X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że nie mam pojęcia jak to się odbywa - kto wie, czy to nie jest różnie w różnych szkołach. Twoja mama nie pracuje czasem w prywatnej? Bo wiem, ze w wielu szkołach prywatnych praktykuje się coś takiego, że właśnie nie dostaje się w wakacje pensji czyli jak sądze jest to de facto bezpłatny urlop. W takich sytuacjach trzeba mieć żalazną dyspcyplinę, żeby samemu odkładać w ciągu roku część pensji na życie w wakacje.

Eeeeej, teraz sobie uświadomiłam, że wczoraj wypiłam szklaneczke małą piwa (desperadosa). Fakt, jak te śliczny wzrost temepratury to przez to :(? Po cieszam się, że nie czuję bólu miesiączkowego, praktycznie nic, tylko takie ćmienie.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To panstwowka ale tak naprawde to zalezy od zozu bo szkola jako tako pielegniarki nie zatrudnia tylko zoz dany.

PO jednym piwie nie poinnas miec wzrostu temperatury ja mam dopiero po dwoch.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Sie dzisiaj byczymy bo 37 stopni w cieniu lekko zabija.
    Zaliczyliśmy tez SOR z młodym, bo mu się wdalo jakies zapalenie w męskie sprawy:/. We wtóre czeka nas chirurg. Ale lekarka na sor byla tak sympatyczna ze obylo sie nawet bez placzu.

Ja ostatnio tylko pije ;)
    Piwo na grilu doprawilam lampka czerwonego wina;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 17:16

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co bedzie mial robione? przecinane i czyszczone?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stulejka:/ albo tylko zwężony napletek. Zobaczymy. Mamy moczyć w rivanolu

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh to ciezko :( Mam nadzieje ze bedzie ok moj brat mial podobnie a potem wlasnie po zejciu infekcji nie bylo juz problemu... Wiec moze tu bedzie tez podobnie :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby;).

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to dopiero teraz mu sie zaczely te problemy z napletkiem?

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po połówce piwka ;p
    Rozkminiam teraz, te ostatnie godziny do konca lutealnej ;)

Baronowa, super,ze sie Wami fachowo zajeli :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to po piwku nie urosla :)
    Nooo Anna ja trzymam kciuki :D jutro sikasz?

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan jest taki: o 6:20 dzwoni budzik (choc pewnie sama sie obudze wczewsniej i bede sie zmuszac do dospania), mierze temperature, jezeli nie spadnie, to wedrujemy do lazienki, ja robie siusiu, J dzierży pipetę i po kilku minutach zostajemy rodzicami ;p

Wersja mniej optymistyczna temperatura spada, smucimy sie i dupa.

ciri22 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh to wspolne testowanie? Ja swojemu nie mowilam bo nie mialam go w planach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna trzymam wszystkie kciuki, wersja optymistyczna mi się podoba, pesymistyczna ssie;);)
    Ja też nie mówię mojemu jak siusiam, ciągle liczę, że powiem mu jakoś przy kolacji, a pewnie dopiero po becie.
    tak sobie marzę:)

ciri22 lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zawsze razem testujemy - ja wychodze z założenia, że to jest też jego dziecko, jego pragnienia, a nie to, że ja jestem w ciąży, a on się o tym dowiaduje (choć oczywiście to moje wybory, my wszystko robimy razem). I na razie staramy się na tyle krótko, że to nie jest jakoś skomplikowane i wciaż jest wyjątkowe (ja nie testuję za często, testowałam tylko dwa cyke temu, jak po 11 dniach lutealnej nie miałam okresu (finalnie okazało się, że faza lutealna wydłużyła się do 13) i był konkretny powód do testowania.

My mamy plan powiedzienia moim rodzicom - kazdy z nich dostanie pudełeczko, w którym będzie się znajdował dziecięcy budzik. Oni wiedzą, że się staramy, ale nie wiedzą na jakim jestesmy etapie, ze czekam na testowanie czy coś takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 18:09

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie chodzi o to, że ja sama, a on się dowie, tylko wiem jakie to jest uczucie gdy jesteś pełna nadziei, czekasz na tą kreche, a tu dupa. Chcę mu tego zaoszczędzić, bo on to bardzo przeżywa. Z kobietami jest jednak inaczej obserwujemy się, przeczuwamy, a oni mają klaps z liścia na raz. Miaruję mu zle wieści. Może jestem nadtroskliwa, ale tak mam. Za to jak będzie pozytywna to faktycznie dostanie raz a dobrze:)

Anna ja kiedyś miałam fazę na oglądanie filmików na yt, na których pary mówmówią o tym rodzicom, rodzinie. Wyłam jak bóbr:) fajne pomysły tam są.
    Ale wtedy jeszcze myślałam, że za chwilę ja to będę robiła, w tym momencie nie jestem w stanie obejrzeć takiego filmiku.

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, wiadomo, związek każ∂ej z nas jest inny, każda ma inne spojrzenie.
    Nam się dobrze żyje, kiedy zarówno traktujemy się tak samo dobrze, ale też równomiernie "cierpimy". Nie chodzi mi o to, że jak ja jestem chora, to kopie J. po jajach, zeby też cierpiał, ale właśnie jesli chodzi o starania: nie widzimy powodow, żeby jedno z nas miało drugiemy czegoś oszczędzać - czemu ja mam tylko stresowac sie bo to moj organizm - J też wie o temperaturach, sluzach, spadkach, bolach, no i analogicznie czemu tylko ja mam się cieszyć. J zreszta sam sie dopytuje i ma takie podejscie, ze sam sie zapisuje na badania, nie widzi z tym problemu.
    Ale tak jak napisałam, to nasz styl związku, ważne, żeby każda z nas miałą taki, w którym jest szczęśliwa :)

Dzięki za info o filmikach, jak juz wyjdzie pozytyw (oby jutro), to zrobie risercz ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 18:26

Magdziulla lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja to do swojej napisalam mamy "sa dwie krechy lece potwierdzic beta' :D i Tyle a tez nie wiedziala ze testuje czy cos ale wiedziala z sie staramy i odstawilam tabletki, sama chciala wiedziec jak to jest bo niedlugo bedzie musiala tez odstawic.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ale to dopiero teraz mu sie zaczely te problemy z napletkiem?
    Tak. Wczesniej nic sue nie działo.

Trzymam kciuki za jutro

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam nadzieje ze jak wyleczycie infekcje wszystko wroci do normy :D

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, kciukasy zaciśnięte.

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ