X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, ja do pracy ruszyłam w wieku 16 lat, standardowo od promocji zaczęłam haha ;), porządną pracę podłapałam chyba 6 lat temu, co mi pomogło fajnie cv wzbogacić :), więc na wszystko u Ciebie pora :). Ja po roku od urodzenia mam zamiar wrócić do pracy i rozwijać się jakoś dalej :)

DUphaston może opóźnić, u mnie po duphastonie (raz brałam) @ wystąpiła po 2 dniach od odstawienia, a przy luteinie nie miało to znaczenia, był termin była @ nawet jak brałam lutkę jeszcze.

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś 3 dzień od odstawienia wiec zobaczymy kiedy @ mnie odwiedzi nie proszona.

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna co do temperatury to chyba tak ;) ja po terminie @ nie mierzylam juz regularnie ale po jakims tygodniu mialam zamiast 36.7 juz 37, 37.2 a dalej to nawet mi sie nie chcialo mierzyc jak dluzej rosla ;p

• Iriss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Dzien dobry :)

Ja też pracuję zgodnie z kierunkiem studiów, ale szczerze mówiąc nie wiem czy 19latkowie powinni decydować o sowjej przyszłośsci ;);)
    W wielu przypadkach racja, ja po ogólniaku poszłam sobie na studium kosmetyczne (2 lata i kupa kasy), jak dostałam dyplom to popracowałam później pół roku, na procent siedziałam :/, w końcu salon zamknęli...a mi się zaczęła marzyć praca biurowa hehe ;)

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja tez sie zgadzam ze 19 lat to nie wiek na wybor zawodu. Choc moja mama wybierala w wieku 15 i mimo 13 letniej przerwy na dzieci i zrobienia innego zawodu po drodze siedzi w swoim pierwszym... Noo ale to milosc od dziecinstwa ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam jeszcze takich co z lenistwa sie trzymaja ;p

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już z J. rozmawialiśmy, że nawet byśmy się ucieszyli, jakby nasze dzieci po maturze zrobiły sobie rok przerwy - pojechały do pracy za granicę albo w Polsce, podróżowały, zobaczyły życie i świat i dopiero z taką wiedzą decydowały, co chcą robić.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok to za malo ja uwazam ;p ale ja tez nie jestem zwolennikiem isc na sile do szkoly bo wszyscy ida albo taka jest kolej rzeczy... Moj G nie ma matury ale nie dlatego ze jest glupi czy cos tylko jemu sie nie chcialo, w wieku 16 lat pracowal i zarabial i to dosc duze pieniadze ze szkoly zrezygnowal i potem przeniusl sie na wieczorowke skonczyl liceum i do tej pory sie smieje ze on mimo tego ze bez zawodu zawsze o wiele lepiej niz ja zarabial. Byl na kilku rozmowach w takich powaznych firmach i z doswiadczenia i wiedzy bez problemu by go zatrudnili juz mieli podpisywac umowf gdyby nie to ze kodporacje wymagaja studiow ;p ale w jednej firmie mu zaproponowali ze go zatrudnia ale w ciagu dwoch lat musi podjac studia... Ale coz to czlowiek ktory walczy z systemem...

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, my bysmy chcieli,zeby dziecko mialo studia - u mnie w rodzinie nawet dziadkowie maja mgr, J. robi dwa doktoraty, w tym jeden za granicą, wiec jednak wykształcenie jest dla nas ważne - najcudniej byłoby, gdyby studiowała nasza progenitura gdzieś za granicą, na prestiżowych uczelniach. Jest to możliwe, będziemy musieli tylko dobrze zorganizować to wszystko finansowo, no i miejmy nadzieję, że dzieciaszek podoła. Ale spokojnie, nie planujemy być jednymi z tych rodziców, którzy zmuszają do studiów na wybranym kierunku. Po prostu mamy nadzieję, że dzieci przejmą dobre wzorce i damy im takie poczucie wartosci, ze beda mierzyć jak najwyzej :)

Byłam pobiegac, ale cudnie :D W sumie jutro moze też bym poszła, choc nie wiem czy tak codziennie to dobrze, jak sadzicie?

7v8rikgni12rlaff.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! We Wrocławiu piękny dzień ale mi juz powietrze pachnie jesienią :) u was tez tak? Szykuje sie do pracy :)

M@linka lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie, a uwielbiam jesień! To najpiękniejsza pora roku :D:D:D:D

7v8rikgni12rlaff.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dobre podejscie mysle:)

co do biegania, ja bym sie skonsultowala najpierw z lekarzem:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo ja tez bym chciala ale uwazam tez ze to jego wybor jesli nie bedzie miec takiej potrzeby a bedzie obrotna osoba to jak do tego dojrzeje czy wybierze kierunek czy tez cos tam innego to sobie pojdzie, ale tez nie bedzie tak ze bedziemy "darmozjada" utrzymywac i jak sie uczyc nie bedzie ani nie bedzie chcialo pracowac ze od nas dostanie...

Bo to tez nie jest wyjscie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:52

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buheuahueauehaue, żeby te nasze biedne zarodki wiedziały, co im szykujemy ;)

A w ogóle kupilam sobie taki maly notesik i mam zamiar prowadzić tam dziennik ciąży i kiedyś przekazać dziecku. Mam już całe dwa wpisy ;p I wklejone nr z laboratorium, jak robilam bete.

A jeszcze - J. mial nagrac reakcje rodziców jak otiweraja paczuszki z prezentami i zgadnijcie czy mu sie udało ;p Ech, no ale trudno, musimy zapamietac pisk mamy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:56

ciri22, M@linka, Klaudia N. lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo choc ja tam uwazam ze bedzie jednak szczesliwe :D

Jak to moja mama mowi, dziecko sobie wybiera samo rodzicow wiec niech nie narzeka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:56

• M@linka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co do planów wobec mojego dziecka... Ważne, żeby było zdrowie i satysfakcja z życia. Chciałabym wychować dobrego, szczęsliwego człowieka realizującego wlasne cele, bez krzywdzenia innych osób, który umie pokonywać i mierzyć się z przeciwnościami jakie na pewno spotka w ciągu swojego życia. Umie czytać, umie pisać i liczyć, dobrze też zapowiadają się kompetencje społeczne - tyle mi wystarczy :)W ogóle nie planuje mu edukacji i niczego - co będzie chciał, to wiadomo pomoże się. Zamierzam go wspierać w jego wyborach i ufam, że będą mądre i dobre :)

ciri22, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to M@linka mamy co do tego podobne podejscie wszystko co wybierze to jego wybor i on bedzie musial sie z nim zmierzyc ja moge go tylko wspierac lub nie w zaleznosci od wyborow i tego jakim bedzie czlowiekiem :D

Ale tez wiadomo ze jak matka bez studiow ojciec bez matury mowi dziecku masz isc na studia to zupelnie inaczej niz w rodzinie gdzie wszyscy maja mimimum magistra...Choc wele tez od swiatopogladu zalezy... Ale to temat rzeka i wiadomo kazdy chce jak najlepiej dla swojego dziecka i tak bedzie postpowal :D

• M@linka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mnie to na 99,9% wiem, że beta jutrzejsza będzie negatywna. Oczywiście 0,1% nadziei pozostaje. Nie czuję się ciążowo - nawet zdecydowanie @ bym powiedziała :( smutno mi oczywiście z tego powodu. Jutro znowu będzie big dół...

Jutro wyjeżdżamy pod namioty, więc nie wiem czy zdążę Wam przekazać nowinę. A z telefonu nie zawsze mogę lecz postaram się dać znać o wyniku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:08

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, wypocznij na wyjeździe, oderwij od tematów ciążowych, to wyjdzie tylko na zdrowie :)

7v8rikgni12rlaff.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpuściłam bieganie, to sa duże wstrząsy. Mój lekarz tez powiedział ze biegi raczej sa niezalecane w ciąży.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ