Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co, u mnie przy poronieniu beta przestała prawidłowo przyrastać po 1200 i jak zobaczyłam dziś ten wynik to mnie trochę zmroziło. Ale wtedy wynik miałam 1200, a po tygodniu było tylko 1800. Teraz zdecydowanie sytuacja jest inna, ale w głowie mi tamto jeszcze siedzi. Trzymam kciuki za mojego Okruszka i bardzo wierzę w niego, ale też bardzo się boję.
Chesterka1124 lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Rany dziewczyny tyle tu się dzieje, że zostaje mi tylko zbiorczo pogratulować tak wielu pozytywnych wizyt, bet i kreseczek 🩷 dajecie nadzieję! I trzymam kciuki dalej!
Daniela77 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Gratuluję wizyt i kreseczkowych wieści!
Mega współczuję strat i spadających bet, tulę mocno dziewczyny, jeszcze wzejdzie dla nas słońce!
U mnie owulak pozytywny, więc najpewniej jutro owu i zobaczymy co to z tego cyklu będzie po kolejnym okresie przejdę się do gina na monitoring.
Trzymajmy się ciepło! dzisiaj taki senny dzień, wszyscy naokoło wyczerpani. Wjechała dzisiaj zupka soczewicowa z przepisu od babeczek z Akademii Płodności - mega polecam dziewczyny swoją drogą! ogromna wiedza na temat płodności i wpływu tego, co jemy, na nasze gonadykasssia, DaruniaKa, Vergeet, Olcia1987 lubią tę wiadomość
-
Insane wrote:Daj znać, jakie wyniki i jak po wizycie! Czasami można się bardzo miło zaskoczyć.
Trzymam kciuki! 🤞🍀
Ja już po wizycie. Do owulki już blisko ale jeszcze chwila. Poziom LH i progesteron jeszcze niski, estriadol ładny , wynik już taki owulacyjny.
Na testach dalej bladzioch a pęcherzyk ma około 19mm a endometrium 9,5mm.
Do tego mam jakiegoś małego mięśniaka w macicy cokolwiek to oznacza..bo Pani doktor nie powiedziała mi nic więcej na jego temat , w ogóle uważam ,że ta wizyta to jakaś pomyłka. Pani doktor zachowywała się jakby była w gabinecie za kare, zero odpowiedzi na jakiekolwiek pytania...
Przesłałam wyniki do doktor z kliniki bo nie wiem kiedy podać ten zastrzyk 🫣 ale jak na razie nie mam odpowiedzi...
Totalnie jestem zielona w tym temacie i nie wiem co mam robić...
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌włączona suplementacja💊
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏳⏰
12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏳⏰
01.2025 start z IVF ❓
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3 -
Misiula wrote:Ja już po wizycie. Do owulki już blisko ale jeszcze chwila. Poziom LH i progesteron jeszcze niski, estriadol ładny , wynik już taki owulacyjny.
Do tego mam jakiegoś małego mięśniaka w macicy cokolwiek to oznacza..bo Pani doktor nie powiedziała mi nic więcej na jego temat , w ogóle uważam ,że ta wizyta to jakaś pomyłka. Pani doktor zachowywała się jakby była w gabinecie za kare, zero odpowiedzi na jakiekolwiek pytania...
Przesłałam wyniki do doktor z kliniki bo nie wiem kiedy podać ten zastrzyk 🫣 ale jak na razie nie mam odpowiedzi...
Niestety ale zabieg usunięcia wyklucza z starań na jakiś dłuższy czas póki się wszystko nie zagoi .Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
Misiula wrote:Ja już po wizycie. Do owulki już blisko ale jeszcze chwila. Poziom LH i progesteron jeszcze niski, estriadol ładny , wynik już taki owulacyjny.
Zastrzyk pewnie jutro/pojutrze. Jutro raczej bym celowała. Kciukasy!!! 🍀🤞
Też mam malutkiego mięśniaka, doktor (taki nie z kliniki jeszcze) powiedział, że takich poniżej 1 cm się nawet nie opisuje, ale dla mnie zrobił wyjątek i mi pomierzył, żebym była spokojna. Jest podobno tak umiejscowiony, że nie powinien przeszkadzać. Zawsze lepiej nie mieć, wiadomo, ale podobno wiele kobiet ma.
40 tc 💔 -
A ja jestem w szoku że nas się tutaj tak dużo zrobiło nagle po słabym sierpniu i wrześniu musi coś w końcu ruszyć 🫶
Daniela77, Chesterka1124, Insane, DaruniaKa, Olcia1987 lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie w Pastelovej! Doktor Banaszewska przecudna wyrozumiała kobieta. Wyszło PCOS ale musimy potwierdzić badaniami 😔 wiec wywołujemy miesiączkę w 4-7 dc badania i na wizytę 24.10 i stymulujemy cykl Rekovelle
Insane, Nowa2024, Smerfelinka, Olcia1987 lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Schuyler wrote:A ja jestem w szoku że nas się tutaj tak dużo zrobiło nagle po słabym sierpniu i wrześniu musi coś w końcu ruszyć 🫶
Olcia1987 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Nitka96 wrote:Jestem po wizycie w Pastelovej! Doktor Banaszewska przecudna wyrozumiała kobieta. Wyszło PCOS ale musimy potwierdzić badaniami 😔 wiec wywołujemy miesiączkę w 4-7 dc badania i na wizytę 24.10 i stymulujemy cykl Rekovelle7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
Nitka96 wrote:Jestem po wizycie w Pastelovej! Doktor Banaszewska przecudna wyrozumiała kobieta. Wyszło PCOS ale musimy potwierdzić badaniami 😔 wiec wywołujemy miesiączkę w 4-7 dc badania i na wizytę 24.10 i stymulujemy cykl Rekovelle
To by wyjaśnialo u Ciebie dodatni test owulacyjny przy braku owulki. Bo w PCOS to stężenie LH się może wahać i być wysokie kilka razy ale nie powoduje pęknięcia pęcherzyka. Miałam tak samo na początku przed hospitalizacją w oddziale, gdzie zdiagnozowano u mnie PCOS.
Super, że trafiłaś na fajną lekarkę, która Was poprowadzi. To jest tak ważne, że maskara. Żeby ten lekarz był mądry i medycznie i życiowo.
Ten plan brzmi dobrze.
Faktycznie się nas tutaj zrobiło więcej!
Ja dopiero 2 d.c. i grzecznie czekam na testy clearblue i na monitoring 7.10. 🥲👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Mam też brać Inozytol! Polecacie jakiś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 21:30
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
22.02.24 cb
Nitka96 wrote:Mam też brać Inozytol! Polecacie jakiś?
Ja polecam Fertisim.Insane, DaruniaKa lubią tę wiadomość
-
Smerfelinka wrote:Wiecie co, u mnie przy poronieniu beta przestała prawidłowo przyrastać po 1200 i jak zobaczyłam dziś ten wynik to mnie trochę zmroziło. Ale wtedy wynik miałam 1200, a po tygodniu było tylko 1800. Teraz zdecydowanie sytuacja jest inna, ale w głowie mi tamto jeszcze siedzi. Trzymam kciuki za mojego Okruszka i bardzo wierzę w niego, ale też bardzo się boję.
To normalne, że się obawiasz po tym co przeszłaś. Myśl pozytywnie, wierzę, że nic złego nie może się wydarzyć 🤞Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Nitka96 wrote:Mam też brać Inozytol! Polecacie jakiś?
-
Chesterka1124 wrote:Dziewczyny polecają feristim. Ja biorę mio inozytol, to chyba podobne.
W kapsułkach? Czy do picia?👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
22.02.24 cb
Nitka96 wrote:Jestem po wizycie w Pastelovej! Doktor Banaszewska przecudna wyrozumiała kobieta. Wyszło PCOS ale musimy potwierdzić badaniami 😔 wiec wywołujemy miesiączkę w 4-7 dc badania i na wizytę 24.10 i stymulujemy cykl Rekovelle
Grunt ,że trafiliście w dobre ręce i ,że macie dalszy plan działania. Trzeba być dobrej myśli, PCOS to jeszcze nie wyrok 😊 miejmy nadzieję ,że tą stymulacja przyniesie super efekty.
Co do inozytolu to też polecam Fertistim , są to saszetki do rozpuszczania w wodzie, całkiem przyjemne w smaku 😊
Ja właśnie chyba po wielu miesiącach picia fertistimu go odstawiam. Ostatnio napotkałam się na post na temat inozytolu, z którego dowiedziałam się ,że inozytol obniża testosteron a ja mam ostatnio stwierdzony niedobór i mam zlecona suplementację ...🫣👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
01.2025 start z IVF ❓
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3 -
DaruniaKa wrote:Też mam małego mięśniaka, ogólnie doktor mi powiedziała że w zależności od umiejscowienia może wpływać na zapłodnienie lub nie . Ja mam w takim miejscu że nie przeszkadza i póki co się też nie powiększa , więc sobie czekamy.
Niestety ale zabieg usunięcia wyklucza z starań na jakiś dłuższy czas póki się wszystko nie zagoi .
No nic, będę kontrolować ten temat na przyszłych wizytach. Skonsultuje to jak będę na wizycie u innego lekarza bo tej Pani totalnie nie ufam 😅👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
01.2025 start z IVF ❓
🧔31 lat
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3