Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
Sama tego szukałam swego czasu dlatego chce się tym z wami podzielić ☺️ jak ciemnieją kreski w przypadku testów facelle strumieniowy i easy home 10-12dpo (lub 9-11dpo).
https://zapodaj.net/plik-dZgwg6hKkP
https://zapodaj.net/plik-sY27adcukd
Trzymajcie kciuki 🤞🏼🌸
Podjęłam decyzję że pojadę na betę w sobotę do swojego labu, ale nie wiem czy będę ja powtarzać, bo musiałabym wziąć wolne w pracy 🫣 myślicie że warto zrobić też proga?Insane lubi tę wiadomość
-
Jestem zaskoczona zadzwoniłam do internisty z luxmedu bo mam pełno badań, hormonów do zrobienia na kolejną wizytę i dała mi skierowanie na wszystko 🥹🥹🥹
xSmerfetkax, Insane, M93, kasssia, Nowa2024, Olcia1987, Smerfelinka, xmadziax, JoAnn, kknn, Aksandra lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Nitka96 wrote:Insane cudowne wieści! To zaopiekowanie daje taki wewnętrzny spokój i nadzieję że będzie dobrze ♥️🍀
Ja wyjęłam całą dokumentację medyczną od mojego ginekologa bo może uda się refundację kosztów leczenia załatwić 😍
A co masz na myśli mówiąc o refundacji kosztow leczenia ? 😊👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌włączona suplementacja💊
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏳⏰
12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏳⏰
01.2025 start z IVF ❓
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3 -
Misiula wrote:A co masz na myśli mówiąc o refundacji kosztow leczenia ? 😊
Z racji że mój ginekolog z luxmedu już próbował Aromka i Clo możemy się włączyć do programu IVF i przez to Recovelle i badania będą dofinansowane a dajemy sobie czas do marca i wtedy próbujemy IVF ☺️kasssia lubi tę wiadomość
22.02.24 cb
Nitka96 wrote:Z racji że mój ginekolog z luxmedu już próbował Aromka i Clo możemy się włączyć do programu IVF i przez to Recovelle i badania będą dofinansowane a dajemy sobie czas do marca i wtedy próbujemy IVF ☺️
Aaa ok, rozumiem, no to super bo te wszystkie badania i wizyty są mega drogie tak więc fajnie ,że uda Wam się załapać na refundację 😊
Ja jeszcze nie jestem zbytnio zorientowana w temacie IVF i tych refundacji itp. Musze się zagłębić w temat.👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
01.2025 start z IVF ❓
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Smerfetka, trzymam kciuki za sobotnią betę! 🤞 chociaż to już na pewno tylko formalność 💚
Nitka, to super, że tyle badań uda się z pakietu i jeszcze te ewentualne dofinansowanie. Niby czasami by się chciało machnąć ręką, a to się zbierają ogromne kwoty potem.xSmerfetkax lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Natt wrote:Denerwuje się, dziś o 20 mam ginekologa 🫣 Zjada mnie stres czy Siennie wygłupie i czy mi pomoże.
Będzie dobrze 🍀 dawaj znać po wizycie
Odnoście dofinansowań i badań w luxmedzie to mega się cieszę że mamy taką opcję bo zaczynamy budowę i każdy grosz oszczędzony zostanie włożony tam👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
22.02.24 cb
xSmerfetkax wrote:Sama tego szukałam swego czasu dlatego chce się tym z wami podzielić ☺️ jak ciemnieją kreski w przypadku testów facelle strumieniowy i easy home 10-12dpo (lub 9-11dpo).
https://zapodaj.net/plik-dZgwg6hKkP
https://zapodaj.net/plik-sY27adcukd
Trzymajcie kciuki 🤞🏼🌸
Podjęłam decyzję że pojadę na betę w sobotę do swojego labu, ale nie wiem czy będę ja powtarzać, bo musiałabym wziąć wolne w pracy 🫣 myślicie że warto zrobić też proga?
Trzymam kciuki ✊🏻 trochę zazdroszczę ciemniejącej kreski🙈 myśle ze warto robić progesteron, i ja bym później powtórzyła betexSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Nitka96 wrote:Będzie dobrze 🍀 dawaj znać po wizycie
Odnoście dofinansowań i badań w luxmedzie to mega się cieszę że mamy taką opcję bo zaczynamy budowę i każdy grosz oszczędzony zostanie włożony tam
A jakie badania masz teraz zlecone do zrobienia ?👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
01.2025 start z IVF ❓
🧔31 lat
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Misiula wrote:A jakie badania masz teraz zlecone do zrobienia ?
Teraz dostałam żeby dostarczyć do reszty które miałam zrobione w kwietniu
Glukoza
Glukoza po 1 h
Glukoza po 2 h
Lipidogram z LDL
Insulina
Insulina po 1 h
Insulina po 2 h
FSH
LH
E2
Testosteron
Siarczan DHEA (DHEA-S)
Glob. wiazaca h. piciowe (SHBG)
Androstendion
Prolaktyna
Resztę badań które mam :panel tromfobilia, białko S,C, homocysteina, anty tpo, anty tg i kilka innych bym musiała sprawdzić 🫣🤭👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
22.02.24 cb
Najpierw wzial moje objawy za PMS 🤦 ale jak mu opowiedziałam że nigdy przed okresem i w trakcie się tak źle nie czułam to uwierzył. Zlecił morfologię i przede wszystkim badanie tarczycy. Przepisał mi trzy opakowania duphastonu. Przy staraniach o córkę też brałam. Kupiłam trzy wykorzystałam dwa. Mam nadzieję że teraz będzie podobnie 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 18:35
Insane, Olcia1987 lubią tę wiadomość
Córka z 2023
6 miesięcy starań
Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna -
Nitka to super ze możesz się ubiegać o refundację bo te zastrzyki chna kosztują bez refundacji ponad tysiaka7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
SolAngelica wrote:Nitka to super ze możesz się ubiegać o refundację bo te zastrzyki chna kosztują bez refundacji ponad tysiaka
W pastelovej 650 zł👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
22.02.24 cb
Nitka96 wrote:Teraz dostałam żeby dostarczyć do reszty które miałam zrobione w kwietniu
Glukoza
Glukoza po 1 h
Glukoza po 2 h
Lipidogram z LDL
Insulina
Insulina po 1 h
Insulina po 2 h
FSH
LH
E2
Testosteron
Siarczan DHEA (DHEA-S)
Androstendion
Prolaktyna
Resztę badań które mam :panel tromfobilia, białko S,C, homocysteina, anty tpo, anty tg i kilka innych bym musiała sprawdzić 🫣🤭
No to powiem Ci, że jestem pod wrażeniem takiego kompleksowego podejścia do sprawy. Ale też dobrze, że sobie „pozałatwiałaś” tyle za darmo, bo zapłaciłabyś majątek tak na raz wszystko40 tc 💔 -
Insane wrote:No to powiem Ci, że jestem pod wrażeniem takiego kompleksowego podejścia do sprawy. Ale też dobrze, że sobie „pozałatwiałaś” tyle za darmo, bo zapłaciłabyś majątek tak na raz wszystko
Ja mam wrażenie że luxmed w małych miastach sprzyja i idzie załatwić wszystko 😅Insane, JoAnn, Olcia1987 lubią tę wiadomość
22.02.24 cb
Natt wrote:Najpierw wzial moje objawy za PMS 🤦 ale jak mu opowiedziałam że nigdy przed okresem i w trakcie się tak źle nie czułam to uwierzył. Zlecił morfologię i przede wszystkim badanie tarczycy. Przepisał mi trzy opakowania duphastonu. Przy staraniach o córkę też brałam. Kupiłam trzy wykorzystałam dwa. Mam nadzieję że teraz będzie podobnie 🤭
To trzymam kciuki, obyś nie doszła do trzeciej paczki 😉Natt lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Nitka96 wrote:Teraz dostałam żeby dostarczyć do reszty które miałam zrobione w kwietniu
Glukoza
Glukoza po 1 h
Glukoza po 2 h
Lipidogram z LDL
Insulina
Insulina po 1 h
Insulina po 2 h
FSH
LH
E2
Testosteron
Siarczan DHEA (DHEA-S)
Androstendion
Prolaktyna
Resztę badań które mam :panel tromfobilia, białko S,C, homocysteina, anty tpo, anty tg i kilka innych bym musiała sprawdzić 🫣🤭
No niezły zestaw 🫣 to dobrze ,że udało Ci się wyrwać skierowania z luxmedu bo ja ostatnio za 3 podstawowe hormony zapłaciłam 200 zł tak więc nie chce myśleć nawet ile by Cię to kosztowało 😅👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
01.2025 start z IVF ❓
🧔31 lat
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3