X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Wam dziewczyny!!!

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Dzięki Morell, mam nadzieję, że jutrzejsza beta to wszystko potwierdzi :D
    A Ty jak się masz od rana?

Zapomnialam wziac testu, wiec jesli @ dzis sie nie pojawi, to zatestuje jutro. No ale tempka spadła, brzuch boli bardzo okresowo, wiec wiadomo jak to sie skonczy;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie gratulacje

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna! Moje ogromne gratulacje! Extra, bardzo się cieszę! Za każdym razem jak któraś testuje to przeżywam to niemalże tak jakby to były moje testy! :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny, niesamowite to jest. Wkoło powtarzamy z J., że mamy swojego zarodka :D

arien lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratuluję, długo się staraliście?:)

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od marca, czyli pół roku, ale to dopiero 4 cykl starań, bo z racji PCO mialam bardzo długie cykle (zanim nie zaczęłam brać metforminy i zwiększonej dawki inofolicu). Więc ogólnie całkiem dobry wynik :)

ciri22 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdb :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna po dwoch betach bedziesz miala bobasa na pierwszej stronie ;D i w sumie zaszlas tak jak ja po pol roku staran ale ja w 5 cylku bo mialam krotsze ;) a widzisz balas ze bedzie to tak dlugo trwac ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ciekawe ile ja będę czekać. Pol roku juz minelo. Jak @ przyjdzie, rozpoczne 7 cykl:/

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Kurcze, ciekawe ile ja będę czekać. Pol roku juz minelo. Jak @ przyjdzie, rozpoczne 7 cykl:/

Morelka, nie bój żaby - będę tu zapewne z Tobą :*

Cześć dziewczyny. Trochę mnie nie było...

Anna - gratuluję kochana! Zdrówka dużo :* Jesteś moją nadzieją, bo z tego, co pamiętam nasi faceci mieli podobne wyniki nasienia.

U mnie starania zeszły na drugi plan, już pisałam o problemach ze zdrowiem mojego S. Z tego powodu też przestałam się udzielać, bo dopadło mnie załamanie.
    Podsumowując - polska służba zdrowia, to dramat! Jak potrzebujesz szybkiej diagnozy to płać, jak nie płacisz to czekasz pół roku na badanie, potem kolejne 3 tygodnie na wyniki i potem zapisujesz się w kolejce do specjalisty, który przyjmie cię za 4 miesiące... Można zdążyć zajść i urodzić w międzyczasie.

Mam nadzieję, że wrócę na dłużej do Was. Staram się ;)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się też z nowymi staraczkami! Oby Wam się poszczęściło jak najszybciej

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Anna po dwoch betach bedziesz miala bobasa na pierwszej stronie ;D i w sumie zaszlas tak jak ja po pol roku staran ale ja w 5 cylku bo mialam krotsze ;) a widzisz balas ze bedzie to tak dlugo trwac ;D
    Tak, Ciri, bałam się bardzo. I dzisiaj właśnie myśle o tym i gratuluje sobie podjętych decyzji w przeszłości - począwszy od tej kilka lat temu, że nigdy nie chciałam się pogodzić z diagnozą, że moje cykle "to moja uroda", "stres", "młodość" i w końcu udało się zdiagnozować PCO, że starałam się planować przyszłość mając na uwadze ewentualne problemy z ciążą i że kiedy zaczęsliśmy starania miałam już wiedze, czym mogę sobie pomóć i działałam od razu, a nie czekałam rok, bo tak mówią jakieś sztywne ramy. Ciesze się też, że skorzystaliśmy z okazji i zbadaliśmy J., w prawdzie nie wiem czy po braniu witamin jego wyniki się poprawiły (jak będziemy mieć kasę wolną to z ciekawości się przepada w pazdzierniku, mimo ze oby, oby będę w zdrowej ciąży nadal). Więc to jest moja rada dla starających się i czytających ten wątek po cichu, żeby nie dawać się zbywać, szukać lekarzy, którzy przebadają nawet na początku starań - przecież warto wiedzieć, że coś jest nie tak od razu, a nie po roku... A jak nie to ostatecznie badać się samemu.

Heheheh, jeszcze nie 12h po tescie, a juz sie wypowiadam jakbym byla w 6 ciazy ;)

Tak, tak, byle do środy teraz, mam nadzieję, że i beta potwierdzi tego bladziocha i ślicznie później przyrośnie.

ciri22, M@linka lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, gratulacje!

Jesteśmy przykładem ze z pco da sie zajść w ciąże! ☺️

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zerknęłam na fotkę testu. Przy takiej mocnej kresce betę bedziesz miała wysoka!

w4sqyx8dc6bykj5r.png

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Wlasnie zerknęłam na fotkę testu. Przy takiej mocnej kresce betę bedziesz miała wysoka!
    Mam nadzieję, zwłaśżcza,ze to dopiero 11 dzień lutealnej. Tak patrzę w ogole na moj wykres i pięknie widać wzrost temperatury - wiec tak sobie kombinuje,ze wtedy nastapilo zagniezdzenie, a wiec owulacja bylaby duzo wczesniej niż wyznaczylo mi ovu (błędnie od początku) czy ja sama podejrzewalam. No nic, prawdy się dowiemy, jak przyjdzie czas na usg. Ale to dopiero w ostatnim tygodniu sierpania, do gina zadzwonie po jutrzejszej pozytywnej becie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 14:33

ciri22 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie tak wydaje ze mogłaś mieć wcześniej owulke

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyrośnie ci beta, zobaczysz! Kurczę najpierw martwimy sie czemu nie jesteśmy w ciąży, potem jak juz jesteśmy to sie dopiero zaczyna martwienia

w4sqyx8dc6bykj5r.png

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mądrzejsza po Waszych doświadczeniach i staram się tym nie martwić, ale wiadomo,że oczekiwanie na kolejne potwierdzenie/badanie i emocje są.

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ