X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Hej wam :)

Rozmawiałam z moją księgową. Zapytała mnie czy umowę ramową masz na czas nieokreślony a co mc podpisujesz tylko rachunki, czy co mc podpisujesz umowę...bo to istotne. Nie bardzo wiedziałam, co odpowiedzieć. Ale powiedziała tak: Że jeśli masz płacony pełen zus i odprowadzane są składki chorobowe to masz prawo iść na L4 choćby zaraz i nic nie mogą ci zrobić. Macierzyński przysługuje ci, jeśli umowa ramowa jest zawarta na czas nieokreślony. Od początku płaci ci zus.
    Nie znam się na tym kompletnie, więc tylko powtarzam.

Wczoraj, ja i małż odbyliśmy szczerą rozmowę i mogę powiedzieć, że mam dobre wieści ;)

Kofeinka, jeszcze raz gratulacje :D

Dawaj:D

kofeinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Hej wam :)

Rozmawiałam z moją księgową. Zapytała mnie czy umowę ramową masz na czas nieokreślony a co mc podpisujesz tylko rachunki, czy co mc podpisujesz umowę...bo to istotne. Nie bardzo wiedziałam, co odpowiedzieć. Ale powiedziała tak: Że jeśli masz płacony pełen zus i odprowadzane są składki chorobowe to masz prawo iść na L4 choćby zaraz i nic nie mogą ci zrobić. Macierzyński przysługuje ci, jeśli umowa ramowa jest zawarta na czas nieokreślony. Od początku płaci ci zus.
    Nie znam się na tym kompletnie, więc tylko powtarzam.

Wczoraj, ja i małż odbyliśmy szczerą rozmowę i mogę powiedzieć, że mam dobre wieści ;)
    Wlasnie umowe tez co miesiac podpisuje i z tego co dzis sie dowiedzialam to przysluguje mi chorobowr nawet do dnia porodu ale juz niestety nie macierzynski bo musze byc zatrudniona w dniu porodu... A jesli co miesiac podpisuje umowe go nie mam zatrudnie... Wiec chuj...

Dobra dawaj info ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronkaa wrote:
    a co do tego co napisała Ciri to prawda, mamusie będą dostawać tysiąc złoty od stycznia 2015 na maluszka przez rok, wszystkie te którym macierzyński nie przysługuje, to bardzo fajna opcja :-)

to zaczna rodzic na potęgę bo będzie zależeć im na kasie . Nie podoba mi sie to w ogóle. Moja sasiadka taka zulica to produkcje chyba dzieci zalozy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Ech jestem załamana... znowu będę mieć masakrę z nerami jak w poprzedniej ciąży:( Tylko wtedy miałam od 26 tc, a tu już teraz klocki. Mam mocz odczyn mocno zasadowy i bardzo liczne fosforany, fak:(:(:(
    Ty tez masz kamice prawda? Ciekawe jak u mnie bedzie. Pierwsze badanie moczu mam 6 sierpnia.

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak późno?!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:
    Dla mnie te umowy są chore. To jest wyzyskiwanie i tyle. Co taka umowa Ci zapewni? Ani kredytu nie mozna wziąć,ani kurde mieszkania wynająć bo nie pewne.
    Ale lepsza taka praca niz zadna. Ja wiele lat szukam prace i tylko datego ze nikt sie nie odzywa mimo ze mam 3 zawody spokrewnione pracuje tu gdzie pracuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie masz zawody? Egzaminy z 3 zawodow zdałaś? To ile ty masz lat? Bo nawet nie wiem

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi szczerze mówiąc też nie podoba się ta ustawa w takiej formie, w jakiej jest. Właśnie dlatego,że patolodży będzie robić dzieci, potem porzucać, albo tak jak było z tym Szymonem z Będzina,że nikt się nie przyznawał do zwłok bo rodzice zasiłek pobierali. No niestety...

No i to trochę krzywdzące,że matki na dg odprowadzają co miesiąc koło 500 zł składek i dostaną macierzyńśkiego 17 zł, a bezrobotni co nic nie włożyli do zusu dostaną 1000 zł.

Oczywiście co innego jest u Ciri- ona normalnie pracowała, a ma taką sytuację nie na swoje życzenie. To samo z innymi kobietami, które zostają z ręką w nocniku w trakcie ciąży- wtedy jak najbardziej taka pomoc jest super.

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ty tez masz kamice prawda? Ciekawe jak u mnie bedzie. Pierwsze badanie moczu mam 6 sierpnia.

Nie mam ciągle problemów, mam nawracające. Szczerze mówiąc od tamtej ciąży wszystko było ok, ale właśnie w ciąży lubi to powracać i dawać w d... Ból jest okropny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Nie mam ciągle problemów, mam nawracające. Szczerze mówiąc od tamtej ciąży wszystko było ok, ale właśnie w ciąży lubi to powracać i dawać w d... Ból jest okropny...
    Noo ja odkad w miare diety trzymam nie jem szczawianow i duzo pije to jakis wiemszych problemow nie mam ale zdaje sobie sprawe z tego ze w ciazy to moze wrocic. Ale na razie duzo pije i mniej mi dokucza nerka niz przed ciaza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem absolutnie przeciwko tej ustawie tak jak jest to opisane na obecna chwile. Nie nie i jeszcze raz nie!

mało to takich co na śmietnik wyrzucają!!!

powinni uznac takie umowy jaka ma Ciri i normalnie macierzyńskie n tej podstawie. A tak żeby dawac kase za rodzenie dziecka absolutnie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    No mi szczerze mówiąc też nie podoba się ta ustawa w takiej formie, w jakiej jest. Właśnie dlatego,że patolodży będzie robić dzieci, potem porzucać, albo tak jak było z tym Szymonem z Będzina,że nikt się nie przyznawał do zwłok bo rodzice zasiłek pobierali. No niestety...

No i to trochę krzywdzące,że matki na dg odprowadzają co miesiąc koło 500 zł składek i dostaną macierzyńśkiego 17 zł, a bezrobotni co nic nie włożyli do zusu dostaną 1000 zł.

Oczywiście co innego jest u Ciri- ona normalnie pracowała, a ma taką sytuację nie na swoje życzenie. To samo z innymi kobietami, które zostają z ręką w nocniku w trakcie ciąży- wtedy jak najbardziej taka pomoc jest super.
    Noo dla mnie to tez nie do konca w porzadku bo jak przeczytalam ze jak masz dzialalnosc na nizszym zusie dostajesz 17zl to mnie cos trafilo i tez mysle ze patologia bedzie sie szerzyc... Ale wlasnie jak ktos pracuje czy studiuje to zupelnie co innego. Czasem lepiej na smieciowce pracowac niz w ogole i wtedyja rozumiem ze powinna matka miec jakas szanse i pomoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najnowsze ustalenia są takie, że:

- Podchodzę do HSG - jak się uda to teraz w tym mcu, jak mi nie podpasuje godzina to w następnym
    - Po HSG damy sobie czas na odpoczynek i odłożenie trochę grosza. Jeśli zostanę w tej pracy ( a wiele wskazuje na to że TAK), to będziemy rozmawiać z panem doktorem na temat odpuszczenia inseminacji i podejścia do komercyjnego in vitro.

Mój mąż nie chce odpuścić. Mówi, że jeszcze można powalczyć. Przeanalizowaliśmy koszty i doszliśmy do wniosku, że z moją pensją i rentą damy radę wziąć ewentualnie kredyt i podejść do zabiegu, bo 3 inseminacje ( każda po 800 zł + leki) to niemal połowa kwoty in vitro. Z tym,że musimy pogadać z drem jak można się zabezpieczyć przed ewentualną stratą. Na pewno da mi wtedy leki, żeby organizm nie odrzucał zarodka.

Ciri, jakiego rodzaju pracy szukasz?

ciri22, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa a co z Toba dawaj wiesci ;D
    Biedroneczka sorry nikt Cie nie przywital wiec ja jako matka forum to robie ;D witaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iui jest na nfz,czemu masz placic za nią?

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo ja odkad w miare diety trzymam nie jem szczawianow i duzo pije to jakis wiemszych problemow nie mam ale zdaje sobie sprawe z tego ze w ciazy to moze wrocic. Ale na razie duzo pije i mniej mi dokucza nerka niz przed ciaza...

No właśnie ja uwielbiam jajka, nabiał i to mnie gubi:( Ja mam dobrą dietę tak ogólnie, ale własnie ten nabiał nie jest dobry przy tego typu problemach. Więc czeka mnie teraz wyrzeczenie w postaci ograniczenia nabiału, no i cytrusy, żurawina... a jak nie pomoże to antybiotyki pewnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:

- Podchodzę do HSG - jak się uda to teraz w tym mcu, jak mi nie podpasuje godzina to w następnym
    - Po HSG damy sobie czas na odpoczynek i odłożenie trochę grosza. Jeśli zostanę w tej pracy ( a wiele wskazuje na to że TAK), to będziemy rozmawiać z panem doktorem na temat odpuszczenia inseminacji i podejścia do komercyjnego in vitro.

Mój mąż nie chce odpuścić. Mówi, że jeszcze można powalczyć. Przeanalizowaliśmy koszty i doszliśmy do wniosku, że z moją pensją i rentą damy radę wziąć ewentualnie kredyt i podejść do zabiegu, bo 3 inseminacje ( każda po 800 zł + leki) to niemal połowa kwoty in vitro. Z tym,że musimy pogadać z drem jak można się zabezpieczyć przed ewentualną stratą. Na pewno da mi wtedy leki, żeby organizm nie odrzucał zarodka.

To cudownie ;D wiesz szukam pracy gdzie na reke ok 1000zl dostane moge pracowac w ciazy i bede miala ten zus placony w takiej formie jak teraz tez moze byc zleceniowka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri jaki masz sluz?

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:

Bardzo super!!!:)

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka no właśnie, cześć:)

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ