Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfelinko - przytulam Cię. Dla mnie chyba w tym wszystkim najtrudniejsze jest właśnie to czekanie. To wszystko trwa i czuję upływający czas. Wierzę, że wszystko pomału sobie poukładacie i spełnicie Wasze marzenie w swoim czasie. Powoli.
Psia Mama - bardzo mnie cieszy ta wspaniała wiadomość i dziękuję, że przywracasz w nas nadzieję! ❤
Veerget no właśnie, to jest trochę tak, że trzeba potraktować to jako przygotowanie "domu" dla maluszka, którym będziemy my same przez te pierwsze 9 miesięcy jego życia. Ale łatwiej powiedzieć a trudniej zaakceptować te wszystkie komplikacje. Ale nie można się poddawaćSmerfelinka, Vergeet, PsiaMama93 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
aannddzzia wrote:Cześć dziewczyny , @ spóźnia mi się już 8 dni czy jeśli test ciążowy robiony dzień po spodziewanej miesiaczce i 4 dni po był negatywny to ma sens jeszcze testować ? Czy raczej pozostaje tylko czekać na spóźniona @ 😞
Ja bym zrobiła betę z krwi👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
Nowa2024 wrote:Rozumiem Cię bardzo, bo ciężko jest odpuścić jak już jest się tak daleko, bo w mojej głowie też jest mega ciężko jak wszystko odwleka się w czasie…nie dość że tak długi czas starań to jeszcze cały czas pod górkę…i wiadomo odpoczynek od tego wszystkiego byłby fajny, ale taka świadomość, że znowu by się to wszystko przedłużyło jest nie do zniesienia
Zgadzam się w 100%
Ja mam takie dni, że mam ochotę rzucić to wszystko w cholerę, ale mimo to chcę mieć drugie dziecko, więc rzucić niejako nie mogę. Mam też takie dni, że denerwuje mnie okropnie to, że teraz nic się nie dzieje, a ja mam adhd (niestety serio mam) i źle znoszę czekanie na coś, stan takiego zawieszenia, kiedy realnie nie mam na nic wpływu. Ja potrzebuję działać.
kałamarnica 11 wrote:Smerfelinko - przytulam Cię. Dla mnie chyba w tym wszystkim najtrudniejsze jest właśnie to czekanie. To wszystko trwa i czuję upływający czas. Wierzę, że wszystko pomału sobie poukładacie i spełnicie Wasze marzenie w swoim czasie. Powoli.
Tak, to czekanie mnie aktualnie wykańcza. Ja nie umiem powoli, a niestety niektórych rzeczy nie da się przyspieszyć i ciężko mi sobie z tym poradzić. Ale dziękuję i liczę na to, że będzie tak, jak piszesz. Jeszcze mam nadzieję.👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Smerfelinka możemy sobie przybić piątkę, mam podobnie 😵💫
Dla mnie takie zawieszenie jest straszne i ta nie pewność kiedy uda się zajść kolejny raz 😕
Chyba nigdy w życiu nie czekałam na okres jak teraz żeby próbować dalej 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 15:29
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
aannddzzia wrote:Cześć dziewczyny , @ spóźnia mi się już 8 dni czy jeśli test ciążowy robiony dzień po spodziewanej miesiaczce i 4 dni po był negatywny to ma sens jeszcze testować ? Czy raczej pozostaje tylko czekać na spóźniona @ 😞
A wiesz kiedy miałaś owulację? Mogla się przesunąć i wcale 🐒 się nie spóźnia… albo jw beta, jeśli wiesz kiedy była ow. Beta rozwieje wątpliwości wtedy 💪🏼👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Olcia1987 wrote:A wiesz kiedy miałaś owulację? Mogla się przesunąć i wcale 🐒 się nie spóźnia… albo jw beta, jeśli wiesz kiedy była ow. Beta rozwieje wątpliwości wtedy 💪🏼
Cykle mam co 28 dni czasem się spóźnia ale jest to zazwyczaj kwestia dnia czy dwóch a nie tyle , owulację nie wiem kiedy miałam dokładnie ale 10 października ginekolog potwierdził że przeszłam owulację i mam ciałko żółte 🤔 -
Oj tak zgadzam się z wami, najgorsze jest oczekiwanie a tak naprawdę „działania” w cyklu jest niedużo, a większość oczekiwania- a to na owulację, a to na transfer, na testowanie, na stymulację itp. I się tak ciągnie o ciągnie miesiąc za miesiącem 🙈🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
aannddzzia wrote:Cykle mam co 28 dni czasem się spóźnia ale jest to zazwyczaj kwestia dnia czy dwóch a nie tyle , owulację nie wiem kiedy miałam dokładnie ale 10 października ginekolog potwierdził że przeszłam owulację i mam ciałko żółte 🤔🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Cykl start 30.10🩸
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Smerfelinka, znam to. Ja też jestem z tych "już teraz natychmiast" i te starania mnie bardzo boleśnie uczą cierpliwości.
Właśnie wyliczyłam, że po przeleczeniu ureaplasmy i po kontrolnym wymazie dopiero w styczniu dotrę do szpitala na HSG, czyli do starań dopiero od lutego. Długa ta przerwa będzie 💔 😢 ciężko mi się jakoś z tym pogodzić...👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
Jeeej, ale się wątek rozkręcił, jak się ma parę godzin opóźnienia, to już się ciężko połapać 😂
PsiaMama gratulacje!!! ❤️ Ogromnie się cieszę Kochana! A co lekarz powiedział na TSH i delikatne plamienie?
Aksandra, bo ja chyba coś przegapiłam, jutro miałaś mieć transfer i Ci przesuwają ze względu, na brak cytologii, czy po prostu czekasz na wynik, a transfer ma być planowo? Przeżywam całą Twoją procedurę chyba, jak swoją własną ❤️
Ja przyszły cykl dołączę do dziewczyn zarastających pajęczyną haha 😂 spodobał mi się ten tekst 😂 aż będzie to milej znieść hahaVergeet, kałamarnica 11, Olcia1987, Aksandra lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
O matko to czy ktoś zostaje ze mną na placu boju w listopadzie? 😂 choć mąż pewnie by się ucieszył z pajęczynki chociaż na miesiąc by miał spokój 😂🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Cykl start 30.10🩸
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Isane tsh trochę za wysokie, dostałam euthyrox a na plamienie stwierdził że to normalne, mam się nie przejmować wystarczy małe podrażnienie i może dojść do plamienia. Teraz po usg mam jeszcze większe plamienie ale już luuuz ..Jestem spokojna😊 pożegnałam się z lekarzem, spotkam się z nim w przyszłym roku jak będziemy walczyć o rodzeństwo 🤭
Insane, kałamarnica 11, Nowa2024, kknn, Vergeet, Smerfelinka lubią tę wiadomość
Starania naturalne- 5lat
Diagnoza- duża ilość plemników, całkowity brak ruchliwosci
26.04.24 IUI z nasieniem dawcy❌️
10.05 hcg <1😥
21.05 badanie drożności jajowodow
25.05 IUI ten sam dawca ❌️
8.06 hcg <4.3😥
INV
24.08 punkcja
13 jajeczek-6 zaplodnionych- 4❄️zarodki😍
24.09 transfer❄️ 5d bl. 5.1.1
5dpt⏸️
6dpt beta 39
8dp beta 96 prog. 19,5
10dpt 202
13dpt 628
16dpt 2191
21dp 11511❤️
22.10 bijące serduszko!🥰 0.5cm kropka🥰 -
Vergeet wrote:O matko to czy ktoś zostaje ze mną na placu boju w listopadzie? 😂 choć mąż pewnie by się ucieszył z pajęczynki chociaż na miesiąc by miał spokój 😂
Jaaaaa, chyba że zobaczę dwie kreski w przyszłym tygodniu.Vergeet lubi tę wiadomość
-
Vergeet wrote:O matko to czy ktoś zostaje ze mną na placu boju w listopadzie? 😂 choć mąż pewnie by się ucieszył z pajęczynki chociaż na miesiąc by miał spokój 😂
Melduje, że ja będę Ci towarzyszyć w listopadzie 🤞
Mam nadzieję ,że to ostatni cykl bo szczerze powiem nie najlepiej czuje się na tej stymulacji...mam chyba większość skutków ubocznych 🫣
Mam nadzieję ,że do owulacji moje samopoczucie się poprawi bo jak na razie jakiejkolwiek "seksy" to ostatnia rzecz na którą mam ochotę ...🫣🤣Vergeet lubi tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌włączona suplementacja💊
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏳⏰
12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏳⏰
01.2025 start z IVF ❓
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3 -
Vergeet lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Kochana no ja napewno 🤣💪🏼
Nawet owulacji jeszcze nie miałam więc szykuje się na listopad 🤞🏼
Nie ma pajęczynki chyba że na halloween na dekoracje 🤣🤣Vergeet lubi tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Ja też będę w listopadzie ☺️
A nie .. stop.. przecież musi nam się udać jescze w październiku 🥺 do okresu u mnie 3 dni, nie czuję nic oprócz wszechobecnego wkurwu jak zawsze kilka dni przed okresemVergeet lubi tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Misiula wrote:Melduje, że ja będę Ci towarzyszyć w listopadzie 🤞
Mam nadzieję ,że to ostatni cykl bo szczerze powiem nie najlepiej czuje się na tej stymulacji...mam chyba większość skutków ubocznych 🫣
Mam nadzieję ,że do owulacji moje samopoczucie się poprawi bo jak na razie jakiejkolwiek "seksy" to ostatnia rzecz na którą mam ochotę ...🫣🤣
A jakie konkretnie masz skutki uboczne? Ja się niby czuje ok ale te wahania nastrojów są dramatyczne. Tak łatwo wyprowadzić mnie z równowagi .... a przed chwila popłakałam się bo zobaczyłam post na fejsbuku Wrocławia z tablica upamiętniająca powodz... z 97 roku xd po chwili się już z siebie śmiałam.
Czy tylko ja jestem taka szajbnieta?Vergeet lubi tę wiadomość
-
Kc1234 wrote:Ja też będę w listopadzie ☺️
A nie .. stop.. przecież musi nam się udać jescze w październiku 🥺 do okresu u mnie 3 dni, nie czuję nic oprócz wszechobecnego wkurwu jak zawsze kilka dni przed okresem
Ooo taak też mam wahania nastrojów jak zawsze przed 🐒 chociaż u mnie to nie wiadomo co się dzieje w podbrzuszu teraz 🤣🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Właśnie naoglądałam się na tt w którym dpo jak ciemne kreski na testach miały laski xD i powiem wam no jest dla mnie jeszcze nadzieja 🤣 niektóre w 13/14dpo miały taaaak jasne kreski, że jeśli jestem zapłodniona to miała prawo się u mnie jeszcze dzisiaj nie pojawić 🤣🤣🤣
Misiula, Vergeet, Smerfelinka, Olcia1987 lubią tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)