Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 lub 4 dnia cyklu mam brać stymulację. Pewnie potem wizyta i podglądanie co urosło i wtedy decyzja o inseminacji. Byłam teraz w WC i póki co nic nie ma. Szyjka jest bardzo wysoko, ledwo mogę dosięgnąć i tam gdzieś w otchłani jakaś mizerna plamka była hehe. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać, żeby nie pogrzebać...:D

Doszłam do wniosku, że nie ma na co czekać. Immunolog może dać mi takie same leki, jak mój ginekolog a tak, to byśmy podeszli i gdyby nic nie wyszło, to od nowego roku możemy się starać o kwalifikację do IVF.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 09:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak mysle ze dobrze myslisz :) Jak takie same moga dawac leki to nie ma na co czekac :)

Noo a co do @ byle by nie przyszla a jak przyjdzie to niech inseminacja sie uda i tyle :)

Jej jak mnie sie nie chce nic zalatwiac... a musze tyle dzis zrobic :D ale zamowilam jedna rzecz dla dziecka :D

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri co zamowilas?;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiworek dla malucha, uzywany, taki do wychodzenia na zimno, bo jak sie urodzi luty badz marzec moze byc zimno a wszystkie dzieci po ktorych ciuchy dostane urodzone sa w lecie :D

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie:)

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tez sie ciesze bo juz cos tam w domu bede miala, pierwszy ciuszek a w pazdzierniku lece po pierwsza torbe ciuchow od ciotki, od znajomych tez juz niedlugo cos bedzie.

A teraz siedze na stronce z uzywanymi rzeczami i tez mega fajne rzeczy za grosze wynajduje :D Ale nie kupuje na razie bo nie wiem co dostane :D

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninqua - jestes moją mistrzynią spokoju i opanowania, baprawdę bardzo mocno trzymam kciuki, żeby spotkała Was już wkrótce nagroda!

Ja się od rana wkurwiam, bo nie mam dobrych na mnie spodni. Minimalnie urosło mi podbrzusze + wzdęcie nadal trzyma i nie mogę nosić spodni. Niefajne to bardzo organizacyjnie - zero dobrych spodni w szafie. W weekend przymuszona sytuacja kupilam takie workowate, pierwsze lepsze, bo w srode jade na wycieczke klasowa i nie bede po gorach lazic w spodnicach. A nie chce kupowac jeszcze spodni ciazowych, bo nie wiem jak celowac z rozmiarem i w koncu to nie jest brzuch ciazowy!
    Polak podobno zły jak głodny, ale Polka zła jak nie może się załatwić w ciąży ;p

A w weekend kupilismy tez takie mini buciki,bo na fb chcemy oglosic ciaze zdjeciem, na ktorym sa buty J z rokiem urodzenia, moje z moim rokiem urodzenia i takie dzieciece z napisem kwiecien 2016. A ze byla duza promocja to wzielam takie trampeczki jeansowe - pasuja i do chlopca, i do dziewczynki.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie :)

A ja sie wkurzam bo na minimum dwa miesiace zostalam bez kasy z l4 najprawdopodobniej nie dostane pieniedzy do konca pazdziernika a to i tak dobrze wrozaca data. KURWA!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już plamię więc rozkręca się ;)

AnnaK, zapewniam cię że ja do spokojnych nie należę. Jeszcze 1.5 h pracy i spokój ;)

Umówiłam się do dra na czwartek, ale jeszcze jutro zadzwonię bo nie wiem czy 4dc to nie jest za późno więc może po konsultacji telefonicznej wypisze mi receptę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to super :) Niech juz sie zacznie ta wstetna @ :D Jeju prace biurowe... musze sie do tego przyzwyczaic.... :D

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu koniecznie pochwal sie tym zdjeciem:) p.s jak kiedys zajde moge sobie ten pomysl podprowadzic? ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuszek tak sie prezentuje w ciuszkach, zaokraglony jest ale czy ciazowy... hmmm raczej nie... Ale moj G wczoraj stwierdzil ze on widzi ze rosnie.... ja tam nic nie widze :P

6366e3aac955c71bmed.jpg

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, jasne, ja też się zainspirowałam internetem ;)

Ciri, jest bąbelek :D (i ja mam teraz większy brzuch od Ciebie przez to wzdęcie).

7v8rikgni12rlaff.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Od 3 lub 4 dnia cyklu mam brać stymulację. Pewnie potem wizyta i podglądanie co urosło i wtedy decyzja o inseminacji. Byłam teraz w WC i póki co nic nie ma. Szyjka jest bardzo wysoko, ledwo mogę dosięgnąć i tam gdzieś w otchłani jakaś mizerna plamka była hehe. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać, żeby nie pogrzebać...:D

Doszłam do wniosku, że nie ma na co czekać. Immunolog może dać mi takie same leki, jak mój ginekolog a tak, to byśmy podeszli i gdyby nic nie wyszło, to od nowego roku możemy się starać o kwalifikację do IVF.

Też się przymierzam do inseminacji, u nas problemu z kasą nie ma, więc chyba nie mam co czekać...

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo gdzies tam siedzi :D Noo mowie Ci ze przez wzdecia sama mialam wiekszy wczesniej tylko ze byl wyzej :D

Kurde ale mi sie wydaje ze na zdjeciach wychodzi wiekszy niz w rzeczywistosci :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Też się przymierzam do inseminacji, u nas problemu z kasą nie ma, więc chyba nie mam co czekać...
    A ile Wy sie staracie? Tak z ciekawosci pytam bo nie pamietam :)

Wysłany: 21 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl, a co lekarz na pomysł o inseminacji? Ty masz w ogóle wskazania (prócz czasu starań)?

I to mnie Ciri pociesza, że Tobie zszedł. Liczę, że i ja tego doczekam. Dziś jadę na samych koktajlach i kefirach, żeby trochę dać odpocząć żołądkowi (w sensie już nie ładować stałego jedzenia, skoro ono ma problemy z wyjściem ze mnie ;)).

A w ogóle możliwe to, ze zmienil mi sie delikatnie sluz? Dotychczas nie mialam go duzo, teraz niedawno musialam zaczac nosic wkladki,bo ciut wiecej, a dziś jeszcze wiecej i o troche innej konsystencji. To zdaje sie normalne?

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam sluz ale bardzo rozny, wszystko od dnia zalezy, ja tylko zwracam uwage czy nie zmienia koloru i czy nie pachnie jakos brzydko i tyle... ale ja wkladki nosze caly czas, i rzeczywiscie czasem tak jest ze na niej wysycha sluz i zostaje a czasem po calym dniu noszenia jest czysta. Wiec to zalezy. Jak wiecej chodze lub sie zmecze to tez jest tego wiecej niz w dni kiedy np zle sie czuje i moge polezec i nic nie robic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Niunqa no to oby już poszło.
    Anna a Ty już w pracy się pochwaliłaś?

Ciri pokaż co kupiłaś, uwielbiam dziecięce ciuszki!
    a ja jutro do dr w końcu idę!

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie cos:

https://s03-pl.vinted.net/images/item_photos/878/195/37591878.JPG?1440596863

Edit: A tak w ogole to jutro siatke pierwsza z ciuchami pewnie dostane :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 17:16

Klaudia N. lubi tę wiadomość

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ