Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie Ciri, a szanowne państwo oferuje jednorazowe becikowe 1000zł buhaha. Specjaliści na NFZ mają takie kolejki, że .... Ciri zapomniałaś, że jak już się uda to wizyty co miesiąc + badania prenatalne (I,II i czasami III trymestru), znów badania i witaminy haha. No ale dla tego małego skarba jesteśmy w stanie wszystko, tylko czemu to państwo tak pod górę nam robi
-
Domcia23 wrote:sorki mam same sprawdzenie droznosci jajowodow. To chyba same HSG
-
nick nieaktualnyNoo ja ciazy samej w sobie nie licze, bo chodze na nfz i mam tylko witaminy jako dodatkowy koszt i 3 badania usg za ktore place ale powiedzmy ze to juz wlasny wybor bo moglabym dostac skierowanie i za darmo mie wiec w tym wszystkim sama ciaza jest najtansza jesli sie nic nie dzieje...Ale najpierw trzeba zajsc.
-
Macie racje. Ale dobrze że są jeszcze rodzice co chetnie pomoga. Bo czekaja na upragnionego wnuka :-* ah caly czas pod górkęDomcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Martka89 wrote:Różnica jest taka, że tradycyjne hsg robi się tak ze podają ci pod ciśnieniem kontrast i strzelają fotki rtg, podobno bardziej inwazyjne. Sono to bad w którym wstrzymuje ci malutko kontrastu i na usg śledzi czy idzie do jajnika i przy nim jakby się rozlewa. Sono jest mniej inwazyjne i w zasadzie zaraz po bad możesz iść do domu. Tylko ze ponoć jest tak ze jak w sono wyjdzie ze są drożne to są drożne e na 100% ale jeżeli wyszłaby jakaś niedrożność to trzeba ja potwierdzić tradycyjnym badaniem hsg bo może jej wcale nie być. Ale nie przejmuj się, na pewno będziesz mieć drożNe jajowody, u młodych kobiet które nie miały żadnych zabiegów to ponoć tylko formalnośćDomcia
HSG 16.11.2015r.
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
-
Domcia23 wrote:Chcialabym zeby to byla tylko formalnosc. Zeby cos u mnie znowu nie wyszlo i leczenie. Chyba bym sie zalamala
-
Martka89 wrote:No ja ostatnio policzyłam, mieliśmy 4 cykle stymulowanie, bez inseminacji,wiec w zasadzie wyłącznie ja byłam leczona. Zbieralam kazda fakture.Badania krwi, nasienia, droznosci, leki, wizyty 5400 złDomcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
Domcia, dobrze że masz wsparcie, będzie dobrze
Niektórzy nei maja takich wyrozumiałych bliskich i kwestia problemów z zajściem to dla nich jakiś kosmos, a chęć walki (badania, leczenie) to fanaberie... - znam taką parę i to smutne bardzo, że rodzina tak im daje czadu...
Ciri no tak, ja chodze prywatnie, na szczęście płacę 100zł za wizytę full serwis , ale lekarzy na NFZ jakich i siebie przerabiałam to masakra jakaś... dlatego teraz się trzymam mojego doktora . No i z prenatalnymi nam się udało, za darmoszkę w ramach programu specjalnego, a tak to 350zł i 270zł byśmy płacili .
Jednak jak robiłam badania odnośnie moich problemów wcześniejszych, to nie licze ile kasy poszło na badania, testy na nietolerancję, specjalistów i tym podobne, bo ledwo chodziłam i potrzebowałam szybkiej diagnozy, a nie: specjalista oczekiwanie 2 miesiące, gastroskopia oczekiwanie 2 miesiące, kolonoskopia też 2 miesiące... To bym się chyba nie pozbierała -
Martka89 wrote:Ja sobie powiedziałam ze aż tak pechowa nie mogę być żeby mieć jeszcze to jesteś młodziutka zapewne, jestem pewna że będzie dobrze!Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
Iriss wrote:Domcia, dobrze że masz wsparcie, będzie dobrze
Niektórzy nei maja takich wyrozumiałych bliskich i kwestia problemów z zajściem to dla nich jakiś kosmos, a chęć walki (badania, leczenie) to fanaberie... - znam taką parę i to smutne bardzo, że rodzina tak im daje czadu...
Ciri no tak, ja chodze prywatnie, na szczęście płacę 100zł za wizytę full serwis , ale lekarzy na NFZ jakich i siebie przerabiałam to masakra jakaś... dlatego teraz się trzymam mojego doktora . No i z prenatalnymi nam się udało, za darmoszkę w ramach programu specjalnego, a tak to 350zł i 270zł byśmy płacili .
Jednak jak robiłam badania odnośnie moich problemów wcześniejszych, to nie licze ile kasy poszło na badania, testy na nietolerancję, specjalistów i tym podobne, bo ledwo chodziłam i potrzebowałam szybkiej diagnozy, a nie: specjalista oczekiwanie 2 miesiące, gastroskopia oczekiwanie 2 miesiące, kolonoskopia też 2 miesiące... To bym się chyba nie pozbierałaDomcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
nick nieaktualnynoo tak ale powiedzmy ze ciaza to juz wybor czy prywatnie czy panstwowo i tu masz jakby zapewnione nawet jak nie jestes ubeszpieczona ale zeby zajsc to na nfz zeby na dobrego specjaliste trafic i w kolejkach wystac trzeba miec szczescie.. wiec to prawie w 90% tylko prywatnie...
-
nick nieaktualnyMartka89 wrote:No ja ostatnio policzyłam, mieliśmy 4 cykle stymulowanie, bez inseminacji,wiec w zasadzie wyłącznie ja byłam leczona. Zbieralam kazda fakture.Badania krwi, nasienia, droznosci, leki, wizyty 5400 zł
Ja za badania zapłaciłam coś około 400-500 zł - same pobrania krwi
Za Sono-HSG - 730 zł
Za inseminację + wizyty + leki -2000zł
Także też niemało. Ale wiedziałam, że trzeba się liczyć z kosztami
Jeśli się wyrobię z dzisiejszymi zajęciami, to może skoczę na tą moja negatywną betę, żeby nie pakować w siebie tej luteiny już. Bardzo mnie boli brzuch jak na @ i chyba mam dość. -
A za HSG sie placi jak to robi moj ginekolog? Bo moja kolezanka tez to miała i nic nie placilaDomcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
ciri22 wrote:noo tak ale powiedzmy ze ciaza to juz wybor czy prywatnie czy panstwowo i tu masz jakby zapewnione nawet jak nie jestes ubeszpieczona ale zeby zajsc to na nfz zeby na dobrego specjaliste trafic i w kolejkach wystac trzeba miec szczescie.. wiec to prawie w 90% tylko prywatnie...
-
A nfz to dluzej bedzie trzeba czekac co?
To jest koszmar 600zlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 15:00
Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
nick nieaktualnyNoo nie do konca, moja ciotka miala lekarza na nfz ktory dal jej skierowanie do szpitala na droznosc i miala robione za darmo wraz z innymi badaniami, ale tez wiem ze na wizyte w szpitalu czekala. Wiec samo leczenie nieplodnosci nie jest refundowane, ale juz badania w tym kierunku mozna wykonac na nfz.
-
To zobacze co mi w środę powie. Ale jak o tym myślę to mi sie odechciewa tegoDomcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI