Październik zwiastuje jesienną szarówkę, weź starego pod koc, a w czerwcu na porodówkę 🤍
-
WIADOMOŚĆ
-
Minia000 wrote:A jakie konkretnie masz skutki uboczne? Ja się niby czuje ok ale te wahania nastrojów są dramatyczne. Tak łatwo wyprowadzić mnie z równowagi .... a przed chwila popłakałam się bo zobaczyłam post na fejsbuku Wrocławia z tablica upamiętniająca powodz... z 97 roku xd po chwili się już z siebie śmiałam.
Czy tylko ja jestem taka szajbnieta?
Oj tak wahania nastroju to jakaś masakra.. generalnie bez kija nie podchodź.. serio 🫣 wszystko i wszyscy mnie wkurzają bez powodu do tego totalne rozbicie, bóle głowy, mdłości, wysypało mnie krostami jak nigdy, obżeram się słodyczami jak opętana i w ogóle jestem ciągle głodna, boli mnie wszystko..mięśnie i stawy jak bym była nie wiem po jakim wysiłku a nic nie robiłam..generalnie na każdej płaszczyźnie czuje się źle 🙆🫣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 18:28
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌włączona suplementacja💊
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏳⏰
12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏳⏰
01.2025 start z IVF ❓
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Suplementacja 💊: Fertistim Men, Omega 3 -
Misiula wrote:Oj tak wahania nastroju to jakaś masakra.. generalnie bez kija nie podchodź.. serio 🫣 wszystko i wszyscy mnie wkurzają bez powodu do tego totalne rozbicie, bóle głowy, mdłości, wysypało mnie krostami jak nigdy, obżeram się słodyczami jak opętana i w ogóle jestem ciągle głodna, boli mnie wszystko..mięśnie i stawy jak bym była nie wiem po jakim wysiłku a nic nie robiłam..generalnie na każdej płaszczyźnie czuje się źle 🙆🫣🤣🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Kc1234 wrote:Jak długo trwają te objaw? Tylko te parę dni które bierze się lamette ?
Nie mam pojęcia , to mój pierwszy cykl stymulowany więc nie mam zbytnio doświadczenia w tym temacie. 🫣 To dziś mój 4 dzień z letrozolem i dziś jest kumulacja objawów, jutro ostatnia tabletka i mam nadzieję ,że te objawy ustąpią.Kc1234 lubi tę wiadomość
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, wstępna diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
01.2025 start z IVF ❓
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, Zioła Ojca Sroki, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Vergeet wrote:O matko to czy ktoś zostaje ze mną na placu boju w listopadzie? 😂 choć mąż pewnie by się ucieszył z pajęczynki chociaż na miesiąc by miał spokój 😂
Tzn ja jeszcze 15 listopada będę testowała, a kolejny cykl odpuszczony na badania. Więc teoretycznie dopiero nie testowała będę w grudniu 😉Vergeet lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Jejku nie straszcie nawet! Ten cykl jest moim ostatnim bez stymulacji, od listopada zaczynamy z lamettą 🙈 nie wiedziałam, że może mieć takie skutki uboczne 🙈 wiec tym bardziej trzymam za siebie kciuki aby udało się jeszcze w tym cyklu 😂 a jak nie, to fajna ekipa nam się szykuje do dalszej walki 💕🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Vergeet wrote:Jejku nie straszcie nawet! Ten cykl jest moim ostatnim bez stymulacji, od listopada zaczynamy z lamettą 🙈 nie wiedziałam, że może mieć takie skutki uboczne 🙈 wiec tym bardziej trzymam za siebie kciuki aby udało się jeszcze w tym cyklu 😂 a jak nie, to fajna ekipa nam się szykuje do dalszej walki 💕
Ja mogę Cię pocieszyć, że psychicznie ja na stymulacji nie miałam totalnie żadnych skutków ubocznych, czułam się jak zwykle 😁
Ale w moim przypadku był straszny minus stymulacji letrozolem - prawie zerowa ilość śluzu płodnego. Pytałam lekarza i czytałam też, że to się może zdarzać💁🏼♀️ Mam tylko nadzieję, że teraz w cyklach nie stymulowanych wszystko wróci do normy👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Vergeet wrote:Jejku nie straszcie nawet! Ten cykl jest moim ostatnim bez stymulacji, od listopada zaczynamy z lamettą 🙈 nie wiedziałam, że może mieć takie skutki uboczne 🙈 wiec tym bardziej trzymam za siebie kciuki aby udało się jeszcze w tym cyklu 😂 a jak nie, to fajna ekipa nam się szykuje do dalszej walki 💕
Każdy organizm jest inny, wiele dziewczyn nie odczuwa żadnych skutków ubocznych tak więc nie stresuj się na zapas 😊 wierz w to ,że ten cykl będzie szczęśliwy i ,że ta stymulacja nie będzie Ci w ogóle potrzebna 🤞😊Vergeet lubi tę wiadomość
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
01.2025 start z IVF ❓
🧔31 lat
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Misiula wrote:Nie mam pojęcia , to mój pierwszy cykl stymulowany więc nie mam zbytnio doświadczenia w tym temacie. 🫣 To dziś mój 4 dzień z letrozolem i dziś jest kumulacja objawów, jutro ostatnia tabletka i mam nadzieję ,że te objawy ustąpią.
U mnie gorsze objawy (wahania nastrojow) są po owulacji... to mój 3 cykl stymulowany lametta.
Do tego dorzuciłam sobie dietę pudełkową z niskim IQ, no głupio podjadać więc staram się trzymać a też zjadłabym wilka z kopytami i zagryzła jeszcze ciastkiem...
Mężowi tłumaczę ze musi to znieść, bo się faszeruje hormonami i niestety takie są skutki.
Na szczęście mdlosci tym razem nie mam.
Ale pociesze Was trochę, w drugim cyklu stymulowanym pierwszy raz w życiu zobaczyłam dwie kreski. Krotko trwała moja radość ale przynajmniej wiem, że to możliwe!Misiula lubi tę wiadomość
-
Insane wrote:Tzn ja jeszcze 15 listopada będę testowała, a kolejny cykl odpuszczony na badania. Więc teoretycznie dopiero nie testowała będę w grudniu 😉
Może to będzie właśnie ten szczęśliwy cykl ? 🤞😍
Znowu będziemy testować razem , ja też koło 15 pewnie 🫣👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
01.2025 start z IVF ❓
🧔31 lat
morfologia 8%
badania hormonalne ✅
Misiula wrote:Każdy organizm jest inny, wiele dziewczyn nie odczuwa żadnych skutków ubocznych tak więc nie stresuj się na zapas 😊 wierz w to ,że ten cykl będzie szczęśliwy i ,że ta stymulacja nie będzie Ci w ogóle potrzebna 🤞😊
Dokładnie tak. Ja co do zasady nie widzę jakiś szczególnie dotkliwych skutków ubocznych. Miewałam takie pms bez stymulacji, że też wahania nastrojow były ogromne.
Stymulacja to może być szansa i tak na to patrz
Oczywiście wierze, ze nie będzie Ci potrzebaVergeet lubi tę wiadomość
-
Jeszcze nie nadrobiłam wiadomosci... Ja się mało udzielam, z jednej strony nie mam czasu a z drugiej próbuje się troszkę zdystansować od wszystkiego... U mnie chyba cykl będzie bez owulacji, temperatura skacze jakoś dziwnie... Trochę mnie to załamuje ale mierzę dalej z nadzieją. Niby podchodzę na luzie ale wiecie jak to jest, nie da się 😥
Co do chorowania w żłobkach i przedszkolach i szkołach... Nam w żłobku powiedzieli, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby chodził. Chyba, że jakaś choroba zakaźna. Gorączka? Jak dobrze się czuje to może być w żłobku. Katar? U nich standard. A wiecie jak jest w UK w szkołach? Dziecko idzie jak ma 5 lat. Jak dziecko nie chodzi do szkoły to rodzic płaci karę. I to jest kara pieniężna, chyba, że dziecko ma zwolnienie lekarskie. Antybiotyk? Moze brać w szkole. Tam samo z innymi lekami. Dla mnie trochę dramat ale co kraj to obyczaj.
Osobiście nigdy dziecka z goraczka nie puszcze do placówki.
Wczoraj 5 godzin w żłobku, zjadł obiad i nawet zasnął na drzemkę a dzisiaj miał dzień wolny i już się pytaj kiedy idziemy do cioci 🤣
Nowa, ja wciąż wierzę, że tam się coś dzieje ❤️
Insane, przytulam Cię mocno🫂
Jeżowa, odpoczywaj 🫂
Schuyler, z tą obroczką faktycznie ciężka sprawa 🥺🫂 -
No dobra, to w takim razie trzeba czekać i przyjąć to co da mi los, czy będą jakieś skutki uboczne czy nie- wierzę że warto 😀 póki co wciąż wierzę, że ten cykl będzie szczęśliwy 🤞
Ale wilczego głodu współczuję, okropne uczucie 🙈 a jeszcze jak się tak naje i to uczucie ciężkości eh 🙈Misiula lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Cykl start 30.10🩸
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Vergeet wrote:No dobra, to w takim razie trzeba czekać i przyjąć to co da mi los, czy będą jakieś skutki uboczne czy nie- wierzę że warto 😀 póki co wciąż wierzę, że ten cykl będzie szczęśliwy 🤞
Ale wilczego głodu współczuję, okropne uczucie 🙈 a jeszcze jak się tak naje i to uczucie ciężkości eh 🙈Vergeet lubi tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Chesterka1124 wrote:Jeszcze nie nadrobiłam wiadomosci... Ja się mało udzielam, z jednej strony nie mam czasu a z drugiej próbuje się troszkę zdystansować od wszystkiego... U mnie chyba cykl będzie bez owulacji, temperatura skacze jakoś dziwnie... Trochę mnie to załamuje ale mierzę dalej z nadzieją. Niby podchodzę na luzie ale wiecie jak to jest, nie da się 😥
Co do chorowania w żłobkach i przedszkolach i szkołach... Nam w żłobku powiedzieli, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby chodził. Chyba, że jakaś choroba zakaźna. Gorączka? Jak dobrze się czuje to może być w żłobku. Katar? U nich standard. A wiecie jak jest w UK w szkołach? Dziecko idzie jak ma 5 lat. Jak dziecko nie chodzi do szkoły to rodzic płaci karę. I to jest kara pieniężna, chyba, że dziecko ma zwolnienie lekarskie. Antybiotyk? Moze brać w szkole. Tam samo z innymi lekami. Dla mnie trochę dramat ale co kraj to obyczaj.
Osobiście nigdy dziecka z goraczka nie puszcze do placówki.
Wczoraj 5 godzin w żłobku, zjadł obiad i nawet zasnął na drzemkę a dzisiaj miał dzień wolny i już się pytaj kiedy idziemy do cioci 🤣
Nowa, ja wciąż wierzę, że tam się coś dzieje ❤️
Insane, przytulam Cię mocno🫂
Jeżowa, odpoczywaj 🫂
Schuyler, z tą obroczką faktycznie ciężka sprawa 🥺🫂🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Cykl start 30.10🩸
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Vergeet ja jestem na Lametcie od maja i nie miałam nigdy żadnego skutku ubocznego. Czuję się zupełnie normalnie mam owulacje i mam dużo śluzu płodnego i ładne endometrium (szkoda, że nie ma ciąży mimo tego, no ale xD)
A najgorszy czas w cyklu mam przed okresem. A już szczególnie pomiędzy zakończeniem dupka a okresem, kiedy wiem, że nie jestem w ciąży, a małpy jeszcze nie ma. Wtedy się zastanawiam czy ktoś kiedyś umarł z wkurwienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 19:13
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87: parametry nasienia prawidłowe ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 - 12.24 ---> leczenie + kontrolne wymazy💊
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Chesterka1124 wrote:A wiecie jak jest w UK w szkołach? Dziecko idzie jak ma 5 lat. Jak dziecko nie chodzi do szkoły to rodzic płaci karę. I to jest kara pieniężna22.10- ⏸️ (10dpo)
23.10- beta 44,32 🥹; progesteron 18,24
25.10- beta 183,62; progesteron 17,40
28.10- beta 962,62; progesteron 25,40
2.11- beta 7268,00; progesteron 17,74
4.11- pęcherzyk ciążowy 8mm 😍
8.11- 1cm człowieka z bijącym serduszkiem 😍 -
Chesterka1124 wrote:Jeszcze nie nadrobiłam wiadomosci... Ja się mało udzielam, z jednej strony nie mam czasu a z drugiej próbuje się troszkę zdystansować od wszystkiego... U mnie chyba cykl będzie bez owulacji, temperatura skacze jakoś dziwnie... Trochę mnie to załamuje ale mierzę dalej z nadzieją. Niby podchodzę na luzie ale wiecie jak to jest, nie da się 😥
(…)
Mam tak samo… też próbuję złapać dystans, ale jak czegoś się chce i tyle czasu do czegoś się dąży to nie da się nie myśleć.
Wykres Ci faktycznie skacze, ale teraz masz taki dołek jakby przedowulacyjny. Może jutro 🤞40 tc 💔 -
Vergeet wrote:No jak czytam o innych krajach to my w Polsce naprawdę nie mamy tak źle 🙈 tak samo z ciążą, w UK bardzo długo nie traktują jej ponoć w ogóle jak ciąże, zwolnienia są bardzo krótkie itp,
Insane, no właśnie dzisiaj mam taki dołek na wykresie więc może jutro, oby udało się dzisiaj serduszkowac 🤞z tym też krucho ostatnio 🙄