskazuje na to że TAK), to będziemy rozmawiać z panem doktorem na temat odpuszczenia inseminacji i podejścia do komercyjnego in vitro.
Mój mąż nie chce odpuścić. Mówi, że jeszcze można powalczyć. Przeanalizowaliśmy koszty i doszliśmy do wniosku, że z moją pensją i rentą damy radę wziąć ewentualnie kredyt i podejść do zabiegu, bo 3 inseminacje ( każda po 800 zł + leki) to niemal połowa kwoty in vitro. Z tym,że musimy pogadać z drem jak można się zabezpieczyć przed ewentualną stratą. Na pewno da mi wtedy leki, żeby organizm nie odrzucał zarodka.
Ciri, jakiego rodzaju pracy szukasz? -
nick nieaktualny
-
Niunqa wrote:Najnowsze ustalenia są takie, że:
Ciri, jakiego rodzaju pracy szukasz?
Bardzo super!!!