X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
Odpowiedz

Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasikałam. Mąż krzyczy, żeby na betę a ja uważam że to torbiel.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdab028d4b1d.jpg

:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo torbiel raczej nie. Ale przy takim wymiku tez bym poszla bo moze jednak ta luteina bedzie potrzebna. Glupio by bylo tak zaniedbac. Jeszcze u ciebie takiej kreski wyraznej nie widzialam :p

Wiesz nic nie szkodzi zrobic. Jak bedzie znow zero wez te testy i idz z nimi do lekarza a jak cos wyjdzie to wracaj do luteiny

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maż się na mnie wydarł, że nie chce iść dziś na betę i po co robię te testy. I jakoś tak dziwnie się z tym wszystkim poczułam. Dziś po pracy skoczę do kliniki i zachowam test, żeby w razie co pokazać doktorowi. Choć szczerze mówiąc, to dla mnie niewiarygodne jest bo beta z poprzedniego piątku była 0.1.

Na początku uśmiałam się sama z siebie bo zrobiłam zdjęcie zaraz po nakropleniu, żeby był dowód że wychodzi od razu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz jesli wierzyc doniesieniom noo to do zagniezdzenia moze dojsc do 12 dni po owulacjim ty dostalas na peknienie zastrzyk po ktorym nawet i po 2-3dniach peka pecherzyk do tego dolicz te cholerne 10-12dni plus kolejne dwie doby zeby w ogolw beta zaczela sie wydzielac(bo dopiero po tym czasie od zagniezdzenia zaczyna byc do odnalezienia w krwi) wiec ja bym sie nie dziwila ze tak pozno. Ale przy takiej kresce jednak bym poszla zrobic bete. Naprawde. Jak uwazasz ze nic z tego to sie nie przejmiesz i bedziesz miala dwa dowody dla lekarza ze cos jest nie tak (test i bete) a jesli sie udalo? Szkoda by bylo to stracic przez zaniedbanie brak wiary. (Nie wiem masz problem z progesteronem ze daja ci luteine? Czy dlatego ze po inseminacji to norma?)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z progesteronem nigdy nie miałam problemów. To chyba norma po stymulacji, żeby w razie co niepęknięte pęcherzyki się wchłonęły i żeby nie powstały torbiele. Nigdy nie miałam torbieli, ale przy stymulacji może być inaczej.

Co do pęcherzyków: Dostałam zastrzyk w ndz. Moim zdaniem (sądząc po bólu) i po USG w środę, to musiały pęknąć we wtorek 06.10 albo środę 07.10. Bo na popołudniowym USG środowym już ich nie było. Betę robiłam 9 lub 10 dpo, więc to serio niemożliwe. No ale nic, nie będę rozkminiać tylko dziś pójdę. Jak będzie zero, to się umówię na wizytę bo kto wie co tam siedzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrob.jak bedzie minusowa beta wez te swoje szczochy i pojarz lekarzowi moze wpadnie na pomysl z czego to moze wynikac.

Noo ale jesli dziewxzyom w 16dpo dopiero testy wychodza? A wychodzi tez ze mialy owulacje wtedy kiedy myslaly to wlasnie udowadnia to ze jesli mialy po 12 dniach zagniezdzenie potem w 14 jest jakas beta we krwi to sikaniec w 16dpo dopiero wyszedl.

Zreszta baardzo maly odsetek torbieli daje sikance pozytywne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że po tylu latach człowiek chyba odpycha od siebie myśli, że mogłoby się udać.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunqa na bete! Mimo wszystko! A jak noe to gin! Rozkazuje! :)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taka szansa, ale z drugiej strony jak juz sie probuje glupio przegapic ten moment kiedy ma sie szanse wygrac :D
    Wiem ze beta to kasa ze cos tam co do Ciebie naprawde nie mam przeczuc bo te twoje sikance to robia nas w jajo ale uwazam ze lepiej w tym momencie dmuchac na zimne. a jak mowilam zawsze bedziesz miala dowod dla lekarza ze Ty jestes jakas dziwna :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu chyba nie ma wątpliwości, żem DZIWNA :D
    Pojadę na betę po pracy, czyli po 14. Nie chcę się zwalniać, bo byłam na L4 przez ostatni tydzień. Jak dobrze pójdzie, to powinny być jeszcze dziś wyniki. Z tego co wiem, to robią do 17 a po 17, wyniki są następnego dnia. No ale nie ma co się spodziewać fajerwerków :P Mam przecież magiczny mocz :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo tak tak magiczny mocz ale jak nic nie wyjdzie to do lekarza smigaj :D
    A to gdzie bedziesz robic ze tak pozno pobieraja i wyniki tego samego dnia?

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby mnie sikance tak robily w jajo to bylabym zla nie licho heh

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klinika INVICTA. U nich są pobrania od 7-19. Tylko, że jak przyjdziesz przed 17 to wtedy wyniki masz następnego dnia około 10. A jak wcześniej, to tego samego dnia po około 2-3h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo laboratorium maja na miejscu, pewnie dlatego. Ale fajnie, a cena jaka u ich jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupna.
    46zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to kicha.... ja za 30zl robilam ze znizka dwu złotowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale komfort zrobienia o każdej porze...No i jestem ich pacjentką, więc wynik mam online w karcie kliniki od razu. Lekarz sobie może podejrzeć. Jak trzeba, to trzeba. Choć i tak obstawiam negatyw ;) hehhe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ale jak mowisz trzeba :D a jak bedzie negatyw to jutro na ten rezonans? Bo mialas isc jutro tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole tak ten moj mnie wczoraj wkurzyl z ojcem swoje bylej ze moj mozg zafundowal mi sen z nim w roli glownej, jego byla i ciezarna mna... wrrr maam nadzieje ze do niego dotarlo to co wczoraj mu tlumaczylam... Za duzo mnie nerwow kosztuje ta sytuacja...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to mógłby przestać się już z nim spotykać, bo to tak chyba nie wypada.
    TAK, jak będzie negatyw to jutro na MR głowy bo w listopadzie i w grudniu mam komisje.

‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ