Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOczywiscie!
Przeraza mnie tylko jak szybko ten czas leci. Wczoraj usiadlam i mowie tak; "w listopadzie kupie to i to, w grudniu kurde swieta i urodziny polowy rodziny.... Hmmm. A ja w styczniu juz chcialam miec wszystko!" i tak sobie uswiadomilam ze narzekam ze wolno leci czas ale w sumie to za szybko.... Bo to zaraz beda swoeta a potem luty/marzec rodze.... -
nick nieaktualny
-
Hej wczoraj byliśmy z mężem u profesora z wynikami.
powiedział że wszystko w porządku i teraz mną się zajmą. Więc dał mi multum badań do zrobienia.
Muszę sprawdzić drożność jajowodów, wymaz z pochwy i kanału szyjki macicy tlenowe i beztlenowe, badania krwi takie jak toksoplazmoza IgG i IgM, rubella IgM, FSH, LH, T, E2, progesteron, TSH, AMH. Jeszcze jednych badań nie mogę się doczytać cos anty i dalej nie mogę sie doczytać.
A mąż musi zrobić bankowanie nasienia.
Kiedy to zrobi dostanie leki i będziemy przygotowywani do inseminacji.
Troszkę się boję ile to będzię trwało.Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
nick nieaktualny
-
Ciri, ja cały czas nie mogę uwierzyć że w brzuszku to już nie mała żabka tylko konkretny facecik . Przecież miesiąc temu na połówkowych było ok.23cm (sama stópka 36mm:) ). Ja z końcem października kończę 6 miesiąc i z listopadem zaczynamy 7 miesiąc. Dotarło do mnie, że w listopadzie idę na wizytę (28/29tc) później w grudniu - juz takie dokładne badania łożyska, ułożenia dziecka itd itp, bo to będzie gdzieś 32tc i zaraz styczeń , a ten już pewnie zleci na dopinaniu tego co pozostało
Domcia, tak jak Ciri pisze jest to jakis krok do przodu, trzymam mocno kciuki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDomcia23 wrote:Hej wczoraj byliśmy z mężem u profesora z wynikami.
powiedział że wszystko w porządku i teraz mną się zajmą. Więc dał mi multum badań do zrobienia.
Muszę sprawdzić drożność jajowodów, wymaz z pochwy i kanału szyjki macicy tlenowe i beztlenowe, badania krwi takie jak toksoplazmoza IgG i IgM, rubella IgM, FSH, LH, T, E2, progesteron, TSH, AMH. Jeszcze jednych badań nie mogę się doczytać cos anty i dalej nie mogę sie doczytać.
A mąż musi zrobić bankowanie nasienia.
Kiedy to zrobi dostanie leki i będziemy przygotowywani do inseminacji.
Troszkę się boję ile to będzię trwało.
Same badania z krwi zajmą ci około 2 tygodnie bo tyle się czeka na AMH i wymazy. Z tymi wynikami możesz umówić się na HSG (drożność), ale musisz być PRZED owulacją, czyli najlepiej ponoć do 10dc. Potem od nowego cyklu zaczynasz ewentualną stymulację i w tym samym cyklu jest inseminacja. Facet ma trochę prościej, bo nie musi być na badaniach w konkretnych dniach.
Ciri, w tym regulaminie jak nazywasz klienta? Klient, czy Zleceniobiorca? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Noo troszke na pewno ale do przodu jakies konkretne kroki! Super
Na pewno teraz bedzie dobrze, a te badanka prywatnie wszystkie?
Niunqa ja na badanie HSG bede sie umawiać z moim ginekologiem w najblizsza środę. W najblizsza srode tez jade zrobic czesc tych badan z krwi i wymaz z pochwy i kanalu szyjki macicy. Ale czeka sie na wynik do 3 tygodniDomcia
HSG 16.11.2015r.
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
-
A inseminacja będzie troche pozniej bo mąż ma byc faszerowany jakimis lekami. Narazie chca go podleczyc zeby ta inseminacje zrobic.Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDomcia23 wrote:Wszystkie prywatnie. Bede musiala za wszystkie placic. Troche kasy pojdzie
Niunqa ja na badanie HSG bede sie umawiać z moim ginekologiem w najblizsza środę. W najblizsza srode tez jade zrobic czesc tych badan z krwi i wymaz z pochwy i kanalu szyjki macicy. Ale czeka sie na wynik do 3 tygodni
No to tylko aby męża podleczyć i można działać Te badania, które wymieniłaś to dość duży koszt. Ja płaciłam chyba ponad 400zł za same pobrania. -
ciri22 wrote:Ojej to inwestycja ale czego sie nie robi...Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
Niunqa wrote:No to tylko aby męża podleczyć i można działać Te badania, które wymieniłaś to dość duży koszt. Ja płaciłam chyba ponad 400zł za same pobrania.Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
Domcia23 wrote:Wszystkie prywatnie. Bede musiala za wszystkie placic. Troche kasy pojdzie
Niunqa ja na badanie HSG bede sie umawiać z moim ginekologiem w najblizsza środę. W najblizsza srode tez jade zrobic czesc tych badan z krwi i wymaz z pochwy i kanalu szyjki macicy. Ale czeka sie na wynik do 3 tygodni -
Tak mam napisane. A jest jakas różnica miedzy same HSG a sono Hsg?Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
Domcia23 wrote:Tak mam napisane. A jest jakas różnica miedzy same HSG a sono Hsg?Domcia
HSG 16.11.2015r.
17.11.2016r. I IUI
-
nick nieaktualnyDomcia to trochę Cie to wyniesie. Ja robiłam część badań pisałam wcześniej i niektóre miałam z rabatem/za darmo i wyszło mi 150zł.
Kojarzycie czy przy cytologii brak komorek endocervix często oznacza endometriozę jeśli ciężko mówić o źle pobranym materiale, bo gin dobra? -
nick nieaktualny