X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Wam dziewczyny!!!

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Dzięki Morell, mam nadzieję, że jutrzejsza beta to wszystko potwierdzi :D
    A Ty jak się masz od rana?

Zapomnialam wziac testu, wiec jesli @ dzis sie nie pojawi, to zatestuje jutro. No ale tempka spadła, brzuch boli bardzo okresowo, wiec wiadomo jak to sie skonczy;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie gratulacje

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna! Moje ogromne gratulacje! Extra, bardzo się cieszę! Za każdym razem jak któraś testuje to przeżywam to niemalże tak jakby to były moje testy! :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny, niesamowite to jest. Wkoło powtarzamy z J., że mamy swojego zarodka :D

arien lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratuluję, długo się staraliście?:)

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od marca, czyli pół roku, ale to dopiero 4 cykl starań, bo z racji PCO mialam bardzo długie cykle (zanim nie zaczęłam brać metforminy i zwiększonej dawki inofolicu). Więc ogólnie całkiem dobry wynik :)

ciri22 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdb :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna po dwoch betach bedziesz miala bobasa na pierwszej stronie ;D i w sumie zaszlas tak jak ja po pol roku staran ale ja w 5 cylku bo mialam krotsze ;) a widzisz balas ze bedzie to tak dlugo trwac ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ciekawe ile ja będę czekać. Pol roku juz minelo. Jak @ przyjdzie, rozpoczne 7 cykl:/

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morella wrote:
    Kurcze, ciekawe ile ja będę czekać. Pol roku juz minelo. Jak @ przyjdzie, rozpoczne 7 cykl:/

Morelka, nie bój żaby - będę tu zapewne z Tobą :*

Cześć dziewczyny. Trochę mnie nie było...

Anna - gratuluję kochana! Zdrówka dużo :* Jesteś moją nadzieją, bo z tego, co pamiętam nasi faceci mieli podobne wyniki nasienia.

U mnie starania zeszły na drugi plan, już pisałam o problemach ze zdrowiem mojego S. Z tego powodu też przestałam się udzielać, bo dopadło mnie załamanie.
    Podsumowując - polska służba zdrowia, to dramat! Jak potrzebujesz szybkiej diagnozy to płać, jak nie płacisz to czekasz pół roku na badanie, potem kolejne 3 tygodnie na wyniki i potem zapisujesz się w kolejce do specjalisty, który przyjmie cię za 4 miesiące... Można zdążyć zajść i urodzić w międzyczasie.

Mam nadzieję, że wrócę na dłużej do Was. Staram się ;)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się też z nowymi staraczkami! Oby Wam się poszczęściło jak najszybciej

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Anna po dwoch betach bedziesz miala bobasa na pierwszej stronie ;D i w sumie zaszlas tak jak ja po pol roku staran ale ja w 5 cylku bo mialam krotsze ;) a widzisz balas ze bedzie to tak dlugo trwac ;D
    Tak, Ciri, bałam się bardzo. I dzisiaj właśnie myśle o tym i gratuluje sobie podjętych decyzji w przeszłości - począwszy od tej kilka lat temu, że nigdy nie chciałam się pogodzić z diagnozą, że moje cykle "to moja uroda", "stres", "młodość" i w końcu udało się zdiagnozować PCO, że starałam się planować przyszłość mając na uwadze ewentualne problemy z ciążą i że kiedy zaczęsliśmy starania miałam już wiedze, czym mogę sobie pomóć i działałam od razu, a nie czekałam rok, bo tak mówią jakieś sztywne ramy. Ciesze się też, że skorzystaliśmy z okazji i zbadaliśmy J., w prawdzie nie wiem czy po braniu witamin jego wyniki się poprawiły (jak będziemy mieć kasę wolną to z ciekawości się przepada w pazdzierniku, mimo ze oby, oby będę w zdrowej ciąży nadal). Więc to jest moja rada dla starających się i czytających ten wątek po cichu, żeby nie dawać się zbywać, szukać lekarzy, którzy przebadają nawet na początku starań - przecież warto wiedzieć, że coś jest nie tak od razu, a nie po roku... A jak nie to ostatecznie badać się samemu.

Heheheh, jeszcze nie 12h po tescie, a juz sie wypowiadam jakbym byla w 6 ciazy ;)

Tak, tak, byle do środy teraz, mam nadzieję, że i beta potwierdzi tego bladziocha i ślicznie później przyrośnie.

ciri22, M@linka lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, gratulacje!

Jesteśmy przykładem ze z pco da sie zajść w ciąże! ☺️

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zerknęłam na fotkę testu. Przy takiej mocnej kresce betę bedziesz miała wysoka!

w4sqyx8dc6bykj5r.png

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Wlasnie zerknęłam na fotkę testu. Przy takiej mocnej kresce betę bedziesz miała wysoka!
    Mam nadzieję, zwłaśżcza,ze to dopiero 11 dzień lutealnej. Tak patrzę w ogole na moj wykres i pięknie widać wzrost temperatury - wiec tak sobie kombinuje,ze wtedy nastapilo zagniezdzenie, a wiec owulacja bylaby duzo wczesniej niż wyznaczylo mi ovu (błędnie od początku) czy ja sama podejrzewalam. No nic, prawdy się dowiemy, jak przyjdzie czas na usg. Ale to dopiero w ostatnim tygodniu sierpania, do gina zadzwonie po jutrzejszej pozytywnej becie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 14:33

ciri22 lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie tak wydaje ze mogłaś mieć wcześniej owulke

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyrośnie ci beta, zobaczysz! Kurczę najpierw martwimy sie czemu nie jesteśmy w ciąży, potem jak juz jesteśmy to sie dopiero zaczyna martwienia

w4sqyx8dc6bykj5r.png

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mądrzejsza po Waszych doświadczeniach i staram się tym nie martwić, ale wiadomo,że oczekiwanie na kolejne potwierdzenie/badanie i emocje są.

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ