Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
Odpowiedz

Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍

Oceń ten wątek:
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 3 października, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schyuler ja byłam na takim pobycie. To jest spoko, bo wszystko masz zrobione w jednym miejscu i na NFZ. Na miejscu są robione wszystkie potrzebne badania i wychodzisz z rozpoznaniem i zaleceniami. Nie musisz latać od lekarza do lekarza. Przynajmniej tak jest w Katowicach, ja byłam tam 4 dni i wyszłam zadowolona.

Za mną kolejny szalony dzień sprzątania po remoncie. Padam na twarz, ale to nie przeszkodziło mi w upieczeniu fit sernika dyniowego z orzechami brazylijskimi i śliwkami. :D uwielbiam piec i gotować z tymi wszystkimi jesiennymi wspaniałościami, bardzo mnie to odstresowuje. :P

Chesterka1124, Olcia1987, Aksandra, kasssia lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 3 października, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Schyuler ja byłam na takim pobycie. To jest spoko, bo wszystko masz zrobione w jednym miejscu i na NFZ. Na miejscu są robione wszystkie potrzebne badania i wychodzisz z rozpoznaniem i zaleceniami. Nie musisz latać od lekarza do lekarza. Przynajmniej tak jest w Katowicach, ja byłam tam 4 dni i wyszłam zadowolona.

Za mną kolejny szalony dzień sprzątania po remoncie. Padam na twarz, ale to nie przeszkodziło mi w upieczeniu fit sernika dyniowego z orzechami brazylijskimi i śliwkami. :D uwielbiam piec i gotować z tymi wszystkimi jesiennymi wspaniałościami, bardzo mnie to odstresowuje. :P
    No właśnie chyba tak zrobię.. będzie kompleksowo w jednym miejscu wszystko .

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 3 października, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt wrote:
    Duphaston powinno się brać już po zakończonej owulacji? Bo zlecił brać 16-25dc, a ja zwykle najpóźniej mam owu 18dc. Myślicie że spokojnie mogę wziąć po przebytej według mnie owulacji?

Wręcz trzeba duphaston brać po owulacji, bo inaczej ją zablokujesz. Kolejny lekarz konował… bo inaczej nie powiem. Mierzysz temperaturę?

40 tc 💔
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 3 października, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    No właśnie chyba tak zrobię.. będzie kompleksowo w jednym miejscu wszystko .
    Cieszę się że że trafiłaś na dobrego lekarza. Jak najbardziej bym poszła na te parę dni do szpitala żeby porobić sobie badania. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że szybko postawią diagnozę i zaczniesz leczenie.

Cieszę się z dzisiejszych dobrych wiadomości 😊

My z mężem rozmawialiśmy jak wszystko zorganizujemy jak już będzie drugie dziecko. Zawsze cieszą mnie takie rozmowy z jego strony bo wtedy widzę, że mu zależy 😊

Dzisiaj byliśmy na adaptacji w żłobku i tak jak myślałam, więcej ja się stresowałam 🤣 David trochę płakał ale był bardzo dzielny 😊

Ja mam ogólnie małą zagwostke, dzisiaj mam 33 dc, owulacja niby była między 14-16 dniem według lekarza. Juz od paru dni powinnam mieć okres. Tylko, że ja dalej nie mam 🐵 Nie wiem, może to przez podróż i stres w ostatnich dniach. No raczej jak już było po owulacji to nie mogę być w ciąży, ale ciągle z tyłu głowy mam to, że może lekarz mnie oszukał 🤣 wkręcam sobie 🤣 a nie chce bez sensu robić testu 🤪 ostatnie dwa cykle miałam 35 dni dlatego zaskoczyła mnie ta wczesna owulacja 🤔 co byście zrobiły na moim miejscu? Przytulanki były w 19 dniu cyklu.
    Tak żałuję że nie mierzyłam temperatury 🙁

kasssia lubi tę wiadomość

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 3 października, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    Cieszę się że że trafiłaś na dobrego lekarza. Jak najbardziej bym poszła na te parę dni do szpitala żeby porobić sobie badania. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że szybko postawią diagnozę i zaczniesz leczenie.

Cieszę się z dzisiejszych dobrych wiadomości 😊

My z mężem rozmawialiśmy jak wszystko zorganizujemy jak już będzie drugie dziecko. Zawsze cieszą mnie takie rozmowy z jego strony bo wtedy widzę, że mu zależy 😊

Dzisiaj byliśmy na adaptacji w żłobku i tak jak myślałam, więcej ja się stresowałam 🤣 David trochę płakał ale był bardzo dzielny 😊

Ja mam ogólnie małą zagwostke, dzisiaj mam 33 dc, owulacja niby była między 14-16 dniem według lekarza. Juz od paru dni powinnam mieć okres. Tylko, że ja dalej nie mam 🐵 Nie wiem, może to przez podróż i stres w ostatnich dniach. No raczej jak już było po owulacji to nie mogę być w ciąży, ale ciągle z tyłu głowy mam to, że może lekarz mnie oszukał 🤣 wkręcam sobie 🤣 a nie chce bez sensu robić testu 🤪 ostatnie dwa cykle miałam 35 dni dlatego zaskoczyła mnie ta wczesna owulacja 🤔 co byście zrobiły na moim miejscu? Przytulanki były w 19 dniu cyklu.
    Tak żałuję że nie mierzyłam temperatury 🙁

To mierz sobie od jutra. Będziesz miała odniesienie do poprzednich cykli. U mnie co cykl utrzymuje się ta sama linia podstawowa.
    Jestem w stanie uwierzyć, że lekarz źle ocenił 🤞🍀

40 tc 💔

Wysłany: 3 października, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    To mierz sobie od jutra. Będziesz miała odniesienie do poprzednich cykli. U mnie co cykl utrzymuje się ta sama linia podstawowa.
    Jestem w stanie uwierzyć, że lekarz źle ocenił 🤞🍀
    To tak zrobię rano 🤞

Insane lubi tę wiadomość

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    10 2023 poronienie 7tc 💔

4 2024 biochem

age.png
  • Natt Przyjaciółka

Wysłany: 3 października, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Wręcz trzeba duphaston brać po owulacji, bo inaczej ją zablokujesz. Kolejny lekarz konował… bo inaczej nie powiem. Mierzysz temperaturę?

Mierze, chyba poprostu zlecił jak przy cyklu 28dniowym, a ja mam każdy trochę inny.

Córka z 2023
    6 miesięcy starań

Kwiecień 2024 druga runda starań 🤱
    Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
  • Natt Przyjaciółka

Wysłany: 3 października, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z resztą czytałam już jakiś czas temu i nawet chyba tutaj na forum też, ze w takiej dawce jaka jest w duphastonie nie wpływa on na owu.

Córka z 2023
    6 miesięcy starań

Wysłany: 4 października, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt wrote:
    Z resztą czytałam już jakiś czas temu i nawet chyba tutaj na forum też, ze w takiej dawce jaka jest w duphastonie nie wpływa on na owu.
    Oczywiście, że ma. Progesteron jest uwalniany po owulacji, dany wcześniej hamuje owulację

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    10 2023 poronienie 7tc 💔

4 2024 biochem

age.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 4 października, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt wrote:

A w jakiej dawce? Standardowo się bierze 2x1 i to już jest sporo. Natura zaprogramowała nas tak, że progesteron wydziela się po owulacji 😉
    Lekarz powinien Ci chociaż powiedzieć, że w teorii przy książkowym cyklu 28 dniowym bierze się od 16 dc, ale ta teoria zakłada, że owulacja wtedy wypada koło 13… Jestem ostatnią osobą, która by tych lekarzy broniła (a przynajmniej nie za takie podstawowe rzeczy).
    Jeśli mierzysz temperaturę to super, bo po niej też można stwierdzić, że jest już po owulce i zaleca się branie duphastonu wtedy od trzeciego dnia wysokich temperatur.
    Piszę to wszystko tylko dlatego, że pytałaś 🙂 a zrobisz jak uważasz. W teorii też powinno się słuchać lekarza, a nie ludzi z forum 😉

Chesterka1124, Misiula lubią tę wiadomość

40 tc 💔
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 4 października, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    ja w powiem ze mi trochę ręce opadły wczoraj. Mój mąż ma mega ciężka sytuację w pracy i mega się stresuje. Najlepsze że nic nie zrobił ale wyłapał błąd poprzedników i może to kosztować forem teraz miliony... Wiec mogą go zwolnić ale może też odpowiadać finansowo. Według mnie nie ma podstawa ale on kocha się zamartwiać więc się stresuje. 2 tygodnie temu go pytałam czy w takim razie chce wstrzymać starania i stwierdził że nie. A teraz jak mi się zaczął płodny okres i już leżymy w łóżku to on stwierdził że się boi i że nie chce do puki sytuacja się nie wyjaśni... Powiem wam że mnie wcięło bo o ile rozumiem że jest mega zestresowany i słowem się nie odezwałam to zrobiło mi się przykro, bo ja kłuję się biorę leki latam na monitoringu sprawdzam temperaturę o 6 rano, a on się wycofuje w ostatnim momencie. Zwłaszcza że to on bardziej naciskał na drugie dziecko. I dziś idę na monitoring i nawet nie wiem po co....

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
  • Insane Autorytet

Wysłany: 4 października, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Hej dziewczyny.
    ja w powiem ze mi trochę ręce opadły wczoraj. Mój mąż ma mega ciężka sytuację w pracy i mega się stresuje. Najlepsze że nic nie zrobił ale wyłapał błąd poprzedników i może to kosztować forem teraz miliony... Wiec mogą go zwolnić ale może też odpowiadać finansowo. Według mnie nie ma podstawa ale on kocha się zamartwiać więc się stresuje. 2 tygodnie temu go pytałam czy w takim razie chce wstrzymać starania i stwierdził że nie. A teraz jak mi się zaczął płodny okres i już leżymy w łóżku to on stwierdził że się boi i że nie chce do puki sytuacja się nie wyjaśni... Powiem wam że mnie wcięło bo o ile rozumiem że jest mega zestresowany i słowem się nie odezwałam to zrobiło mi się przykro, bo ja kłuję się biorę leki latam na monitoringu sprawdzam temperaturę o 6 rano, a on się wycofuje w ostatnim momencie. Zwłaszcza że to on bardziej naciskał na drugie dziecko. I dziś idę na monitoring i nawet nie wiem po co....

Współczuję Ci 🙁 byłabym mocno rozgoryczona na Twoim miejscu, ale Twojego męża też szkoda. Musi być naprawdę przerażony… A konsultowaliście się z jakimś prawnikiem? Może warto zapłacić za taką jedną wizytę, na której może ten prawnik by jakoś uspokoił Twojego męża, wskazał jakieś możliwe scenariusze. Wiem, że to to łatwo mówić, ale tak stresującą, destrukcyjną pracę najlepiej po prostu rzucić, zmienić. Bo to się można tylko poważnie pochorować. Przewlekły stres może wykończyć.
    Trzymam kciuki, że wypracujecie wspólnie jakiś plan działania. Rozmowa przede wszystkim. Ściskam! ❤️

Jaszczureczka lubi tę wiadomość

40 tc 💔

Wysłany: 4 października, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica przykro mi bardzo, doskonale Cię rozumiem. Może musieicie jeszcze raz porozmawiać? Moj mąż też chwilami mówi, że nie wie czy damy radę finansowo. Ja zawsze mówię, że dziecko nie urodzi się jutro, tylko za parę miesięcy. W międzyczasie odkładamy ile się da i nie wydajemy na pierdoly. Faceci zawsze się boją.

Ja chyba dzisiaj kupię dwa czułe testy... Przetrzymam sobie siku i po południu i jutro rano sikne bo doprowadza mnie to do szału, że nie mam dalej okresu 😥

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    10 2023 poronienie 7tc 💔

4 2024 biochem

age.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 4 października, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    SolAngelica przykro mi bardzo, doskonale Cię rozumiem. Może musieicie jeszcze raz porozmawiać? Moj mąż też chwilami mówi, że nie wie czy damy radę finansowo. Ja zawsze mówię, że dziecko nie urodzi się jutro, tylko za parę miesięcy. W międzyczasie odkładamy ile się da i nie wydajemy na pierdoly. Faceci zawsze się boją.

Ja chyba dzisiaj kupię dwa czułe testy... Przetrzymam sobie siku i po południu i jutro rano sikne bo doprowadza mnie to do szału, że nie mam dalej okresu 😥

Oby to zwiastowało dwie krechy 🥰🤞 czekamy na info 😁

🙎‍♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
    AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston

👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

Wysłany: 4 października, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Oby to zwiastowało dwie krechy 🥰🤞 czekamy na info 😁
    Nie nastawiam się bardzo ale dziwna sytuacja. A nigdy nie miałam problemu z drugą fazą.

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    10 2023 poronienie 7tc 💔

4 2024 biochem

age.png
  • Insane Autorytet

Wysłany: 4 października, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    Nie nastawiam się bardzo ale dziwna sytuacja. A nigdy nie miałam problemu z drugą fazą.

A zmierzyłaś sobie rano temperaturę? 😁🤞🍀

40 tc 💔

Wysłany: 4 października, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    A zmierzyłaś sobie rano temperaturę? 😁🤞🍀
    Właśnie nie, bo synek ma katar i ogólnie 3/4 nocy nie spałam a on wstał o 6 😑

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    10 2023 poronienie 7tc 💔

4 2024 biochem

age.png
  • Natt Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    A w jakiej dawce? Standardowo się bierze 2x1 i to już jest sporo. Natura zaprogramowała nas tak, że progesteron wydziela się po owulacji 😉
    Lekarz powinien Ci chociaż powiedzieć, że w teorii przy książkowym cyklu 28 dniowym bierze się od 16 dc, ale ta teoria zakłada, że owulacja wtedy wypada koło 13… Jestem ostatnią osobą, która by tych lekarzy broniła (a przynajmniej nie za takie podstawowe rzeczy).
    Jeśli mierzysz temperaturę to super, bo po niej też można stwierdzić, że jest już po owulce i zaleca się branie duphastonu wtedy od trzeciego dnia wysokich temperatur.
    Piszę to wszystko tylko dlatego, że pytałaś 🙂 a zrobisz jak uważasz. W teorii też powinno się słuchać lekarza, a nie ludzi z forum 😉

Tak mam zlecone dwie dziennie. Mierze temperaturę, więc będę wiedzieć kiedy mniej więcej była owu. No właśnie różne są głosy 😪 i człowiek się miesza. Przy córce też brałam po owulacji.

Córka z 2023
    6 miesięcy starań

• Insane Autorytet

Wysłany: 4 października, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt wrote:
    Tak mam zlecone dwie dziennie. Mierze temperaturę, więc będę wiedzieć kiedy mniej więcej była owu. No właśnie różne są głosy 😪 i człowiek się miesza. Przy córce też brałam po owulacji.

Nie możemy Ci tutaj mówić, jak masz robić… Powinnaś słuchać lekarza, ale ja wiem jak jest… rozumiem Cię. Może spróbuj do niego umówić się na teleporadę, zapytaj, czy się dobrze zrozumieliście, bo Ty owulki masz później. Zobaczysz, co Ci powie. Jeśli mu ufasz i czujesz się z nim bezpiecznie, to rób, jak Ci każe. A jak nie, to zawsze możesz poszukać innego.
    Jakby moje słowa nie brzmiały, ja naprawdę życzę Ci i wszystkim dziewczynom z forum jak najlepiej 💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października, 10:11

40 tc 💔
  • Natt Przyjaciółka

Wysłany: 4 października, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Nie możemy Ci tutaj mówić, jak masz robić… Powinnaś słuchać lekarza, ale ja wiem jak jest… rozumiem Cię. Może spróbuj do niego umówić się na teleporadę, zapytaj, czy się dobrze zrozumieliście, bo Ty owulki masz później. Zobaczysz, co Ci powie. Jeśli mu ufasz i czujesz się z nim bezpiecznie, to rób, jak Ci każe. A jak nie, to zawsze możesz poszukać innego.
    Jakby moje słowa nie brzmiały, ja naprawdę życzę Ci i wszystkim dziewczynom z forum jak najlepiej 💚

To mój nowy lekarz. Byłam u niego drugi raz. Zrobię tak jak mówisz, przecież to i tak nie zaszkodzi 😂

Insane lubi tę wiadomość

Córka z 2023
    6 miesięcy starań

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ