X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 lub 4 dnia cyklu mam brać stymulację. Pewnie potem wizyta i podglądanie co urosło i wtedy decyzja o inseminacji. Byłam teraz w WC i póki co nic nie ma. Szyjka jest bardzo wysoko, ledwo mogę dosięgnąć i tam gdzieś w otchłani jakaś mizerna plamka była hehe. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać, żeby nie pogrzebać...:D

Doszłam do wniosku, że nie ma na co czekać. Immunolog może dać mi takie same leki, jak mój ginekolog a tak, to byśmy podeszli i gdyby nic nie wyszło, to od nowego roku możemy się starać o kwalifikację do IVF.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 09:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak mysle ze dobrze myslisz :) Jak takie same moga dawac leki to nie ma na co czekac :)

Noo a co do @ byle by nie przyszla a jak przyjdzie to niech inseminacja sie uda i tyle :)

Jej jak mnie sie nie chce nic zalatwiac... a musze tyle dzis zrobic :D ale zamowilam jedna rzecz dla dziecka :D

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri co zamowilas?;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiworek dla malucha, uzywany, taki do wychodzenia na zimno, bo jak sie urodzi luty badz marzec moze byc zimno a wszystkie dzieci po ktorych ciuchy dostane urodzone sa w lecie :D

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie:)

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tez sie ciesze bo juz cos tam w domu bede miala, pierwszy ciuszek a w pazdzierniku lece po pierwsza torbe ciuchow od ciotki, od znajomych tez juz niedlugo cos bedzie.

A teraz siedze na stronce z uzywanymi rzeczami i tez mega fajne rzeczy za grosze wynajduje :D Ale nie kupuje na razie bo nie wiem co dostane :D

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninqua - jestes moją mistrzynią spokoju i opanowania, baprawdę bardzo mocno trzymam kciuki, żeby spotkała Was już wkrótce nagroda!

Ja się od rana wkurwiam, bo nie mam dobrych na mnie spodni. Minimalnie urosło mi podbrzusze + wzdęcie nadal trzyma i nie mogę nosić spodni. Niefajne to bardzo organizacyjnie - zero dobrych spodni w szafie. W weekend przymuszona sytuacja kupilam takie workowate, pierwsze lepsze, bo w srode jade na wycieczke klasowa i nie bede po gorach lazic w spodnicach. A nie chce kupowac jeszcze spodni ciazowych, bo nie wiem jak celowac z rozmiarem i w koncu to nie jest brzuch ciazowy!
    Polak podobno zły jak głodny, ale Polka zła jak nie może się załatwić w ciąży ;p

A w weekend kupilismy tez takie mini buciki,bo na fb chcemy oglosic ciaze zdjeciem, na ktorym sa buty J z rokiem urodzenia, moje z moim rokiem urodzenia i takie dzieciece z napisem kwiecien 2016. A ze byla duza promocja to wzielam takie trampeczki jeansowe - pasuja i do chlopca, i do dziewczynki.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie :)

A ja sie wkurzam bo na minimum dwa miesiace zostalam bez kasy z l4 najprawdopodobniej nie dostane pieniedzy do konca pazdziernika a to i tak dobrze wrozaca data. KURWA!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już plamię więc rozkręca się ;)

AnnaK, zapewniam cię że ja do spokojnych nie należę. Jeszcze 1.5 h pracy i spokój ;)

Umówiłam się do dra na czwartek, ale jeszcze jutro zadzwonię bo nie wiem czy 4dc to nie jest za późno więc może po konsultacji telefonicznej wypisze mi receptę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to super :) Niech juz sie zacznie ta wstetna @ :D Jeju prace biurowe... musze sie do tego przyzwyczaic.... :D

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu koniecznie pochwal sie tym zdjeciem:) p.s jak kiedys zajde moge sobie ten pomysl podprowadzic? ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuszek tak sie prezentuje w ciuszkach, zaokraglony jest ale czy ciazowy... hmmm raczej nie... Ale moj G wczoraj stwierdzil ze on widzi ze rosnie.... ja tam nic nie widze :P

6366e3aac955c71bmed.jpg

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, jasne, ja też się zainspirowałam internetem ;)

Ciri, jest bąbelek :D (i ja mam teraz większy brzuch od Ciebie przez to wzdęcie).

7v8rikgni12rlaff.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa wrote:
    Od 3 lub 4 dnia cyklu mam brać stymulację. Pewnie potem wizyta i podglądanie co urosło i wtedy decyzja o inseminacji. Byłam teraz w WC i póki co nic nie ma. Szyjka jest bardzo wysoko, ledwo mogę dosięgnąć i tam gdzieś w otchłani jakaś mizerna plamka była hehe. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać, żeby nie pogrzebać...:D

Doszłam do wniosku, że nie ma na co czekać. Immunolog może dać mi takie same leki, jak mój ginekolog a tak, to byśmy podeszli i gdyby nic nie wyszło, to od nowego roku możemy się starać o kwalifikację do IVF.

Też się przymierzam do inseminacji, u nas problemu z kasą nie ma, więc chyba nie mam co czekać...

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo gdzies tam siedzi :D Noo mowie Ci ze przez wzdecia sama mialam wiekszy wczesniej tylko ze byl wyzej :D

Kurde ale mi sie wydaje ze na zdjeciach wychodzi wiekszy niz w rzeczywistosci :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Też się przymierzam do inseminacji, u nas problemu z kasą nie ma, więc chyba nie mam co czekać...
    A ile Wy sie staracie? Tak z ciekawosci pytam bo nie pamietam :)

Wysłany: 21 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl, a co lekarz na pomysł o inseminacji? Ty masz w ogóle wskazania (prócz czasu starań)?

I to mnie Ciri pociesza, że Tobie zszedł. Liczę, że i ja tego doczekam. Dziś jadę na samych koktajlach i kefirach, żeby trochę dać odpocząć żołądkowi (w sensie już nie ładować stałego jedzenia, skoro ono ma problemy z wyjściem ze mnie ;)).

A w ogóle możliwe to, ze zmienil mi sie delikatnie sluz? Dotychczas nie mialam go duzo, teraz niedawno musialam zaczac nosic wkladki,bo ciut wiecej, a dziś jeszcze wiecej i o troche innej konsystencji. To zdaje sie normalne?

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam sluz ale bardzo rozny, wszystko od dnia zalezy, ja tylko zwracam uwage czy nie zmienia koloru i czy nie pachnie jakos brzydko i tyle... ale ja wkladki nosze caly czas, i rzeczywiscie czasem tak jest ze na niej wysycha sluz i zostaje a czasem po calym dniu noszenia jest czysta. Wiec to zalezy. Jak wiecej chodze lub sie zmecze to tez jest tego wiecej niz w dni kiedy np zle sie czuje i moge polezec i nic nie robic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Niunqa no to oby już poszło.
    Anna a Ty już w pracy się pochwaliłaś?

Ciri pokaż co kupiłaś, uwielbiam dziecięce ciuszki!
    a ja jutro do dr w końcu idę!

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie cos:

https://s03-pl.vinted.net/images/item_photos/878/195/37591878.JPG?1440596863

Edit: A tak w ogole to jutro siatke pierwsza z ciuchami pewnie dostane :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 17:16

Klaudia N. lubi tę wiadomość

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ