X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lepsze chyba PCO niz endometrioza, choc wolalabym zadnego nie miec :(

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze żeby to nie była endometrioza, pcos przy Niej to pikus

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Kofeinka gratuluje bety!. A propos Ciebie i Ciri dziewczyny zakładajcie działalność - naprawdę trzeba korzystać póki można. Ja mam umowę o pracę, ale jak znajdę to chyba rezygnuję i też założę, bo jest lepsza kasa,
    Fionka endometrioze ostatecznie potwierdza tylko laparoskopia. A jakiego stopnia masz podejrzenie?. Mi gin podejrzewał po badaniu zwykłym ginekologicznym 1 stopień, ale podobno on tak lubi - w usg nic nie wyszło, więc zero kroków dalej. Przy 1 stopniu nie robi się raczej laparoskopii. Póki co mam próbować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny stopnie endometriozy TYLKO podczas operacji się potwierdza!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisałam podejrzenie. Ponoć przy minimalnym podejrzeniu jak u mnie nie ma co się martwić, ale jeszcze kilka msc i zacznę.
    A tak w ogóle dziś zauważyłam miłą być może niespodziankę, że chyba mam dziś owu. Kompletnie nic nie mierzylam, ale śluz mam idealny jak w dzień owu a dziś mi mężu wraca, więc akurat, a że kupiłam w Lidlu nową pościel to ochrzcimy:)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można stopni podejrzewać. bo po czym ?

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    ja na zleceniowce moge isc na zasilek chorobowy do konca ciazy i ale macierzynskiego nie dostane bo musze byc zatrudniona w momencie porodu, z drugiej strony jak mnie wyrzuca nie dostane nic, ani zasilku dla bezrobotnych ani choroboweg ani macierzynskiego... a widac ze to co robia moim przelozeni to na zlosc typowo na zlosc...

ale zasiłek chorobowy będziesz mieć do dnia porodu?więc tak jakbyś była w dniu porodu zatrudniona?czy na umowie zleceniu tak nie jest?

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Wiem, bo znam kilka osob, ktore ja maja :( Dlatego jak to uslyszalam to od razu sie rozryczalam i blagalam - tylko nie endometrioza...

jeju ja szczerze mówiąc oprócz samej nazwy i tego,że ciężko z tym zajść w ciążę to nie wiem o tej chorobie nic. Ale to co piszesz jest straszne, wierzę, że to pomyłka u Ciebie.

kamka9319 lubi tę wiadomość

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    nikt u mnie nie ma umowy o prace jako jedyna mam pelen zus, a zreszta mam wrazenie ze oni chca mnie zwolnic albo zebym sama sie zwolnila...

a jak się starałaś o dziecko to przypuszczałaś,że może być taka sytuacja?A pełen zus opłacałaś po to,żeby w razie w mieć to L4 (skoro macierzyński nie przysługuje)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    a jak się starałaś o dziecko to przypuszczałaś,że może być taka sytuacja?A pełen zus opłacałaś po to,żeby w razie w mieć to L4 (skoro macierzyński nie przysługuje)?
    ogolnie chcialam pracowac do porodu i wtedy mi macierzynski przysluguje nie sadzzilam ze po tylu latach w tej firmie nagle zaczna sie tak znecac nade mna... a jak pojde na l4 do porodu to macierzynskiego nie dostane

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Ciri a przysluguje Ci zasiłek dla bezrobotnych?Bo skoro od nowego roku ma być ten tysiak dla bezrobotnych i umowie o dzieło to moze by się udało tak pokombinować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale nie wiadomo czy to wejdzie, z lipca w artykule bylo napisane zze dopiero do konsultacji spolecznych ma isc, wtedy raczej by mi to przyslugiwalo bo pracowalam na umowe o prace i bylam na zwolnieniu zus wiec wtedy chyba tak, co do zasilku niee jestem wlasnie pewna...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, a ja zdycham owulacyjnie. Test pozytywny w porannych okolicach, sluz na kilometr, ból owulacyjny i podczas seksa poczulam bol w jajniku. Jak zawsze, gdy pęka pęcherzyk. No nie lubie tych objawow bo czuje się jak przejechana zaba z armia obcych w środku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ciesz sie Ze masz owulacje:)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też jestem po rozmowie z szefem, wkurzył się na mnie strasznie. Jestem nie fair wobec niego, bo jedna dziewczyna jest na macierzyńskim druga w widocznej juz ciąży i ja...jego zdaniem zrobiłam mu na złość. Strasznie nieprzyjemna rozmowa. Ciesze się ze mam ja za sobą, ale jakoś mi tak źle teraz....

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz rezygnowac z macierzynstwa ku chwale firmy i dorabiania kogos, kto i tak ma pracownikow w posladkach?
    Daj spokoj, nie martw sie:) bedziesz miec malenstwo i to jest najwazniejsze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:
    Kochana ciesz sie Ze masz owulacje:)

No ciesze sie, ciesze:) tylko w tym cyklu wyjatkowo mi dokucza. Jeszcze w niedziele z rana zgwalce meza, zeby miec pewnosc, ze nie ominelam zadnego prawdopodobnego dnia. A i tak @ przylezie wiec wiesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo ale nie wiadomo czy to wejdzie, z lipca w artykule bylo napisane zze dopiero do konsultacji spolecznych ma isc, wtedy raczej by mi to przyslugiwalo bo pracowalam na umowe o prace i bylam na zwolnieniu zus wiec wtedy chyba tak, co do zasilku niee jestem wlasnie pewna...

Ciri, nie masz kogos znajomego, kto by Cie fikcyjnie zatrudnil? Dalabys mu na ten zus a pozniej juz by Tobie placono

kamka9319 lubi tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, ja to niestety do konca sie nie znam. Popraw mnie jesli sie pomyle: masz teraz umowe zlecenie i odprowadzane skladki. W zwiazku z tym mozesz isc na l4 ciązowe, platne 100%? I nie mogą rozwiazac z toba umowy, tak? (jak bedziesz na l4) Czy to jest tak ze jak pojdziesz na L4 to umowa po miesiacu wygasnie i platnosc przejmuje zus do dnia porodu? a potem nic Ci sie nie nalezy? Albo jak nie pojdziesz na l4 to mogą Cie zwolnic i wtedy nie masz hajsu ani z L4 ani z macierzynskiego? A mogą Cie w ogole zwolnic jak dasz im zaswiadczenie o ciazy? Boze, jaka masakra z tymi umowami :/

Martka, olej sprawę, proooosze Cie. Co za szef :/ Uwielbiam takich betonow. U mnie w pracy jest tak, ze ja tez zostalam zatrudniona za dziewczyne na zwolnieniu z powodu ciazy (teraz juz urodziła). Nie mam umowy na zastepstwo tylko umowe o prace na czas okreslony. Ponad to od poniedzialku moja kolezanka idzie na urlop (jestesmy tylko we dwie). Jak powiedzialam szefowi o ciazy i o zwolnieniu, ze dostalam leki na podtrzymanie itd to zgodzilismy sie z tym, ze moja ciaza jest teraz najwazniejsza i jakos sobie poradza beze mnie, a przed 2 tygodnie bez zadnej z nas. Pracuje w sekretariacie Kliniki i powiem szczerze ze nie wyobrazam sobie pracy oddzialu bez pracy sekretariatu, ale szef stwierdzil, że znajdzie jakies rozwiazanie. Taki to cudny człowiek.

A ciri, czym Ty sie dokladnie zajmujesz, zdradzisz nam?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, kogos znajomego. Oddasz mu hajs za pierwszy zus i git. Bo chyba tylko pierwszy sie liczy? I bedziesz miala L4 i macierzynski i bajeczka. Ktoras z Was napisala tez o dzialalnosci swojej. To tez jest opcja, dziewczyny tak robia i swietnie na tym wychodza finansowo. Chociaz dla mnie to juz za duze cwaniactwo i ja bym tak nie potrafila. Ale to wcale nie znaczy ze to dobrze :) Mozesz ew poki nie widac brzuszka sprobowac na szybko znalezc jakakolwiek robote z umowa o prace (nawet na czas okreslony, np. 1 rok) i pójść na L4

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ