X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    U mnie temp. zaczyna isc juz w górę, testy poki co negatywne. Mam nadzieje, ze owu bedzie za jakies 4-5 dni...

Powodzenia w tym cyklu kochana :)
    U mnie @ się rozkręca...
    Niepokoi mnie tylko, że fl mam krótszą niż ostatnio ale to chyba nie zawsze musi być równa, prawda???

4e3eb13b8c0790768ce14bea48db77f2.png

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja faza lutealna z ostatnich 3 cykli:
    * marzec 14 dni
    * kwiecień 13 dni
    * maj 12 dni

Dziewczyny myślicie, że to normalne???? że nie jest ona zawsze równa??

4e3eb13b8c0790768ce14bea48db77f2.png

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby powinna byc rowna, ja mam zawsze 14 dni. Ale nie chce byc wyrocznia bo po prostu nie mam pewnosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie wies tak naprawde kiedy jest owu. Temperatura moze pojsc w gore dwa dni przed owu lub 3 dni po owu wiec moze byc rowna ale to tylko monitoring moze potwierdzic.

kofeinka lubi tę wiadomość

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o co chodzi z ananasem? Ma jakieś cudowne właściwości, jeśli chodzi o starania?

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Fiona88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta temperatura to tez nie wiadomo. Mi wychodzi, ze owulke mialam jakies 6 dni po skoku...
    Aha i dziewczyny - jak widac dupek nie blokuje owulacji, bo ja bralam go od 16 dc (dwa razy dziennie) a owulka wystapila pozniej.

Alicjaaa ja tylko slyszalam, ze ananas zmienia smak spermy, ale zeby mial wplyw na starania to nie slyszalam :)

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektorym dziewczyna blokuje. Wiec nie mozna mowic ze nie blokuje. Bo zostalo to udowodnione to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa wlasnie sie dowiedzialam ze mnie przenosza w zupelnie inne miejsce ze zmienia sie dyrektor w pracy chca mi zlikwidowac zus skoro jako jedyna go mam w firmie i kurwa ja juz nie wiem.... Ja pierdole czemu wszystko pod gorke?

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Niektorym dziewczyna blokuje. Wiec nie mozna mowic ze nie blokuje. Bo zostalo to udowodnione to.

To ja widac jestem wyjatkiem ;) Mi nie zablokowal mimo dwoch tabletek dziennie.

A co do pracy to masz rzeczywiscie nie fajna sytuacje... Polecalabym jej zmiane, ale z tym pewnie tez nielatwo?

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W chun trudno. Od dwoch lat szukam innej i nic. Wiec ogolnie tylko ciaza mnie ratuje i to w tym cyklu koniecznie. A jak mowilam wczesniej jesli zrezygnuje z tej pracy to mnie czeka lazenie po urzedzie pracy i szukanie praktyk.

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to samo tylko ze ja po ciazy i poronieniu nie wrocilam do pracy...jestem na l4 ale...no wlasnie ale mysle ze zaraz zrobi sie z tego problem bo ilez leczyc sie moge juz teraz sciemnialam chyba psychiatra mi pozostanie...i tak licze po cichutku ze sie uda szybciutko i nie bede musiala wracac do pracy :(

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idz do psychiatry. Moja mama tak dostawala przez 4 miesiace zwolnienie ;p i to tak ze szla na 29dni urlopu potem dwa dni pracy i znow urlop czyli nie musiala stawac na komisji w urzedzie pracy.
    Mnie L4 sie nie oplaca bo przy zleceniu moga mnie wypieprzyc nawet na l4

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ja mam umowe na stale przez ponat 2 tyg po lyzeczkowaniu mialam jeszcze 100 procet platne ze szpiatala mi dali a teraz 80 ale w dupie to mam...jakos wierze ze zajde zaraz w ciaze...obym sie...nie przeliczyla ale o tym nie mysle nawet wlasnie tak myslalam o psychiatrze ale najpier pojde jeszcze do ogolnego posciemniam oni sie i tak gowno znajo w szkole bylam mistrzem w zwolnieniach l4 cos wymysle szkoda mi kasy troche bo musze isc do psychiatry prywatnie tu ginekolog tu psychiatra a kasa leci.Szkoda ze masz zlecenie mogla bys ich olac a tak szkoda sie zwalniac bo moze akurat zaraz zajdziesz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ale to akurat moze zajde moze trwac i trwac. Wiadomo jak to jest... I nie wiem co mam zrobic. Moj G tez mi nie pomaga bo rozklada rece i mowi nie wiem... I ja tez nie wiem co nalezy zrobic...

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze warto zmienic lekarza jakos ostatnio szukam mlodych lekarzy i sie sprawsza te stare dziadki przewanie robia wszystko mechanicznie po tylu latach ja chodzilam do starszego pana kazal czekac ujjj wie ile po zabiegu a mlody kazal czekac do zagojenia i jesli psychika na to pozwala starac sie odrazu a ile sie starasz jesli moge zapytac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 5 cykl po odstawieniu tabletek. Kazal sie stawic na reszte badan po 6 cyklu jesli nie zajde. Powiedzial zeby wczesniej nie robic badan hormonalnych (poza tarczyca ktora zbadalam wczesniej) bo organizm moze sam sie naprostowac do pol roku i bedziemy wtedy dzialac. Dwa pierwsze cykle mialam 24 i 28 dni dwa kolejne 36 i 35 wiec ogolnie najwczesniej bede testowac pod koniec czerwca... Czyli do lekarza dopiero kolo wrzesnia.

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mialam czekac pol roku po odstawieniu plastrow wczesniej bralam tabletki ja na hormonach lecialam 10 lat po 5 miesiacach postanowilam piepszyc czekanie odrazu w tym cyklu ukazaly sie 2 kreski ale po 5 dniach dostalam plamien pojechalam do lekarza nic nie bylo widac ciaza biochemiczna chyba albo test sie pomylil nie wiem do tej pory miesiac pozniej znowu bylam w ciazy ktora obumarla w 6 tyg o czym dowiedzialam sie w 10 duzo myslalam na ten temat ze moze to wina tej piepszonej antykoncepcji nie wiem sama badan nie chca robic po 1 poronieniu zabardzo wyniki mialam ksiazkowe miesiac temu w ciazy wiec ide za ciosem i staram sie odrazu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mnie nie kazal czekac w ogole z ciaza na szczescie bo inni mowia lekarze ze czekac przez 3 miesiace. Ja od razu zaczelam starania ale malo i intensywne. To jest 3 cykl z jakimis tam staraniami ale w tym tez wszystko pieprze. Co ma byc to bedzie. Nic innego nie moge zrobic. A wkrecanie sie tez mi dobrze nie zrobi... Pije winko wieczorem i lykam kwasik i temperature mierze zeby wiedziec kiedy mniej wiecej okres i tyle... Nic wiecej nie robie bo tylko bym sie dodatkowo stresowala.
    Ja tabletki bralam z 5 lat. W miedzy czasie prawdopobnie bylam w ciazy na tabletkach ale to nie udowodnione. I tyle. Teraz czekam..

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze faktycznie po tabsach organizm musi sie przestawic na owolke pewnie zalezne jest to od czlowieka i organizmu jedna zajdzie po tabletkach odrazu druga po jakims czasie wroci do plodnosci...ciezko byc cierpliwa w tej kwest jak sie bardzo chce miec dzidziusia madrze mowisz i myslisz z tym nie nakrecaniem sie ja to tak nie umiem moze to kwestia tego ze staracilam dziecko i teraz za wszelka cene chce je jak najszybciej odzyskac...niewiem ja to tak sobie mysle teraz ze moj chlop od zakonczenia okresu na ktorego czekam bedzie mial meczenie glowy codziennie o bzykanko hehe az do poki nie zobacze pozytywnego testu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 08:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim jest trudniej bo my mamy niskie libido. W tamtym cyklu tez mialam sie nie nakrecac i bylo spoko w miare az 6dpo dostalam jednodniowego plamienia rozowego. Juz myslalam ze to to a jednak nie...

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ