Październik-Walczymy dalej ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Alexandra88 wrote:Parenka - wiesz mi jak nie przyjdzie @ to z pewnością nie zaśpisz
Ja to mam zawsze problem z tą szyjką jak to spr, ale wiem wiem praktyka czyni mistrza
Ja od dwóch cykli sprawdzam regularnie, ale niestety nic specjalnego to u mnie nie wnosi. Moja jest wysoko aż do samego okresu, podejrzewam, że obniża się dopiero w pierwszy dzień krwawienia, ale wtedy nie badam
Podobnie mam z temperaturą. Nie umiem na jej podstawie określić czy za chwilę będzie @, bo spada dopiero drugiego dnia krwawienia -
nick nieaktualnyNuch wrote:Ooo! I odrazu bedzie wszystko jasne a ktory macie dpo i dc?
no i mam 33 dzień cyklu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 14:15
-
nick nieaktualnya odnośnie tej szyjki nie ma co się nakręcać. Ja mam teraz nisko (przynajmniej mam takie wrażenie) i twardą, zamkniętą.
Odnośnie położenia wysoko-nisko czytałam, że każda ma indywidualnie - zależy od pęcherza i trzeba badać i nauczyć się zachować swojego ciała.
Ale wiem, że w ciąży ma być zamknięta i nie miękka to jest ważne -
nick nieaktualny
-
JaSzczurek wrote:Dziewczyny, a test w 11 dpo jest już wiarygodny? Wczoraj rano oczywiście negatyw.
Myśle ze za wcześnie, chociaż nie ma reguły, niektórym wychodzą wcześniej, niektórym późniejPCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Ja to z temperatura nam tak samo - generalnie mierzenie to chyba nie dla mnie, wole wspomagać się testami
parenka lubi tę wiadomość
PCOS ??
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
JaSzczurek, tego dnia to może wystąpić nawet dopiero implantacja, a wtedy test nic Ci nie wykaże, więc może być ale nie musi wiarygodny
Co do szyjki to ja sprawdzam od półtorej roku. Pozycja w moim odczuciu jest ciężka do określenia i dużo zależy od samej pozycji ciała. Ale tzn. konsystencja i otwartość są dobrze odczuwalne. Jak jest otwarta to jest wrażenie, że palec by się w nią zmieścił
W ciąży miałam twardą i zamkniętą, o ile się nie stresowałam. W dni stresowe była otwarta i bardziej miekka, że myślałam ze zaraz poronię. Jak stres minął to znowu była twarda i zamknięta.parenka lubi tę wiadomość
-
Alexandra88 wrote:Ja to z temperatura nam tak samo - generalnie mierzenie to chyba nie dla mnie, wole wspomagać się testami
Raz tylko robiłam testy ovu, które pokryły się ze wskazaniami temperatury, więc mogę jej zaufać -
nick nieaktualnyArashe wrote:Tyle, że testu na zbliżającą się @ nie zrobisz , u mnie dzień przed @ lub najpóżniej w tym dniu spada gwałtownie temperatura.
Raz tylko robiłam testy ovu, które pokryły się ze wskazaniami temperatury, więc mogę jej zaufać
z resztą 12-13 dpo spadło mi o dwie cyferki. z 36,9 do 36,7 - okresu brak do tej pory więc nie wiem, czy ja się nadaję do mierzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 14:54
-
Arashe- zakrecilam się oczywiście chodziło mi o mierzenie temp przed owu
Ja okresu tez nie dostałam, ale pojawiły mi się takie pasma brązowego śluzu (bez objawowo boli brzucha) i tak się zastanawiam czy to nie zbliżająca się @...Arashe lubi tę wiadomość
PCOS ??
Cienkie endometrium
Alexandra88 wrote:Arashe- zakrecilam się oczywiście chodziło mi o mierzenie temp przed owu
Ja okresu tez nie dostałam, ale pojawiły mi się takie pasma brązowego śluzu (bez objawowo boli brzucha) i tak się zastanawiam czy to nie zbliżająca się @...
A miałas wczesniej takie brązowe plamienia? -
nick nieaktualnyO jeju! U mnie często okres się zaczyna od takich brązowych. Ale jak przestanie i jest to jednorazowe plamienie krótkie - to mówią ze tak się zdarza. Macica może sie oczyszczać pod warunkiem ze to krótkie plamienie
Jeżeli jutro beta będzie pozytywna i byłabyś w ciąży - zalecałabym jedynie sprawdzić progesteron.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 15:39
-
Nikodema - zazwyczaj przed @ ale te są takie inne niż tamte (trudno mi o opisać) i zawsze na kilka dni przed miałam tez bóle brzucha, a tutaj brakPCOS ??
Cienkie endometrium
Parenka - u mnie dokładnie tez się od tego zaczyna, No ale zobaczymy jak dzisiaj nie dostanę @ to napewno jutro idę na betę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 15:53
parenka lubi tę wiadomość
PCOS ??
Cienkie endometrium
nick nieaktualnyAlexandra88 wrote:Parenka - u mnie dokładnie tez się od tego zaczyna, No ale zobaczymy jak dzisiaj nie dostanę @ to napewno jutro idę na betę
Alexandra88 lubi tę wiadomość
-
W sumie to zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz (może to głupie pytanie), ale przed @ powinno towarzyszyć uczucie suchości czy mokrości ?PCOS ??
Cienkie endometrium
Alexandra88 wrote:W sumie to zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz (może to głupie pytanie), ale przed @ powinno towarzyszyć uczucie suchości czy mokrości ?
Niektórym jest mokro, innym sucho. Różnie.
Dziewczyny ja mam pytanko.. jeśli okres rozpoczął mi się 26.09 i owulacja była przykładowo 12ego października, to znaczy, ze dziś jest 11dpo??
Czuję się zupełnie jak w ciąży (bóle), tez mam takie przeczucie. Pierwszy test kilka dni temu 20mIU pozytywny. Widać kreskę bez kombinowania. Potem kupiłam o czułości 10mIU i każdy z tych niby bardziej czułych wyszedł maksymalny bladzioch słabo widoczny. Szlak mnie chce trafić, bo tak mnie brzuch boli, pomijając inne dolegliwości, ze zaczynam się martwić. Od kilku dni leżę i nic nie robię...tez myślałam o becie jutro, tylko czy nie za wcześnie? Raz byłam na becie i mi nie wyszła, mimo, ze byłam w ciąży i co z tymi testami...?