X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    No właśnie ja uwielbiam jajka, nabiał i to mnie gubi:( Ja mam dobrą dietę tak ogólnie, ale własnie ten nabiał nie jest dobry przy tego typu problemach. Więc czeka mnie teraz wyrzeczenie w postaci ograniczenia nabiału, no i cytrusy, żurawina... a jak nie pomoże to antybiotyki pewnie.
    Ojej a ja jem sporo nabialu ale wczesniej jadlam na ostro i szczawianow wiecej a jak odstawilam ostre i wlasnie te szczawiany to przeszlo. Wiec nabialu nie ograniczam noo chyba ze sie problemy zaczna. Do tej pory mialam jeden napad kolki nerkowej a tak to raz bylam na zwolnieniu bez kolki ze wzgledu na kamyki. Czasem czuje je to przez kilka dni przelewam woda wygrzeam i wysiusiuje to co tam zalega.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:
    Ciri jaki masz sluz?
    Nie posiadam sluzu a przynajmniej nie taki ktory by wyplywal ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie pamiętam jak mialam w poprzednich ciazach, ale od dwóch dni przy wyproznianiu i siusiu,leci ze mnie śluz jak kisiel, i mam napadowe pieczenie i bol piersi i sutków

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie nie mam takich objawow ciazy jak dziewczyny opisuja wiec moze nie jestem najlepszym przykladem ciazowych objawow

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja. Wspominałaś o tym.zapomnialam

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wszystkie mozliwe objawy i byla dupa:D
    Jak przestalam swirowac, wiekszosc objawow odeszla.
    Biedronka, witaj:) opowiedz cos o sobie;) wiesz, zebysmy mialy jakues minimum w naszej dokumentacji:D

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze powiem ze chciałabym tak za 3,4 miesiące zajść nie teraz

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:
    Iui jest na nfz,czemu masz placic za nią?

Kamka, ja już się staram 12 lat. Znam naszą służbę zdrowia bardzo dobrze i rzygać mi się chce na samą myśl, że mam latać od lekarza do lekarza, po tysiące zaświadczeń, pobyty w szpitalu etc etc. To nie dla mnie w tej chwili. Jestem pacjentką Invicty - tam wszystko jest płatne, ale mam komfort i spokój. Mam swojego lekarza, który mnie dobrze zna i jest kompetentny. Dzięki niemu zachodziłam w ciążę.

Tylko nie myśl o mnie, że ja jakaś wymagająca czy coś, bo absolutnie nie. Ja już jestem zmęczona tym wszystkim po prostu. Tyle razy byłam w szpitalach, tyle razy dostawałam leki, i nie zliczę ile razy kazdy lekarz mówil coś przeciwnego od poprzedniego...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, ja zapomne o wizycie u endo:/
    Dzis mialam isc do dentysty i na smiwrc zapomnialam, pomimo przypominajki w telefonie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa, kurcze. 12 lat...tule Cie bardzo mocno i cholernie podziwiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Rany, ja zapomne o wizycie u endo:/
    Dzis mialam isc do dentysty i na smiwrc zapomnialam, pomimo przypominajki w telefonie
    Dawaj swoj numer! Przypomnne Ci :D

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronkaa wrote:
    a co do tego co napisała Ciri to prawda, mamusie będą dostawać tysiąc złoty od stycznia 2015 na maluszka przez rok, wszystkie te którym macierzyński nie przysługuje, to bardzo fajna opcja :-)

czyli ja :) już się cieszę ;)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa, ja juz nie pamietam na ktora mam te wizyte:D
    Mąż zalamany. Stwierdzil, ze zeswiruje przy mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    czyli ja :) już się cieszę ;)
    tak ale te prace nad ustawa jeszcze nie zostaly ukonczone,zmienia sie rzad wiec moze byc bardzo roznie, ale w sumie pis zaczyna rozdawac pieniadzze na lewo i prawo wiec jest szansa ze to przejdzie...

kofeinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie można nazwać "staraniem" pełnych 12 lat, bo pełne starania to może były z 5 lat a potem po prostu szliśmy na "żywioł". No ale to już 12 lat bez zabezpieczenia ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Kurwa, ja juz nie pamietam na ktora mam te wizyte:D
    Mąż zalamany. Stwierdzil, ze zeswiruje przy mnie.
    Moj ze mna tez :P Spoko nie przejmuj sie :) ale niech on lepiej pamieta takie rzeczy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Może nie można nazwać "staraniem" pełnych 12 lat, bo pełne starania to może były z 5 lat a potem po prostu szliśmy na "żywioł". No ale to już 12 lat bez zabezpieczenia ;)
    Najlepsze 12 lat :) :D dobra najprzyjemniejsze :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałaś powiedzieć "najnudniejsze", bo ile można się bzykać z myślą że może zajdziesz :P I było różnie, bo później to już chcieliśmy się rozwieść.. ;)

Szkoda, że u mnie zatrudniają tylko niepełnosprawnych...bo mogłabyś aplikować. Z komputerem chyba nieźle stoisz nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kupa czas przykro mi ze tyle to trwa.a o adopcji myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam prace tylko na kompie :P przez ostatnie 5 lat, juz prawie nim rzygam :P Ej to ciaza pod niepelnosprawnosc nie moze podchodzic? :D

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ