Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
Odpowiedz

Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍

Oceń ten wątek:
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    A jakie konkretnie masz skutki uboczne? Ja się niby czuje ok ale te wahania nastrojów są dramatyczne. Tak łatwo wyprowadzić mnie z równowagi .... a przed chwila popłakałam się bo zobaczyłam post na fejsbuku Wrocławia z tablica upamiętniająca powodz... z 97 roku xd po chwili się już z siebie śmiałam.
    Czy tylko ja jestem taka szajbnieta?

Oj tak wahania nastroju to jakaś masakra.. generalnie bez kija nie podchodź.. serio 🫣 wszystko i wszyscy mnie wkurzają bez powodu do tego totalne rozbicie, bóle głowy, mdłości, wysypało mnie krostami jak nigdy, obżeram się słodyczami jak opętana i w ogóle jestem ciągle głodna, boli mnie wszystko..mięśnie i stawy jak bym była nie wiem po jakim wysiłku a nic nie robiłam..generalnie na każdej płaszczyźnie czuje się źle 🙆🫣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 18:28

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92✅
    Cykle owulacyjne ✅
    badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌włączona suplementacja💊
    09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
    28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
    10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
    10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
    11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏳⏰

12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏳⏰
    01.2025 start z IVF ❓

Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy

🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅
    morfologia 8%
    badania hormonalne ✅

Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Oj tak wahania nastroju to jakaś masakra.. generalnie bez kija nie podchodź.. serio 🫣 wszystko i wszyscy mnie wkurzają bez powodu do tego totalne rozbicie, bóle głowy, mdłości, wysypało mnie krostami jak nigdy, obżeram się słodyczami jak opętana i w ogóle jestem ciągle głodna, boli mnie wszystko..mięśnie i stawy jak bym była nie wiem po jakim wysiłku a nic nie robiłam..generalnie na każdej płaszczyźnie czuje się źle 🙆🫣🤣
    Jak długo trwają te objaw? Tylko te parę dni które bierze się lamette ?

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Jak długo trwają te objaw? Tylko te parę dni które bierze się lamette ?

Nie mam pojęcia , to mój pierwszy cykl stymulowany więc nie mam zbytnio doświadczenia w tym temacie. 🫣 To dziś mój 4 dzień z letrozolem i dziś jest kumulacja objawów, jutro ostatnia tabletka i mam nadzieję ,że te objawy ustąpią.

Kc1234 lubi tę wiadomość

💃30 lat
    AMH 1,92✅
    Cykle owulacyjne ✅
    28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna

01.2025 start z IVF ❓

Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy

🧔31 lat
    morfologia 8%
    badania hormonalne ✅

• Insane Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    O matko to czy ktoś zostaje ze mną na placu boju w listopadzie? 😂 choć mąż pewnie by się ucieszył z pajęczynki chociaż na miesiąc by miał spokój 😂

Tzn ja jeszcze 15 listopada będę testowała, a kolejny cykl odpuszczony na badania. Więc teoretycznie dopiero nie testowała będę w grudniu 😉

Vergeet lubi tę wiadomość

40 tc 💔
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku nie straszcie nawet! Ten cykl jest moim ostatnim bez stymulacji, od listopada zaczynamy z lamettą 🙈 nie wiedziałam, że może mieć takie skutki uboczne 🙈 wiec tym bardziej trzymam za siebie kciuki aby udało się jeszcze w tym cyklu 😂 a jak nie, to fajna ekipa nam się szykuje do dalszej walki 💕

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Jejku nie straszcie nawet! Ten cykl jest moim ostatnim bez stymulacji, od listopada zaczynamy z lamettą 🙈 nie wiedziałam, że może mieć takie skutki uboczne 🙈 wiec tym bardziej trzymam za siebie kciuki aby udało się jeszcze w tym cyklu 😂 a jak nie, to fajna ekipa nam się szykuje do dalszej walki 💕

Ja mogę Cię pocieszyć, że psychicznie ja na stymulacji nie miałam totalnie żadnych skutków ubocznych, czułam się jak zwykle 😁
    Ale w moim przypadku był straszny minus stymulacji letrozolem - prawie zerowa ilość śluzu płodnego. Pytałam lekarza i czytałam też, że to się może zdarzać💁🏼‍♀️ Mam tylko nadzieję, że teraz w cyklach nie stymulowanych wszystko wróci do normy

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:

Każdy organizm jest inny, wiele dziewczyn nie odczuwa żadnych skutków ubocznych tak więc nie stresuj się na zapas 😊 wierz w to ,że ten cykl będzie szczęśliwy i ,że ta stymulacja nie będzie Ci w ogóle potrzebna 🤞😊

💃30 lat
    AMH 1,92✅
    Cykle owulacyjne ✅

01.2025 start z IVF ❓

🧔31 lat
    morfologia 8%
    badania hormonalne ✅

• Minia000 Ekspertka

Wysłany: 22 października, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Nie mam pojęcia , to mój pierwszy cykl stymulowany więc nie mam zbytnio doświadczenia w tym temacie. 🫣 To dziś mój 4 dzień z letrozolem i dziś jest kumulacja objawów, jutro ostatnia tabletka i mam nadzieję ,że te objawy ustąpią.

U mnie gorsze objawy (wahania nastrojow) są po owulacji... to mój 3 cykl stymulowany lametta.
    Do tego dorzuciłam sobie dietę pudełkową z niskim IQ, no głupio podjadać więc staram się trzymać a też zjadłabym wilka z kopytami i zagryzła jeszcze ciastkiem...
    Mężowi tłumaczę ze musi to znieść, bo się faszeruje hormonami i niestety takie są skutki.
    Na szczęście mdlosci tym razem nie mam.

Ale pociesze Was trochę, w drugim cyklu stymulowanym pierwszy raz w życiu zobaczyłam dwie kreski. Krotko trwała moja radość ale przynajmniej wiem, że to możliwe!

Misiula lubi tę wiadomość

• Misiula Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Tzn ja jeszcze 15 listopada będę testowała, a kolejny cykl odpuszczony na badania. Więc teoretycznie dopiero nie testowała będę w grudniu 😉

Może to będzie właśnie ten szczęśliwy cykl ? 🤞😍

Znowu będziemy testować razem , ja też koło 15 pewnie 🫣

💃30 lat
    AMH 1,92✅
    Cykle owulacyjne ✅

01.2025 start z IVF ❓

🧔31 lat
    morfologia 8%
    badania hormonalne ✅

• Minia000 Ekspertka

Wysłany: 22 października, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Każdy organizm jest inny, wiele dziewczyn nie odczuwa żadnych skutków ubocznych tak więc nie stresuj się na zapas 😊 wierz w to ,że ten cykl będzie szczęśliwy i ,że ta stymulacja nie będzie Ci w ogóle potrzebna 🤞😊

Dokładnie tak. Ja co do zasady nie widzę jakiś szczególnie dotkliwych skutków ubocznych. Miewałam takie pms bez stymulacji, że też wahania nastrojow były ogromne.
    Stymulacja to może być szansa i tak na to patrz ;)
    Oczywiście wierze, ze nie będzie Ci potrzeba

• Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie nadrobiłam wiadomosci... Ja się mało udzielam, z jednej strony nie mam czasu a z drugiej próbuje się troszkę zdystansować od wszystkiego... U mnie chyba cykl będzie bez owulacji, temperatura skacze jakoś dziwnie... Trochę mnie to załamuje ale mierzę dalej z nadzieją. Niby podchodzę na luzie ale wiecie jak to jest, nie da się 😥

Co do chorowania w żłobkach i przedszkolach i szkołach... Nam w żłobku powiedzieli, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby chodził. Chyba, że jakaś choroba zakaźna. Gorączka? Jak dobrze się czuje to może być w żłobku. Katar? U nich standard. A wiecie jak jest w UK w szkołach? Dziecko idzie jak ma 5 lat. Jak dziecko nie chodzi do szkoły to rodzic płaci karę. I to jest kara pieniężna, chyba, że dziecko ma zwolnienie lekarskie. Antybiotyk? Moze brać w szkole. Tam samo z innymi lekami. Dla mnie trochę dramat ale co kraj to obyczaj.

Osobiście nigdy dziecka z goraczka nie puszcze do placówki.

Wczoraj 5 godzin w żłobku, zjadł obiad i nawet zasnął na drzemkę a dzisiaj miał dzień wolny i już się pytaj kiedy idziemy do cioci 🤣

Nowa, ja wciąż wierzę, że tam się coś dzieje ❤️

Insane, przytulam Cię mocno🫂

Jeżowa, odpoczywaj 🫂

Schuyler, z tą obroczką faktycznie ciężka sprawa 🥺🫂

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Daniela77 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    O matko to czy ktoś zostaje ze mną na placu boju w listopadzie? 😂 choć mąż pewnie by się ucieszył z pajęczynki chociaż na miesiąc by miał spokój 😂
    Ja zostanę 😎

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to w takim razie trzeba czekać i przyjąć to co da mi los, czy będą jakieś skutki uboczne czy nie- wierzę że warto 😀 póki co wciąż wierzę, że ten cykl będzie szczęśliwy 🤞

Ale wilczego głodu współczuję, okropne uczucie 🙈 a jeszcze jak się tak naje i to uczucie ciężkości eh 🙈

Misiula lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼

Cykl start 30.10🩸
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 22 października, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    No dobra, to w takim razie trzeba czekać i przyjąć to co da mi los, czy będą jakieś skutki uboczne czy nie- wierzę że warto 😀 póki co wciąż wierzę, że ten cykl będzie szczęśliwy 🤞

Ale wilczego głodu współczuję, okropne uczucie 🙈 a jeszcze jak się tak naje i to uczucie ciężkości eh 🙈
    Ja też przyszły cykl ze stymulacją, ale totalnie nic nie czytałam więc może teraz się zaskoczyłam że jakieś skutki uboczne. Ale mnie zazwyczaj omijają 🤔🤔 więc może będzie podobnie

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 22 października, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    Jeszcze nie nadrobiłam wiadomosci... Ja się mało udzielam, z jednej strony nie mam czasu a z drugiej próbuje się troszkę zdystansować od wszystkiego... U mnie chyba cykl będzie bez owulacji, temperatura skacze jakoś dziwnie... Trochę mnie to załamuje ale mierzę dalej z nadzieją. Niby podchodzę na luzie ale wiecie jak to jest, nie da się 😥

Co do chorowania w żłobkach i przedszkolach i szkołach... Nam w żłobku powiedzieli, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby chodził. Chyba, że jakaś choroba zakaźna. Gorączka? Jak dobrze się czuje to może być w żłobku. Katar? U nich standard. A wiecie jak jest w UK w szkołach? Dziecko idzie jak ma 5 lat. Jak dziecko nie chodzi do szkoły to rodzic płaci karę. I to jest kara pieniężna, chyba, że dziecko ma zwolnienie lekarskie. Antybiotyk? Moze brać w szkole. Tam samo z innymi lekami. Dla mnie trochę dramat ale co kraj to obyczaj.

Osobiście nigdy dziecka z goraczka nie puszcze do placówki.

Wczoraj 5 godzin w żłobku, zjadł obiad i nawet zasnął na drzemkę a dzisiaj miał dzień wolny i już się pytaj kiedy idziemy do cioci 🤣

Nowa, ja wciąż wierzę, że tam się coś dzieje ❤️

Insane, przytulam Cię mocno🫂

Jeżowa, odpoczywaj 🫂

Schuyler, z tą obroczką faktycznie ciężka sprawa 🥺🫂
    No jak czytam o innych krajach to my w Polsce naprawdę nie mamy tak źle 🙈 tak samo z ciążą, w UK bardzo długo nie traktują jej ponoć w ogóle jak ciąże, zwolnienia są bardzo krótkie itp,

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼

Cykl start 30.10🩸
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 22 października, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet ja jestem na Lametcie od maja i nie miałam nigdy żadnego skutku ubocznego. Czuję się zupełnie normalnie :) mam owulacje i mam dużo śluzu płodnego i ładne endometrium (szkoda, że nie ma ciąży mimo tego, no ale xD)

A najgorszy czas w cyklu mam przed okresem. A już szczególnie pomiędzy zakończeniem dupka a okresem, kiedy wiem, że nie jestem w ciąży, a małpy jeszcze nie ma. Wtedy się zastanawiam czy ktoś kiedyś umarł z wkurwienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 19:13

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • KasiaBe90 Ekspertka

Wysłany: 22 października, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    A wiecie jak jest w UK w szkołach? Dziecko idzie jak ma 5 lat. Jak dziecko nie chodzi do szkoły to rodzic płaci karę. I to jest kara pieniężna
    U nas też tak jest, mamy obowiązek co miesiąc sprawdzać frekwencje dzieci i jak nie ma 50% to idzie kara pieniężna tzw kara administracyjna. Jak się powtarza to idzie wniosek o wgląd sądu w sytuację rodzinną.

22.10- ⏸️ (10dpo)
    23.10- beta 44,32 🥹; progesteron 18,24
    25.10- beta 183,62; progesteron 17,40
    28.10- beta 962,62; progesteron 25,40
    2.11- beta 7268,00; progesteron 17,74
    4.11- pęcherzyk ciążowy 8mm 😍
    8.11- 1cm człowieka z bijącym serduszkiem 😍
  • Insane Autorytet

Wysłany: 22 października, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:

(…)

Mam tak samo… też próbuję złapać dystans, ale jak czegoś się chce i tyle czasu do czegoś się dąży to nie da się nie myśleć.

Wykres Ci faktycznie skacze, ale teraz masz taki dołek jakby przedowulacyjny. Może jutro 🤞

40 tc 💔
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 22 października, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler udało się znaleźć obrączkę ?

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 22 października, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    No jak czytam o innych krajach to my w Polsce naprawdę nie mamy tak źle 🙈 tak samo z ciążą, w UK bardzo długo nie traktują jej ponoć w ogóle jak ciąże, zwolnienia są bardzo krótkie itp,
    Ciążę traktują od początku, tylko, że jeżeli nie masz historii poronien itd to do 12 tygodnia dla nich wszystko może się wydarzyć, nie dają leków. Niestety nazywają to 'selekcja naturalna' 🙄 tutaj ciaza to nie choroba i jeżeli nie ma przeciwskazań to pracuje się do końca. L4 płacą naprawdę grosze więc się nie opłaca, ja sama pracowałam 7,5 miesiąca potem poszłam na urlop i dopiero na macierzyński.

Insane, no właśnie dzisiaj mam taki dołek na wykresie więc może jutro, oby udało się dzisiaj serduszkowac 🤞z tym też krucho ostatnio 🙄

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ