Ostatni podmuch wiosny-test czerwiec, lipiec, sierpien.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie wczoraj mikro plamienie i cisza, czekam aż sie rozkręci. Dzisiaj temp nie mierzyłam, bo jeszcze się od wczoraj nie kładłam spać
-
nick nieaktualnyJedynak ma smutno w zyciu. Ja wiem po sobie miedzy mna a siostra jest 4 lata roznicy miedzy bratem 7 i tak do 20 roku zycia bylam wsciekla ze mam rodzenstwo szczegolnie ze moja siostra byla bardzo chora i "zabierala" mi rodzicow a teraz? Siostra najlepszy przyjaciel. Jak trzeba wesprze a jak trzeba sciagnac na ziemie to zrobi gdy mialam gleboka depresje przez bylego to ona mnie z niej wyciagnela
-
nick nieaktualny
-
Czesc i czołem (nie ma to jak suchar z rana )
U mnie tempka w górę! Szok!
Do Klaudii - wczoraj pisałam w wątku o TSH, z prośbą o interpretację wyników i Zwei_kresken napisała coś takiego:
Zwei_Kresken wrote:
Moje wyniki:
TSH 2,29 (min. 0,35 --- 5,5 max)
FT3 3,13 (min. 2,3 --- 4,2 max)
FT4 1,26 (min. 0,89 --- 1,76 max)
Progesteron 17,61 (min. 3,34 --- 25,56 max)
Prolaktyna 14,1 (min. 2,8 --- 29,2 max)
Zwei_kresken:
FT3 na poziomie 44%, FT4 43%, przy takich wynikach TSH wcale nie jest złe. Nie możesz patrzeć tylko na TSH, wygląda na to, że tarczyca świetnie sobie daje radę, pokaż wyniki swojemu lekarzowi, ale nie sądzę, żeby go coś zaniepokoiło. Masz wyniki w okolicach 50% i co ważne- masz oba hormony na podobnym poziomie procentowym. Endokrynolodzy mówią, że TSH 2-2,5 to dla planujących macierzyństwo dobry poziom, jeśli hormony tarczycowe też są odpowiednie. Tak jak u Ciebie.
Wychodzi na to, że trzeba patrzeć również na wyniki FT3 i FT4 - robiłaś je?
Inna dziewczyna pisała też, że zmieniła dietę na bezglutenową i o niskim indeksie glikemicznym i TSH też jej spadło.
Ja chyba zrobiłam to nieświadomie, bo w 2011 miałam TSH 3,93 i jakiś rok temu przeszłam na dietę bezglutenową ze względu na poszukiwanie źródła alergii (długa historia). Badałam TSH teraz i jest już 2,29!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 10:36
Klaudia N. lubi tę wiadomość
-
Mi sie zawsze marzyla trojeczka, a teraz prosze chociazby o jedno...
Moj okres nie chce sie rozkrecic. Od wczoraj pobolewa brzuch i mam brazowe plamienie i tyle. Myslalam, ze seksik wieczorny @ wywola, ale tez nie bardzo pomoglo.
Za to tempka spada ksiazkowo i w ogole te dwa miesiace wykresy mialam po prostu bajkowe, ale nie zakonczone happy endem[/url] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Idzie w gore wiec jest dobrze;)
To jak juz zrobisz ciasto to kawalek wyslij.
A ja tak sobie mysle o tym mowim plamieniu. Ze trzy cykle temu bylam u gina wlasnie dwa dni po tym plamieniu bo mnie to martwilo by 22 dzien cyklu i co sie okazalo ze pecherzyk mial 18mm i mial peknac lada moment. I powiedzial ze przezt to plamienie... Wiec moze teraz jest tak samo? I araz przyjdzie ovu? Cbyba polece po testy. -
alicjaaaa wrote:Mam dokładnie to samo z moim S. Wypisz wymaluj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 11:09
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(