Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja jestem analitykiem, który się zajmuje pozyskiwaniem informacji z mediów i urzędów. A kilka lat temu pracowałam jako wolny strzelec przy zleceniach dziennikarskich i jako sekretarz redakcji., więc jeśli chodzi o mobilizację do pracy w domu to mam taką. Teraz jest trochę inaczej, bo pracuję od-do i nie mam rozpiętości czasowej. Jestem przyzwyczajona do pracy na swoim sprzęcie i w spokojnym domowym zaciszu. A kontakt z pracownikami i pracodawcą mam przez komunikator firmowy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w papierkologi mi nie pomozesz :P Ale tak serio to jak sie dziecko pojawi wreszcie to Ci nie maly i pozytywny burdelik w zyciu zrobi:)
    Ja to zawsze mam balagan wsziedzie to tylko z nowym rodzajem balaganu bede musiala sobie poradzic:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomogę bo miałam już swoją firmę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne teraz to pomocna dziołcha z Ciebie :D noo spoko spoko na zaczna sie chody jak trzeba bedzie cos wiecej zaczac robic, na razie to jestesmy na etapie reklamy i wykupywania wszelakich licencji, ale w pazdzierniku czeka zus i urzad skarbowy, G tez mial wlasna firme ale jakies 4 lata temu od tamtej pory troche sie pozmienialo. I i tak czeka nas wizyta u prawnika niedlugo.

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Klaudia zaciskam wszystkie kciuki! Dawno nie było dwóch kresek u nas, więc liczę na Ciebie ;)

Ja jutro jadę na wycieczkę szkolną i kurde, nie mam dobrych spodni. Jedne kupilam takie luzne, ale wiadomo,ze lepiej mieć więcej par na wyjazd w góry. Więc jutro jadę w jeansach, ael nie zapmiętych i z długimi bluzkami i bluzami ;p Cudnie ;)

Wklejam Wam zdjęcia mojego brzucha w 11 tygodniu. Od dołu ładne wybrzuszenie ciążowe,ale reszta to tłuszczyk i wzdęcie jak dla mnie. Choć oglądałam dziś zdjęcia lasek różnych i czasami nawet takie szczuplutkie miały w 11 tygodniu wlasnie taki bębenek jak ja. Ciekawe od czego to zależy.

http://lh3.googleusercontent.com/-kBrT8ToIhYs/VgDaMJKYDCI/AAAAAAAAIDA/rPvVVF22_H0/s1024-no/IMG_0683.JPG

http://lh3.googleusercontent.com/-ftVFs93RMCo/VgDaKvMDKVI/AAAAAAAAIC8/a1AvciJn184/s1024-no/IMG_0682.JPG[

Nie umiem na tym forum wklejać od razu zdjęć, nie działają skróty, które znam ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 20:32

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też miałyście awarię forum?
    Ja byłam dziś u gin i jestem bardzo zadowolona. Podeszła do tematu kompleksowo. Zasłużyła na wszystkie dobre opinie, które o niej słyszałam. Najważniejsze, że ona w usg nie widzi nic co mogłoby wskazywać na endometriozę. Wiadomo, że tylko laparo może to potwierdzić, ale nie ma co się doszukiwać. Żadnych zrostów nie widać. A dodatkowo jest pęcherzyk duży - dostałam od razu zastrzyk z Pregnylu na pęknięcie z zaleceniem 3 dni intensywnych działań. Podobno endometrium jest tak ładne, że aż szkoda nie wykorzystać:)
    I jakieś suplementy do wykupienia, no i skierowała na badania.
    Jakoś pozytywnie mnie nastawiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna brzuszek rośnie:)
    PS. Fajną masz komodę, gdzie kupowałaś?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla supe ciesze sie bardzo ;D. To trzymam kciuki za napietny seksik zakoczony potomniek ;)
    Tak byla awaria forum.

Anna brzuszek wcale nie tluszczowy bardzo ladny ;) a przez jaka strone wrzucalas zdjecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 20:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze myslalam ze teraz dziecko bedzie raczej rzadko sie odzywac bo mimo wszystko wczesnie poczulam. A dzis mk zrobilo niespodzianke. Kot mi stanal na brzuchu i zaczal ugniatac i mruczec i takiego jednego malutkiego kopniaczka dostalam. To bylo rano a wieczorkiem tez dwa malutkie. <3 co prawda sa dni ze w ogole nie czuje ale sie tym nie martwie na regularne ruchy ma keszcze duuuuzo czasu.

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już mogłabym do Was dołączyć;)
    Kamień z serca mi spadł gdy powiedziała i pokazała, że nie widać na usg żadnych oznak endometriozy.
    A faktycznie w tym cyklu mieszkanie tak zajmuje mi głowę, że mniej myślę o staraniach, oby to się utrzymało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jakie to uczucie takie ruchy. Nie potrafię sobie wyobrazić:) Ciri masz kota?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co myslalam ze przyjemniejsze ;p matki sie tak nad tym rozplywaja ale to bardziej jest psychika ze psychicznie czujesz euforie u jest przyjemnie.. Ogolnie czujesz w srodku babelki jakby banka mydlana pekala w brzuchu troche jak gazy jak sie rusza to normalnie jak by Ci po jelitach jezdzilo ale zaraz pod skora a jak juz kopie delikatnie to czujesz jakby w srodku ktos Ci wypychal skore takie uczucie ze masz obcego w srodku. Na razie fo bardzo delikatne i kladac reke na brzuchu nie poczujesz.

I tak mam kota to moj 7 kot ale pierwszy moj a nie rodziny ;p pierwsze dziecko z G noo i pierwsza kotka w mojej karierze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pierwsza kociara RP;) uwielbiam koty co chyba widać;)
    "Obcy w środku";) hehe
    A w sumie pomijając wszelkie kwestie moralne, zastanawiałam się czy z biologicznego punktu widzenia dziecko nienarodzone to pasożyt, w tym sensie, że jest uzależniony od swojego karmiciela i nie jest w stanie przeżyć poza organizmem. Wiem dziwne rozkminy;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja tez tak mysle dziecko to pasozyt nie jednokrotnie dlatego jest wlasnie "wydalany" z organizmu matki bo jej organizm moglby sobie nie poradzic z utrzymaniem dodatkowego obciazenia. Ale tez czasem sie zastanawiam ze te wycienczone narkomanki czy alkoholiczki jednak dzieci maja a konieta ktora jest troche chudsza moze jej nie miec mimo ze dobrzr sie odzywia... A przytyje troszke i od razu zachodzi...
    Noo ale wiadomo ty mozesz sie srednio odzywiac ale i tak dziecko urodzi sie zdrowe bo wyciaga z ciebie wszystko ale na Tobie bardziej to sie odbije niz na dziecku.

Ja wczoraj patrzylam na swoje zdjeci z imprezy pracowej gdzie bylam w 5tygodniu ciazy i stwierdzilam ze mega schudlam i ladnie wygladam. Chcialabym nie przytuc na ciele poza brzuchem bo tak ladnie nie wygladalam juz dawno mimo ze cala pryszczata z wypadajacymi wlosami.

Co do kotow nie lubilam dopoki nie znalazlam swojego pierwszego kota ;p mial jeden dzien matka go porzucila. Karmilam butelka, wstawalam co 3 godziny do niego, brzuszek masowalam zeby sie zalatwil... Od tamtej pory kott byly w domu caly czas ale my do nich szczescia nie mielismy bo wszystkoe dozywaly ok 5 lat z roznycb wzgledow. Teraz mama ma 3 koty ktore przeszly ta granice wieku a moja Fiona ma troche ponad rok... Ale musze z nia isc do weterynarza bo jeszcze rui nie miala.

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czułam takie inne bólo-bąbelkowanie, nigdy wcześniej tak nie czułam i dla mnie to było niesamowite :)
    Choć to pewnie się jakieś falki przelewały czy macica powiększała, bo wiadomo,że jeszcze nie młodzież.

Komoda z Ikea, polecam, bardzo pojemna, mamy dwie taki :)

Do zobaczenia w sobote, ruszam na wycieczkę jutro bladym świtem.

PS Mnie też nie działało forum.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo troche za wczesnie kobiety w drugiej ciazy mowia ze ok 14 tygodnia wlasnie babelki czuja ale dlatego ze wiedza ze to "to". Pierwsze ruchy wlasnie 16-17 tydzien takie mocniejsze babelkowanie i pojedyncze kopniaki mozna poczuc j jesli ktos wie czego szukac ;) a do 22 mniej wiecej kazda matka nie wsluchujaca sie w swoje cialo powinna poczuc malucha.

Udanego wyjazdu ;)

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia super wiesci :)

Aniu mam nadzieje podniesc statystyki:)

jak sie nie uda R idzie w pazdzierniku na badania, wczoraj pytalam powiedzial ze pojdzie, juz w sumie nie mam watpliwosci czy to zrobi czy nie.

Ja jak dotykalam brzucha kumpeli (ktora wlasnie idzie na porodowke) i czulam te kopniaki to sie rozplywalam co dopiero gdybym ja mogla to poczuc hehe

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo jak juz ta znajoma bedzie rodzic?

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie napisalam esa czy naturalnie ale juz nie odpisala wiec predko sie nie dowiem:)

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie napisalam esa czy naturalnie ale juz nie odpisala wiec predko sie nie dowiem:)

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ